Fua o le gaosiga

Buzulnik: faʻamatalaga, pito sili ona lelei ituaiga ma ituaiga

Afai e te fiafia i ni "la," e te fiafia i fugalaau uumi ma fuga, ona tatau lea ona e gauai i ai buzulnik (ligularia). O lenei fugalaau e talisapaia e le au faifaatoaga mo lona faʻasalaga ma le matagofie o le fugalaau. O le laau e mafai ona tupu i se maualuga e lua mita ma i luga o fualaau taitasi e maua ai le tele o fugalaau e pei o gagana eseese o le mumu. O le mafuaaga lena o le igoa Latina o le Boozer o Ligularia (laulaufaiva).

O se mea ofoofogia e uiga i le buzulnik ma pe o a ituaiga meaola ma ituaiga e faʻaaogaina e pei o teuteu, o le a tatou iloiloina i lalo.

Prusvalsky Buzulnik (Ligularia przewalskii)

O lenei ituaiga o bouzulnik e tupu i le 1.5-2 mita. I le taimi o fugalaau fugalaau ei ai se lanu samasama samasama. O ato fugalaau e laiti, e toso faatasi i le umi (50-70 cm) ma le vaapiapi ile foliga o moligaʻo. E manaia le faʻalelei ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei fugalaau, e mafai ona e teuteuina le pa ma nana ni mea e le maluelue (mo se faataitaiga, o se lua faapalaga). O le ituaiga sili ona lauiloa o le Prushelysky bouzulnik - O le Rocket. O ona laʻau e lanumeamata i le fatu i le tautotogo ma le lanu violē i le tautotogo. O le fugalaau e amata i le ogatotonu o Iulai ma fiafia i lona matagofie seia oo i le ogatotonu o Aukuso. O taʻaloga o loʻo faʻasaga i luga, ma o faʻamaulalo o le aū e aofia ai ato samasama.

Buzulnik na tuai (Ligularia dentata)

O nei laau toto e foliga matagofie, oʻo atu i le maualuga o le 1 mita. I le mamanu o le laufanua, o le buzulnik toothed ua manatu e sili ona lelei mo le totoina o le togalaau, aua e fetaui tonu lelei i soo se togalaau ma o le a tosina mai pea le gauai.

E taua! O le buzulnik e faʻamaonia, o le taumalulu taumalulu-faigata, ae i le tau malulu e sili atu ona lelei le faʻafefe.

Fugalaau fuga ni ligulyʻai malamalama lanu enaena po o samasama. O le vaitau fugalaau o le taumafanafana-o le autumn.

O ituaiga sili ona lauiloa:

  • Britt Marie Crawford (Britt Marie Crawford);
  • Desdemona (Desdemona);
  • Othello (Othello);
  • Osiris Fantasy (Osiris Fantasy).
Afai o Prjewalski o le ligularia ua i ai sona foliga vaaia mamalu, o le fusi i le faʻatusatusa ma ia e foliga mai o se "tama leaga" - o ona mea e le o se mea e vevela ma o latou foliga e le o se moligao, i le faapaologa.

E te iloa? Ligularia e itiiti le aafia i meaola faalafua. Faatasi ai ma le autu e mafai ona iloagofie ai slugs ma le paʻu paʻu. O nei faafitauli uma e seasea ma faigofie ona toe faatulagaina.

I le Dezdemona bazulnik, o lau lapopoa (40 cm), lanu lanumeamata ma se paʻu apamemea i luga ma le lila-brown i le pito i lalo, o loʻo i lalo pito. Talu ai ona o lenei eseesega, o le laʻau e matagofie tele. Fugalaau Desdemona moli po o moli mumu. O le fugalaau e amata mai le faaiuga o Aokuso ma fiafia le mata seia oo i le ogatotonu o Oketopa. O lapisi o Desdemona e lapopoʻa - 10-13 cm E ese mai i isi ituaiga, o le buzulnik o Osiris Fantasy o loʻo i luga o laau toto ma e le tupu aʻe i luga aʻe o le 50 cm. O laulaau i Osiris e lanu uliuli i luga ma le paʻu mai lalo ifo. E amata le fugalaau ia Iulai. O le taligalu e sili atu le maualuga nai lo Osiris (e oʻo i le 90 cm). E tele lau lanu meamata ma le paʻu lanu violē, o lona tele e tusa ma le 50 cm. O le otello e fulafula ma fugalaau lanu moli matagofie ma lona umi o le 13 cm. O lenei ituaiga e tutusa lelei i le va o lanu meamata ma e tu i fafo mo le lanu o le tangerine. O le fuga o le fuga o Othello e amata mai i le amataga o Setema ma faʻaauau seia oʻo i le muamua kiona.

