Aseta

E faʻapefea ona faia ni faʻalelei i totonu o le pu

O le tele o taimi, tatou te feagai ai ma le mataupu o le teuina o fualaʻau ma isi oloa. O se nofoaga lelei lava o le pulou, e ui i lea, ina ia mafai ona i ai i totonu oloa mo se taimi umi, e tatau ona faamautinoa le lelei o le ea. I le tusiga o le a tatou taʻu atu pe faʻapefea ona fai se pulou i le potu.

E faapefea ona aoga?

O le faʻaleleia o le natura e tatau ona iai ni paipa e 2: tuʻuina atu ma faʻamalo. E sili ona lelei le faʻaaogaina o se paipa mamafa po o le asbestos pe a fausiaina se fausaga. E taua foi le fua saʻo i le lautele: 1 sikuea sikuea o le fogalalo e tatau ona tuʻuina atu i le 26 sikuea mita. vaʻavaʻai i le mea e vaʻaia.

Matou te fautuaina foi oe ia e iloa pe faʻapefea ona faʻapalapalaina le faʻaleleia lelei o le puaa.

Faaulu i totonu

E tatau mo le ea fou e ulu atu i le pu. Mo le sili atu le lelei, e tatau ona faʻapipiʻi i se tulimanu o loʻo i le isi itu mai le mea na faʻapipiʻiina ai le pulou.

E taua! Filifili se nofoaga e faʻapipiʻi ai le vaʻalele i luga o le ea ina ia oʻo i le taumalulu e le afaina ai le kiona.
O le maualuga o le ea e tatau ona faʻatulagaina ina ia oʻo i lona mamao le 40-60 cm mai le fola. E tatau ona ulu atoa i le taualuga ma oso i luga aʻe o le taualuga e tusa ma le 80 cm.

Tuʻu faʻasaina

Faafetai ia te ia, o le tafe mai o le ea mai le pulou o le a tupu. E fautuaina e faʻapipiʻi i luga o le tulimanu ina ia i lalo o le taualuga le pito pito i lalo. E tatau ona faia i se tulaga saʻo i totonu o le fale atoa, luga o le taualuga ma alu i tua atu o ona tapulaa i le 50 cm.

Ina ia mafai ona faʻaitiitia le condensate poʻo le kiona i totonu o le taʻavale, e faʻamafanafanaina - faʻaopopo nisi i totonu, ma o le mamao i le va oi latou ua tumu i le faʻamalama.

Suʻe foʻi mea lelei uma ma mea le lelei o se fale apili mo le fesiligia.
O le faʻamaʻi i totonu o le pulou e lua paipa e faia ona o le mamafa o le mamafa o le ea mafanafana i totonu ma le malulu i fafo.

Afai e tupu se eseesega tele vevela, o loʻo i ai se tulaga lamatia o se ata tusi o le a tau atu i le maluluina o le pu. Ina ia puipuia lenei mea, i le taimi o le fausaga, latou te faʻaaoga ai valivili faitotoa i luga o le ea, lea e mafai ai ona fetuutuunai le taʻavale lele.

Ituaiga ituaiga

I le taimi nei, fai le faʻatulagaga o faʻaleleia o masini e lua ituaiga: natura ma faamalosia. O le filifiliga o le tasi po o le isi filifiliga e aʻafia i le maualuga ma le faʻatulagaga o le fogalalo.

Faʻamalosia

O le mamanu o le faiga faamalosi e aofia ai paipa, ae ina ia mautinoa ai le faamalosia o le ea, ua fausia ai i totonu ia tagata.

E te iloa? E tusa ai ma le manaʻoga ma faamanuiaga o le faʻaleleia o le ea na iloa i le tele seneturi talu ai. Ae ui i lea, e leai ni mamanu faʻapitoa - na o le faʻataunuʻuina.
E masani lava, o le tino vaivai o le gaioiga o loʻo galue o se nofoaga faʻapipiʻi. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona maua se masini vali i totonu o le pulou, faʻafetai i le ea ea ea e mafai ona ulu i totonu o le potu i totonu o le ea.

E faʻatatau i le tele o le pulou, e filifilia ai tagata o loʻo i ai tomai eseese. Afai e iai ni faʻatonuga faʻapitoa i lalo o le fogafale, o le faʻatulagaga o tagata faʻalelei e faia i luga o laina uma e lua. Pe a fausiaina se tusi faamalosi, e le mafai ona e faia e aunoa ma le fesoasoani a se tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani ia te oe e faia saʻo fua mo le ulufale mai ma le alu ese atu o le ea, o tuaoi o le ea manaomia ma le mana o tagata e lagolagoina.

