Laʻau

Mimosa bashful - tausi fale mo le paʻi

O se tasi o laau e sili ona manaia e ola ai fugalaau i le fale e mafai ona taua o mimosa. I le uma, e seasea ona tali mai fugalaau i le paʻi a tagata. Ae mo le atinaʻeina o le soifua maloloina, e manaʻomia ona ia fatuina se siosiomaga talafeagai. E le faigata lenei mea pe'ā e mulimuli i le tele o tulafono mo le tausia o fale.

O le amataga ma le faʻamatalaga o le mimosa sili

Mimosa bashful (Latina: Mimosa pudica) o se laau vao (semi-shrub) mai le ituaiga Mimosa, lea na sau mai matou mai vaomatua o Amerika i Saute ma ua salalau i le salafa o le lalolagi o se fugalaau ese.

Mimosa bashful - o se togalaau vao (shrubby) mai Amerika i Saute

I le natura, e oo atu i le maualuga ma le afa mita, e pei o se laau teuteu, e mafai ona ola e oo i le 30-60 cm. mafua ai le fiafia moni i tagata matamata i lenei aafiaga. O le mea moni, o lenei amio o le fugalaau e afua mai i le faasaoina o le susu ma le susulu o le la i tulaga o le ola i le vaomatua.

O lea la e foliga mai lenei laau i le natura

Talu ai na sau lenei mimosa ia i matou mai i atunuu ei ai se tau vevela, e tatau ona faia ni aiaiga o le taofia e talitutusa ma le natura o le vevela a Amerika i Saute: lava le malamalama, maualuga le mafiafia ma, ioe, mafanafana. O le mea lea, e mafai ona fafagaina i na o greenhouses poʻo le fale.

Pusa Ata: Mimosa matamuli, tupu aʻe i totonu o se ulo

Taua! E le taliaina e Mimosa tapaa ulaula, ma afai e ulaula se tasi i le fale, e mafai ona oti.

Tuputupu ae ma le tausia o le paga i le fale

Pe a fatuina tulaga talafeagai mo le tausiga o lenei fugalaau maaleale o le a le mafua ai ni faigata. Afai e te mulimuli i fautuaga i lalo, o le mimosa o le a tauia oe i fugalaau lalac maaleale (e mafai ona fuga mo le 4 masina i le laina).

Laulau: auala e tausi ai se fuga potu ma lau lau

MeataitasiI le taumafanafanaI le taumalulu
MalamalamaO le nofoaga e sili ona malamalama faʻatasi ma sina vaega itiiti o le susulu o le la.E i ai le malamalama maualuga, a faʻapea o lou lalelei o le a faʻagasolo ma leiloloa lona foliga matagofie, fautuaina e faʻatulaga se faʻamalosaga mo le 12 itula i le aso.
Faʻaiga ma fafagaMai le tautotogo e oʻo i le tautoulu, e manaʻomia le tele o vaiinu, ma le faʻamaloloina i fugalaau faʻamaʻi. O le uluai fafagaina o loʻo faʻatinoina vave lava pe'ā uma ona totoina i se nofoaga tumau, le lua ma mulimuli ane - i le 2-3 vaiaso seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana.Faʻatauga e faʻalelei, e le manaʻomia le fafaga.
Tulaga o le vevelaO le vevela o le potu e tatau ona 22-26 ° C.O le potu e le tatau ona laʻititi i le 15 ° C ma e le sili atu i le 22 ° C.
TotogiMataʻituina le vevela, sulu i taeao uma i taeao uma (e le o laulaau, ae o le ea e fuga i le fugalaau) e faʻafeiloaʻi ai le timu ua pau. E tatau ona faʻaalu le vai mo le itiiti ifo i le 24 itula ma ia i ai i le vevela o le potu.Ina ia faatumauina le malūlū i le taimi o le mafanafana, tuu vai i luga o le laau.

Muamua, seʻi o tatou faʻaataʻitaʻi pe faʻapefea ona fusi ma 'oti, ona faʻaauau ai lea i le mea e faʻaaogaina.

Faapipii ma teu

O le puipuia o le laau mai le faʻalauteleina ma le toe faʻatuina atu o totō fou, pine pine i luga o lala autu i taimi uma. O le pine muamua e faia i le amataga o Aperila. O mimosa fugalaau e aliali mai i luga o laʻau laiti, o le tele lava o le umi, o le umi o le vaitau fuga. Tau lava ina aua neʻi faʻaaogaina, ia naʻo laʻau e sili ona faʻaloloa. Toe tosoina pe a uma ona toto le laau, ina ia oo i le isi vaitau e le mafai e le laau toto ona tasi, ae lua auala. O le teuteuina malosi o le laau e le o fautuaina, a le o lea e ono oti le mimosa. Sili atu pe a manaʻomia, tuʻu se laupapa laupapa ma nonoa faʻamau i le pou. I le taimi o loʻo moe ai, e le fusi le fugalaau.