E te iloa? O le fanau mai o le buzulnik cog o Saina, ma sa faʻaaogaina i aganuu talu mai le 1900. O se mea tāua o le ola lelei o le laau i le paolo.

O le ituaiga o lanu o le Orange Queen ma Dark Beauty1 bouzulnik e ese mai i lo latou faapalepale mo le la ma le agamalu o le laupepa.

Wilson Buzulnik (Ligularia wilsoniana)

O le 150 cm le maualuga o le laau ma saʻo, o laʻau ma ni laulaʻau lapopoa. O meaola aupito sili ona lelei o meaola uma e mafai ona tuʻuina atu tulaga malulu O fuzulnik Wilson e susulu i le tele o ato samasama samasama - e oo i le 2.5 cm. O le vaitau o le fugalaau - 35-40 aso, ua amata ona fuga mai ia Iulai.

E taua! Afai o le solar conditions ua faia mo le bouzulnik Wilson, o le a tupu pea le leaga ma avea ma mea maualalo.

Buchulnik Wicha (Ligularia veitchiana)

E pei o le tele o ituaiga o buzulnik, Vicha ua maualuga lona lua mita. O loʻo i ai se faʻavavega o le toto, fugalaau samasama. Faʻailo laʻau lanu meamata tetele (e oʻo i le 40 cm). O le fugalaau e amata ia Aokuso, faʻamautu lelei le malulu. O Bouzulniki Wicha e nofo i se nofoaga talafeagai i le mamanu o le togalaau.

Buzulnik Vorobyova (Ligularia vorobievii)

Fale i totonu o lenei laau maualuga, e oʻo i le lua mita le maualuga, o le Sasaʻe Mamao. Amata ona fuga ia Aokuso ma fiafia i lona matagofie seia oʻo i le faaiuga o Setema. O fugalaau o lenei ituaiga o bouzulnik o ni lanu samasama lanu samasama i le taamilosaga, o laulaau e lapotopoto, paʻu, mafiafia, lanu uliuli i le lanu. Busu i totonu o le vao Vorobyov malosi - 120 cm le lautele.

Buzumnik Kempfer (Ligularia kaempferi)

O lenei ituaiga o vao e mafua mai Iapani. O ona togitogi e laʻititi lava le faʻalapula. O Kempfer o le a leai se mea e tasi, e lapotopoto, 25 cm i le isi itu. E fuga mai ma le tele o ato samasama samasama o le toʻalaiti (5 cm), lea e faʻaputuina ai ni mea e tutupu. Amata ona fuga i Iulai. Mo le taumalulu, e manaʻomia ai le faʻapipiʻi mulch. O Kefefer o loʻo i ai se ituaiga fugalaau vave o le Aureomarginata ma fugalaau lanu auro ma lau lanu lanumeamata lanu meamata ma faʻaoga auro. O lenei meaola e amata ona fuga mai ia Me.

Faʻasalalau Buzulnik (Ligularia macrophylla)

O lenei ituaiga o meaola e ola i Western Siberia, Asia Tutotonu, ma Sasaʻe Mamao. E filifilia nofoaga e lata ane i vai vai, i luga o laufanua susu ma e iloga i le samasama samasama, le malulu. O laulaau pito i lalo o le palazulnik tele-taloina e le malie, umi-petiolate, oval, 30-45 cm le umi. E fuga mai i le tele o ato lanu samasama na aoina i se palatini-pei o le panicle. Lago - e oo atu i le 150 cm. O le fuga e amata i le ogatotonu o le taumafanafana.

E te iloa? E tusa ma le 150 ituaiga o bazulnik e ola i Aferika, Asia ma Europa. E tele meaola e ola i le Caucasus ma Europa. I le vaʻalele Soviet space e tusa ma le 40 ituaiga. E tele ituaiga o ituaiga meaola eseese o loʻo maua i Central Asia (15) ma le Far East (13). Toesea ituaiga o meaola i Sakhalin (2) ma Kuriles (1).

