Maota, fale mautotogi

Faamama lou fale olemoa! Tulimanu Fole Control Measures

O vaʻalaʻau o anufe o iniseti leaga e faʻafefeteina manu.

Soʻo se manulele mai turuki tetele e faʻapipiʻi canaries ma perou e mafai ona mafatia mai ia i latou.

Mafaufau i vaʻa moa "i lalo o le microscope"!

Faʻaaliga

O le faga pepe o loʻo faʻaloloa, e pei o se mea e masani ai. lanu lanu moana ma le felafolafoaʻiina o feʻau. E leai sona apaau, ae o ia 3 paipa o vae malolosi. E oso mai o ia ma le fesoasoani o le tua, o le pito i luma e teu ai, ina ia aua nei paʻu, ma o le ogatotonu e alu e sosolo atu i le tino o le ua afaina. O le vavaeina o vae o le hinds e iloga i ni "ogavae" mafiafia ma "vae.

TAULAʻI! Chitin e puipui le tino o le parasite e matua malosi lava ma e mafai ona taofi i ona pu ma puʻu o manulele.

Ata o moa moa o loʻo tuʻuina atu i lalo:

O le a se mea e ese mai i isi parasite?

Afai e te tilotilo ma mata le lavalava, e iloa le eseesega mai ituaiga o fuʻa e masani ai ole fuʻa e le mafai! Ae faʻatasi ai ma le faʻateleina o le faʻateleina, e vave lava ona iloa.

  1. I totonu o se faga moa, o le tino e matua faʻapalapalaina i itu, e le mafai ai ona faʻaumatia.. I se faaopoopoga, e sili atu ona faaseʻe, faʻafetai i se manava ua uma.
  2. I manu felelei, o mata e sili atu ona atiaeina nai lo isi ituaiga o faga..
  3. E tele antennae.

Mai le lanu mumu, o le isi mea masani manu manu, o meaola o moa e matua faigofie lava ona iloa.

  1. O lanu e lanu mumu, o fuʻa o loʻo lanu laumei..
  2. I vaʻa, e matua faigata lava ona vaʻavaʻai i paʻu, aʻo i ai ni meaʻai, latou te vavalalata vavalalata ma vaʻaia lelei..
  3. O le tino o le tino ua faʻamafolaina i luga ma lalo, i luga o vaʻa - mai itu.

Faʻaleagaina ma mea matautia

Manulele na afaina i faʻamaʻi ma faʻaogaina ai o latou lava fulufulumanu. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le faʻavevesi, faʻasalaina o le paʻu i luma o le mai. Mulimuli ane, e mafai ona tupu mai se maʻi mama.

FUAFUAGA! O tagata pagatia e afaina i le suamalie o le suamalie, e faasolosolo malie ona leai so latou manaʻo ma momoe, maliu mai le fiaai.

Ae e le o se mea sili lea ona leaga! E mafai e taʻavale aisa ona ave faʻamaʻi tuga e pei o salmonellosis, brucellosis, trypanosomiasisfaʻapea foʻi encephalitis ma le mala. E le gata o tagata uma o loʻo iai i le falemoa e mafai ona pisia, ae faʻapea foi tagata. A uma mea uma, e tele lava ina lavea i latou.

Ae peitai mataupu o faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi e tupu pea. E le o parakalafa uma o se tagata e sili atu ona leaga meaola ninii. Ae o fuamoa o anufe latou te talia lelei le tele o fuʻa, o le mea lea i le tulaga o le gasegase o le a faia le faʻasologa o le gataifale.

Auala o le ola

Parasite e seasea ona oso ese mai le tino o le manulele, e ola pea i lalo o fulufulu. I lenei mea e ese ai mai latou aiga, oe asiasi atu i le tagata e na ona "fai le malologa". E mafai ona ola i luga vevela anufe, i le vevela o le 35-45 °. O le mea lea, latou te ola ai i manulele, natia i le vevela o fulufulu.

E mafai ona pupuʻu le paʻu i se paʻu paʻepaʻe, o lea latou e masani ona faaputuputu solo i mata o le tagata manua po o luga o le solo. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e seasea ona osofaia tagata ma manu. O le tele o vaʻa a le kala e matua faigata lava ona faʻaleagaina le paʻu o le tino ma oʻo atu i vaʻa toto.

O vaʻa o le anufe e sili atu ona lelei. E mafai e le fafine ona taoto e tusa ma le sefululua fagafulu i le aso.. Mo ia e le o se olaga umi, o ia puleaina le maua o le fia selau o parakalafa tali tutusa.

O le tuʻuina o fuamoa moa moa e iai ona lava uiga uigaese. E ala i le taofia o maso o le tino, o le fafine e "fufulu" le fuamoa i se mamao o le tele o mita. E pauu i totonu o se foga moa poʻo luga o le fola.

A mavae le aso o fuamoa e aliali mai ni meaʻai. E foliga mai o ni anufe laiti ma ni lanu paʻepaʻe paʻepaʻe. Ole laʻau e le inuina le toto, ma le fiafia i lapisi otaota, tagata matutua, manu felelei. Latou te ulufale i le tulaga o le papal i ni nai vaiaso..

I lenei setete, latou te mafai ona faʻatali mo se taimi umi mo i latou ua afaina. Pupae "ala i luga" pe afai o le manulele ua latalata ia i latou mo se taimi umi, mo se faataitaiga, fuʻa fua.

