Mo le talimalo

E te fia iloa le auala e teuina ai pateta i se fale mautotogi i le taumalulu? Tatou taʻu!

E faigata ona talitonu e uiga i pateta, e masani ona aliali mai i luga o le laulau o le toetoe lava o aiga uma, na o le 300 tausaga talu ai ma e leʻi faʻalogo iai. Ae o le taimi nei o se masani masani e pei o tausamiga i aso uma, ma aso malolo. Ma o le malolo, e tatau ona ou fai atu, e matua matautia lava.

Ina ia mafai ona puipuia lona tofo ma meatotino aoga, e manaʻomia tulaga faapitoa. Ae le o tagata uma ei ai se pulou poʻo se faletaavale - o le a le mea e tatau ona fai? Aua e te ita, a ia e faia ni mea i ou lava lima ma faia se tulimanu lelei mo au pateta i lou lava fale. E le faigata e pei ona foliga mai i le taimi muamua. Sei o matou taʻu atu ia te oe pe o le a le mea e teuina ai pateta ma, sili atu ona taua, le auala e faia saʻo ai i le fale, i totonu o se fale masani i le aai.

E faʻapefea ona faʻamautinoa tulaga lelei mo pateta?

Tulaga o le teuina o le patato:

  • O le tulaga lelei o le vevela mo le teuina o le pateta e 3-5 tikeri nai lo zero. I le maualuga - e teuina le tubers mo le 2-3 masina, ona faʻavaivai ai lea, toesea le susu ma amata ona tupu. I lalo ifo - maua se suamalie suamalie ma pala mai totonu.
    A o le teuina o se mea sili ona taua. Asterix, Dolphin, Kolobok e lelei le tausia o le lelei.
  • O le maualuga maualuga o le toʻimamafana e faʻaosofia ai le tupuga o se malie, maualalo - suiga i le fausaga ma le pala o fatu. O le sili ona lelei o le 80%.
  • O se nofoaga mo le teuina e tatau ona pogisa, aua i lalo o le aafiaga o le uila masani poʻo le faʻamalamalamaina, e le gata ina amata ona totoina, ae e maua ai foi le suamalie, o lona faʻaaogaina e mafai ona oʻo atu ai i le oona malosi. O le tele o mea oona o loʻo teuina i totonu o le pele ma liliu ai le lanumeamata. O ia ituaiga tubers e le mafai ona 'aina.
  • O pusa fafie, pusa palasitika ma masini, pusa pepa, upega ma le faʻalava e faʻaaogaina o ni koneteina.

O lapisi e vaʻaia ma le faʻaeteete ao le i teuina. E afaina i le pala ma le ata, faatasi ai ma se manogi mai fafo, o se ituaiga ituaiga o tubers ua lafo ese, o mea o totoe o loo mamago i le ea fou i lalo o le la.

Taʻiala lautele mo le teuina

E faʻapefea ona i ai i le fale e faʻapipiʻi le teuina o pateta, e tele lava ina faalagolago i le potu maʻoti lea o le a iai se aʻa o le aʻa.

I totonu o le potu po o le faapaologa

I le potu malolo o potu vevela lelei o le a teuina ai pateta mo le tele o vaiaso.. O avanoa o le teuina o le seleselega o le a faateleina tele pe afai e toso le tubers i nofoaga eseese, mo se faataitaiga, o se vaega i le meaʻai, ma se vaega i luga o le faletusi.

I totonu o le umukuka

  1. Ua filifilia se nofoaga pogisa, lelei. O le tele o taimi, o le mea e sili ona faigofie (ma naʻo) o se nofoaga i lalo o le tapu. E mafai ona e faʻaaogaina se kapoti faapitoa mo le teuina o fualaʻau ma pusa fana.

    I totonu o se tamai atigipusa i lalo o le faamalama i le umukuka, e mafai ona e faasaoina pateta mo se taumalulu e le o se taumalulu.
  2. O se fata laupapa talafeagai, o se meaola paʻu birch po o se ato wicker ma ni fatu filifilia ua tuʻuina i totonu o le niche filifilia.

I totonu o le pusaaisa, e mafai ona teuina pateta i totonu o se pepa poʻo se taga pepa mo se taimi umi.. Ae, ona o le tapulaa avanoa, o lenei metotia e le talafeagai. Saili pe fia le tele e mafai ona e teu ai palu pateta i totonu o le pusaaisa iinei.

I totonu o le meaʻai

O faleteuoloa i totonu o potu e masani ona le vevela, ma e mafai ona teu ai pateta seia oʻo i le tautotogo.

