Apple laau

Apple apple "Antey": o fautuaga pito sili ona lelei

O aʻau mumu lanu mumu o le ituaiga o le taumalulu "Antey" e iloga i se manaia lelei, mamafa ma lelei lelei le tausiga. I totonu o se potu malulu ma se mafanafana lelei, e mafai ona latou tumau i le ono masina. I le taimi lava lea e tasi, o le paʻu o le a le faʻavaivai, ma o le tino o le a tumau pea e pei o le fua na faatoa aveese mai le laau. O a isi uiga o le eseese, auala e maua ai ma manuia ai le tuputupu ae i lau lava fuafuaga - o le a matou faʻamatalaina mulimuli ane i le tusiga.

Faʻasologa o talaʻaga

O le apu o le taumalulu "Antey" o se meaalofa mai tagata tomai faapitoa o le Belarusian Research Institute i tagata fai togalaau aina. Na taufaaleaga le au fai fatu i le fatuina o le apu tele ma le tele o le tetee atu i tau malulu malulu.

O tuaa o le ituaiga o meaola o Apple o le "Newtosh" ma le "Babushkino". O le kulupu na tupu mai ia i latou na mulimuli ane sopoʻia ma le fasipasi Belarusian. I le faagasologa o le faʻavasegaina, o le apu na tofotofoina i ogaoga vevela ma leai se tausiga faʻalematania. Na le iloa lelei e Botanists lenei laau apu uma e faʻataʻitaʻi ai lona moni.

E te iloa? I Europa, o Polani o le tele lea o le faʻatau atu o apu, ma o le lalolagi sikoa na alu i le Republic of People's Republic of China.

O se taunuuga o le galue malosi ma le faʻaleleia atili o le taimi fou, na faʻaleleia ai se ituaiga fou, i le tele o tulaga lelei o le aʻafiaina o le kiona, fua o le gaosiga, matagofie o le tofo ma le lelei o uiga o fualaau aina, o mea e sili atu ona maualuga.

I le silia ma le 20 tausaga talu ai, o le apu o le "Antey" mo se faʻamatalaga lelei o le eseesega na faaopoopoina i le Setete Resitala o laau ma mea taulima o Belarus e sili ona aoga ma aoga.

Eseese uiga

O le kulupu ua faʻapipiʻiina uiga sili ona lelei o matua, e mafua ai le tauvaga lelei i le maketi o fualaau aina i totonu o ituaiga taumalulu.

Mafaufau i le mea e faapitoa i le apu "Antey", aisea e faʻamalosia ai e le faʻamatalaga, ata ma faʻamatalaga e faʻamalosia ai le faʻatoʻaga e maua ai se fatuga.

Laʻau faʻamatalaga

O fafo, o le "Antey" o se laau-tuputupu ae, o lona maualuga maualuga e oʻo atu i le 2.5 mita. O ona lālā e fausia ai le uʻamea lapotopoto faʻatasi ma vaega taʻitasi.

O le olaola o laau talavou e ola malosi, ae le o le faapaleniina o le pale, lea e matua faafaigofie ai le tausiga o le apu. O laʻau i luga o le laau e tele, lanumeamata lanumeamata, fuamoa.

O le pito o pito o le laulau pepa e logoina, o le faasinomaga o loo tusi, o le pito i luga ua ufitia i le lapisi. Laʻau i luga o laulaau e umi, o foliga vaaia e maua ai le aʻafiaga o le pale paleni lanu.

E taua! O laau Apple e le o lelei ona ola lelei i luga o fualaau oona. O le mea lea, pe a filifilia se nofoaga mo le totoina, ia mautinoa e suʻe le nofoaga mo le eleʻele palapala. I le fale, ua lava le lafoai o nai mataua o le 9% vinika i luga o le lima. O le leai o se faʻataʻitaʻiga ma le faʻailoaina o mea e faʻaalia ai le manaʻoga e faʻasili le palapala. E faia lenei mea e ala i le faʻafefe o le lime, falaoamata o le lolomita po o le pefu sima.
Ua agavaa tagata tomai faapitoa i le ituaiga mo skoroplodnymi, ona o le lua-tausaga le matua o le "Antey" ua amata ona fuga ma fua mai. Ae o le tele o fai togalaau e le faatagaina lenei mea, e mafai ai e le laau ona malosi.

O faʻamatalaga muamua na tatalaina i le ogatotonu o Mei. E masani lava, o fugalaau e aliali mai i kolchatka. O se uiga masani o le apu o le totoina masani o fualaau aina.

