Tupe teu

E faʻapefea ona e faia se togi pisi Vaʻai oe lava

E toetoe o tagata uma o le au pipi o loʻo faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga tuuina atu poʻo ona suiga. O le igoa o le fale o le pia sa faamamaluina ai Charles Dadan -French beekeeper, o ia, o le faʻaaogaina o atinaʻe alualu i luma mo lona taimi, na fausia ai le fausiaina o se falemaʻi e tasi le tino ma se lautele lautele o le quinby 11 i numera ma le tele o faleoloa luga. Na amata ona faʻaaogaina e se tagata fou meaʻai manu a le Europa.

Swiss Blatt na faateleina le numera o laupapa i le 12 ma faia le fale o le pia sili atu ona masani mo pi ma le fatu. O le sulufaʻi o Dadan-Blatt na faʻaleleia i se mea toeitiiti faʻafouina i le taimi nei e le isi tausi maʻi - Edward Bertrand.

Faamatalaga Faleanovsky fale mo pi

Mo le faʻaogagofie, o faʻaonaponei faʻaonaponei ua taua o le "Atumauga o Dadan" pe naʻo le "dadan." E le faʻaaogaina i le gaosiga o gaosiga o le meli, ae faʻafeiloaʻi i latou e alolofa, latou te talisapaia le laititi o le tulaga e tasi, o loʻo i ai se aoga taua: faʻapitoa fale teu oloa e faʻaogaina e teu ai oloa o le meli. E māmā ma faʻalelei, faalua le tele o le mataupu.

E taua! O le isi itu aoga o le mafai lea ona aveese mai le faʻavae ma le meli, nai lo le suia o le tino. E mafai ona gafatia e se tagata laʻau meli le galue toatasi, lea e faʻaalia ai le le mautonu.

O le mataupu faavae o le galue ma le mamanu o le aveeseina mai i luga o meaʻai fafaga maumafaʻi o le meli, ma ave i fafo le faavaa, ma faʻaolaina ai pi e toe faʻafoʻi ai le leiloloa o voluma, ma ofoina atu mo lenei faamoemoe se faʻaoga fou.

E mafai e se kolo pipi ona taumalulu i le fale e tasi, o le tele o le sulu e mafai ai. Ae ui i lea, i tulaga o se taumalulu ua mavae, e tatau ona fafagaina pi, ao latou 'ai a latou lava sapalai. Ona o le faigofie o le faʻaaogaina o le sulu, o le faʻalavelave e faigofie tele.

E te iloa? E manaʻomia e le kolotilo pe tusa ma le 250 kilokalama o le meli e fafaga i tausaga taʻitasi. Afai e le lava, o tagata faigaluega, e ositaulagaina i latou lava, oti ao le i oʻo i le faʻapuupuuga e ogaoga ma tigaina ai le matua i nisi auala faaleagaina.

O le faʻaaogāina o se ofagapi e tuʻuina atu i se auala talafeagai i taimi o aogā faʻalelei o le meli e faʻaaoga ai faleoloa, faʻapea foi i le taimi o se taufaoloʻese lelei, ma le faʻapipiʻiina o vaega e tutusa ma se tino ua faʻaalia.

O loʻo i ai le fuataga tutusa: 450 x 450. O puipui ua faia i laupapa e 37-millimita, sei vagana ai le podshreshnik ma le taualuga. I fafo mai fafo, o le mamanu e maualuga lona 524 x 524.

Eseese ituaiga o tama o numera. I taimi o Soviet, o latou sili ona taatele i le Union atoa.

Afai e te manaʻo e maua se oloa gaosi oloa oona - solo mai le tele o mea e faʻaaogaina, ona faitau lea pe faʻapefea ona fai se mea e faʻamama ai le sola ma ou lava lima.

Faʻasologa autu

O ituaiga uma o ituaiga sidad models e masani ona faʻaaogaina, o la latou gaosiga ua fetuunai ma e manaʻomia. E sili ona taʻutaʻua sefulu ma le lua fausaga faavaa teuteuga.

E avanoa pisinisi ma faigofie ona gaosia. E mafai ona faia e se tamaʻi meli a le amateur se sulu i ona lava lima pe'ā uma ona ia suʻesuʻeina tekinolosi.

E te iloa? O le a sau mai se vavao se fatuga poʻo se pipi galue, e faalagolago i se meaʻai. O se tasi vaega o le fafaga e mafai ai e genitalia ona atiina ae i le mea i le lumanai.

10-ata

O le sulufaʻi ua tuʻuina atu i le 10-frame le laʻititi ifo o le siʻitia nai lo lona 12 'aufaigaluega. I le avea ai ma se tafao, e foliga mai o ia o se togitogiga mataga. E moni lenei mea mo tagata tausi manu o loʻo galulue ma mamanu eseese i luga o le apiary lava e tasi. O le mea lea, e lua uma mea e masani ona fesuiai. O loʻo matou talanoa e uiga i taualuga, falesa, faleoloa, laʻau meli. Toesea vaega e le faʻaaogaina - e tele mea e teu ai mea e manaʻomia.