O se fesuiaiga o le teuina o pateta i totonu o se fale e mafai ona teu tumau i totonu o se faleoloa po o se faapaologa. E le tatau ona e faia se faʻamafanafana faʻamafanafana, ua lava lea e puipuia ai fatu mai le malamalama ma o latou lavalava e tasi.

  1. Vaʻapala i totonu o ato filifilia o mea masani, "manava" mea. E le ufiufi ma afifi.
  2. Ma o le a le maeʻa ia fatu, e tautau se ie susu ile potu, lea e susulu pe a magoto. E mafai ona e tuʻuina lua poʻo le tolu ipu i le vai ma faʻaaoga se eleʻele eletise eletise.

I luga o le faletusi

O le faʻatinoga mo le teuina o pateta i luga o le pusa:

  1. O se pusa laʻititi e tuʻuina i totonu o se pusa laupapa tetele. O le mamao i le va o puipui (lea e tatau ona le itiiti ifo ma le 10-12 cm) e tumu i le faʻamalo: mea e fai ai laupapa, sisi poʻo le vafasi. Ma o le pito i lalo ma le tapuni ua eleelea. O le pusa i totonu e tatau ona aunoa ma ni pupuni ma ni avanoa, ma 2-3 goto o 15 watts taitasi, valiina i vali lanu (ina ia le lanumeamata pati).
  2. O pipi ua saunia mo le teuina o loʻo sasaa atu i totonu o se atigipusa ma afifi i ofu tuai po o se falaʻu mamafa. Mai luga e mafai ona e vaneina vaovao fou. I sea teuina, e teu ai fatu i le vevela e oo atu i le +7 tikeri ma e le o se mea e sili ona leaga mo latou.

Mo tamai balconies lea e leai se avanoa mo le tele o fausaga, o pusa faapitoa faʻavevela e ofoina, faʻalelei ma matagofie le matagofie. Faʻaaogāina o le vevela, e mafai ona e setiina le vevela manaʻomia i totonu ma faʻagalo le faafitauli o le teuina mo se taimi umi.

E mafai ona e faʻaititia le maualuga o le susu i totonu o le atigipusa e ala i le fufuluina o pateta ma le sukalati ma le penisina, poʻo le tuʻuina o ni ato faʻatasi ma lau o le toeaina poʻo le mint i le pito i lalo.

Ina ia puipuia pati mai le totogo, e mafai ona tuu se fasi vaomago e avea o se vaega i totonu o le pusa.

Faʻafefea ona faʻalauteleina le ola?

Pusa o mea teu oloa e muamua ona gaosia. E tatau ona faia togafitiga faʻatasi ma se vaifofo faʻamaʻi pipisi o le copper sulphate, le pisapisao poʻo se vaifofo malosi o le palatini, ma faʻamago i luga o le auala. O fatu i totonu o atigipusa e ufiufi i laʻau moa ma pine, faʻafefeteina i beets, tosoina le sili atu o le susu. Mo nisi faʻamatalaga i le auala e teuina ai pateta i totonu o se atigipusa, e mafai ona e mauaina iinei.

Mea e ono tutupu

Muamua, seʻi o tatou talanoa e uiga i mea masani masani i le taimi o le teuina, lea e mafua ai le leaga o pateta poʻo se faʻaititia o le tofo:

  1. Faʻamatalaina le mativa.
  2. Faʻapipiʻi mo le teuina o uluai ituaiga o laʻau e le talafeagai mo le teuina umi.
  3. Teu meaʻai i autafa ma isi fualaau 'aina ma fua.
  4. Tulaga le talafeagai e teu ai.
  5. Nofoaga ua le filifilia pe ua le lava saunia.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i mea sese ua faia pe a tele le teuina o pateta:

Faatasi ai ma se fua tele o pateta o le a aoga e faamasani ai i auala o le teuina i totonu o le pulou ma le teuina o fualaau faisua. Ae mo fale fale, ua matou saunia se tusiga e uiga i auala e teu ai palu pateta.

Faaiuga

O fulu muamua o le a faʻaumatia uma fatu faʻaputu ma fiafiaga pe afai e le faatulagaina e le e ona le fale teu muamua. O a togafiti e tatau ona e alu ai! Afai e leai sou faletalimalo, e mafai ona e teuina pateta i se nofoaga pogisa i le taumalulu. Ae, o le iloaina o tulafono faavae ma le faʻalogo i fautuaga a le au fai togalaau, e mafai ona e togafitia i latou e te pele ia te oe meaai mama ma suamalie mai le fale mo se taimi umi.