Fualaau aina

Faatoaga i totonu o le fale: totoina tamato i luga o le faamalama i le taumalulu

O le taimi nei e mafai ona tatou faʻatau fualaau faisua ma fualaau aina i soo se taimi o le tausaga. Ae o le faafitauli o le tofo ma le tau o le oloa e le fetaui ma le isi.

O le mea lea, o le tele o fai togalaau latou te fiafia e totoina tomato io latou fale. O lenei mea e mafai ai e oe ona maua se seleselega fou, faʻaleleia le siosiomaga i le tausaga atoa.

O le tusiga o le a tilotilo pe faʻapefea ona totō totoga i le fale ma pe o le a le mea e tatau ai mo lenei mea, faʻapea foi ona aʻoaʻoina pe faapefea ona gaosia ma taofi tomati.

Faʻamatalaga ma faʻagasologa o le ola i luga o le faamalama o le potu tamato

E mafai ona ou maua se fuamato o le tamato i le fale? I lenei laasaga o le atinaʻeina o le faʻatoʻaga seti o ituaiga o loʻo fesuisuiai mo le tuputupu ae i le fale i le taumalulu. E oo lava i se tagata e galue malosi i mea taufaatoaga e mafai ona totoina se fualaau lelei o tamato i luga o lona windowsill.

O le lelei o lea togavao o le maua lea o fuamato lelei i le taumalulu. E mafai foi ona mautinoa e se tagata faifaatoaga e faapea o lana seleselega o le a avea ma se mea e fiafia i ai le siosiomaga. 'Aʻai i uiga lelei o tamato o le a toetoe lava a tutusa ma le seleselega o le taumafanafana i le matala.

E tatau foi ona faapea mai o le tau o tamato mai se faamalama sill o le a itiiti ifo nai lo le mea na faatauina i totonu o le faleoloa.

O le le lelei o le totoina o tamato i totonu o se falemaʻi o le mea moni e le mafai i taimi uma ona totoina tomato. A o nisi taimi o le tele o fualaau aina atonu e laitiiti tele, ona o le a le mea e ono le mafai ona totoina.

Gaoioiga faʻaaoaoga

O le a le mea e tatau ona iai?

O Tomatoes o ni togalaau faʻalelei. O le mea lea, e sili ona lelei le tuʻuina atu o le fiafia i itu i saute o le potu. Afai e le mafai ona tuʻuina tamato i le itu i saute, ona tatau lea ona e faʻaleleia moli faaopoopo. Manatua o le malamalama o le aso mo tamato e tatau ona tumau i le 12-13 itula. I le avea ai o se malamalama faʻafefeteina, e mafai ona e faʻaaogaina moli susulu, susulu, ma faʻamalama faaola. O lea la o loʻo i ai faʻapitoa faapitoa. Ole malamalama faaopoopo e tatau ona tuu i se maualuga e 25-30 senetimita mai laau.

Ae mo le malulu o le ea, e tatau ona tausia i le maualuga o le 22-24 tikeri Celsius. I le po, e mafai ona faʻaitiitia le vevela i + 16-18 tikeri. Afai e vevela le ea, o le a le totoina tamato. Ma o se agavaʻa vevela malosi e amata ona vevela. Afai e vevela vevela le potu, e tatau ona e vavalo i le potu i taimi uma, aloese mai faʻataʻitaʻiga.

Ia faʻamautinoa o le ea i totonu o le potu e lava le faʻamaualaloina. E le mafai ona tuʻuina ni atigipusa ma tamato e latalata i masini faʻavevela, aua o le ea malulu ma le laau lava ia. E sili le tuʻuina o se pusa i vai i autafa o tamato, lea o le a avea o se mea e faamamaina fale.

Vaʻaia faʻapitoa mo le taumalulu

Mo se seleselega lelei, muamua filifili le ituaiga saʻo. mo le tulaueleele. Talu ai e le o ituaiga uma e talafeagai mo le ola i le fale. Filifili laʻititi poʻo faʻalaʻau maualuga. E lelei pe afai o nei fualaau faapelepele, talu ai o lenei meaola e faigofie ona ola i le leai o se moli ma le vevela, ma o loʻo i ai foi taimi pupuu. E tele ituaiga meaola e faʻatatau mo le galue i le fale. Faatasi ai ma le sili ona lauiloa o mea nei:

  • Penina.
  • Faʻailoga mata.
  • Hummingbird.
  • Penina samasama.
  • Pinocchio.
  • Angelica.
  • Glasha.
  • Alpatieva 905 A.
  • Muscovite.