Faatasi ai ma uiga taua o "Anthea" - tausiga le lelei, faigofie le fetuunaiga i le malulu.

O le taumalulu-o maʻa tele o ituaiga o apu: "Moscow solo", "Paʻu kirimoni", "Paʻu faʻamaʻi", "Antonovka" ma le "Sunrise".

Fualaau Faʻamatalaga

O le taua o fua o le laau toto e taoto i latou uiga matagofie o le tofo, tele lapopoa, lanu matagofie ma le le mafaagaeetia le tausia lelei. I le maketi "Aneti" e mafai ona iloa i le tele.

Vaʻa vave ona maua le itu mumu o se fua tele. I le averesi, o le apu e tasi e tusa ma le 200-250 g. O fua e foliga mai o se pulu matala ma ni lamolemole lamolemole. E masani lava o taimi uma e amata ai ona faʻafiafiaina se faʻaloloa loloto i luga o le fualaau aina lata ane i le mea o loʻo tupu.

I le sili ona lelei, o le lanu lanumeamata o le fualaau aina ua ufitia i se lanu mumu lanu-mumu, ma ua faatumulia atoa ai le eleele. O se tamaʻi mamoe susu e tuʻuina atu ia te ia se mea faʻapena masani mo ituaiga o le taumalulu.

E te iloa? I totonu o se tamai apu 80 kilokalo.
I totonu o le fualaau "Anthea" ei ai sina lanu lanumeamata. O le pulupulu e mafiafia ma tumu, o laʻau e tele. Faatasi ai ma vaega o vailaau o apu, fivagogo (13%), pectin (12%), sugar (10%), carbohydrates (9%), acid titrated (0.7%), protein (0.4%).

O loʻo maua foʻi asapbic acid ma P-active substances. O le tofo o fualaau suamalie e suamalie ma suamalie, ia maua se manogi manaia manaia. Na fuaina e le au faifaʻailoga i luga o le lima sikuea le fuainumera e 4.3.

Faʻasalaga

E ui lava i le tele o fuālaʻau, o le kulupulu e fua tele mai, o lea e manaʻomia ai le tuʻu i luga o se fasi fanua ma isi ituaiga o autumn. O le aufaipese e pei o le sili ona lelei o pollinators e fautuaina le "Anise", "Pepin Saffron", "Welsey", "Autumn striped".

O le leaga o le eletise ua matauina i le va o ituaiga o le taumalulu. I le isi itu o le "Antey" o le a le aoga "Paʻe papaʻe" poʻo isi laau o le aʻai.

Gestation period

O le seleseleina ma apu e mafai ona oʻo ia Setema. I lenei vaitau, o fua e tumu i le maasiasi ma oʻo atu i le tagata matua faʻatau. I le vaitau vevela malulu, o le tino e le o toe umi seʻia oo i le lua tausaga o Oketopa. E le gata i lea, o apu i le taimi o le teuina e le manaʻomia ai nisi faʻaopoopoga poʻo nisi lava togafiti. 2 masina talu ona tuʻuina i le teuina o fualaau aina e sili atu ona suamalie.

E taua! E le fautuaina ia Coniferous mea e faʻaaoga mo le mulumulu o pristvolny i lalo o apu. O le mea moni e faapea o lea mulch e faʻafefe ai le eleele, lea e matua le manaomia mo se laau fua.

Tuuina atu

Ona o le mea moni o le fua o le fua o fualaau aina o loʻo i luga o le "Antea" faʻatasi ai ma le faʻamoemoeina masani e tusa lava po o le a le tau, o le eseese o loʻo faʻaalia i le tele o fualaau aina. O le laau e ulu atu i lenei vaega i le 2-3 tausaga o le olaga.

Mo ituaiga eseese, o nei faaupuga ua manatu e masani lava. Ae e masani lava ona tosoina e le au fai togalaau ia mea na tutupu muamua ina ia le faaitiitia le laau. I le isi fugalaau e sosoo ai, e le sili atu i le sefulu ma le lua togitogi na totoe, mulimuli ane latou te le toe faʻalavelave i le faʻaaogaina o fua.

O le tolu-tausaga o fatuga ua uma ona fiafia i latou e ona le fualaau aina suamalie. Mai le tasi laau e matua moni lava le aveesea i le 50 kilokalama o le fua. Faʻafetai i nei uiga lelei, "Antey" o loʻo filifilia e pei o ituaiga pisinisi.

