Fualaau aina

Faʻalavelave faʻaleagaina: mailei mo slugs ma isi auala faʻaleaganuʻu o le tagofia o slugs

O le toe faʻaleleia o slugs i luga o le 'upega tafaʻilagi e tatau ona faʻatapulaʻaina, a faʻapea e mafai ona faʻagaloina fualaʻau. Faʻalēaoga faʻamalosi nei papamaʻa e le o ni tusitusiga o le a le aoga, aua e faigofie ona latou fetolofi mai togalaau tuaoi ma togalaau aina.

E tele auala e faʻafefe ai nei meaola faalafua, e amata mai le aoina o tusi o slugs ma faaiʻu i le faʻaaogaina o vailaʻau.

Faʻatau i slugs e aunoa ma le kemisi, o le ituaiga lea e sili ona fiafia i ai le faatoʻaga. Faʻafefea faʻaauau tauivi ma slugs tagata togafitiga faitau lenei mea.

Faʻatau auala

Fofo faʻapitoa e foia ai slugs ua leva ona tofotofoina ma e maualuga le lelei ma e le afaina ai laau ma eleele.

O le toatele oi latou e le afaina ai foi i latou lava, ae faigofie lava faʻafefe ia i latou mai le totoina ma le puipuia malu laau mai le faaleagaina. Afai e iai ni slugs i totonu o le togalaau: faʻafefea ona tau ma faʻasologa o tagata?

Fofo faʻapitoa mo slugs, Matou te lisi mea sili:

  • fafie fafie;
  • lime faamama;
  • masima;
  • soda ma le vineta;
  • pia;
  • amonia;
  • sinapi;
  • nila;
  • fufulu suamalie otaota po o fusi;
  • laau totō.

O nei mea uma e tatau ona faʻaaogaina faatasi ma togafitiga puipuia. - vave tatala, veleina, vevelaina o uta, faamamaina o vao ma vao mai le saite. O le osofaʻia o slugs i le togalaau faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu o le a fesoasoani i le saogalemu e faʻamalo faʻamaʻi.

Lafu uila

O le taua ma slugs i le atunuu togafitiga faʻalapotopotoga, o loʻo i ai ona itu lelei. O lea la, o fai togalaau poto faʻaaoga le pefu ma mo le faʻamala, ma puipuia laau mai meaola faalafua eseese, e aofia ai gastropods. O slugs e pasia le itu o le nofoaga, ma sausau i lefulefu, aua e pipii io latou tino ma taofia le gaoioi.

E taua le tauaveina o puipuiga i le leva o le po, pe a tafe mai moli mai o latou fale. Ave se apa mama, mago ma sasaa i autafa o moega, faataamilo i vao, e mafai ona e vailaauina ia laau.

Mo le sili atu le lelei lime faʻamalosi e faʻaopoopo i lefulefu po o le pefu asu i se fua faatatau 1: 1.

E lua uma pefu ma le lime o latou meatotino pe a susu, o le togafitiga o le 'upega tafaʻilagi e tatau ona faʻatinoina i le tau vevela poʻo pe a uma ona faʻasusu, pe a faʻafefete le susu i le palapala.

Pe a ma le tasi i le vaiaso ona togafitia le togafiti.seia oʻo ina mou atu mea fou o meaola faalafua. Ina ia puipuia oe i se tulaga lelei tele, e tatau ona e sasaa lefulefu o loʻo i ai auala autu o le slug movement.

O nei auala e mafai ona iloa i ni lanu mūmū mūmū, lea e tuua le shellfish ao faimalaga.

Suamalie

O le masima laugatasi o le masima i luga o le tele o ituaiga o slugs o se auupega sili ona lelei. I moega ma fugalaau mo togalaau, o le saliniina eleele e le manaomia, ae i luga o le faʻapala pefu o masima e mafai ona faʻaogaina ma le saogalemu.

O le vavaeina o otaota laau e tosoina ai siaki mai le mea o loʻo i ai, ma, fufuluina i masima masima iloga i luga o le faaputuga otaota, e mafai ona vave faʻaumatia.

E tatau ona faia lenei mea pe a uma le goto ma le tau vevela.ina ia le soloia tioata mai le susu.