O ata o le 12-ma le 10-tamamea foliga e toetoe lava a tutusa, sei vagana ai le tele o pito i luma ma luma o le mataupu, faapea foi ma le faleoloa. O loʻo i ai se manatu o lenei mea o se vanu mataga ua faʻaleleia i lalo o le faʻavaa o Tamaanov. O mamanu uma e tutusa ma autu - o se faʻavaa, o le telē o le pito i tua o le faleoloa e faapuupuu mai le 300 i le 145 millimita.

O laina 10 e maua ai se numera laʻitiiti, lea e faigofie ai, ma o le mea lea e sili atu le telefoni. E faigofie ona faʻaaogaina i luga o namads, aemaise lava pe a iai se mea faʻatauvaʻa laitiiti, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a alu i mauga e aoina mai le meli.

12-faavaa

O le ofafaga na tuʻuina atu i luga o laupepa e 12 le tele o manaʻoga o tagata tausi pipi. O se sikuea sikuea faʻatasi ma nisi o faʻaopoopoga faleoloa, o se taualuga, o se taualuga o le taualuga ma se pito i lalo - faʻalogo pe mafai ona faʻaaogaina. O le faʻamau i le va o le tino ma faʻaopoopoga e faʻaaogaina. O le mataupu e tuʻuina atu i luga o laina e 12 ma le maualuga o le 435 x 300 millimeters. O faʻamaumauga faʻapitoa taʻitasi e iai le afa-afa tutusa o le 435 x 145 millimeters. E lua lava le diaphragms.

I totonu e tatau ona latou tausisia tulaga tutusa, i fafo (fuafua i le mafiafia o laupapa) atonu e eseese i le tele.

O le meli e le o se mea taua na maua e se tagata ona o pi. O oloa o le tausiga o le beekeeping e pei o le pollen, venim, wax, propolis, podmor, susu susu ua faʻaaoga foi.

E faʻapefea ona e faia se togi pisi Vaʻai oe lava

E i ai tagata e sili atu i oloa na faia e lima e faʻatau ai mamanu. O i latou nei o ni tagata fiafia, alolofa i la latou galuega, latou te talisapaia mea ua latou maua ma ua sauni e faaleleia mea uma i le mea sili latou te mafaia.

O le faia o le pusa hiva e le faigata mo na tagata atamamai. Latou te manaʻomia meafaigaluega, meafaitino, lima ma musumusuga.

E te iloa? O sulu taitasi e i ai se manogi tasi, o se vaega, e pei o se ki, faleoloa pipi i se vaega atofaina o le tino ma avatu i leoleo pe a taunuu mai. E le mafai e se pipi ma se manogi ese ona ulu atu i le fale.

Mea sauniuni

O le olaga o le fale mo bees e le tatau ona itiiti ifo ma le sefulu tausaga. E mafai ona faalautele atu e ala i le tausisia o tulafono:

  • Le faaaogaina o mea lelei;
  • Lelei tatau ma le faʻaopoopoina o vaega;
  • Vaitaimi (tasi i le 2-3 tausaga) faʻalanuina o nofoaga o manufasi.
O laau laʻau e tatau ona mama, o le mea e faʻamago ma maualuga.

O se siva talafeagai e maua mai i conifers nei:

  • Telefoni;
  • Tatalo;
  • Shallow pine;
  • Cedar.
E sili atu le fiafia i lau palota e mafai ona fautuaina linden, willow, poplar.

E tatau ona faʻamago le fafie, e le tatau ona sili atu i le 15% le fafie, e tatau ona saʻo-lalaga, e leai ni anufe, vavave ma mumu, e aunoa ma ni nonoa.

E taua! Afai e le mafai ona alofia le i ai o se nonoa, e tatau ona laʻititi, ia maloloina, faʻasau i le fafie ma e le o tu i luga o le pito o le vaega. E tatau ona fufulu ese le nonoa poo le paʻu pala, ma faʻamaufaʻailogaina faʻamau i le faʻaaogaina o kelu e leai se vai. Sa faia Cork mai le laupapa e tasi.

O mea e manaʻomia mo le faia o le faʻavaa ma le sulu

Mo le faʻavae e te manaʻomia e sauniuni ai:

  • Hammer;
  • Faau uʻamea;
  • Pelu ma tagata;
  • Sailo;
  • Uili fagu;
  • Manua vela vevela.

Ina ia faia se asaga, o le a e manaʻomia:

  • Laupapa talafeagai;
  • Kelu mo kamuta;
  • Hammer;
  • E leai ni fao;
  • Pe mafai ona vali;
  • Sini a Joiner;
  • Fusi.

Laasaga i lea Laasaga

O le i ai o le faʻamoemoe e fausia se sulu i ou lava lima, e tatau ona e mauaina ata, talu ai o se fausaga faavae, ma o le manuia o le mea e tupu o le a faalagolago i le telē.