Malosiaga ma le teuina

O fua o se uʻamea e ufiufiina i se paʻu mausali malosi e faʻafaigofie ai le felauaiga, ma o le pulupulu eleʻele e toetoe lava a le faʻaleagaina i le taimi e tasi. E pei uma o apu o le taumalulu, e tatau ona aveeseina ma le faaeteete mai lala ma e leai se mea e tatau ai ona poloka le ogalaau ina ia paʻu i le palapala.

Mo le seleseleina, e mafai ona e teu i luga mea faʻatau mea faʻapitoa poʻo le faia i le fale e ala i le nonoa o le pito i lalo mai se fagu paʻu i se laau umi. O lenei auala amata e mafai ai ona fua le fua e tumau ai le amio saʻo.

Mo femalagaaiga, e sili ona gaugau fualaau i pusa laupapa pe palasitika. Afai ua e popole tele e uiga i le seleselega, e mafai ona e fesuiaʻi fualaau aina ma vaovao pe faapipii ese foi i totonu o le pepa. Ae e le talafeagai lenei mea, talu ai o le "Antey" o loʻo faʻaalia i le lelei le mafai ona feaveaʻi.

E te iloa? O le apu matua i le lalolagi e tupu i Manhattan. I le 1647, na totoina e le American Peter Stuvensant. O le tele o le mea e faateia ai, pe a faatusatusa i paga o aso nei, o le umi o lona olaga e oʻo atu i le seneturi seneturi, o le 370 tausaga le matua "matua" 370 tausaga ua faaauau pea ona fua mai fua.
A maeʻa le seleselega, e lafoina pusa apu i le teuina i totonu o le potu. E tāua tele e faʻamamago, aua i totonu o le manava soʻo se fualaau aina e le mafai ona taoto mo se taimi umi. E leai se mea e le mafai ona fufuluina ai le paʻu i le ava malosi po o isi vailaau faʻamaʻi.

E mafua lenei mea i le mea moni o le a le maua e le fomaʻi lona puipuiga masani, o le mea lea o le mea e faʻaaogaina ai le pefu. O ia lea na te puipuia le apu mai le ulu atu i meaola ninii.

O le faigata o le taumalulu

O uiga o le augatuaa ma tulaga o le faʻavasegaga ua uma ona fuafuaina le maualuga o le mamafa o le taumalulu o le ituaiga. O le kulupu e mafai ona atiina ae i itulagi o loʻo tafe ifo ai le thermometer i le 30 tikeri i taumalulu uma.

O le malulu ma le pala e le o se faʻalavelave mo le "Antey". O le mea lea, o le a fua mai le laau i soʻo se latituʻi vaʻaia. E le gata i lea, o le apu e masani lava ona maua i vaitago o le tautotogo, ma o le taimi o lona tupu aʻe e le aofia ai le ono mafai ona faaleagaina le tumutumu.

E taua! Aʻo leʻi totoina fatu o apu, e fautuaina e togafitia le rhizomes ma penepone. O le faʻatinoga o le a avea o se mea e faʻaolaina ai le atinaʻeina o aʻafiaga o le aʻa ma le vave faʻasolosolo.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

O le itu vaivai o le vailaʻau e mafai ona taʻua o le faʻasaʻo puipuia i le paʻu ma le paʻu palapala. O le laau e vave ona osofaia osofaiga e iniseti leaga, lea e manaʻomia ai le faʻasaina vave o le faʻasusu.

E le gata i lea, i le eleele o loʻo i ai sina calcium, o le laau e masani lava ona faʻaalia i siama pipisi. Faʻaalia o le maʻi e mafai ona faʻafuaseʻi ona fesuiaʻi le fua.

Talosaga

E toʻatele e atiaʻe se ituaiga mo tupe mama, talu ai e le manaʻomia le tele o tupe faʻaalu, e faigofie ona faʻamautu ma totogi mo punaoa uma o loʻo faʻafaigaluegaina i totonu o le selau faʻaselau. I totonu o le aiga, e masani ona faaaoga Antey e maua ai le aiga i fualaau aina fou i le taumalulu.

E le gata i lea, o apu e lelei ma i tulaga lelei e mafai, e aunoa ma le aveesea o le avanoa ma le tofo, faʻaauau seia oʻo ia Me. O nisi o faletua e auina atu i latou mo le gaosiga ma le fale. O le au faʻatoʻa i le faʻamatalaga o le ituaiga o loʻo taʻua ai le aofaʻiga o ona fua.