Soda

Soda e aʻafia ai slugs, masani ona faʻaaogaina e le au faifaatoaga, e masani ona latou faʻaaogaina meaʻai, ma suauu manogi. Lafu mūmū vaivai fufuluina i fuifui o slugs ma tagata taitoatasi; i lalo o le malosi o le suasusu, e le mafai ona ola i ni nai minute.

E mafai ona faʻaaoga se vaifofo vai nai lo le paʻu: 100 g o le suauu soda e ave i se pakete vai.

Mo le totoina o laau toto, o le tele o le suauu e tatau ona faʻaititia e le afa ma faaopoopo le 20 g o le fasimoli i le fofo.

Vinegar

Vinela i slugs, vailaau sili ona lelei. O loʻo vaivai le kulupu ma mai le vineka. Ina ia saunia le fofo o le a manaʻomia se pakete vai ma le 65 ml o le 9% vinika. O le fofo o loʻo faʻapipiʻiina i laʻau o laau totō ma faʻaputuina pest.

I le faagasologa o le faʻaleleia o fanua e tatau ai ona mautinoa e ina ia le pa'ū le fofo i lalo o aʻa. E masani lava e le mafai ona sulu i le vineka, aua e afaina ai laau.

Toga

O fualaau ulaula mo laau totino e le afaina, ae o le slugs e mate ai, o le mea lea o le sinapi e faasaga i meaola faalafua o se auala aoga. E mafai ona e fufuluina le eleele matutu i tafatafa o vao i luga o le paʻu, pe mafai foi ona e palu le vai toto.

E saunia i le auala lenei: i le 10 lita o le vai malulu, 150 g o le paʻu o le sinapi ua faʻafefe ma faʻatagaina e momotu mo ni nai itula. O le faʻaaogaina o laau e faia i le afiafi i le tau vevela..

Laʻau e tele i 3-4 aso o vaeluaga o le a fesoasoani i le faʻateʻaina o misa i luga o le laupepa mo se taimi umi.

Amonaia

O fai togalaau faʻapitoa e faʻaaoga slug mai slugs. O se vaifofo suamalie o le ammonia o se vailaau lelei foi e faasaga i slugs. I le 10 lita o le suavai e tatau ona e faʻamaluina se lita o le 25% amonia ma sasaa le vaifofo o tali i le eleelelea e mafai ona lafi ai moli.

Mo le galue pea i le 10 lita o le vai, faʻafefe 2 lita o le elemonia, ma faʻamalolo le moega.

Pe a togafitia le moega ma le amonia (amonia), e le tatau ona faatagaina le fofo e paʻu i lau o laau, talu ai o le oloa e malosi tele ma e mafai ona tuua ai le mu.

Feteenaʻi ma slugs of ammonia, sei vagana ai le seleselega i le atunuu ma le togalaau.

Pia

O le vine e faʻasaga i slugs o le a fesoasoani e faʻaumatia ai, o lona manogi e matuā tosina mai ai nei meaola faalafua. Ina ia faia lenei mea, lata ane i laau, filifilia e mollusks, pauu atu i totonu o pusa o loʻo i ai puipui puipui, mo se faʻataʻitaʻiga, se ipu fagu, se fagu ei ai le lautele poʻo se ipu palasitika.

O pito o koneteina e tatau ona maualuga le 1-2 cm i luga o le eleele. Ona tumu loa lea o le pusa i le 2/3 o le pia., ma mai luga, i soʻo se taimi e mafai ai, ia faʻasaoina puipuiga mai otaota ma fagafao. I luga o le faʻatau o loʻo i ai ni masini sauniuni ma se pito sili ona puipuia, faigofie tele mo le maua o slugs.

E te manaʻomia le suia o le pia i totonu o le tane i le 2-3 asoseia oʻo ina mou atu meaola mai le saite. Talu ai o le tauivi ma i latou i le togalaau o se mea faigata ma e tatau ona e mulimuli i faatonuga.

Nai lo le pia, susu po o se faʻafefiloi o le vai, e talafeagai le lafumanu a le meli ma le fai meaʻai. Mo le faʻafefiloi e tutusa le aofaiga o le meli ma le fefete., faʻafefeteina i sina vaega itiiti o le vai ma le kuka mo ni nai minute e faia ai le tele o le kelu. O lenei paluga e tosina ai le manogi slug ma e le alu ese mai le tane.