O le a le mea e tatau ona fai?

Ina ia mafai ona totoina laau mo le totoina o le taumalulu i le taimi muamua, e tatau ona iai ni ipu palasitisi masani, lea e te manaʻomia e fai ai alavai. Ae sili atu le talafeagai o ipu faapitoa o peat. O le taimi lava e saunia ai fualaau mo le totoina, e tatau ona lafo i totonu o ipu, o lona maualuga e 7-10 lita. O mea o le ulo e sili ona taua. E talafeagai ma palasitisi, ma le omea, ma mea laupepa.

Mata o le eleele

E mafai ona faʻatauina le eleele i le faleoloa, ma e mafai ona e saunia oe lava ia. Ina ia faia lenei mea, matou te ave le palapala, humus, lapopoʻa oneone ma le paʻu. O vaega e ave i vaega nei: 5: 5: 2: 1.

Mo le 10 lita o le mea e te manaʻomia e faʻaopopo ai sina urea (e le sili atu nai lo se pusa). I le aofaiga tutusa e tatau ona e ave ma masini sulfate, faapea foi ma le sipuni tele ole fafie. O vaega uma lava o loʻo faʻafefiloi faʻafefiloi ma salalau i totonu o pusa.

Laasaga o lea laasaga ma lea laasaga mo le tulaʻi i luga o le windowsill

Fatu

Fesoasoani! A o leʻi lūlūina, e tatau ona faʻafefete fatu i se tagata faʻapupulaina le tuputupu ae. A leai, e i ai se tulaga lamatia o le a le totoina fatu.
  1. O se vaega e sasaa atu i totonu o le pusa mo le totoina, ona tuu ai lea o se fatu iina, lea e ufiufi i se tamai (pe tusa o le 10 mm) le palapala.
  2. Moisturize le palapala mai le sprayer ina ia le fufuluina fatu. E tatau ona vavae ese le vai mo le faʻavaivai mo le 2-3 aso.
  3. A maeʻa le faʻafefe o ipu ua tuʻuina i se mea manaia ma se nofoaga mafanafana.

    O ipu tioata e mafai ona ufiufi i afifi aʻo leʻi oʻo i le fuʻa muamua.

  4. A mavae le 7 aso, o le a aliaʻe pine muamua. E manaʻomia ona tatala i aso uma mo le faʻamalosi, ma i le mavae ai o le 3-4 aso e aveese atoatoa ai le ata.
  5. E tatau ona faʻafefete i luga o fualaau aina uma i le 4-5 aso. E le manaʻomia ni mea faʻapipiʻi.

    O fualaau toto e mafai ona tupu pe a foliga mai e le itiiti ifo i le 4 lau.

Fatu laau

Aʻo leʻi faia lenei faiga, e manaʻomia ona e saunia ni koneteina. Mo lenei:

  1. I totonu o vases e fetaui ma le alavai. E mafai ona faia mai le pefu piliki po o le iliili laitiiti. Ua ufiufi atoa le ulo i le meaʻai. I le ogatotonu o le fagu e te manaʻomia e fai ai sina faʻavaivai laitiiti, lea e faʻamamaina lelei.
  2. O suamalie e faʻafeinu mai le aʻa ma faʻafeiloaʻi i le saunia o fugalaau. Toe faʻafouina. O le eleele e faʻapipiʻiina.

    E taua! E le fautuaina e le au faifaatoʻaga e totoina ni ipu se lua i totonu o le ipu e tasi. Latou te le maua se seleselega lelei pe oti.
  3. Pots tuʻu i luga o se nofoaga lelei. E faalua ona faʻafesoʻotaʻi pusa i le aso ina ia atiaʻe lelei ai le fale.

Auala e tausi ai i le fale i le taumalulu: o laasaga i lea laasaga

Faʻasusu ma faʻamaina

O le tele o le fualaau aina ma lona tofo e faalagolago i le lelei o le eletise o le eleele. O le eleele e tatau ona susu uma. E taua tele le taofia o le faʻamago atoatoa o le meaʻai.aua e mafai ona taʻitaʻia ai le tuʻuina o tamato. Ae ui i lea, e taua le manatuaina o le tele o le susu e mafai ona oʻo atu ai i le pala o le aʻa.

Talu ai ona e le lava le avanoa mo le atinaʻeina atoatoa o aʻa i totonu o ipu, o aʻa e manaʻomia ona fafagaina mo le tuputupu ae. O le uluai fafagaina e tatau ona faia i aso e fitu pe a uma ona piki fatu. O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina e le 'agronomists fualaau nei: Mortar, Nitrofaska ma Aquarin. E faʻafesoʻotaʻi faatolu togafiti i le aso, aua e leai se nofoaga mo elemene.