E taua! A faʻatau mai le apu o le fatu, ia vaʻaia ma le faaeteete aʻa, ogalaau ma aʻa aʻa. I luga o se mea totō o le totoina o laau, e le tatau ona i ai ni mea faʻaleagaina, faʻafefe, gasologa o mea gaosia, ma isi mea, nofoaga faʻapipiʻi. O le mea lelei, o le filifiliga e tatau ona pa'ū i luga o le afa mita mita ma se aʻa malosi, o se malosi, e oʻo lava i le ogalaau ma le 5 skeletal branches.

Tulafono mo le totoina o laau tipu

O tulafono vavaeese mo le apu "Antey" i le taimi o le totoina ma le tausiga e le oi ai. E tutusa ma isi ituaiga. E taua le tausisia oi latou, talu ai o le mauaina o se fatuga maloloina e na o le afa o le manuia o le totoina o fualaau aina suamalie, o le vaega e totoe e faalagolago lea i le togafitiga ma tuutuuga na faia mo le atiina ae. O le a tatou malamalama i faʻafanua uma lava.

Taimi sili ona lelei

Ina ia saʻo le fuafuaina o le totoina, ia taʻitaʻia e le matua o le toto. E fautuaina e le au atamamai ni tamaʻi tamaʻi laiti ao lei oʻo i le lua tausaga e aʻa i le tautotogo, ma isi faʻataʻitaʻiga uma, sei vagana ai le tuai, i le tautoulu.

E tusa ai ma le au saienitisi, ua fautuaina le totoina o le tautotogo mo le tele o fualaau aina suamalie, summer and autumn varieties of fruit trees, lea e manaomia ai se taimi e fetuunai ai i tulaga taumalulu. E talitonuina i le taimi o le mafanafana o le vaitau, o le a faʻamalosia ai aʻa ma faʻalauteleina ai muamua mea faʻapipiʻi, lea o le a mafai ai ona taumalulu.

Naʻo le toe foʻi mai o le totoina o le tautotogo o le lamatiaga lea o le vevela i le vevela vevela. O le mea la lea, e manaomia e le laau le faʻafeinu soo, ma pe a totoina, e tatau ona sasaa vai seia oʻo i le eleele.

E taua! Mo le puipuia o apu mai le taamilo i totonu o le pulou, togafitia le pale ma fuakalama i le ono vaiaso ao lumanai le seleselega.
O le totoina o galuega e tatau ona amata pe a manava le lalolagi, ma o le vevela o le aso e alu i se fale mautu 14-15 tikeri. O aso sili ona lelei mo le tautotogo ua taʻua o le lua tausaga mulimuli o Aperila.

O ituaiga o aʻau o le taumalulu e faigofie ona fetuunai i tulaga fou i le taimi o le tau o le tautotogo. O le mea autu i lenei tulaga - taimi e uu ai ni nai vaiaso aʻo lei muamua le kiona. E manaomia e le laau ia itiiti ifo i se taimi pupuu e iloa ai.

I le taimi lava e tasi, e le manaʻomia le faʻamamaina o le eleele masani, e le tau faamataʻuina e ala i le magoina o aʻa. I le vaitau o le toafilemu i le eleele malulu, o le a tupu le tele o le aʻa o le apu ma i le amataga o le vevela o le a amata ona tuputupu ae malosi. Talu ai ona o uiga o le tau o le tau, o le afa lona lua o Oketopa o le taimi aupito sili lea mo le totoina o laau.

Faitau mea sili ona lelei mo le seleseleina o apu mo le taumalulu.

Filifilia se nofoaga

Mo le isi atinaʻeina o le apu o le "Antey" malamalama, nofoaga taua o le eleele ma eleele e taua. Faʻasalalau mai lenei, pe a filifilia se 'upega tafaʻilagi, taofi i se vaega o chernozem ma se pH e le faaituau, pe a leai ni mea e gaogao ma papa, e le faʻaputuina le kiona ma le faʻafefe o le kiona ma e le tu i luga puddles.

O vaituloto lalo ifo e lelei lava e tatau ona tafe i se mamao e 2 m mai luga o le papa. Aua e te fuafua i le totoina i se mea malulu, i tulaga faapena, o le a "nofo" le apu mo se taimi umi e aunoa ma le tuputupu ae, ma o le a le afaina oe i fualaau aina pe o le lelei foi. O lea e le afaina le laau ona o le leai o se moli, filifili se nofoaga mo ia, lea e faʻamalamalamaina mo le itiiti ifo i le afa aso ma le malamalama.

