Maota, fale mautotogi

Faʻalelei ma le mamalu gloxinia Esenia: faʻamatalaga, ata fugalaau ma tausiga talafeagai

Gloxinia Esenia i totonu o le tele o vaomatua totonu ole tasi o nofoaga muamua. O lenei fugalaau fugalaau e tosina uma ai le amataga ma maua ai fugalaau fugalaau ma ona foliga vaaia. I foliga vaaia, e foliga tutusa ma se paʻu faʻaitiitia.

O mea leaga o lenei laau e foliga mai o se logo, lea e maua ai le fugalaau o se uiga manaia. O lenei matagofie-matagofie-o le matagofie o le matagofie, i luga o lau windowsill, o le a e fiafia ai i lona loloto loloto o lanu ma lanu susulu. Gloxinia Yesenia o le teuteuga atoatoa mo soʻo se totonu.

Faamatalaga faʻapitoa ma le tala faasolopito

Gloxinia, e taʻua foi o synningia, e faatatau i laau laʻau o le aiga o Gesneria, o loʻo i ai aʻa i le tino o le fatu. O lona nofoaga e nonofo ai o vaomatua o Central Central and South America.

O le talafaasolopito o le tupuga mai o lenei laau e amata i le mauaina ma le atinaʻeina o fanua fou, a o le vaa vaa o Gloxin, o se saienitisi lelei, sa i luga o le au a le au faimalaga. E faaopoopo atu i le faamalologa, o lana galuega o le faamatalaina lea o laau le iloa ma meaola. I Amerika, sa ia vaaia lenei fugalaau matagofie, na ia faamatalaina ma faia se ata. Mulimuli ane na ia mauaina le igoa o le na mauaina.

Faamatalaga o foliga vaaia, foliga ma ata

Ioeenia o le Dutch gloxinia hybrids (faʻamatalaga aoga e uiga i le gloxia o loʻo mafai ona e mauaina iinei). O le togavao o lenei laau e masani, faʻatusatusa. O le pito i fafo o laulaau e tele.

O ona fugalaau tetele e aofia ai se seti o petalisi faʻalua ma e foliga tutusa lava ma se rosa. E i ai se lanu ulaula po o se paʻu-uliuli mafiafia loloto. Faʻamatalaga manino i luga o petals e aliali mai le malamalama mama. O le tulaga ese o le Ieseia gloxinia e aofia ai le umi o le fugalaau e fuga mai.

E maitauina o lenei laau toto e fesoasoani e faʻamalolo le vaivai ma le le mautonu i tagata oeo loʻo faia ni monotonous mafaufau poʻo faaletino mo se taimi umi.

I lalo o le ae vaʻai i se ata o Jesenia Gloxinia:


Gloxinia e tele ituaiga ituaiga eseese. Afai e te fiafia i le auala e foliga mai ai lenei fugalaau, ona faitau lea e uiga i ituaiga eseese e pei o: Kaiser Wilhelm ma Friedrich, Shagane, Rosalind, Tydea Violet, Sonata, Brokada, faapea foi ma le lanu piniki ma le faapipii o gloxinia.

O fea ma pe faʻapefea ona totoina?

Gloxinia e mafai ona totoina fatu. Afai e iai ni fugālaau i luga o le faʻavao, e tatau ona faʻafeiloaʻi i totonu o ni palasitika po o ipu omea.

E taua! A o lei totoina, e tatau ona e siaki le fatu ma tipi ese vaega ua faaleagaina ma filo o aʻa. O nei nofoaga e lilo i le malala.

Malamalama ma le nofoaga

Gloxinia o se faʻalauiloa alofa, ae e tatau ona puipuia mai le la susulu. O le nofoaga e filifilia e faʻatatau i le vaʻalele ma le vaitau. I le taumafanafana, o le fugalaau o le a lagona le lelei i luga o le windowsill, o lona faamalama e faasaga i sisifo po o sasaʻe, i le tautotogo - i le itu i saute.

Afai o le fagu o le a tumau pea i le pito i matu, o lona uiga, atonu o le laau:

  • tuputupu aʻe o le a faʻagesegese;
  • pine uamea;
  • o lau o le a maeʻa;
  • Fugalaau e le mafai ona aliali mai.

O le mea lea, tatou te manaʻomia se moli faʻaopoopo e iai ni moli faʻapitoa mo moli.

