Laʻau

Flusili - tausiga ile, Clusia Pink Princess

O le fugalaau Clusius e faasino atu i faʻalapotopotoga. E masani lava ona tupu i le fale, e fiafia i ai togalaau ma ona fugalaau matagofie. O le kulupu faʻatasi e tusa ma le 150 vaega faʻapitoa, e aofia ai le aiga Clusian. E maua i totonu o le natura natura i atunuu o le taumafanafana o ona lauʻeleʻele. O le aganuu e le o se mea e fiafia tele i le tuua, e le manaʻomia ai le tele o le gauai atu ia te ia lava.

Origin of Clusia

O le kulupu mai le Caribbean Florida. O iina, o le aganuʻu e sili ona toatele le faitau aofaʻi. E faasolosolo lava, e salalau le laau i isi atunuu tumaʻi, ona fai ai lea o ituaiga mo le galue i le fale.

Fugalaau e iai se lanu mumu

Na maua e Clusius le igoa e faʻaaloalogia ai le tagata atamai o le 16 seneturi - Carl Klusius. I lena taimi, o ia o se tasi o nusipepa lauiloa. O Charles Plumier, o le saienitisi Farani na suesue i le fugalaau, na folafolaina.

Faamatalaga faʻatau

Neomarica savali iris: tausi fale ma faataitaiga o ituaiga lauiloa

O se laau bisexual evergreen. E foliga mai o se laau maualalo po o se laau, i luga o paranesi o loo i ai se fuainumera tele o lanu lanumeamata. E i ai o latou tino, o loʻo ufiufi i se ufiufi. Lea lanu, lanu meamata lanu.

O le fugalaau o loʻo i ai le aʻafiaga o aʻafiaga. O le matua o le laau, o le tele foi lena o lona tuputupu aʻe. O vao tuai matutua o loʻo ufitia lava i le paʻu. E manaomia e le laau se nofoaga tele. I le fale, na o le tasi le ituaiga e tupu aʻe - Rosea ua faʻaaogaina.

Fugalaau fugalaau

Fugalaau e tupu i tausaga taʻitasi. E tatalaina pupu i le po ma nofo ai i lena setete mo le 10 itula. I le amataga o le tafa o ata, e latalata ane pusi i le isi po. E le itiiti ifo ma le 10 'aula o loʻo faʻapipiʻiina i paranesi taitasi

O fugalaau ei ai se moli mama po o se lanu piniki mumu. O le limite o le inflorescence e 5 cm. E i ai se lanu samasama i totonu, e tuua ai ni mea i luga o tamatamailima pe a paʻi. A maeʻa ona faʻamaʻaina, o fua o le pusa e fai. O latou oona. E faasa ona 'ai.

Tului. I le taimi muamua, i le taimi o le fausiaina o vaa, na faʻaaogaina le sua o le sua e faʻapipiʻi ai laupapa. O loʻo i ai sona foliga maoaʻe, aʻo faia le galuega o le kelu.

Meaola ma ituaiga

O le aiga Kluziev e silia ma le 300 ituaiga. O fualaau oona e aofia ai le itiiti ifo ma le 150 ituaiga. O le toatele oi latou e ola i le siosiomaga masani. O nisi vailaʻau e faʻaleleia mo le faʻatoʻaga i totonu.

Clusius Pink Princess

Stefanotis - tausiga ile

O le tamaitai siliva lauiloa o le Clusia rosa. E masani lava ona maua i le fai togalaau. O le fugalaau e foliga mai o se laau laititi e iai ona laʻau. I luga o paranesi taitasi o loʻo i ai se numera tele oi latou. O le fugalaau e tupu mai i taimi uma, o lanu paʻepaʻe po o fugalaau e fai, e aofia ai paseka e 8-10. Ua ufiufiina i latou i se paʻu malo. I le po, e matala matala, ao gasolo le aso. A uma ona fuga, e fai se pusa fualaau.

Faʻasologa Vaʻaia

O se tamai laau toto. Ufiufi i lau lanu meamata lanu samasama. I le siosiomaga masani e oo atu i le sili atu i le 1 mita le maualuga. Fuga e tupu i le tausaga atoa. Clouzia variegate e maua ai fugalaau lanu piniki matagofie e tusa ma le 8 cm le umi. E aofia ai le 6-8 petals.