Amata i le fafagaina lona tolu, o le faʻateleina o le faʻamalositino e faʻaititia.

Trimming ma Pinching

Toto totogo, talu mai le tuputupu aʻe o le vaitau. O le taimi lava e amata ai fua muamua ona totoina tamato, e tatau ona e aveeseina le tumutumu o le tumato i luga o laʻau e lua i luga ae o le pulumu mulimuli. E tatau ona faia lenei mea i le na o se mea lelei ma faʻamaʻi pipisi.

O tagata fai togafitiga faʻapitoa e fautuaina le tuua i le aʻa e le silia ma le lua laasaga - e tatau ona e faʻaumatia isi mea uma, aua o le a latou ave uma meaʻai.

O le nofoaga sili ona talafeagai mo nei taualumaga o le vaveao po o le afiafi pe a uma le la. O fasi keke e tatau ona taulimaina le pefu po o le pefu. O le saʻo saʻo o togafitiga o tamato o le a maua ai se seleselega tele.

Tino ma le tautau

E masani lava mo le faʻaaogaina o le fale e faʻaogaina ai ituaiga eseese. O lenei togavao e mafai ona tulaʻi i le lua kilokalama o fua. O le mea lea, e leai se mea e manaʻomia mo fesoasoani. Ae o lenei faiga e talafeagai ona o le tele o taimi o potopoto ma le palapala e le mafai ona tatalia le mamafa o le fualaau aina ma le fulitua.

  1. Muamua e tatau ona e filifilia se nofoaga talafeagai e tuu ai le ulo. Ia, afai o le ipu o le a tu i tafatafa o se puipui po o se faamalama, o le a faalagolago i luga o le vao atoa.
  2. Ona e manaʻomia lea ona tuʻuina laupapa i laupapa (tasi le lagolago mo laau taʻitasi).
  3. O le vao e nonoa i se pine - e tatau ona faia le maualuga i le mea e mafai ai.

Maʻi ma faʻamaʻi, auala e faʻafefe ai

O faʻamaʻi sili ona taatele o mea nei:

  • Paʻu mumu. I lenei tulaga, o lanu enaena e aliali i luga o tamato, lea e faʻalauteleina le taimi. E mafai ona e tauina le siʻosiʻo o le kalaka. O le fufuluina o meaai e faia i le tele o taimi ma se vaitaimi o le 5 aso.
  • Fusarium oe. O loʻo faʻaalia i le vaivai ma le samasama o laulaʻau laʻau pito i lalo. I le aluga o taimi, o isi laʻau e amata ona liu samasama. Ina ia faʻaumatia lenei faʻamaʻi, e tatau ona e togafitia le fale ma le sauniuniga Barrier or Hom. A maeʻa lena mea, e taua le tatalaina o le eleele i taimi uma e mafai ai.
  • Alternaria Faʻailo i ni mea lanu enaena e foliga foliga atuatuvale. Latou te tauina lenei faʻamaʻi ma le fesoasoani o nei vailaʻau e pei o Antracol, Consento, Tattu.

Seʻi tatou valaʻau i faʻatoʻaga tumato.

  • Whitefly. O lenei iniseti e mafua ai le samasama o laulaau, lea e le pine ae liuliu. O le togafitiga o le whitefly e manaʻomia ai le fualaau faasaina Konfidor.
  • Slugs 'Ai fua ma fua. O aʻafiaga ua afaina e amata ona pala. Mo le puipuia o slugs, e tatau ona togafitia le eleele i se vaifofo o le efuefu, pefu po o le lime.
  • Spider mite Vaavaai i tamato i foliga o ni togitogi laiti. Sucks le sua mai le laau, lea e tau atu i le oti. O le a fesoasoani i le siʻosiʻomaga o kelaliki poʻo talatini. E mafai ona e faʻaopopo le fasimoli tagamea i le fofo.
  • Medvedka. Uma tele se iniseti o lona umi e oʻo ile 5 simita. E aafia ai le aʻa autu o le laau. E faia le taua i le faʻaaogaina o le pepa oona poo le vineka.

O le totoina o tamato i totonu o le falemaʻi i le taumalulu e mafai lava. Ma e le faigata. O le mea lea, afai e te manaʻo ia i ai sau lava totoga tuputupu aʻe i le taumalulu, e manaʻomia ona e faia sina taumafaiga ma faʻaalu se taimi i ai. O le mea autu - na o le manaʻo.