Manaomia o le eleele

E mafai ona faʻatau i luga o le faleoloa soʻo se meaʻai i luga o le fale poʻo kuka foi oe lava ia. Ina ia faia lenei mea, ave ma faʻafefiloi 2 vaega o le eleele ma le peat, ma le 1 vaega:

  1. laʻau lauʻeleʻele;
  2. laʻau oneone;
  3. pepa palapala.

E tatau ona e iai se alavai, lea e mafai ona e faʻaaogaina ai le oneone poʻo le oneone lelei. O vaitau taʻitasi, e manaʻomia le suia o le eleele, aua o le iʻuga o le vaitau e faʻapipiʻi ai le masima i totonu, lea e le talafeagai mo lenei fugalaau.

E faʻapefea ona tausi?

E ui lava e fiafia le Gloxinia Yesenia i le vai, e fautuaina e fagogo i totonu o le pusa ina ia aua neʻi sasaa i luga o lau ma fugalaau. E faʻafefe le fugalaau i le 2 aso pe a maeʻa ona paʻu. E tatau ona sili atu le vevela o le vai nai lo le vevela o le potu, o le leaga le lelei o aʻafiaga i luga o pulumu ma o latou fua.

I le faaiuga o Setema, ua sauniuni Gloxinia Yesenia e malolo. I le taimi lea, e tatau ona e faʻamaʻa vai i le masina. I totonu o le 30 aso, o lena vaega o le laau o loʻo i luga o le eleele ua mate. A maeʻa lena, mo le 4 masina o le fugalaau e tuʻuina i se nofoaga manaia ma le vevela o le 10-12 ° C. E mafai ona e aveese le pulou, natia i le vao po o le galu ma tuu ai iina seia oo ia Fepuari. Ona tuu lea i totonu o se eleele fou, susulu, faʻaleleia le vevela ma amata faʻafefeteina sina mea itiiti.

O loʻo lava meaʻai i le eleele fou, ae i le taimi, o le fafagaina faaopoopo ma sauniuniga faʻapitoa e talafeagai.faamoemoeina mo violet, lea e aofia ai le potassium, phosphorus ma sina meaola laitiiti. Fertilizers e faʻaaogaina i aso uma 7. Latou te manaʻomia le faʻavaivai i le vai. O le faʻasalalau o le fafagaina e tatau ona faia i le 2-3 taimi e itiiti ifo nai lo le fautuaga i le afifi.
I le taimi galue o le atinaʻeina o le globynia Jesenia, o le aso sili ona lelei o le aso e pei o le + 20- + 22 ° C, ma le po - + 18 ° С.

Faʻalogo! Gloxinia Esenia i soʻo se taimi o le tausaga e le faʻafefe ai le vevela vevela ma faʻataʻitaʻiga.

Maʻi masani ma faʻamaʻi

O lona uiga, e amata ona afaina le laau ona o le le lelei o le tausiga. O le faʻateleina o vai e mafua ai le pala o le aʻa. Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi Fusarium, o le fugalaau ua pisia i le eleele, ma o le vave vave ona tupu le atinae ona o:

  • maualuga maualuga;
  • vai faasamasamanoa;
  • meaʻai paleni.

O laulaau o le laau ua maeʻa, tipi ma liu enaena.

O isi faʻamaʻi masani o le pala, e aafia ai vaega uma o gloxinia. E faʻapogisaina le meaʻai, o le fulufulu lauulu e aliali mai i laulaʻau, ona faʻafefe ai lea o lanu uliuli. Faʻaleagaina le grey i le faʻaleleia o le suavai o le eleele.

Mafuaʻaga o le paʻu palapala i le laau:

  1. maualuga maualuga;
  2. tau maualalo o le ea;
  3. le usitaia o le vavai;
  4. sili atu le suauu i le palapala.

I lenei faʻamaʻi, o le laau atoa e ufiufi i fuga papaʻe. Buds ma laulaau ua foliga mai ua le atoatoa.

O nisi faʻamaʻi masani o le gloxinia Esenia e aofia ai le tuailea, afai e le faia se gaioiga, o le fugalaau o le a vave ona oti. Falemaʻi:

  • taofi le tuputupu ae;
  • mamae;
  • ufiufi i le pogisa.

Maua i le pito i totonu o laulaau o le gloxinia ma le papa, ma foliga mai o ni lanu eseese. O le pito i luga e ufiufi i lanu samasama.

