Fualaau aina

E aoga le popole pe afai e sui le lanu ma le mumu pe lanu uliuli?

O le fiafia e mafua mai i le fuaina o meaʻai e ala i le manava ma le fatu o meaʻai e leʻi faʻaaogaina. I le faagasologa o le gaosia o meaʻai i totonu o le tino, o nisi o mea e le mafai ona afaina, ma o loʻo faʻaalia faatasi ma fecesi. E masani lava, o le faʻasalaga feʻai o se tagata o le lanu uliuli o lanu eseese ma le tutusa o le toniga, e aunoa ma ni mea le mama.

O le lanu ma le tele o feces e ese le aafia i meaʻai uma ma le soifua maloloina o tagata. Pe o feeseeseaʻi pe a uma ona 'ai meaʻai, o le a le lanu ma le foliga foliga mai, o le a tatou tilotilo i le tusiga.

E faʻafefea ona aafia le lanu o feces i le 'aiina o fualaau faisua?

O le Beetroot o loʻo i ai se lanu mumu-lanu violē ona o le i ai i lona tuufaatasiga o mea faapitoa - betacyanines. O le viliina o pigments o le laau o loʻo faʻaleleia ma faʻaalia, oʻo mai i totonu o le manava, ona pasia ai lea o totoga ma totonu o le fatu.

I nisi tulaga, o le natura o lanu o le beets e le o otaota, ma e mafai ona valiina e le laau le feces. O le aʻafiaga o aʻa i luga o fecesi o loʻo masani lava, ma ona o faafitauli tau le soifua maloloina.

Faʻamatalaga masani o suiga o lanu

  • Metabolism ma le fua faʻatatau. Faʻatasi ai ma se tulaga ese o le metabolism, o le pigmentes coloring o le pīpī pe vaeluaina foi, o le filifiliga e le pisia, pe leai foi se taimi e gaoioi ai, ma faʻaalia faʻatasi ma feeseaʻiga, valivali i paolo paʻu.
  • Le mafai e le tagata ona gafatia le tino e siaki ai pigments. I se vaega patino o tagata i se tulaga masani, o loʻo i ai le le lava po o le leai o ni siama e talepe ai le lanu lanu o beets. I lenei tulaga, a maeʻa ona faʻaaogaina le aʻa, o le nofoa faʻamautu e sosolo lelei i se lanu o le paluga, e foliga tutusa lava ma le toto.
  • Le aofaiga o meaʻai na aina. Pe a taumafaina fualaau faisua, i se taimi le tumau ma i ni vaega laiti, e mafai ona tumau pea fesuiaiga. Faatasi ai ma le faateleina o le tele o mea taumafa, o le taumafaina i aso uma o ipu poo sua mai fafo, o le a sili atu ona oona e faaali faatasi ma feces (pe mafai ona e 'aina se fualaau faisua i aso uma, o le a le fua faatatau o le taumafaina ma le mea e lamatia ai le tele o mea, tatou te taʻuina i la tatou tusiga).

E faʻapefea ona pisia le ogaumu?

O feesia pe a maeʻa le beets e mafai ona valivali i lanu eseese o le mumu - mai le piniki i le maroon, ma e oʻo lava i le uliuli. Le tikeri o le fusi o fusi e aʻafia ai:

  • saturation o ituaiga eseese o siama lanu lanu manu;
  • tuufaatasiga ma isi oloa ma vailaau;
  • faʻalavelave faʻalavelave i le gastrointestinal tract.
Faʻalogo! Beets ei ai sona aafiaga itiiti ma le fesoasoani i le malosi. Faʻaaoga ma le faʻaeteete pe a oʻo mai i le manava ma le faʻafitauli o le intestinal!

E mafai ona lanu mumu (piniki)?

  • A maeʻa ona 'aina fualaau faisua eseese.
  • A faʻapipiʻiina faatasi ma isi vali lanu vali lanu mumu (tamato, fuamū mūmū).
  • Mai le faʻaaogaina o le aʻa faʻatasi ai ma vailaau faʻamaʻi poʻo mea papala.

Aisea e uliuli ai?