Taua! O le sua o le laau e mafai ona mafua ai le ita ma le mumu o le paʻu, o lea la pe a galulue faatasi ma ia e fautuaina e ofuina totigilima.

Faʻaofuofu o le faʻaofuofu ina ua uma le faʻatau

Fugalaau Medinilla: togafitiga fale ma auala e toe gaosia ai

O le fugalaau o loʻo tigaina i lalo o se suiga i se nofoaga fou. O le mea lea, ao faagasolo le faʻatinoga, e tatau ona e matua faʻaeteete. E fautuaina e fai le faʻataʻitaʻiga pe afai e taofia e le fale lona tuputupu ae i totonu o se fagu tuai.

Afai e faʻatau se fagu e sili ona lelei, ma o le laau e laʻititi lava, o lona uiga e leai se mea e manaʻomia mo se gaioiga. Afai, i se isi itu, o le fugalaau e tele, ma o le pusa e laʻititi, ona sili atu lea i le vaʻaia.

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

Mo le gaioiga, e tatau ona saunia mea e tatau ai ao le i faia muamua:

  • o le ipu e sili atu nai lo le muamua;
  • faʻafefiloi faʻafefe i le foliga o maamaa, oneone, paʻu o le niu;
  • paluga palapala o peat, vermiculite ma le oneone;
  • totigilima lima;
  • se naifi;
  • vai.

Faʻapipiʻi ma se rim

O le eleele mo le totoina e filifilia fou. E mafai ona e faʻatau le faʻamaeaina i fale faʻapitoa. I luga o le taga e tatau ona faailogaina "Mo le totoina o laau." Afai e filifili le tagata e kuka le kuka, ona faʻafefiloi uma lea o vaega (peat, vermiculite ma le oneone), ona faʻauluina lea ile ogaumu mo le 20 minute. i le 100 ° C.

Tulaga sili ona lelei

Mo le faʻatinoga, o se lautele laulau e talafeagai, i le taumafanafana - o se pusa poʻo se fola. E fautuaina e filifili se nofoaga e aunoa ma le susulu o le la.

Clusius fugalaau sinasina papaʻe

A maeʻa ona totoina, ona tuu lea o le fugalaau i totonu o se fale paolo mo le 4 vaiaso.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

O le faagasologa o le faʻaaogāina e faia i lea laasaga ma lea laasaga, matauina tulafono uma:

  1. Fufulu totigilima.
  2. I totonu o se koneteina fou, o le 1/3 o le alavai ua faataatia.
  3. O se naifi e tosoina i tafatafa o le ipu tuai ina ia faigofie ai ona maua le laau.
  4. Aveese ma le faaeteete le fugalaau mai le ulo, taofi i le ogalaau.
  5. Tuuina atu i se potoa fou e aunoa ma le faamamaina o le eleele.
  6. Salu i le eleele, faʻatumu uma vaʻa ma le ea.
  7. Suavai le laau.

6 vaiaso fugalaau puipui mai le la susulu. A o faagasolo lea taimi, e tatau ona faʻaaogaina le kulupu piniki i tulaga fou e tupu ai.

Faʻafiafia tausiga

O le tausiga o le kulupu i le fale e le tele se taumafaiga. O lenei fugalaau o le a fiafia i ona fuga, aemaise lava i le afiafi, o le a aumai ai faʻamatalaga faʻavaomalo i totonu o le potu.

Faʻapipiʻi ma se lanu piniki piniki

Tulaga faʻatau

Aganuʻu e le faʻafefe lelei le faʻaleleia o le suavai. Talu ai ona o lona lauʻeleʻele o le vevela, o le fugalaau e tetee atu i le vevela e maualuga. O lenei mea e mafua mai i le aʻafia lelei o aʻafiaga o aʻafiaga, faʻapea foi ma le fausaga o le tino o laulaʻau e faʻapogai ai le vai.

