Laʻau i totonu

Mint potu: ituaiga ma a latou faʻamatalaga, togavao ma tausi ile fale

Mint room or house (isi igoa - Ivy Swedish, plechranthus, sporotsvetnik) - le amanaia i le tausiga o le aganuu ma laʻau teuteu o lanu eseese, faatumuina le avanoa ma lona matagofie ma foliga muamua. O le a faʻamatalaina le tusiga e uiga i le aoga ma le leaga o le mint, faapea foi ma le auala e toto ai, tausia ma le mea e faʻaaogaina ai le tala ua faamatalaina.

Faamatalaga faʻatau

O Plektranthus o se mite vavegreen mai vave mai atunuu i Aferika i Saute, e tufatufa atu i le gaosiga uma. Fugalaau o le mint fale e foliga lanu violē-lanu po o paʻepaʻe papaʻe ma e leai se foliga matagofie faʻapitoa. Faʻafetai faʻafetai i laupepa, o lenei aganuʻu e faʻapitoa ma teuteu.

O le potu moa e i ai ona lala e fa o loo tautau mai se pusa faatautau ma ni ato o tautau i totonu o se paʻu lanu mananaia ma laau ua vaneina. Lafoaʻi ma le mafiafia, i ituaiga eseese e ese i mamanu o veins ma eseese lanu, faapea foi ma se tuaoi. Laʻau manogi: afai e te uuina lou tamatamailima ile luga, i totonu o le potu o le a faʻalauteleina se manogi malosi fou. O lenei aganuu o se vailaau togafitiga lea e tele lona faaaogaina.

E te iloa? I Isaraelu anamua, na totogi lafoga tagata i le faiga o le sefuluai mai le gaosia ma le maketiina o laau, e aofia ai le mint.

O le tele o fuainumera e sili atu i le 250 ituaiga, e masani lava e le tutusa.

O nisi nei o:

  1. Le manogi. O le vailaʻau o loʻo vaeluaina, ma le tele o lālā, e oʻo atu i le maualuga e sili atu i le 2 m. O le ogalaau o le laau ua ufiufi i sina mea itiiti. Tetrahedral lala o le maa o le maa o le taimari poʻo le lilac. Laʻau lapopoa o le ova foliga, i luga o le pito i luga o le laau e faaseʻe, ma i le pito i lalo o le fatu. Fugalaau fufulu ese se manogi manaia, maaleale.

  2. Coleius. O loʻo i ai i le laau ni taʻavale saʻo. O lenei laupepa e sili ona telē (sili atu i le 8 cm), faʻapipiʻi paʻepaʻe po o le kiona, ma o nisi taimi e pipiʻi ma sasa. O le laau e manaia, manogi manaia.

  3. Blum. O lenei aganuu teuteu lauuʻu e oʻo atu i le sili atu i le 80 cm. O le eletise e tele lava le mutia, ma o le aʻa e faʻamalosi. O le laʻau e lapotopoto, i itu uma e lua ma le agavaʻa, tusi ma faʻasolo i le pito i luga, ma i tafatafa ane o nifo. O le paolo o le laʻau o le maa tioata matagofie, ae o isi lanu ma mamanu e mafai ona tupu.

  4. Pleckrantus Ertendal. Faʻatoʻa mataʻutia, e iai fusi uʻamea e oʻo atu i le 45 cm. E faʻaaogaina o se aganuʻu faʻalauiloa. Laʻau felaʻi i luma (e oo i le 6 cm le uumi), lanumeamata lanumeamata, ufi poʻo le lapotopoto. O le pito i luga o laulaau e ufiufi i se siliva siliva o paʻu. O le itu pito i tua o laupepa ei ai sina vavao puupuu. Fuga o le lilac po o paʻu paepae (e oʻo i le 35 cm), e aofia ai logo.

  5. Mona Lavender. O lenei laau toto o se laau talatala saʻo. O lanu enaena-lanu enaena o le fugalaau e ufiufi i laʻau lapopoa o lanu lanu meamata lanu meamata, faatasi ai ma se lau mafiafia. O laupepa laulaʻau e lalelei i le pito i luga, ma o latou pito i lalo ua teuteuina i le vali lanu violē. I le amataga o le tautotogo, e foliga mai o le uila e foliga mai o ni mea uumi umi, o loo lalagaina i le lanu violē lanu violē ma fugalaau lanu moana.

