Laʻau

Talofa

O le anufe o se tamai laau laʻau faʻamalosi ma fugalaau pupula matagofie. O nisi taimi e fai ai ni mea maualalo. E i ai i le aiga faasatauro. O le anufe mai le Metitirani ma e taatele i Europa i saute.

Faamatalaga faʻatau

O le anufe e oʻo atu i le 60-100 cm le maualuga ma o loʻo faʻamalūlūina fatulaʻau e ola faʻasolosolo poʻo le lala e pei o se vao. E tupu i luga i le itu i saute mo le tele o tausaga, ae i se vaitau lelei e amio e pei o se tasi pe lua tausaga le matua. Laʻau e le pa'ū, o le mea lea e taʻua ai le laau i luga o le lau. O laulaʻau ua faʻaloloa, faʻamalosolo, ufiufi atoa le au.






O fugalaau susulu e aoina i tamai pulumu ma oʻo atu i le lautele o le 25 mm. O petals e lamolemole pe fusi. I totonu o le itu i saute e fuga mai i le ogatotonu o le tautotogo ma tu i fafo agai i tua o paler relative, ae i le ogatotonu o le vaitau o le vaitau e amata ia Iulai. O fugalaau e matua manogi lava, manogi e pei o lilacs.

Species of Heyrantus

O le sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga o Heyrantus Cheri. E iloga i lanu tetele. O petals e eseese tele i lanu, ei ai lanu samasama, mumu, lanu enaena, moli, lanu viole, mumu ma velan papaʻe. E le gata i lea, mai le tasi tina tina, o fanau e ese le lanu e ono aliali mai.

O loʻo i ai foi le Heyrantus Orange (Orange Bedder), ua tele naua i luga o le la. Fugalaau e eseese i le tele mai le pito laʻititi i le ogaoga tele. O le laau e fai ai se laʻititi vao e oo i le 40 cm le maualuga. O 'au e lata ane i le eleele e masani lava ona sosolo. O laulaau e lanumumu lanumeamata i foliga tutusa.

Mo le ola i le fale pe mo le mamanu o fugalaau lapopoa e faʻaogaina ituaiga eseese:

  • Prince (oʻo atu i le 20 cm);
  • Toto (e oʻo i le 30 cm).

Faatasi ai ma fuafuaga uumi, o mea nei e lauiloa:

  • Ivory White - kulimi
  • Vulcan - ulaula;
  • C. Allionii - moli, vave fuga;
  • Harlequin - lua-leo;
  • Fair Lady - pastel.

Tuputupu ae

O le laau e totoina e fatu. E totoina i le tautotogo i totonu o se falemafanafana malulu poʻo ni fale faʻapitoa. E pei ona lūlūina le tatupu o le fale i soo se taimi o le tausaga. E le mafai ona fufuluina fatu i le eleele. A mavae le 10-12 aso, ona aliaʻe ai lea o pine muamua. Mo weni laʻititi, e tatau ona e tausia se malulu o le ea o +16 tikeri.

Mo le totoina, faʻaaoga fualaau paʻu poʻo le solitasi eleele ma le lime. E taua tele le tuʻuina atu o alavai lelei ina ia le pala le aʻa. O le laau e puipuia i le lamala, o lea e tatau ai ona alo ese le palapala o le eleele.

E fiafia Pauran i ave o le la, ma i totonu o le paolo e amata ai ona tupu aʻe le leaga ma liliu ese. E faʻapipiʻi faʻamalaʻau ma peat e faʻaleleia le alualu i luma. E taua le taofia o le tele o le gaʻo i totonu o le eleele.

Ina ia mafai ai e le taamilosaga lalata ona tupu ma ola lelei ma avea ma fafie, e tatau ona e togi le pito i luga. Ae i totonu o aai i matu e leai se mea e tatau ai ona aafia i lenei mea, a leai o le a fuga le fugalaau ma o le a le tupu lelei le laau. Ina ia faaumiumi le vaitau o le vavao, e vavaeina fugalaau fugalaau, lea e faaosofia ai le fausia o fou fou.

Tausiga o Winter

O le anufe e matua puipuia i le malulu o le tau. E oʻo lava i le mafai ona faʻafetaia se pa'ū puupuu i le vevela i -18 tikeri. Afai o le maleisa e masani lava ona faia, ona amata lea ona pagatia aʻa. Ina ia fesoasoani i le laau, e tatau ona tuʻuina atu ni fale faʻaopoopo. I totonu o itulagi o loʻo i ai se vevesi faʻafefe, o loʻo ola aʻe fugalaau i totonu o ogalaau poʻo ipu, e ave i le togalaau mo le taimi mafanafana ma toe foi atu i le fale pe a oʻo i le tau malulu.