  1. Aʻo faʻaaogaina ituaiga eseese o pipi i le tele o mea.
  2. O se taunuuga o le faʻaaoga faʻatasi ma oloa e tele ni lanu moana lanu moana:

    • paʻu;
    • mūmū mumu;
    • lanu moana;
    • lanu uliuli;
    • kofe malosi;
    • oloa sisi.
  3. A faʻapipiʻi faʻatoʻaga faʻatasi ma vailaʻau faapitoa:
    • uʻamea uʻamea;
    • gaioio galue;
    • sauniuniga a le lotu;
    • vailaʻau.
  4. Mai le tuufaatasia ma le ava malosi.

Aisea e i ai fasi fasi fualaau aina e leʻi faʻaaogaina?

  • Maualuga i totonu o le laau. Pe a faʻaumatia i le tele o mea, o le fiber o le pīpī e le o se vaega e faʻataʻapeina, ona mafai ai lea ona i ai i le fasi felafolafoaʻi fatu laau. Afai o le setete o le soifua maloloina e masani lava, e leai se faʻafitauli, o lona uiga o le i ai o fasi pusi i le feces ua manatu e talia.
  • Paʻu o le vaʻaia. Ona o le leaga, o le taumafaina o beets faatasi ai ma meaʻai manogi, o le tele o fualaau 'aina ma fualaau faisua o nisi taimi e oʻo atu ai i le manava faʻafuaseʻi, le faʻamaʻaina atoatoa ma le faʻaalia o laau toto i le sisiva. O sea setete i mataupu vavalalata e le o se togafitiga ma e faia i le tausia o le tumama ma se tuufaatasiga talafeagai o oloa.
  • Faʻafitauli i le faʻaogaina o meaʻai. O vaega tetele e leʻi faʻaaogaina o beets ma isi meaʻai i feces, le lelei le soifua maloloina ma le solia o le nofoa mo se taimi umi o faʻaalia ai faafitauli i le tino.

Tuugamau pe'ā uma ona 'ai fualaau faisua i tamaiti ma tagata matutua - o le a le eseesega?

I tamaiti laiti, e le faʻapenaina le faʻaogaina o meaʻai ma vave ona tali vave i suiga i le taumafataga. O le laʻitiiti o le tamaititi, o le sili atu foi lea ona faigata ona osofaia le tino o le tamaititi i le tele o fiva fiva. I le amataga o le faʻaofiina o beik prikorma e faʻaalia i le tele o feeseeseaʻiga toetoe lava a le suia. I tamaiti matutua, o le nofoa pe a maeʻa le aʻa, ua lanu i lanu mumu ma e aofia ai fasi fualaau aina e leʻi faʻaaogaina.

A o tuputupu ae se tamaititi, o le tele o enzymes e foliga mai o fesoasoani i le gaosia o beets., o le faiga o mea taumafa ua gaosia atoatoa, ma o le fualaau faisua ua amata ona tatala i totonu o voluma tetele.

Manatua! I tamaiti, o laʻau e masani ona aʻafia ai le lanu o fecesi, ae lanu ai foi i le lanu mumu. E faʻatagaina lenei mea pe a lagona e le pepe le masani, ma suia le lanu mumu pe a uma ona aveese le aʻa mai le meaʻai.

O le a le mea e molimau i faafitauli faʻalesoifua maloloina?

Fiafia pe a maeʻa pusi e faʻaalia ai le gafatia o le tino i le tino i mataupu nei:

  • Faʻaleleia umi o feces after beets, fecesi-e lua-lanu (vaega mumu, vaega e masani ai) - o se taunuuga o le le lava o le gaʻoina. Masalo ona o se mea e mafua mai i le le 'ai o meaai, faatasi ai ma le masani ona' ai, pe a uma ona taina le puipui o le intestinal ma e leai se aoga.
  • Laoa vavalalata ma fasi fasi uʻamea ma meaʻai e leʻi faʻaaogaina o isi meaʻai e faʻaalia ai le afaina o le manava.
  • O le foliga mai o se ata lafoia tele o feces pe a uma le beets o loʻo taʻu mai ai gau i le gallbladder, pancreas ma le ate.
  • O le toto i totonu o fecesi o loʻo faʻaalia ai le faaleagaina o le fale i le meaʻai.
Beetroot o se fualaau maloloina lelei ma lelei e maua ai le tele o meaʻai. A aunoa ma i latou, o le tino masani o le tino e le mafai. E mafai ona e 'ai ni beets mo tagata ei ai gasegase gastric ma duodenal, maʻisuka, oncology, maʻi o gallstone, gastritis, pancreatitis ma cholecystitis, ma le auala e togafitia ai le ate, tiga ma le gutu o le isu ma le sua o le pusi - faitau i luga o la matou upega tafaʻilagi.

