Tala Fou

Mea masani masani i le togalaau togalaau. Vaega 2: foliga, lanu, faʻavae

Ua uma ona matou faʻamatalaina le faʻatulagaga o le mafutaga o le togalaau aina ma le fale, auala e vaevaeina ai le fanua i atumauga ma faia ai se "tele-level".

Na matou taʻua le matafaioi a le pa i le mamanu o le togalaau aina. O le asō tatou te talanoa e uiga i le tuufaatasiga, foliga ma lanu.

Tetee 1. Faʻasologa faʻasolosolo

O se tasi o mataupu faavae o le mamanu o le laufanua o le tulafono o le toe faia o mafuaaga.

E faavae i luga o lenei mataupu faavae, o nisi o fai togalaau, o loʻo i ai se vaega faʻasalalau, o isi elemene uma o le togalaau ua faʻapipiʻiina foi i laina lamolemole.

Auala saʻo, laula - sikuea.

O tagata tomai faapitoa o loʻo galulue i le faʻafanua o le faʻataʻitaʻiga o le laufanua, o loʻo usitai i se tulafono e sili ona faʻafeagai..

Latou te fatuina ni fomu fou e feteenai ma manatu masani e uiga i geometry. O se eseesega malosi e fatuina ai se lagona o le "faafitia" o le ituaiga o lo oi ai nei.

I luga o se faʻaloloa ma le vaapiapi, o mea e le mafaamatalaina e tatau ona iai, mo se faataitaiga, e mafai ona tuʻuina i luga o le taʻavale poʻo le arc, e aunoa ma ni tulimanu.

O le manaʻoga o se metotia patino e faʻalagolago i le manatu ma le faiga o le 'upega tafaʻilagi.:

  • afai e tusa ai ma le fuafuaga e tatau ona i ai se elemene o le sao saʻo i luga o le fasi fanua, filifili se rhombus nai lo se sikuea.

    Suia foliga ma le fesoasoani o laina lamolemole ma vaivai, tua o le a faasolosolo lemu le mata. Faʻatulagaina se taʻamilosaga mo le mālōlōga, e aunoa ma le faia i se tafaoga faʻasolosolo, faatulaga lelei le ala;

  • afai e te manaʻo i se faʻasalalauga laufanua, o laasaga lanu vaʻaia e fausia ai foliga faʻafiafia e sau i lau laveai. Maua musumusuga mai le natura. Faia ni auala e le lelei le faʻaaogaina ma ni meaʻai, o le malologa e faʻavasega lelei ma galu ma vaʻavaʻa.

    Afai e le mafai ona faatulaga se auala auala, e mafai ona e faia se "mea sese" e ala i le fausiaina o suiga le masani ai. I totonu o se vaega laitiiti e masani ona fatuina ai le le malamalama o sea ituaiga pese ma le fesoasoani o mea eseese. Latou te fesuiaʻi i se auala manaia (ae le faʻafefe). O le lagona o le amioletonu e fatuina ai se mamanu faʻapipiʻi.

O metotia na faʻatūina i luga e fesoʻotaʻi ma moega fugalaau, moega fugalaau, tele laau totō o loʻo avea ma faʻatagata teuteu, laʻau ma vaituloto. O le laʻau pito i luma e fautuaina e fai i le foliga o se arc poʻo se mea faapipii. E mafai ona e suʻeina i le fausiaina o le laufanua faʻasalaga faʻamalosi.

O mea e faʻafiafia ai le 'upega tafaʻilagi, ia i ai se fuafuaga saoloto, e aunoa ma le faʻaaogaina i se auala tuusao. O laina lamolemole, laina faasolosolo e aveese ai tulimanu mataga mai le saite ma vaaia ai le faateleina o avanoa avanoa.

O mea faigaluega mo le 'upega tafaʻilagi o loʻo filifilia foi i le mataupu faavae o le "faʻafeagai". O lenei metotia e amata i le loto poo le mea e manaʻomia, pe afai, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai ni vaʻaiga vaiti ma faʻamaonia.

Laʻasaga 2. E leai se mea na faia i le fasi fanua.

O le upu "tuufaatasiga" e iloa e tagata uma, ae le o tagata uma e iloa pe a faatulagaina le avanoa o se togalaau togalaau, e tatau foi ona e fausia se tasi o mea.