Faanatura

O le manatu autu o le fatuina o se natura masani o le teuina mo le eseesega i le mamafa ma le vevela i totonu o le pulou ma tua atu. E taua tele le saʻo le fuafuaina po o fea o le ai ai paipa. E sili le tuʻuina o le ea i le maualuga o le 25-30 cm mai le fola, ma e le tatau ona laʻititi ifo ile 10-20 cm mai le taualuga. Afai e te tuʻuina i lalo, o le a le pine ae faʻafefete ma faʻapipiʻi luga o le taualuga.

O le faʻaleleia o le tino e fautuaina mo tamai pulou ma le potu e tasi.

O le ae fia iloa pe aisea e te manaʻomia ai le faʻaleleia o le falemoa.

Faʻapefea ona fai faʻatusatusaga?

Afai e te filifili e faia se pulou i totonu o le pulou i ou lava lima, e tatau ona e gauai totoa i le fuafuaina e faatatau i le maualuga o paipa.

A faʻavaeina se faʻavasegaga faʻapitoa o le fesuiaiga o vaalele ma faʻaaogaina ia e le talafeagai mo se mamanu na faia ile fale. Matou te fautua atu ina ia faamasani i se auala e talafeagai mo le fausiaina o le leleina e le tagata lava ia.

E taua! Ia mautinoa e ufiufi le tatalaina o le faʻamau faʻamau i se faʻalaʻamea, e aunoa ma ni tootoo ma iniseti e mafai ona ulu i totonu o le pu.
Matou te manatu e 1 sikuea sikuea mita e te manaʻomia 26 sikuea sikuea. Vaʻai le vaega o le paʻu o le paipa. Matou te fuafuaina le aofaʻi o le taʻavale e tatau ona, pe afai o le tele o le potu e 3x2 mita.

Muamua, e tatau ona e fuafuaina le vaega o le pulou:

S = 3x2 = 6 sq.m.

Talu ai ona o le fuataga na matou faia e fai ma faavae, o le vaega ole vaega o le paipa ole auala e tatau ona:

T = 6x26 = 156 sq. Cm.

O le radius o le auala o le ea e fuafua i le fua faʻatatau:

R = √ (T / π) = √ (156 / 3.14) ≈7.05 cm

I le i ai o se laina, e mafai ona tatou faʻatusatusa le lapoa:

D≈14 cm = 140 mm.

Afai e naʻo le faʻaleleia o le faʻaleleia o le savili (o le mimiti o loʻo faʻatusalia e se pulou), e mafai ona siʻitia le paʻu o le paipa o le inlet - o le vaʻalele o le ea ma le diamita 15cm e talafeagai.

Ina ia mautinoa le lelei o fefaʻatauaiga i luga o le ea, e fautuaina e faʻapipiʻi se nofoa afi, o lona umi e 10-15% sili atu nai lo le faitotoa.

Mo le taʻavaʻava o le gaʻo, o le vaʻalele ma le pito i lalo o le a talafeagai:

D = = Dc + 15% = 140 + 21≈160 mm.

Faʻatulagaina o paipa o le ea

I lenei vaega, o le a matou faʻamatalaina pe faʻapefea ona fai lelei le faʻaleleia o le ea i totonu o le potu ma mea e tatau ona e gauai faapitoa i ai.

O fea e tuʻu ai

O le ea o le ea e aumai mai le eleele. O lona pito i lalo e tatau ona tu i tafatafa ane o le fola o le fale, i se mamao 20-30 cm.

Mo le faʻapipiʻiina o le paipa faʻauʻu filifili le tulimanu pito i tua o le pito i lalo, taofi latalata i le taualuga. O se tasi o ona pito i luga e faʻaalia i luga o le taualuga i luga o le taualuga.

Ina ia faʻaleleia le lelei o le mamanu faʻalelei, ia faʻaoga le fautuaga lenei: tuʻu se faʻafefete i luga o le paipa i luga o le taualuga.

O le ufiufiina o se paipa ma se pulou, o le a mafai ona e faia ni faʻasolosolo aʻafiaga faafetai o le a faʻaleleia atili ai le faʻaogaina o le ventilating system.

E te iloa? I Aikupito anamua, na muamua amata ona faʻaaogaina le faʻaleleia. O Priramid Cheops e tele naua auala.

Filifiliga mea

Mo le fausiaina o fale e masani ona faʻaaoga nei mea:

  • polyethylene;
  • asbestos sima.
O asbestos-ciment pipes e talitutusa lava ma pagota, o le mea lea latou te tutusa ai le igoa. O mea uma e lua e sili ona umi, e maualuga le faʻalagolago ma le tumau. O le faʻaaogaina o polisylene pipes e faʻapitoa ona faia i se tulaga tutoʻatasi.

