Fua o le gaosiga

Tuputupuina o le Chinese miscanthus: totoina ma le tausiga o cereal teuteu

Meaʻai teuteu ua avea nei ma le sili atu ona fiafia i le togalaau. O le tuputupu ae, latou te faia se ie puipui, o se mea e pei o se vao. Toaʻi aua o se mea faʻalelei fualaau vevela. O se tasi o sui o lenei aiga Saina miscanthus, lea o loʻo faʻatusalia e ituaiga eseese ituaiga. Sei o tatou talanoa atili e uiga i le totoina ma le tausia o lenei aganuu.

Faamatalaga faʻamalosi

O le laau i lona natura natura e nofo i le umi atoa o le itu i sasae o Asia, Iapani, Korea ma Rusia. E tupu i luga o laufanua laufanua, laufanua mauga seia oo i le amataga o laina maualalo mauga. In vivo e manuia tele. O le vao tele lea e mafai ona sili atu i le 3 mita le maualuga. Le maualuga le maualuga o le aganuu mai le tasi mita i le lua ma le afa. O faʻamau e saʻo, i le pito i lalo oi latou i le aʻa o laʻau paʻu i foliga o fua. O laulaau, e ola saʻo i luga o le tipu, e umi lava, i le ogatotonu o loo i ai se pili, e tusa ma le centimita le lautele, faigata tele, ma se paʻu. Ona o ituaiga ituaiga eseese e eseese lanu.

I le faaopoopo atu i le sese, o laau e puipuia ai le mafanafana o: lilac, pala, papae paʻepaʻe, barberry, uʻamea mauga (mumu), viburnum, ma le vao vao.

Panicle inflorescences, e pei o se tulafono, friable, mai le 10 i le 30 cm le umi, e aofia ai totoa e tasi i luga o vae, e itiiti ifo ile centimita le umi. O le inflorescences e afua mai i le paʻu i le paʻepaʻe, faʻalagolago i le ituaiga.

O loʻo i ai i le laau se aʻa malosi tele, lea e tupu tele. O le Miscanthus Saina e taua foi o se tagata poʻo se saina Saina, mai le Eleni o le igoa e faaliliuina o le "fugalaau i luga o se vae", o le igoa o le igoa fatu - Miscanthus sinensis.

Fiafia ituaiga

O le tele o ituaiga o faʻamaina Sinia, lea e sili atu ma le selau, e faʻapena ona faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o fanua. Faʻalagolago i le eseesega ma le taimi o le tausaga, o laulaau ma mea e faʻaleagaina ai ua tuʻuina atu i le tele o lanu. Afai o le 'upega tafaʻilagi e tele ituaiga o mea sese, e foliga manaia. Ma le isi, mafaufau i ata ma faʻamatalaga o nisi o tagata sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga.

Lisi aso Morning Light (Morning Light), lea e fuga mai ia Aokuso i le faaiuga o Oketopa. Laʻau vaivai e paʻu i lalo ma pei o se punavai. I le tautotogo ma le taumafanafana latou te lanumeamata, ma i le autumn e mafai ona latou maua mai samasama lanu samasama. O fugalaau e fuga mai i le faaiuga o le taumafanafana ma i le muamua mumu-magenta, ma latalata i le tau o le autumn o le a avea ai i latou ma niu enaena. Le fiafia i le eleele, e sili ai le fiafia e aunoa ma le oneone ma le omea. O le malulu, e mafai ona ola i le sone lima.

Toto Fufulu umi tele. E mafai ona sili atu i le lua mita le maualuga o vao vao. E fuga mai e pei o fugalaau sinasina mai le amataga o le taumafanafana i le taufaʻaiuiuga o le autumn O lau e vaapiapi, faigata, mafiafia. O lenei ituaiga vailaʻau Saina e talafeagai lelei mo le galueaina i le itulagi o Moscou, aua e tafe mai gutu ifo i -34 ° C ma o le vaega lona fa.