  6. Dubolistny O nei laau toto ei ai ni ogalaau manaia e tumu i laupepa paʻu pepa ma se mea e faʻaaogaina, e pei o le oak foliage, ma le manogi o nila (afai e teu se laulaau ma ou tamatamailima, o le ai ai pea le pine manogi pine). O laʻau e lanumeamata lanumeamata, e ufiufi i filo laiti siliva.

Mea aoga ma leaga

Mafaufau i uiga lelei ma le leaga o le Ivy Swedish i meaola a tagata o vaitausaga ma tulaga eseese.

Mea aoga:

  1. Mai vine laiti (faʻapipii i tumutumu) latou te faʻaaogaina togafitiga teas ma faʻaaogaina o se vailaʻau faʻamalosi, anti-inflammatory, faʻamoemoe, ma avea foi o se mea e puipuia ai le tino.
  2. O nisi iniseti e fefefe i le manogi malosi o le potu mint (faafetai i lenei mea ei ai le isi igoa lauiloa mo le laau - o le mola). E mafai ona e faia ni taga tapoleni, o mea e sasaa ai laʻau matutu o le laau ma tuʻu i nofoaga e teu ai lavalava - o le a fesoasoani e faʻafefe ese le mole. E mafai foi ona faʻaaogaina laulaʻau moa e toe faʻafefete ai maso (pe afai e leai ni faʻafitauli o le maʻi i le talafaʻasolopito, e mafai ona e saluina le paʻu i le mint juice).
  3. O totonu o le swedish ivy, i luga o se windowsill poʻo se isi mea, o le a tuliese ai lago.
  4. O mea taua o le suauu masani o le aganuu ua faamatalaina, ei ai sona aafiaga lelei i le fofoina o le enuresis, o le oso ese o tupuaga eseese, o le atuatuvale ma e oo lava i le le fiafia. Ina ia faia lenei mea, ia faaopoopo ona laupepa aʻo faia ni taele mama.
  5. E fautuaina le tuʻuina o le laau lata i le fale faigaluega (mo se faʻataʻitaʻiga, luga o le laulau i le ofisa). A tumau se tagata i tafatafa o se fugalaau mo se taimi uumi, o suauu manogi mai laulaʻau o le a faʻafefe ai le isu, manava malosi, tigā osofaʻi ma le fomaʻi, faʻatumu ai le vaʻai lata ane ma le tino.
  6. O falemaʻi faʻapitoa i Sisifo e maua ai vailaau faʻamalosi, togafiti faʻamalolo, ma faʻamalolo faʻamalolo mo puipui o le manava ma gaʻau e aʻafia e le ulua.

E te iloa? O le ava malosi ava malosi e faʻaaogaina ai le menthol e maua mai le mint i le gaosiga o mea sili ona lelei.

O nisi faʻasalaga ma faʻaleagaina:

  1. E le fautuaina e le o le atunuʻu ma le fomaʻi aʻoga le faʻaogaina o sauniuniga mite mo le maʻitaga ma fafine lapatai.
  2. E faasaina le faʻaaogaina o deco deco mai le laau i tamaiti ei lalo o le 12 tausaga.
  3. Mo tagata e iai le vailaʻau o le paʻu, e le fautuaina e taofi le laau ia lava, talu ai o ona suauu ma le phytoncides e tatau ona mafua ai ituaiga eseese o dermatitis i totonu.
  4. E le fautuaina e 'ai le moa fale mo tagata e maualalo le toto ma veins varicose.
  5. E le taliaina le togafitiina o ipu e faʻaaoga ai togalaau, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o sauniuniga sauniuni e faʻavae i luga o le potu mint ma le malosi o le manava.

E faʻapefea ona filifili le ituaiga sili ona lelei o moa fale

E pei ona fautuaina e le au fai togalaau, filifilia ituaiga mint mo le totoina i le fale, e tatau ona e filifili i lona faaaogaina: i le kuka, mo le gaosia o vailaau mo togafitiga po o le faia o fasimoli i le fale. A uma, o ituaiga uma o lenei aganuu e ese mai i le vailaau oona o le suauu taua ma i le malosi o lona manogi.