Suiga

I lena tulaga, afai e faʻaauau pea ona ola le laau pe a māeʻa le taumalulu, ae e avea ma se avanoa itiiti, e mafai ona e faʻapipiʻiina i totonu o se ipu tele, faʻaaoga le eleele e tasi e pei o le totoina. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina le i ai o se api lea e te manaʻomia e tusi ai lalo uma o le tausiga ma au faʻamatalaga. Aua e te faaleagaina le tuai tuai o le eleele. Afai e te faʻatau muamua lau mimosa, saili le faʻapipiʻi o le palapala ile faleoloa.

I le fale, ia faia le fesiitaiga ma faaitiitia le laau i totonu o se fugalaau tumau ma eleele uma, taomi, faaopoopo, le eleele ua fautuaina e le tagata faatau, sasaa. I le taumalulu, e le totoina le laau.

Vitio: faʻapefea ona tipi ma faʻafetaui mimosa

Faʻafouina o le matamuli mimosa

O le le amanaiaina o le mimosa o se laau lauiloa, o faifaatoaga e masani lava ona totoina e pei o se tausaga, ona o lenei fugalaau maaleale e masani lava ona maliu i le taumalulu pe leai foi lona foliga mai, ona o le leai o se malamalama o le la.
E mafai ona faʻaleleia e ala i le veleina poʻo le lūlū fatu. Ae peitai, e sili ona lelei le faʻaaogaina o fatu, aua i le afa o mataupu, e mate le oti. O fatu e mafai ona maua e oe lava ia, e faʻafefeteina fugalaau. Ina ia faia lenei mea, fesiitai le pollen mai le fugalaau ma fugalaau ma se pulumu pe na o le paʻi atu i le tasi fugalaau i le isi. Ole vaʻaiga o pulu pe a maeʻa maeʻa. Fatu mo le taumalulu o loʻo teuina i se pepa poʻo se taga ie i totonu o le pusaaisa.

Afai e te le o mautinoa i ou tomai, e mafai ona e faʻatau pea fatu i faleoloa fugalaau.

E faapefea ona totō fatu fatu fugalaau

  1. Mo le lūlūina o fatu, o ipu laiti e tusa ma le 9 cm le umi e filifilia.
  2. Faatumu i latou i se paluga o laulaau pala, humus, eleele lauusiusi, lea e ave i vaega tutusa, faaopoopo e tusa ma le afa o le oneone. E mafai ona e faʻatauina se faʻafefiloi o le eleele ua saunia ma le maualuga o mea e sui ai peat mo fugalaau i totonu.
  3. E faʻamaligiina le palapala i se vai lanu mālū mālūlū o le palanala poʻo le vevela i le ogaumu mo le tusa o le itula i le vevela o le 50 tikeri mo le faʻapalapalaina.
  4. O le pito i lalo o le ulo e ufiufi i le tele o le kela poʻo le kalaupapa lelei. O le a puipuia ai le aʻa mai le pala. Ona sasaa ai lea o se eleele eleele lelei.
  5. E le manaʻomia ona lafo ifo fatu i totonu o le eleele pe faʻasusu. E mafai lava ona latou aʻafia i le eleele i le loloto o le 1-2 cm.

    O le auala lenei o fatu masi papa o foliga mataga

  6. I le taimi nei, e tatau ona matou fatuina le microclimate talafeagai. Ina ia faia lenei mea, ufiufi le koneteina i tioata poʻo le ata ma tuu i se nofoaga mafanafana (22-25 tikeri).
  7. Afai ua i ai se mago malogo i luga o le eleele, ia mautinoa ia tatala, ona e fufulu lelei ai lea mai le pamu moli. Ae maise lava e le manaʻomia le lafoaia o le kiona.
  8. O le a aliali mai i le 6-8 aso. I le taimi lea, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa totoga. O le taimi lava e foliga mai ai, e tatalaina le ulo. O lenei mea o le a puipuia mai foliga vaaia o se vae uliuli, e masani ona aʻafia ai aʻa laiti.

    O tupu muamua e tutupu faatasi

  9. Pe a aliali mai le uluaʻi muamua o laupepa moni i luga o le totogo, e tatau ona toe totoina i se nofoaga tumau. I le pito i lalo o le fugalaau ua filifilia, o vaivaivai (tamai pebbles poʻo le uamea lautele) ua sasaa ma ua tumu i le lava eleele e tasi na faʻaaogaina pe a totoina fatu.

    O le laau talavou e aoaoina i le malamalama mālie, ma matauina e le maua e lau laititi se la.

Ma o se soifua maloloina, talavou e pei o lau

Fofo faafitauli

O le mea sili ona leaga o lou mataʻutia faʻalelei o se apogaleveleve mite. E mafai ona iloa i fasi lanu papaʻe laiti i laulaau. O ia ituaiga e masani ona paʻu'ū, ma o le tele o mea ua le maua, o le a le mafai e le laau ona laveai. O se uepi mumu e mafai ona aliali i luga o le fugalaau: Muamua e na o laulaau, ona sosoo ai lea ma le laau atoa. A oʻo mai uluaʻi faʻamatalaga faʻaalia o faʻamaʻi, ia togafitia vave le nofoaga ua aafia i fualaau faʻapitoa. O le sili ona lauiloa o Actellik, Sunmight ma Omight. Ia mautinoa e mulimuli i le puipuiga saogalemu!