O tamaiti aʻoga a le atunuʻu ua maeʻa suʻesuʻega mo le lima tausaga - o lenei manatu e matua lautele lava.

O le fausia o le fausia o mea e le o se mea e foliga mai, o le filifilia o mea e faaaoga i le lanu e tasi po o foliga masani.

O le tuufaatasiga o le saienisi o le auala e saʻo ai le tuʻuina o mea faitino i totonu o le togalaau ina ia foliga matagofie ma matagofie mea uma.

I nisi o tagata, o loʻo i ai se faʻatinoga o le sailiga o se tuufaatasiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le filifiliga o lavalava, o le mafai ona fai laei o se elemene foi o le fausaga faatulagaina.

Soo se tuufaatasiga o loʻo fausiaina i totonu o se nofoaga tutotonu, o se mea telē tele, e puʻeina e le mafai e se tasi ona gauai i ai.

O le ogatotonu e ese lona taua o le pule malosi ona e tosina ai mata i lanu, foliga, fausaga, susulu matala ma foliga mataga, ulutala poo le tulaga ese. I lenei tulaga, o le fale tutotonu e mafai ona i luga o soʻo se teritori o le 'upega tafaʻilagi.

O le tuufaatasiga e aofia ai le fua faatatau tutusa o mea faitino e faatatau i le tasi. Afai e solia lenei mataupu faavae, e foliga mai o mea taitasi uma e aveesea mai se isi nofoaga, o lea e faʻalavelaveina ai le soʻotaga o le manatu.

E faʻapefea ona tausia le tulaga tutusa:

  • fuafua saʻo le saite. Mo se fale tele e piki ni gasebos tetele, tetele laau ma isi elemene. O mea i totonu o le togalaau o se tamai fale, e le tatau ona tele;
  • falemaʻi i togafiti ma togafiti faʻapitoa. Afai i luga o se fasi fanua o loʻo i ai se fale tele, e tatau ona faʻapupula le tele o le fanua.

O mataupu faavae faavae e faʻaaoga i tulaga mamao. Aʻo leʻi faʻapipiʻi mea faitino, ia mautinoa e fuafua pe o le a le mea o le a tuʻu faʻatasi itu pe tuʻu i le mea e tasi. E manaʻomia le saʻo, e oo i le centimita. O lenei fesili e talafeagai pe afai e te filifili e faʻaopoopo se isi aitema i se vaega oi ai nei.

O iinei o le a fesoasoani le mataupu faavae o le vaega auro. E faʻaaoga e fatu ai soo se galuega o faatufugaga. Iloiloina e le faigofie, ae mafai, pe afai e te malamalama i lona uiga.

Laasaga 3. Lanu le talafeagai

O le sese e taatele ona o le togalaau o loʻo i ai le tele o lanu.

O le totoina o lanu eseese e tele sona sao.

O nisi tagata e manatu o le mea pito sili ona taua o le totoina o ni laʻau e tele lanu lanu. O se mea sese lea.

O le tuufaatasiga o lanu e tatau ona fetaui:

  1. o le fefaʻasoaʻiga tutusa e aofia ai le faʻaaogaina o lanu eseese o lanu tutusa;
  2. tonoa tutusa - o le faʻaaogaina o lanu eseʻese, ae o lanu e fesootaʻi;
  3. vavalalata le fealofani - faʻaaoga ese lanu eseese.

I tulaga taitasi, e mafai ona fetaui le lua, tolu pe fa lanu. E i ai se isi vaega o mataʻu le tutusa e paleni le malamalama. E aofia ai le beige, lanu samasama, lauulu, oneone, kulimi ma isi.

I le ao, na o lagona mafanafana e le faʻasese. Mo lenei mafuaaga, ua fautuaina ina ia totoina laau o le "mafanafana" fugalaau i le la, ma "malulu" laau i le paolo. I le gasologa o le aso, o le moli i luga o le auala e fesuisuiai, o lea e taua ai le gauai i le auala e foliga ai le paolo i totonu o le malamalama.

O lanu eleelea e faʻaaogaina e fatuina ai faʻasologa o talaaga, ma faatasi ai ma le fesoasoani o lanu susulu latou te tuʻu ai faʻamau. O se faʻalanoaga lanu o le a fesoasoani i le fuafuaina o lanu lanu: o se ata o se togalaau ua faapipiiina i se laupepa lapopoa ma o ata o vali ma isi mea e faʻaoga i le togalaau.