O nisi nei o eseesega i le faʻaaogaina o ituaiga eseese o mite:

  • taomint e faʻaaoga i le kuka mo le kukaina muamua o vasega, faapea foi ma aano o manu ma iʻa;
  • Apple (ona o le manogi manogi, faapea foi ma le leai o se mea oona) e faʻaaogaina e avea o se faʻaopoopoga pe a kuka le kuka, compotes ma tilo;
  • fanua o se vaega o pusa pona ma meainu;
  • faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le mintine dlinnolistnoy i le fale e fai ai le fasimoli, faʻapea foʻi ma isi mea teuteu.

Tuutuuga mo mataupu

O totonu ole Pleckranth e manaʻomia tulaga nei:

  • susulu, lafoaʻi le malamalama e aunoa ma le susulu o le la (aemaise i le taumafanafana) e manaʻomia;
  • i le taumalulu, o se fagu e iai se mint plant ua tuʻuina i luga o le faʻamalama malamalama i le itu i saute poʻo isi faʻamalamalamaga e faʻaaogaina ma laina (ona o le le lava o le faʻaogaina o le malamalama, o le agavaʻa o le a tupu le lelei ma o le a leai se lanu o le moa);
  • talu ai o le Ivy Swedish o le malie o le susu, o le eleele e tatau ona masani ona susu, e aunoa ma le tele o vai: afai e te faatagaina le eleele e malogo, o le a amata ona paʻu mai le mata ma le lau, ma o le tafe o le a taitai atu ai i le pala o aʻa;
  • mo le mint fale, tulaga o le vevela i le lautele o + 18 ... + 25 ° С (i le taumafanafana) ma + 15 ... + 17 ° С - i le taumalulu e talafeagai;
  • e manaʻomia le maualuga o le malulu o le ea (e oʻo atu i le 70%), e mafai ona faʻatulaga e ala i le faʻatulagaina o ipu ma fugalaau i tane vai;
  • i le faaiuga o le tautotogo, e tatau ona ave le aganuu i se loggia poʻo se togalaau lelei;
  • aganuu e tatau ona puipuia mai pusa ma le vevela.

E taua! Aua e te suluina le lau o le plectrantus i le vai, aua a maeʻa lenei faiga o loʻo i ai ni laulaau i laulaau, ona o le mea e ono leiloloa ai e le laau ona foliga vaaia.

Tausia ma galue i le fale

O le faʻaleleia o le moa fale ma le faʻasaoina o lona malosi teuteuina, o le tele o tulafono e talafeagai mo lona tausiga.

Soʻo ma le filifilia o le mafai gafatia

Pe a totoina le mint potu e amata ai e faʻamoemoe i le filifilia o le faʻafefiloi eleele ma le gafatia.

Ina ia faia lenei mea, mulimuli i mataupu faavae nei:

  1. O le faʻafefiloi o le eleele i lona tuufaatasiga e tatau ona aofia ai se aofaʻi atoa o peat. Mo lenei mea, o mea teuteu ua saunia lelei mai se faleoloa faapitoa ua sili ona talafeagai.
  2. I le faaopoopo atu i le taua o meaʻai, o le eleele e tatau ona aofia ai le eletise i le pH 6.
  3. O se tuufaatasiga talafeagai o le eleele o le a avea foi ma se vaega o le humus, laupepa ma le oneone maso ma oneone (1: 1: 1: 1).
  4. E mafai ona e faʻapipiina le eleele e oe lava ia, filifili lau togalaau aina poʻo togalaau e manaʻomia ona faʻamaʻi i le paluga o le pati, ona faʻapipiʻi lea o le palapala ile vai inu (e faʻamamatia ai siama eleele e mafai ona afaina ai totonu o le fale).
  5. Mo le totoina e fai ai se laulau tele ma maualuga, aua o le aganuu e faia mai se aʻa maualuga. Vases e mafai ona faia i le sima, palasitika poʻo le tioata, e masani lava i puʻe vai.
  6. O se faʻaleleia lelei o alavai e taua tele.

Faʻasusu ma faʻamaina

E faʻamalūina le suamalie i le susu ma sina vai mafanafana pe a uma ona magoto le pito i lalo. I le vevela taimi, o le a faʻaaogaina le faʻamamaina o le ea i totonu o se potu ma fugalaau e ala i le susuluina o le susu i fualaau aina (e aunoa ma le pa'ū i luga o le laʻau), ma i le taimi malulu o le tausaga, o le faʻainuina e faʻaititia.