Olela

Lafoaʻiina o moega ma se mafiafia papa o nila o se tasi o metotia aupito sili ona aoga e faasaga i slugs. O faʻasolosolo Conifer e le faʻatagaina ai i latou e gaoioi solo, tui o latou tino e le puipuia, faʻafefe ese le manogi lava ia.

I le faʻaopoopoga, o pulupulu vavae o se fugalaau lelei. O lalaga po o pine pine e mafai ona faataamilo i laau - O le taunuuga o le a leai se aoga.

I le leai o ni conifers lata ane mo le tele o moega o le tapaa ma le oak o le a faia, otaota matutu.

Faʻailoga

E masani ona taofia le osofaʻiga o slugs pa puipui o le oneone fesoasoani, falesa o le kofe, fuamoa fuamoa ma pulou, faʻapipiʻi laitiiti.

E sasaa mai i tafatafa o moega, faataamilo i vao, i luga o le nofoaga o le 'upega tafaʻilagi ma lalo ifo o lalo. E mafai ona e faʻaopopo le soot, lanumoana lanumoana, lime, lea e oti ai le slugs.

O loʻo i ai foʻi pa puipui ua faia i le palasitika, o loʻo i ai ni pupuʻu ma lautele lautele i luga o pito i luga. O loʻo faʻatutuina i latou i laau, ma E le mafai e folasui ona foia se faʻalavelave.

Pest pulea i kapisi

Mai fualaau faisua i totonu o le togalaau kapisi e fiafia i le alofa faapitoa i slugs. O ona laʻau vaivai e sili ona lelei mo mea faʻamaʻi, ma o le tele o taimi latou te faʻaumatia uma fualaau aina i luga o le saite.

Faaaogaina o vailaau faʻasolosolo ole gaʻo e matua le manaʻomia, aemaise lava talu ai e tele auala faʻapitoa ma taugata.

Lafoaia

Ua fautuaina e le au fai togalaau togafiti le totoina o kapisi i le vevela. O lenei fualaau faisua e mafai ona tatalia le vevela e oʻo i le 60 tikeri e aunoa ma ni aʻafiaga, ae slugs ua maliu i le 40 tikeri.

Afai e iloa meaola faalafua i le va o laulaau i luga o ulu, e manaʻomia lou faʻafefe o le vai i le 40-45 tikeri ma fufulu vavalalata laau.

Faʻasagaga e le tatau ona umi, ina ia leai ni mu i luga o lau. O moli oti i le maea ai o le vevela vevela e tatau ona filifilia mai le pepa i lima.

Le fesoasoani lelei e faʻaumatia faʻamaʻi vave le kofe. I le faʻafesoʻotaʻi ma le caffeine, o le toatele o tagata e toese a latou gaioiga. ma faʻatonuga, ma tamaiti laiti e oti.

Mo le fufuluina, ua lava lea e tatala ai le faaluaina o le kofe kolati po o fualaʻau i totonu o se ipu vai, ona fai lea o le kapisi. O le lagona o le manogi, o le sloping o le a pasi ai moega o laei, kofe e le afaina ai laau.

Latou te le fiafia i faʻamaʻi ma le manogi o wormwood, tapaa, marigolds, laulaʻau lau. Latou te manaomia le fausiaina i le vai vevela, faʻasolosolo mo le 2-3 itula, a maeʻa ona faʻaaogaina ma faʻafefeteina le gaosiga o le kapisi.

O nisi taimi e mafai ona e faʻaaogaina se vai masima masima (100 g i le pakete vai) poʻo se vaifofo o le ammonia vai i le fua faatatau o le 1: 6.

Mailei

I le gasologa o le aso, e natia ai pea slugs mai le vevela i mutia vao, i lalo o maa, i paluga palapala. E mafai ona e faia mailei mo slugs i ou lava lima. Mo lenei mea e manaʻomia e manaʻomia: laupapa tuai, fasi paʻu, paʻu, ruberoid ma isi otaota.