Faʻatulagaga

E ala i le faʻapipiʻiina o le faʻaleleia o le ea, gauai atu i na taimi:

  • A faʻapipiʻi le masini i totonu o se puʻe ua uma ona maeʻa, e tatau ona e faia se pu faapitoa ile taualuga.
  • E ala i lenei pu e tatau ai ona tuu i lalo le paipa i totonu o le fogafale lalo - o le a toso ese le ea i fafo. Faʻamau i le pito i luga, lata i le taualuga.
  • O le vaega o le paipa o loʻo i fafo e tatau ona aveese e le itiiti ifo 1500 mm luga aʻe o le eleele poʻo luga o le taualuga.
  • I le isi itu o le fogafale lalo e tatau ona fai se pu ile taualuga ma faʻapipiʻi se paipa tuʻuina atu i totonu. E tatau ona muta mamao 20-50 cm mai le fola.
  • O le ea o le ea e le tatau ona pipii ese mai le taualuga. O le a lava lea e siitia ai 25 cm.
  • A faʻapipiʻi le paipa i totonu o le puipui, e tatau ona tuʻu se faʻafefete i lona pito i fafo.
  • Afai o le fale ei ai se afi mu poʻo se ogaumu, e tatau ona faʻaaoga le paipa paipa i tafatafa o le uila.
E taua! Le faʻaleleia o le ea poʻo le leai o se faʻaleleia o le ea o le a taʻitaʻia ai le ea, lea e tatau ona oso i totonu o le fale ma e mafai ona afaina tele ai le soifua maloloina o tagata. Ina ia puipuia lenei mea, ia siakiina e le aunoa le toso.
E leai se mea e faigata i le faʻapipiʻiina o se polokalama faʻaleleia, o le mea autu o le mulimuli i tulafono uma ma fautuaga.

Fautuaga ma fautuaga mo le faʻaogaina o le pulou

Ina ia mafai ona tausia lelei le pulou ma teuina meaai iina mo se taimi umi, e tatau ona tausia le microclimate. E taua tele le faʻatumauina o le maualalo o le faʻamamafana i lalo ifo. Ina ia faia lenei mea, faʻaalu i taimi uma le potu. I le tau mafanafana, e fautuaina e taofi le puipui ma le susulu. Gusts o le mafanafana mafanafana vave faʻafefe le pu.

E i ai tulaga e tatau ai ona faʻaleleia le maualuga o le susu. E mafai ona maua lenei mea e ala i le faʻaleleia o le vai mai se fagu moli, ma faʻapipiʻi foʻi le 'ie mafana i le fola. E mafai ona e tuʻuina se atigipusa e tumu i le oneone susu - o le a fesoasoani foi i le faateleina o le susu. Afai e te manaʻo i le potu e taulimaina ana galuega tauave masani, e tatau ona e faʻamautinoa aiaiga nei:

  • Le lava le malamalama. O le moli eletise e tatau ona na o le taimi lava e ulufale ai tagata i lalo.
  • Laititi o le ea vevela. Aua le faatagaina le maualuga o le vevela i totonu o le pu.
  • Le i ai o le ea fou ma mama. Faʻamama le potu, mataʻituina le faʻaogaina masani o le faʻaleleia o le polokalama.
  • Totogi. E fautuaina le tausia o le maualuga o le ea i le 90%.
O le tausisia o nei tulafono o le a aafia lelei ai le teuina o meaai.
Matou te fautuaina oe ia faamasani oe lava i tulafono o le teuina o sana, kukama, tamato, aniani.

Faʻaleleia le siakiina o siama

A maeʻa le faʻatūina o le ea, e tatau ona siaki lona aoga:

  • O se pepa lamolemole e faʻaaogaina i le paipa o le vaitusi. Afai e te vaʻaia o loʻo talo, o loʻo faʻaaogaina le tino ma o le ea e ulufale atu i le pito i lalo.
  • Malamalama le pepa i totonu o le fagu uʻamea ma tuu i totonu o le pu. Mātauina le faʻagasolo o le asu - e tatau ona taula agai atu i le nofoa.
Faafetai i nei metotia faigofie e mafai ona e fuafuaina le aoga o le faʻaleleia o le faʻaleleia o le faʻaleleia o le faʻaleleia.

E te iloa? O le faʻaaogaina o le uluai faamalolo faamalosi faamalosi i le 1734.
O lenei ua e iloa le auala e fai ai se pulou i le pito i lalo i ou lava lima. O le mea e tupu e le o se mea e matua faigata ma e le oʻo lava i tagata atamamai.