Miscanthus chinese Flamingo e aofia i le ogatotonu o le vasega ma e seasea oʻo i le 1.8 mita le maualuga. O lona igoa ona o fugalaau lanumoana susulu e fuga mai i le amataga o le taumafanafana. O laulaʻau e faigata, e lanu meamata i le lanu, lea e faʻasaoina seia oʻo i le tautotogo. O le ituaiga e lauiloa i le au faifaatoaga ona o le lanu lanu, faigofie le aiga ma le lelei o le malulu. E afua mai i le sone lona fa ma e tafe ifo gutu ile -28 ° C.

Graziella (Graziella) e faatatau i ituaiga, maualuga le maualuga ma mafai ona ola e oʻo atu i le tasi ma le afa mita ma luga atu i le mita i le lautele. E lauiloa i le mea moni e faʻapea, i le tautoulu, o laulaʻau ma laʻau e avea ma lanu o le 'apamemea ma se paʻu moli. E amata ona fuga mai ia Iulai ma faaiuina ia Aokuso; latou te le fiafia i le paolo; latou te fuga na o nofoaga tatala lava e tele ai le la. O lenei meaola e fiafia i palapala ma le maualuga maualuga, pe a manuia lelei. I le taumafanafana matutu e tatau ai i le vai. Tausia gutu ile -28 ° C.

Saina tagata Faʻasalaga ausia le maualuga o le lua mita, o le mea lea, e faasino atu i tulaga maualuga. E fuga mai i le amataga o Iuni e oʻo atu i le faaiuga o Aokuso i le paʻu lanu moana. O le umi o le tagi, e oʻo i le 1.5 cm le lautele, i le taumafanafana o le lanu lanumumu lanumeamata, i le tautoulu e mafai ona mumu, lanu enaena ma samasama. Faʻaleleia lelei ile eleele malulu e aunoa ma le omea, i nofoaga malulu, mataʻu i matagi. Manaomia le malutaga mo le taumalulu, faʻafeiloaʻi ile gutu ile -28C °.

Eseesega eseese Strictus (Strictus). E foliga mai e pei o le porcupine. E mafua mai i le mea moni e faʻapea, i luga o le malosi o laʻau e salalau i luga o le paʻu paʻepaʻe. E susulu lanumeamata, malosi, e oo i le centimita le lautele ma tu sao. I le autumn, e lanu mai lanu samasama i paʻu. Fugalaau fugalaau i le mumu, e oo i le 0.7 cm le umi o le fugalaau ia Oketopa ma faaauau pea ona fuga seia oo i le tautotogo. O le laau e fuga lelei i le la, maualuga i le paolo, e le fiafia i eleele e aofia ai oneone ma le omea. E mafai ona faʻafetaia le vevela e oʻo atu ile -28 ° C, na o laau laiti e manaʻomia ona malupuipuia mo le taumalulu.

E te iloa? I le 2001, na maua ai e le tele o Saina le faʻaaogaina o le Royal Horticultural Society Award e avea ma tulaga maualuga ma taugofie.
I le lelei tele i luga o se nofoaga o le togalaau o le a foliga mai ai le miscanthus Ferner Osten. Atonu o ia o le susulu sili atu ona matagofie o ituaiga uma o lenei laau. O laulaau e lanu meamata i le taumafanafana, ma mumu, lanu samasama ma enaena i le tautoulu, faia se "vafe" mafiafia. E itiiti lava lo latou mafaufau i le eleele, e sili atu ma le centimita le lautele, umi ma faigata. A oʻo ina faʻaumatia le faʻailoga, ma o le mea lea, e masani lava Iulai, o le lanu piniki lea. Seʻi oʻo i le iʻuga o le fuga, ma e oʻo mai i le ogatotonu o le autumn, e maua ai e panicles se lanu mai le piniki uliuli e toetoe lava a paʻu. O lenei sui o le ituaiga e fiafia e ola i le la, mafanafana, fefe i le matagi. Alofa i eleele e leai ni palapala. E faʻafefeteina gutu ile -28 ° C. O lenei ituaiga o le a avea o se vaega pupula o lau togalaau.

E taua! O nisi o vailaʻau o le miscanthus Saina e lelei tele i le fufuluina o le eleele, ae o vai e le mafaamalo e mafai ona faʻaumatia i latou.