O le faʻavaa ua tuʻufaʻatasia le tele mo lalata uma o le ata o Tamaanovsky - 435 x 300 millimeters.

  • O le seleselega mago mago e tatau ona faʻapipiʻi e faʻaaoga fao poʻo kelu. Faatasi ai ma le fesoasoani o le suʻisuʻi, faia ni pupu i le itu o le itu mo le faʻaogaina o le uaea.
  • Sue le uaea i totonu o latou, taofi faʻatasi i le faʻaaogaina o paipa ma se ala.
  • Otioti se pupuni i totonu o le pu mulimuli, faamautu le uaea.
  • Aveese faʻaseesea i paʻu.

O le faʻavaa e mafai ona faʻaaoga pe a uma le faʻataunuʻu.

I le gaosiga o le sulu e tatau ona manino ma matauina le tele o loʻo faʻaalia i le ata. I le pito i luga i le ogatotonu o loʻo i ai se fausaga faʻalelei e 10 x 12 cm. I luma o lea mea o loʻo i ai se laupapa vaʻavaʻa e tupu i le 4-5 cm. O le ulufale maualalo e tuʻuina atu i ai le pusa ma le vaalele.

Laasaga i lea Laasaga

  • I luga o le masini e gaosia ai le fafie, tipi i laupapa, mafiafia - 37-40 millimita;
  • Otioti le laina mo le fesootaiga i le va o puipui;
  • Tipi paʻu 18 x 4 mm;
  • Fausia se talipupuni mai ia i latou e faʻaaoga ai le kelu ma le paʻu;
  • Faʻapotopoto le mataupu, faʻapipiʻi i le kelu ma fao;
  • Paʻu le asaga;
  • Faʻailoa tausaga;
  • Fai ni vaalele e 1.4 cm le lautele;
  • O le taualuga o loʻo fausia mai se laupapa e 15 mm mafiafia ma peʻa maeʻa ona faʻaaogaina le galuega i se faʻapipiʻi vai.
  • I totonu o le taualuga foi, ia togi ni nai pu.

E te iloa? E talitonuina o manu e sili atu i le lanu violē, lanumoana, samasama ma le lanumeamata, ae o le lagona alofa e le tele le lanu e pei o le i ai o pollen ma nectar.

Le lelei ma le le lelei o le mamanu

O le galulue faatasi ma le hiva dadanovsky ei ai ana lava uiga, o nisi o ia mea, i lalo o tulaga eseese, e mafai ona mafua mai i le lelei ma le le lelei.

  • E i ai lona lalelei taua, lea e ui i lea, e lelei mo le aoina o le meli. Aveesea le taualuga ma fusi le pito i luga i se upega, e faigofie ona utaina ia sulu i laina e lua o le tasi i luga aʻe o le isi, fesuiaʻi paʻu mo le ea ma, o le mea moni, e teu ma le faaeteete.
  • Ona o le mea moni o le fale e fesoʻotaʻi i le pito i lalo, o le sulu o loʻo i ai se maota malosi.
  • E i ai se voluma e lava mo le taumalulu.
  • E i ai sina tulaga maualalo maualalo pe a pamu pe a faʻatusatusa atu i faʻataʻitaʻiga.
  • O tagata e tausia le beekeeper e mafai ona pulea lelei le olaga o le aiga o le pusi ma tali atu i ona manaoga pe a galulue i ni laupepa, aʻo gaogao galuega e tele lona gaioiga, ae leai se auala e tasi.
  • O nisi o tamaʻitaʻi e 12-tamaititi e totogiina i le i ai o le 10-frame frame, pe afai o le alu ese e tatau.
  • Talu ai ona o le faʻaauau pea o le faʻaaogaina o fausaga faʻa-12, o le faagasologa o le teenaina ua faʻalavelaveina.
  • E faigata le tuʻuina atu o pi mo le faʻataʻatiaga o le taumalulu, faʻatumu atoa i le meli, e masani lava ona ofoina atu i se vaega le faatumuina.
  • Too laʻititi mo le lua kolone pi.
Ina ia faia ni tulaga lelei mo pepe e fafaga ai ma faia ni meli suamalie, faitau foi i le auala e fai ai se ofagapi ma ou lava lima.
O ituaiga uma o sulufaʻiga o loʻo i ai uiga lelei na tosina atu ai i latou e fiafia i ai, ma mea le lelei e tatau ona e faia. O le sulufaʻi o Dadan-Blatt e faʻamalieina manaoga o se tamaʻi apamemea laitiiti, faigofie e faatumauina e se tasi tagata ma e mafai ai ona e siakiina le aiga bee, faʻatumu o ia mo le misi. O lenei filifiliga e le o le tau o le gaosiga o falemaʻi, lea o le a le aoga ma e le talafeagai le taimi e faʻaaoga ai.