E faʻamamaina le fale pe a maeʻa le palapala. Siaki i le pito i luga o le eleele, e tatau ona avea ma vevela malogo. O loʻo i ai foi mea faigaluega faʻapitoa mo mea nei.

Taua! E le mafai ona e faʻafefeina le ulu o Rosea princesses - o le a mafua ai ona pala i aʻa ma le oti.

Laʻei pito sili

O le faʻagasologa o le faʻaleleiaina o se vaomatua o loʻo i ai le tele o foliga. E tatau ona mafaufau lenei mea pe a tuua:

  • fafagaina i le lua vaiaso i le taumafanafana ma le tasi i le masina i le taumalulu;
  • faʻaoga mo nei mea tau minerale mo le totoina o fua;
  • vai vaifofo o moa moa poʻo mullein i le 5% faʻatonuga e talafeagai foi;
  • e faʻafefiloi faʻatasi ma luga o laʻei, o lea o le fugalaau o le a vave ona uu meaʻai.

Faʻamuʻu le laau ina ia faʻaleleia le fugalaau, faʻamalosia le puipuiga, puipuia mai osofaʻiga o iniseti leaga ma faʻamaʻi pipisi.

I le taimi o le fuga

I le taimi o le fuga, e manaʻomia e le laau ona fatuina ni tulaga lelei mo le tuputupu ae. Matau ni nai tulafono faigofie:

  • O le kulupu o se laau telefoni. O le mea lea, latou te tuʻuina le fagu i totonu o se nofoaga lelei, ae puipui mai le susulu o le la. I le taumalulu, e fautuaina e faʻamalamalama le fugalaau e oo i le 12 itula i le aso.

    Fuʻu i totonu o se ulo e leai ni fugalaau

  • O totonu o le fale e lagona lelei. O le maualuga o le vevela e 25 ° C.
  • E fautuaina e faʻaosoosoina le potu, ae aua le tuʻu le ipu i se ata.
  • E fiafia Clusia i le maualuga maualuga, o le mea lea, e fautuaina i lea taimi ma lea taimi le suʻeina o le laʻau ma vai inu mai le pamu moli.

I le taimi malologa

O le taimi malologa o le laau e amata mai i le taufaʻaiuiuga o le tautotogo seia oo i le faaiuga o le taumalulu. E masani lava pe a ma le 3-4 masina. Ona toe amata lea e le laau ona fugalaau ma fiafia i fugalaau. I le malologa, o le inu e faʻamapulaʻa pe taofia atoa. Toe faʻafoʻi le fagu i totonu o se fale paolo. O le fafagaina o se fugalaau fugalaau e le o fautuaina. E masani lava o le faʻaaogaina o sina faʻaaogaina e faʻatasi i le masina.

Taua! I le malolo, e mafai ona tuʻuina le laau i le nofoaga e tasi, ae ufiufi i se pepa mai le la.

Sauniga o le taumalulu

E tatau ona saunia le laau mo le taumalulu. O le taimi o totoe o loʻo faʻaalia mai e le fua mulimuli o fualaau aina i luga o le paranesi: e matala, ona pa'ū lea. O loʻo faʻapipiʻiina le kulupu e pei ona taua i lalo:

  • o mea tuai uma, lanu samasama ma le faaleagaina ma le fufulu ua aveeseina;
  • fualaau mamago ua aveesea mai lala;
  • vai le fugalaau aʻo leʻi taumalulu;
  • fai le faʻaseʻa tasi;
  • siitia atu i se nofoaga malulu;
  • o le vevela o le potu e tausia pe a ma le 20 ° C.

Folau vavalo e lauiloa i tagata fai togalaau e sili ona fiafia i laau toto. Rosea o le a teuteuina soʻo se fale ma ona lanu piniki ma le paʻepaʻe matagofie. O le aganuu e le lelei i le tausiga, e le manaomia ai le gauai faapitoa, e vevela le vevela, o le mea lea e le manaomia ai le fausiaina faifai pea.

I le siosiomaga masani, o le fugalaau e foliga mai o se laau laʻititi po o se togavao. Ma i le fale sa latou aoao e aofia ai le fufulu ma ia fuga atoa. O le tausia o ia o se fiafia.