FUAFUAGA! I le tulaga o le papali, o le a faʻaali malie e le au taʻavale le malulu ma le leai o se meaʻai.

O le totonugalemu o le moa e felafoaʻi. E toetoe lava a le o ese mai le fale, o le mea lea e le mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi na oi latou lavamo se faataitaiga, taʻele i lefulefu, palapala ma pefu.

FUAFUAGA! Afai e leai se saʻolotoga o moa e savavali "i fafo," latou te faʻaaogaina se vaega o parasite, e taʻavale i le mutia ma vao, faʻamafu i latou i meaola.

Feteenaʻi ma Manuʻa

Ina ia faʻamalo ese meaʻai i vao moa ma aiga laiti, e mafai ona e faʻaaogaina mataua mo taifau poʻo pusi. Latou te faia se galuega lelei tele i la latou galuega, faʻaumatia uma manu felelei.

  • Tana ma Leopati. Fualaau o fale gaosi oloa, galue lelei ma maualalo le tau.
  • Faʻasologa, Lelei, Puipui. Lafoga mai fafo ua faʻapipiʻiina. E le tatau ona latou ulu atu i totonu o le tino o le manulele, ina ia aua le mafua ai le gaʻo matautia.
  • Hartz. O loʻo i ai se iniseti malosi tele, o lea e le fautuaina ai laulaua mo moa.
  • Beaphar. E matua saogalemu mo manulele e paʻu i luga o le fatu o le laau Neem.
  • Ivermectin. Faʻamatalaga e leai se vaifofo, lea e faʻaaoga mo inisiua. O loʻo aofia ai le tele o ituaiga o mea, faʻaaogaina ai soʻo se parasite.
E faʻaaogaina laʻau i le paʻu o manulele i nofoaga e le mafai ai ona latou oʻo atu i le gutu.

Faʻasagaina o moa moa

Ina ia faʻamamaina faʻamaʻi mai nofoaga ma fale, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau oona e faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi e pei o moega, moa ma pulu. E fetaui Tagata e faia galuega, Geth, Tetriks, Cucaracha, Cyfox.

FUAFUAGA! Aʻo le i faia togafiti, mea e le mafai ona aveʻesea ai otaota ma manulele. O pamu i totonu o le a tumau pea le leai o se afaina ma fausiaina i totonu o le itumalo. Aʻo leʻi faia taotoga, e na ona e manaʻomia le tuʻuina atu o moa i se isi potu.

Feteenaiga i faatoaga tetele

Mo togafitiga o fale gaosi oloa ma fale gaosi oloa o oloa talafeagai ia e pei o Butoks ma Deltamethrin.

Deltamethrin E maua i foliga o le paʻu. O loʻo i ai se iniseti i le maualuga o le 50%. E mafai ona faʻapipiʻi saʻo le masini i manu felelei pe i totonu.

Aeox e aofia ai uma le deltamethrin tutusa, ae e sau i le tulaga o se vaifofo fofo. E tasi le susulu ma se gafatia o le 1ml e lava mo le faamamaina i le 4 lita o vai. O le suavai galue e sosoloina i le manulele manu ma o togafiti e togafitia.

Faʻafefea ona taulimaina lelei fale ma manulele?

O fualaau e tatau ona faʻaaoga i tua o le ulu.. E fetoʻa fulufulu i luma o lenei mea, ma o le iniseti o loʻo faʻapala i totonu o le paʻu. O le eletise o loʻo sosolo i luga o le vaega atoa o fulufulu, faʻapea foʻi ma le fofo..

A maeʻa moa ua tuʻuina atu i se potu mamā ma faʻaauau le togafitiga o le moa moa. Matou te faamanatu atu ia te oe e leai se mea e faʻamamaina e manaʻomia aʻo lumanaʻi! Filifilia le Iniseti togafitia ma le faaeteete o mea e nonofo ai, puipui, fofifale, le fola, fafaga, paʻu ma sel. Afai o le lapisi o loʻo i luga o le fola e matua mafiafia, faʻasese ma toso mai.

E tele ni itula talu ona maeʻa (o le taimi tonu o loʻo faʻaalia i faatonuga mo le sauniuniga), e mafai ona e amata faʻamamāina le potu. E tatau ona faʻamamaina lapisi ma tatau ona faʻamamaina fola i vai fasimoli faatasi ai ma le faʻaopoopoga o suauu.

Afai e tele naua ni vaʻa, o le a toe faia i le 2-4 vaiaso. I le taimi lea, o le pupae, e le mafai ona gaoioi i le gaioiga a iniseti, o le a tulaʻi mai le nifo ma liliu atu i le ata.

Puipuiga o le Infection

Le fuataga e sili ona mataalia faʻamaʻaina e le aunoa le fale o le hen. O pupae ma lapisi o le a aveesea faʻatasi ma lapisi, lea o le a fesoasoani e aloese ai mai le faʻamaʻi o le parasitosis.

E aoga tele le faʻalauteleina poʻo le tuʻuina atu o fusi o lauʻau e faʻamalosi ai vaʻalele. E mafai ona faʻaaoga vine, wormwood, penisini, tansy.

O vaʻalaʻau o anufe o meaola faalafua ma matautia lea e mafai ona faʻaumatia manulele. O le mea lea, e tatau ona tau ma i latou!