Buzulnik palchatolopastny (Ligularia x palmatiloba)

O lenei ituaiga meaola e iai le isi igoa - longitudinal. E oʻo atu i le 1.8 mita le maualuga ma toetoe lava o le mita le lautele. O laulaʻau Basal e tele, lapotopoto, ma lobes loloto. Fugalaau i le palchatolopastnogo buzulnika lapoa, samasama, aoina i tafaoga. O le fugalaau e amata ia Iulai ma faʻaauau pea ona fiafia i fai togalaau seia oʻo i le tautoulu. Manua tele e uiga i le eleele palapala.

Siberian Buzulnik (Ligularia sibirica)

O lenei meaola e laʻititi pe a faatusatusa i le tele o isi ituaiga o le buzulnik - e tasi le mita le maualuga. O loʻo i ai se laʻau mumu lanumumu-lauulu poʻo le fuga-uʻamea, ma aʻafia ai fatu. O fugalaau o le Sibeia buzulnik e faʻaputuina i pulusulu mamao, o le lanu e lanu samasama.

E taua! Laua lanu lanu o buzulnikov maua se lanu lanumeamata ona o le le lava o le malamalama.

Buzulnik Tangut (Ligularia tangutica)

Aiga o le ituaiga o meaola - Saina. O se igoa itiiti ifo lauiloa lauiloa o le Tangut synagogue poo le Tangut tusi tusitusi. Latou te tupu tele lenei ituaiga o meaola i nisi o togalaau. O se laau mataina tele, o se vaega e manatuaina ai lona uso - Przewalski's ligularia, ae e ese mai i totonu o le aʻa. O le Tuber e atiina ae stolons, ma o le Tangut buzulnik e vave faʻaleleia vegetative. O fatuga o lenei meaola e itiiti sona laʻau, o le maualuga e 70-90 cm. O laulaau o ni mea e tatala ai, ma vaʻai vavalalata, vavalalata loloto. E fuga mai ia Iulai-Aukuso ma fuga lanu lanu samasama i totonu o le faʻalauteleina o mea. Tulaga le lelei, tulaga sili ona lelei - eleele susu palapala i totonu o se nofoaga malulu.

Bulbroot (Ligularia stenocephala)

O lenei ituaiga o meaola e tali tutusa ma le ligularia a Przewalski, na o ona fugalaau e tele atu, ma o laulaau e foliga mai i le fatu ma e sili atu ona mamafa. I le taimi o le tautoulu, o laulaau e maua ai le lanu violē lanu violē. I totonu o le vao, vavalalata buzulnik e maua i Saina ma Iapani. Faʻasusu

Fischer Buzulnik (Ligularia fischeri)

Matagofie foliga vaaia, lea e fiafia i lona lauolaola ia Iulai ma Aokuso. I totonu o le vao, e maua i le teritori o Siberia, Mongolia, i Saina, Iapani, i Sasae Mamao i luga o laufanua susu, i totonu o vao vao. Faigafaiva inflorescences e aofia ai ato (3-45 fasi pepa i luga o le fua) ma fugalaau samasama susulu. O lau o le rosette o le fatu (e le masani ona tutusa foliga) 12-23 cm le umi. O le maualuga o le togavao a Fischer e 0.3-1.5 mita.

Buzulnik Hessei (Ligulariaxhessei)

O lenei ituaiga meaola o le uila a Wilson e ligulyary ma fomaʻi. O loʻo i ai ona lava faʻavae, e eseese i le lanu o laulaau ma le foliga o mea e le maua (Laternchen, Gregynog Gold). O Hessei o laʻau e pei o le fatu ma fugalaau-pei o fugalaau, e talitutusa ma mea e le maua ai le buzulnik. O le fugalaau e amata i le faaiuga o le taumafanafana. O le vao i le laau e malosi, ausia le maualuga o le 1.5 mita.

I le faaopoopo atu i le faʻamatalaina, o ituaiga ma fatuga o le buzulnik e lauiloa, pei o le:

  • Altai (Ligularia altaica);
  • Alpine (Ligularia alpigena);
  • Arctic (Ligularia arctica);
  • Saina (Ligularia chinensiana);
  • Alu (Ligularia hybride);
  • Zepter (Ligularia Zepter).
Afai e te manaʻo e faʻaopopo mea faʻapitoa i lau moega fugalaau poʻo le faʻapipiʻiina o se fale i se auala faʻavave, totoina o se pasela e fesoasoani e foia lenei mea. I le tautotogo, o le a latou fiafia i le vaaiga o le fuga o lau, i le taumafanafana o le a latou maofa i fuga afi, ma i le tautoulu o le a latou teuteuina le togalaau ma lanu matagofie.