Filifilia se nofoaga mo le tuputupu ae

E pei o le galueaiina o isi mea totino teuteu, o loʻo i ai mea faʻapitoa ma fautuaga mo le totoina lelei ma le tausia o le miscanthus. Latou amata i se filifiliga o le tulaueleele.

Malamalama ma le nofoaga

O le tele o nei laau toto e le fiafia i le paolo, e manaʻo ai tatala laufanua laufanua. A aunoa ma le la, latou te ola, ae aua le fuga. O loʻo i ai nisi ituaiga o vailaʻau e mafai ona gauaʻi i le penumbra, e tatau ona e gauai i lenei mea pe a filifilia mea e te totoina. E tatau ona i ai le tele o avanoa, e pei o se mutia manaia e ola lelei. E tele ituaiga o meaʻai e fefefe i matagi, o lea e tatau ai ona e filifilia se nofoaga e puipuia mai ia i latou. E taua le taulaʻi atu i le tuʻufaʻatasiga o le valea ma isi laau totō. O i latou uma lava o ni sui susulu o cereals, ua gauai atu ma o latou foliga, o le mea lea o le a latou le foliga fiafia faatasi. Fautuaina i latou e nonofo i "nofoaga" i vaega eseese o le saite.

Euphorbia, aster, verbumum, veronica, gaillardia, carnation, gelenium, hibiscus, gravilat ma le delphinium, faapea foi ma le miscanthus, o laau lalelei o le la lea e tele ai le susulu o le la e fausia ai tulaga lelei mo le tuputupu aʻe.

Soʻo mo le miscanthus

Aganuʻu ua lava le lelei i le palapala. Ioe, afai e mafai, e tatau ona lelei le eleele. Aua le fautuaina laau totō i le eleele, lea e aofia ai le tele o le oneone ma le oneone. O le tulaga autu mo le tele o ituaiga o ituaiga o le eleele e tatau ona "taofi lelei" le susu. O le palapala e mafai ona faʻavaivai, ae le mafai ona mago. O le mea lea, e matala ma masani ona faʻafeinu, aemaise lava i nai tausaga muamua o le ola o le ola.

Faʻasalaina le valea "tamaititi"

Pe a totoina se mea sese i le matala, e taua le iloa e uiga i nisi o vaega saʻo toto ma tausia le laau.

Filifili ma le faaeteete mea e totoina

O le laau toto e totoina ile vaevaega. O lona uiga, o se vaomatua tele e vaeluaina ma totoina. Soʻo se vaega e vavae ese ma vaeluaina. E mafai ona faʻatau i le fale tausimai, ae e tatau lava ona e gauai atu i o latou foliga vaaia. Mo le totoina e tatau ona e filifilia se tagata matua, lelei ona totoina. O laau toto e totoina ma totoina i na o le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana, e tupu laau pe a oo mai le vevela o le ea i le 25 ° C, e tatau ona i ai le taimi e maua ai aʻa ma mulimuli ane tumau i le tau malulu. Mikantusa faʻalautele ma fatu, ae o se tulafono, e seasea faʻaaogaina e le fai togalaau lenei metotia.

Faʻamasinoga faʻalelei

Ua totō le laau i totonu o le lua, lea, e tusa ai ma le fautuaga a le au fai togalaau, e tatau ona faatolu ona avea ma aʻa o le laau. E masani lava e 20 centimita le lautele ma e oo atu i le 30 loloto. E mafai ona e faʻaopopo i le palapala sina fugalaʻau faʻalaʻau, e pei o le faapalaga, pe a uma ona faʻafefiloi ma le eleele. O aʻa e le tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma fuga. E mafai ona e sosolo le aʻa o le fatu fatu i se vaifofo o le hydrogen peroxide i le fua o le sipuni sipuni i le lita o le vai mo sina taimi. O lenei mea o le a faʻamalosia ai ma faʻafefeteina ai i le okesene. Laʻau faʻafefete i le eleele, faʻalogo lelei i lo latou malutaga uma, e tatau ona i ai i le 3-5 cm. A uma ona totō le fua Ia mautinoa e tele le vai.