E mafai foi ona aafia le laau i aphids. I lenei tulaga, o iniseti e faʻaaoga mo togafitiga. O nei togafitiga faʻapitoa e puipuia ai fualaau faasaina. E ese i latou ile vasega o mea oona. Faʻaaoga tupe i le lona fa, aupito maualalo le vasega, latou te saogalemu mo oe, oe pele ia oe ma meaola, mo se faʻataʻitaʻiga, Argavertin, Fitoverm. Faʻasusu i latou e tusa ai ma faʻatonuga faʻapipiʻi, faʻamalolo se tasi. O le ae iloa le iuga mulimuli i le 3-5 aso. Afai o loʻo iai pea mea faʻamaʻi, toe fai le fufulu.

Florist reviews

Faʻapena e fatu ... faʻatau ma lulu fatu i le tautotogo. Germinate lelei. Na ou totoina le laau lava ia mo le malie - o laulaau ua gaugau pe a faafesootai, e le mafaatusalia le laau, faʻaaogaina e pei o le tausaga. O le genus mimosa e aofia ai le sili atu i le 400 ituaiga o loʻo faʻatusalia e le taʻitasi tausaga taʻitasi ma le faʻaleleia o laau totō, laau toto, ma e oʻo lava i nai laau laiti e maua i le salafa o le lalolagi. Pe a paʻi pe faʻaalia i se mumu, o le mimosa e laulauina ona lau. I le po, o laʻau foi e gagau. Mo le tuputupu ae lelei, e manaʻomia e le fale le malamalama malamalama, lauʻeleʻele ma susu, vevela vevela mai le 15.5 i le 30 0C. Faʻafoʻi fualaau ma le faʻaeteete, aua o aʻa o le laau e matua leaga lava. Mimosas e matua nofouta lava i le suavai, ma o nisi taimi e matua faigata lava ona tupu. O le tele o mea e tutupu mai i le masina o le mafanafana. Mimosa bashful (Mimosa pudica) o se tasi o sui taua o le ituaiga e matua talisapaia e le fiafia o laau e seasea. I le auala, e le o iloa pe faapefea ona galo le laau pe a paʻi atu. O le vailaʻau e vevela tele, o lea ia faʻaeteete pe a tupu i se mea e mafai ona maua e le fagafao po o le fanau.

Svetlana

//otvet.mail.ru/question/48667988

O Mimosa o se laau e masani ona teuteu i le mea e masani ai i le vaega i Amerika i Saute. Na maua e Mimosa lona faasalalauina ona o le tulaga le mafai ona tali atu i soo se paʻi, e oo lava i le moli malosi. Na vave ona amata ona gagau lana laulaau. E foliga mai o lo o gaoioi o ia. Mo le puipuia o mea teuteu, e masani ona tupu aʻe e avea o se faatoaga faaletausaga. Aua e te paʻi soo i lau.

Faamoemoe 1409

//forum.bestflowers.ru/t/mimoza-stydlivaja.111137/page-2

O ia o le Aferika, o lona uiga i le taumalulu atonu e manaomia le 15 tikeri, o lea ua ou paʻu lalo ifo i le 10 i le po, e ui lava e mafanafana i le ao, ae o le vevela e oʻo i le 17, e foliga mai e lelei, ae e le tupu, ae ia Setema Oketopa na tuputupu ae lelei.

ioe

//forum-flower.ru/showthread.php?t=161&page=3

Ave fatu ma tuʻu se solo, ufiufi i le solo tutusa ('ou te uu le umukuka) ma sasaa vai inu mai le ulo. Vaevaega 80-85, vave aveese mai le solo ma lūlū i totonu o le eleele, E i ai loʻu fua faatatau o le germination e 100%. Ma e leai se tasi na punou.

Sergey Olshin

//otvet.mail.ru/search/how%20to tuputupu aʻe% 20mimosa% 20hamela

Mo le atinaʻeina, faʻafefe o mimosa seedlings e manaʻomia le vevela, malamalama, ma le malulu o le ea i le 75-85%. Mimosa e amataina lemu, maua ai sina maualuga: ma le tuputupu ae o le 13 cm, o le mafiafia o le au o le lanu mumu e tusa ma le 1 mm. O le totoina o Mimosa o le a avea ma se mea manaia ma manaia i totonu o aiga ei ai a latou fanau. O le mea moni, e mafai ona ia maua ni mea se tele mai ia i latou, tusa lava pe tatou te faatiga i nisi taimi i le tatou mimosa mo mea malie. Ae aua le faʻafememeaʻi le migao mimosa ma mimosa, lea na tuuina mai ia i matou i le aso 8 Mati.

Zmeulka

//forum-flower.ru/showthread.php?t=161

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tuputupu ae o se agavaivai, o le masalosalo Mimosa e le sili atu ona faigata nai lo isi inisiua totonu. O le mea sili lava o le togafitia o ia ma le gauai ma le alofa. O le isi itu taua o le le tatau ona e taaalo ma le paʻu e masani ona masani. E leiloa lona malosi, ma o le tetee atu i meaola faalafua ma faamaʻi ua faaitiitia.