O le totonugalemu o le aganuu e manaʻomia le fafagaina masani i le vaitau atoa o le tuputupu ae. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga fugalaau faʻapitoa mo laau teuteuina o lau laau i le tele o le 1 taimi i le masina, faʻafeiloaʻi i le va o fugalaʻau ma mea faʻamalosi. A o lei amataina, e fafagaina le moa i fugalaʻau fautuaina e le fugalaau teuteuina o fua, aemaise lava le tele o ituaiga o laʻau ma hybrids.

Trimming ma le totoina

O le faasolosolo ona teuteuina o tipu, po o le toe faafouina o laau (pe a oo mai i lalo i le vaega pito i lalo) e aofia ai foi i le tausiga o le potu mint. E masani lava, o laʻau e faʻaosoina pe a uma le taumalulu e teuteuina (e tatau ona faapuupuuina i le afa o le uumi). O le fufuluina o le ola o tamaʻi pine e sili atu i le vaomatua (o lenei mea o le a faaosofia ai le tuputupu ae o lala fou). E tatau ona tipiina pine uma. Tipi laau e mafai ona faʻaaogaina mo le fausiaina.

E taua! E le fautuaina le tuʻuina o se ipu o le mint homemaker e lata i le vevela ma i totonu o se potu tele.

O le totoina o mint e iai ona lava uiga:

  • o vao vao e totoina i tausaga taʻitasi i le tautotogo;
  • laau totō matutua i le 2 tausaga.

Toe faʻaleleia le mint potu

O le Ivy Swedish e tupu i auala e lua:

  • mai fatu na faatauina i totonu o le faleoloa poʻo le aoina faʻapitoa;
  • toso.

Faatupuina o fatu:

  1. E talafeagai mo le lūlūina o fatu le faʻafefiloi o le eleele i totonu o le ogaumu ma faʻamalolo.
  2. Ufiufi le meaʻai i totonu o se mea lautele ma papaʻu ma faʻamamaina.
  3. Fai fagotaga i le mamao e 5 cm mai le tasi ma le loloto o le 5 mm ma ia tufatufaina atu foi le mea o fatu. Faʻailoga ma le faʻaeteete laina.
  4. O le pusa o loʻo i ai laau totō o loʻo tuʻuina i luga o le windowsill i luga o le vevela mafanafana vevenda ma ua ufiufi i se ata tifaga.

Metotia o le faʻalauteleina e ala i le vavaeina:

  1. I le tautotogo ma le tau mafanafana, latou te tipiina le apical cuttings ma tuu i totonu o se atigipusa ma se vaifofo o le "Kornevina" pe vave ona totoina i totonu o se mea susu.
  2. Mo laau e manaʻomia ona faʻaopoopoina le tele o le suāsusu.
  3. Ufiufi ia fatuga taitasi ma se tamai moli tioata na faia i fagu palasitika.
  4. O fualaau e manaomia ai le vavave taimi.
  5. O tapenaga teuteu ua saunia mo le ola tutoatasi i le 10-12 aso.

Vitio: Toe faʻaleleia o le plectranthus cuttings

Auala e aoina ai

Aoina lau mai laʻau mint e tusa ai ma tulafono patino e tatau ona mulimulitaʻia ina ia aua le afaina ai le laau:

  • seleseleina o le plectrantus, tosoina o laulaau mai i nofoaga eseese, aʻo faaaloalo i le foliga o le vao;
  • i tafatafa o le 'au e tuua le 0.5 cm o le paʻu lau.

O le seleselega saʻo e fesoasoani e fausia ai se mea e teuteuina ma faʻamalosia ai lona alualu i luma. I luga ole eleele e aoina mai ai pepa o pepa o le a le pine ae fou.

Faitau foi le aoga o le lauti ma le mint.

Talosaga talosaga

Mafaufau pe mafai ona faʻaaoga se vailaʻau faʻamalosi ma manuia faʻalesoifua maloloina i le sauniuni o ipu eseese, faʻapea foʻi togafitiga faʻasamoa.

O nisi auala e faʻaaoga ai le kuki i le kukaina:

  • i totonu o le Inisonesia, o le laau o se vaega o meainu inu, lauti, meaai kuka, ma faʻaaoga foi i ipu o meaʻai a le atunuu (soup, aano o manu ma iʻa);
  • Mint e avea ma teuteuga o ipu;
  • laʻau o loʻo faʻasaina i totonu o le suavai ma faʻaopopo atu i le tele o pati ma inu;
  • O le Ivy Swedish e lelei tele e pei o le faʻavasegaina o ituaiga o aano o manufasi ma avea o se vaega o sauga.