E mafai ona iloa le toto mai vevela o aʻa?

O le a le foliga o feces?

A maeʻa ona maua i se meaʻai, e sili atu ona sili atu le vaivai nai lo le masani.. Lanu e fesuisuiai mai le lanu enaena masani i le malamalama po o le paʻu. E mafai ona faʻatagaina ni poloka laiti o fualaʻau e leʻi faʻaaogaina. O le tulaga lautele o le soifua maloloina i le taimi e tasi e masani lava, o le lanu masani o feces e toe faʻafoʻisia i nai aso.

E iai se aafiaga o le toto i uiga lanu?

  1. E ese le lanu uliuli ma se manogi malosi, tumau le tumau, tuufaatasi ma se maʻi matuia i le soifua maloloina, e fautuaina ai le gaogao toto i le pito i luga o le digestive tracttive.
  2. O le eseesega o le fausaga o le lafoaʻiina o streaks o le mumu sesega o le toto e taʻu mai ai le tafe toto i le pito i lalo.
  3. Laʻau ma toto i luga o le fecesi o se faailoga o le afaina o le toto, o vavave i le va.

A oʻo mai le toto, e ese mai i le taofiofi o le nofoa, e iai isi faʻamaoniga e tupu. E aofia ai:

  • tiga o le tino;
  • afu po o le vomia;
  • vaivaiga ma le valea;
  • pallor
  • paʻu o le mamafa (pe faapefea ona aʻafia le gaosi meaʻai, faitau iinei).

I tamaiti:

  • faateleina le popole po o le le fiafia;
  • se tagi malosi ma le musu e ai.

O ia faʻaʻailoga e faʻaalia ai faʻamaʻi pipisi o le faʻaogaina o le tino. E tatau ona e asiasi i tagata tomai faapitoa i se taimi vave e mafai ai, pasi suega ma suʻesuʻeina.

E taua! Aʻo se lanu uliuli, feʻai ma se mea manogi, ma se tiga matuitui, toesea le mamafa ma le maualuga o le vevela, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi!

Ata

Matou te faʻamatalaina i luga pe faapefea ona aafia le feeseeseaʻi a tagata matutua ma tamaiti, i le taimi nei ua sili atu le manino i le ata.



E fia aso e tuua ai le tino e le oloa?

O le paʻu paʻu o feces e faʻaalia ia lava i ni nai itula pe a uma ona 'ai le beets.. E toe foʻi mai le nofoa i lona lanu masani ina ua mavae le tasi poʻo le lua aso talu ona aveese le aʻa mai le meaʻai.

Afai o le feces e le o iai i totonu o le iniseti ma e le o faʻamavae atoa mai le tino, o le lanu mumu e mafai ona tumau mo le tolu i le fa aso.

O se suiga i le lanu o feces pe a uma le 'aiina o beets o se eseesega o le masani, ma o se faailoga o le setete o le fualaau oona o le tino. O le aʻafiaga o le fualaʻau i luga o le filifiliga e fesuisuiai e faalagolago ile taumafa ma le soifua maloloina o tagata.

Afai, pe a uma le beets, o le lanu o feves e tumau pea e le suia, ona aʻoaʻoina uma lea i mea uma e mafai ona mafai. A maeʻa ona totoina aʻa, e valiina le fecesi i ata paʻu, ao tausia le soifua maloloina lelei ma pe a uma ona faʻamamaina ipu mama, ua toe faʻaleleia le lanu o feces, e mafai ona e faʻaauau pea ona aofia ai lenei fualaau ola maloloina i le taumafataga.