E taua! O aʻa o le miscanthus Saina e matua malosi lava, o le mea lea mo i latou e tatau ona e faia se mea faatapulaaina i le nofoaga, e faavae i le lautele o le tagata matua. E tatau ona oʻo i le 15 cm le loloto ma 10 le maualuga.

Totoga Laʻau

E pei o so o se togalaau "fagafao", o le miscanthus e manaʻomia ai se tausiga patino, ae o le mea moni e le mamafa ma e le manaʻomia ai se taimi tele.

Faʻasa

Aganuʻu e fiafia le palapala ma e le taliaina le lamala, ma o lea e manaʻomia ai le fausiaina. Ae maise lava le manaomia o laau ma laau laiti. E taua le mataʻituina o le mago o le palapala ma le vai pe a faʻagogo. I lenei tulaga, e sili atu le sasaa nai lo le sasaa. E tatau ona faʻaleleia ile la, pe a le susulu le la i le la. Afai e faʻafeinu i se vevela vevela, e vevela le palapala i le vai, ma faʻatasi ai ma le vai, ma e mafai ona afaina ai le fale.

Fertilizer

I le avea ai o se tulafono, e le manaʻomia e se tagata matua ni faʻatoʻaga faaopoopo. Ina ia mafai ona faʻamafanafanaina o ia, e mafai ona e faʻaalu nisi o mea faʻalaʻau e pei o le sua i le vai ma sasaa. O le isi mea - o se laau toto ma vao vao. A maeʻa ona totō, pe a mavae sina taimi, e tatau ona faʻaleʻeleina le palapala i le faʻamalolo faʻamalosi, ma sina taimi mulimuli ane i fugalaʻau-phosphate fertilizers. E manaʻomia lou faʻamafanafanaina o le vaifofo, e vave faʻavaveina. O le mea taua o le iloa lea o le fua, aua o le laau e taatia ile eleele ona o le tele o le vevela.

Totoina ma togafitiga eleele

O le vaʻaia o le eleele ua fautuaina mo laau laiti ma fatuga i taimi o latou fetuunaiga. E tatau foi ona tatou aveesea vao e faalavelave i le masani ai atinae. Tupulaga matutua foʻi e tatau ona tatala le eleele, masani e aloese ai mai vai inu.

Miscanthus taumalulu

O ituaiga eseese o loʻo ola i la tatou tau e lelei tele le taumalulu, ae o laau talavou e fautuaina mo le taumalulu e aofia ai. Ina ia faia lenei mea, faaaoga metotia eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, latou te tuʻuina le ata tifaga, tuʻu ai pupu mo le ea, ona ufiufi lea i laupapa poʻo lapnik. E mafai ona e ufiufi ma le sphagnum, pe a uma ona e faʻaeteete e le ave e le matagi. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina laupapa poʻo lala. Ua maitauina e le manaomia e fale o tagata matutua o le miscanthus Saina le malutaga ma, o se tulafono, ia talia lelei le mafanafana.

E taua! E le manaʻomia ona vavae lau laʻau ma lala o le miscanthus mo le taumalulu. Latou te tautuaina aʻa ma ua fesoasoani e ola ai i le malulu.
Saili faʻamatalaga sili i le totoina ma le tausia o le miscanthus i le avanoa.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Afai e totō faʻasolosolo le miscanthus, o le a latou tosina atu i taimi uma le latou maualuga ma lanu o panicles ma lau i taimi eseese o le tausaga.

O ni vaieli lelei ua teuteuina, ae latou te le totoina i le vai.

E lauiloa le fausia o laau toto ma tuaoi, ona o le maualuga o nei vao vao.

E faʻaaogaina foi e avea o se pito i tua lanu meamata mo fualaau vavalaʻau.

O foliga vaaia e le masani ai le maualuga o le mutia o le mutia e fesoasoani i le faateleina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le Chinese miscanthus mo le faʻaogaina o fanua. O le laau e taugofie, o le mea lea ma le tausiga lelei e fiafia ai mata ma lona matagofie mo le tele o tausaga. O le ituaiga o Saina e tele ituaiga, o lea o le a maua e tagata uma e fetaui mo i latou lava.