O le moa fale e faʻaaogaina i vailaʻau faʻaleaganuʻu mo faʻalavelave nei:

  • o le vailaʻau faʻapitoa e faʻamalolo maʻi o le tino ma le moe (tinctures, decoctions ma le manogi o le teas o loʻo faʻaaogaina);
  • ulu o le ulu (faaputuga fualaau aina o laula ma teuteu);
  • iniseti e pipii (faʻapipiʻi mai laʻau paʻu);
  • afaina o le faai ma gums (puipui);
  • tagi mai le diathesis (laulauina);
  • mea e moe ai ma le faʻamaʻi faʻamaʻi (paʻu i le paʻu mago ma le faʻaopoopoga o le paʻu faʻamalosi);
  • i togafitiga faʻapitoa o le enuresis;
  • fomaʻi, tale ma le mafanafana (vavala);
  • afaina;
  • i le tulaga o se pusa moe masani.

Matou te fautua atu ia te oe e faitau pe faapefea ona togiina le moa mo le taumalulu i le fale.

O aʻafiaga e mafai ona totoina

O loʻo i ai se teteʻe maualuga o le plectrantus i iniseti leaga ma faʻamaʻi. Ae o le le lava o le tausiga ma le tausiga o le laau i se siosiomaga e le talafeagai, o le faʻamaʻi pipisi poʻo faʻamaʻi faʻaleagaina e mafai, mulimuli ane atonu e mamae ma oʻo lava ina oti.

O faʻamaʻi mafai o aganuu ma auala e faʻaumatia ai:

Faafitauli / MaʻiMafuaagaFaaleaogaina
Pau le pala
  • vai inu tele;
  • afaina o le sui;
  • maualalo maualalo i totonu o le potu
  • fetuutuunai le faasologa o fuavai;
  • sui le paluga eleele i totonu o le ulo i le eleele ma se tulaga masani o le eletise (pH 6);
  • e iai se laau i le vevela o + 15 ... + 25 ° C
Paʻu solo
  • le lava le suāvai;
  • maualalo maualalo i totonu o le potu
  • fetuutuunai le faasologa o fuavai;
  • e iai se laau i le vevela o + 15 ... + 25 ° C
Laʻau na gagau ma suia lanu
  • sili atu i ave saʻo o le la
  • ia tuʻuina atu le la i le fugalaau, ufiufi mai i ave faʻatasi ma se ie puipui
Mealy dew
  • ua ufiufi le laau i le paʻepaʻe paʻepaʻe, ma mulimuli ane tupu aʻe ai enaena enaena, mulimuli ane ua liu samasama ma fulu
  • aveese vaega uma e aafia o le laau;
  • faʻaaogā gaʻo fomaʻi ("Topsin M", "Kvadris", vitio lanumoana, paluga Bordeaux, ma isi mea) e tusa ai ma faatonuga
Perinosporosis (paʻu palapala)
  • lanu gutu i papa laulaau
  • aveese vaega ua aafia o le laau;
  • tele togafitiga ma se pese ("Alirin B", "Gamair", "Broneks", ma isi)

Iniseti matautia e ono tutupu, metotia o lo latou iloagofie ma le faʻaumatia:

PestsFaailoga o le toilaloAuala e faʻaumatia ai
Aphid
  • alu lau
  • tuputupu aʻe fou ma vaʻaia;
  • Atinaʻe lemu pe taofi
  • togafiti ma iniseti ("Aktara", "Commander", "Corado", ma isi) e tusa ai ma faatonuga
Mealybug
  • i luga o so o se vaega o le laau e foliga mai o se mea suamalie suamalie;
  • ua faʻaumatia le laau, faʻaitiitia le tuputupu aʻe poʻo ua le toe tupu
Spider mite
  • i luga o le vao o loʻo i ai se faletupe siliva
  • faagasologa acaricides ("Aktellik", "Apollo", "Fufanon", ma isi)

Как видно из статьи, домашняя мята - неприхотливое растение, обладающее многими достоинствами. Ma afai e te filifili e amata lenei fugalaau i laʻau manogi i totonu o lau fale mautotogi, ona maua ai lea o se lagona lelei i totonu o le fale, o le ea ua faatumulia i le gaosiga o le gaosiga, faapea foi ma se meaʻai faaopoopo meaai ma se fomai masani i se "fagu" e mautinoa.