I le faʻaopoopoga i faʻamaʻi, o le laau e lamatia mai nisi faʻamaʻi. Atonu latou te:

  1. eseʻese eseese;
  2. aphid;
  3. musika moa;
  4. mealybugs;
  5. vavae;
  6. palu;
  7. nematodes.
Tip! O le fugalaau e tatau ona siakiina e le aunoa ma suʻeina i iniseti pe a iloa.

Faʻavaeina uiga

E mafai ona e faʻateleina Gloxinia Jesenia:

  • laʻau pepa ma lona vaega;
  • fatu;
  • vaevaega o le tui.

A maeʻa le fugalaau ottsvetet e mafai ona e taumafai e maua se laau talavou e faʻaaoga ai le metotia o le faʻalaʻau lau. O le faigofie ma le taatele. Faatasi ai ma se manoa malosi e oti se pepa ma se au o le tele o le tele. E tatau ona tuu i totonu o le vai vavae ina ia maua aʻa.

Po o le totoina o se tipi i totonu o se ipu o le eleele lelei, ma tuu ai se laulaau i fafo. Ona liligi lea ma ufiufi i se fagu vailaau poʻo le polyethylene, lea e tatau ona aveeseina pe a uma ona tupu le laulaau tupu. O le a alu le 1.5-2 masina.

O le auala o le toe gaosia i vaega o le pepa e aofia ai le tipiina i le laina o veins i le 2 vaega. Mai le pito i lalo o le laupepa, tuʻu se lua senitimita tipi ma totōina i totonu o se ulo ma le eleele lelei. O le faagasologa o le togitogiga o le a sili atu ona faʻatuatuaina pe afai e te ufiufi i se tioata i luga.

Toe faʻaleleia tubers na faia ina ua mavae le taumalulu. Ua vaevae le puʻu ina ia i ai se totogo o vaega. O le palu mo le totoina e ave ile diamita e le sili atu i le 15 cm. O le vevela ile potu ole mea e tatau ona le itiiti ifo ile +20 ° C.

O fatu Gloxinia e totoina i le faaiuga o le taumalulu. O loʻo tuʻuina i luga o le susu susu, e ufiufi i afifi ma faʻavevela. O aso uma afa afa itula le ea. O le taimi lava e aliaʻe mai ai, e tatalaina ma tuʻuina atu i se nofoaga matagofie. A maeʻa ona faʻaalia 2-3 lau, faʻailoga. A mavae le ono masina, o le a totogo le laau.

Fugalaau talitutusa

Gloxinia Esenia e faatatau i ituaiga eseese. E tele ituaiga o ituaiga o fugalaau nei, e ese le igoa, i le faasologa. Latou te foliga o le tasi i le isi i le matagofie o le teuteuina, tetele o laʻau ma foliga e pei o le kalama. O i latou uma:

  • matagofie;
  • lush;
  • faamanatu se vevela malie.

O se tasi oi latou o le matagofie gloxinia Hollywood, e fuga mai i fugalaau lanumoana po o le paauli. O le pito loloto o le fugalaau e iai le luni o lemoni ma le eseesega o togitogi lanu violē.

O le Gloxinia Starry po e iloga i tumutumu pogisa tetele ma gaʻo lanumoana. Calyx i le fugalaau o le malamalama ma se lumanaʻi malamalama. I luga o le leo i se leo e le o toe nofoia.

I luga o le gloxinia buds Lilac fog ei ai se mamanu mamanu. E fuga mai le laau i fugalaau fugalaau papaʻe ma lanu viole ma lilac. O lenei fugalaau e tulaga ese lava, e liliu atu i se ipu pogisa.

Gloxinia Madame Margaret e matua lanu ulaula ulaula-fugalaau mumu. O o latou laʻau o loʻo faʻapipiʻiina e se vaeluaga o lanu paʻepaʻe. E i ai taimi e leai se tuaoi.

O le ituaiga gloxinia eseese Glamor foi e fausia ai se laau talatala ma faalua fugalaau, o ona paluga ua sinasina ma lanu piniki-piniki. I lo latou pito i lalo, o se paʻu samasama e iai ni mea e le mafai ona iloa. I le ogatotonu o petals i luga o pulupulu o nisi taimi e iai lanu mumu uumi.

Gloxinia Esenia e lauiloa. I le toatele, na ia alofa i lona lalelei ma lona sosogi manogi. O lenei fugalaau o le a sili atu ona maua mo le fale.