Filifilia o se avanoa avanoa lelei, e tatau ona matua fafagaina i le vai ma tuʻu ni mea i luga. O siaki ma'ie e tatau ona faʻamamaina i le vai.

I le tasi aso pe lua, o le a faaputuputu i lalo o le ufitia; e tatau ona aoina ma ave ese mai le saite, ma aso malolo mo le isi aumalaga. Vaavaai i le ata i lalo mo le mea e foliga mai ai se mailei paʻu.

O se mailei lelei e maua mai se pusa palasitika masani. O se fagu e paʻu i luga o itu ina ia le feliuaʻi i le eleele, liligi i sina sua sua suamalie, meli po o le pia, ma taoto i le va o moega o kapisi.

Mai i luga ae mafai ona faʻamafolaina i se maʻa mafolafola po o se laupapa, faʻapipiʻi i le tasi tulaga. O slugs e mautinoa e manogi ma fetaui i totonu o le fagu., ae o le a faigata mo i latou ona o ese atu.

Soʻo se 2 aso e te manaʻomia e siaki ai mailei, ave faʻamaʻi meaʻai ma faaopoopo le sua.

Paʻu

O le isi auala e puʻe ai slugs salalau atu i luga o le faletusi nofoaga. I le maunu faʻaaoga se pele o vine, moli po o le siloni; mo lenei mea, ua vaeluaina le afa, ua filifilia le pulupulu, o se pu itiiti e tipi i le ogatotonu o le peel.

O ipu e maua mai i le afiafi e tuʻu ai se tipi i luga o moega; tosina atu i le manogi o slugs e oso i lalo o le peel ma nonofo ai iina seia oʻo i le taeao. A maeʻa lenei mea e totoe siaki pusi ma aoina pusi.

Fuafuaga puipui

E tatau ona fagaina le togalaau i taimi uma., tipi vao i tafatafa o le nofoaga, aveese vao ma fualaau aina ile taimi.

Faʻasalaga lauʻeleʻele O se puipuiga lelei foi o foliga mai o slugs, aua latou te le fiafia i nofoaga matala ma vavalalata.

A uma le seleselega e tatau ona faʻamamaina lelei le palapala mai weedssolo po o lau lauʻeleʻele, lea e mafai ona faʻapipiʻi ai meaola faalafua.

E tele laau totō o le manogi lea e 'inoʻino i le mollusks ma faʻamaua ai fualaʻau ma vine:

  • mint;
  • kele;
  • meaola;
  • lavender;
  • pasili;
  • sinapi

O nei laau totō e mafai ona totoina e le gata i totonu o le nofoaga o le togalaau, ae faʻapea foʻi i le va o moega, puipuia o fualaʻau sili ona vaivai. I nisi auiliiliga e uiga i le tau faasaga i slugs on vegetables and berry, faitau iinei. Ae sili ona lelei e taulimaina ai manulele manuʻa, paʻu ma frogs, lea e tosina atu i le 'upega tafaʻilagi e le faigata tele.

Mo manulele, ua lava le taulaina o fafaga i laau ma toto ai le saito i totonu; frog o le a tosina mai ai se vaʻa fagota faatasi ai ma se laʻau fuga i luga o le matafaga.

E masani lava ona feoai solo vao vao i totonu o le togalaau, ma ina ia latou nonofo iina, e tatau ona e tuuina atu ia i latou susu, kuki, se isi mea. Afai oi ai ni pupuni po o ni anufe i le eria, Leai ni faafitauli i le slugs.

Faaiuga

Pulea numera o slugs faatasi ai ma le fesoasoani o metotia faa-aganuʻu e mafaia e tagata uma. O le tuufaatasia o togafitiga puipuia ma togafitiga o togafitiga puipuia o le a faatagaina ai i se taimi puupuu e fufulu ai le nofoaga mai meaola faalafua ma faasaoina le fua.

O le mea pito sili ona taua o le faia lea i le taimi atoa, e aunoa ma le faʻatali mo slugs e faʻatele ma faʻaumatia atoa le tau.

O le vave ona amata ona e tau ia i latouo le sili atu ona aoga o le taunuuga o le a. Faitau foi mea e uiga i auala e taulimaina ai slugs i le pulou.

Vitio aoga!