E te iloa? O le faʻaauau ona faʻaaogaina o apu e fesoasoani e faʻamalosi ai le puipuiga, tuʻuina atu le malosi ma le malosi.
E le fetaui Apple:

  • elevise i taimi e vevela ai;
  • eleele maualalo, pe a malulu le ea;
  • tulimanu o potu e felelei ai le matagi matu ma savali.
Manatua o le "Antey" o loʻo i ai togafitiga faʻaleagaina e puipuia ai togafitiga. O le mea lea, e le tatau ona e suʻeina mo le malosi i tulaga leaga. I le paʻu, o se laau e lamatia ai siama afaina, lea o le a oʻo atu ai i le oti.

Faʻasologa o le faʻaleleia o auala

O se pu mo le apu e eli se masina ao lei totoina, ma i le tulaga o le tautotogo totogo - i le tautoulu. O le tele o le malologa e tatau ona fetaui ma le aʻa, e masani ona 70 cm loloto ma 90 cm lautele. Ona saunia lea o se faʻafefiloi o le eleele mai le tutusa o vaega o peat, humus, compost ma le pito i luga o le fanua lafulemu.

O le pito i lalo o le lua o loʻo faʻapipiʻiina i le claydite, ma o le pito i luga e ufiufi i le tasi vaetolu o le mea ua saunia. Mai luga aʻe o le ufitia ma se ata tifaga ma tuʻuina atu i le tau. I le faagasologa o aʻa, ua fautuaina e tagata atamamai:

  • Aʻo le i faia le galuega, asiasia le seedling, aveese nofoaga mamago ma faaleagaina.
  • Avea aʻa o le laau mo le 12 itula i totonu o se fagu vai, lea e manaʻomia ai le faaopoopoina o se mea e faatupuina ai le tuputupu ae.
  • A maeʻa le faʻagasologa, togafitia aʻa i le mash.
  • Tuu le fatu i totonu o le lua ua saunia ma faasaʻo.
  • Faʻapipiʻu ile palapala, faʻaleleia lelei. E fautuaina le luluina o le ogalaau i le tele o taimi ina ia mafai ai e le lalolagi ona faatumuina le va i le va o aʻa.
  • Vai le laau ma fufulu i le palapala.
E taua! O le aʻa o le laau toto e tatau ona tulaʻi 4-5 cm luga aʻe o le eleele.
Fuafua le totoina o "Anthea" i se auala o le mamao i le va o apu o le 1.5 m, ma i le va o laina e 4 m.

Vaʻaia togafitiga taimi

I le vaitau o le tuputupu ae, e manaʻomia e le apu meaʻai, vai inu, paleni o pale, ma le tausiga o eleele.

Le tele o le faʻavaivai

O fualaau laiti e manaʻomia ona faʻafeinuina le tele o taimi nai lo fualaau matutua. Fuafua lau suāsusu muamua i le tautotogo aʻo leʻi tosoina le pupuʻu ma toe faʻaleleia le eleele pe a uma le 2-3 vaiaso. O le faʻamautuina lona lua mo laau totō matutua e faia pe a latou mou atu, faʻapea foi ma le tuputupu aʻe o greenfinches. O le vai mulimuli o le vai e manaʻomia e faʻaalu ai ni nai vaiaso aʻo lei selesele.

O le fua o le suavai ua sasaa ifo i lalo o laau taʻitasi e faalagolago ile tausaga: 2 pakete ua lava mo le tasi tausaga, 3-4 pakete mo le lua tausaga le matutua, ma le 6 i le 10 pakete mo tagata matutua.

O le matafaioi a mulch

E tatau ona faʻauʻu vaiinu uma i le galue i pristvolnyh circles. E tāua le vaʻaia ma faamama mai weeds i le taimi. Ina ia aua le faʻavave le susu ma le vao leaga e leʻi ola, o loʻo i ai i latou o loʻo i ai le tomai e taatia le vao po o isi mulch i lalo o laau.

E taua tele le sola ese mai ogalaau o le 10-15 cm. A le o lea, o meaola ninii e aliali mai i le mea o le decomposing o le a faigofie ona ulu atu i aʻa o le laau, lea o le a sili atu ona mafua ai ona faamai.

E te iloa? O le pulu a Apple e aofia ai le lona tolu o antioxidants ma fiber.

Laʻei pito sili

Faatasi ai ma le amataga o le tuputupu ae malosi o le apu o le apu o le moa e fausia ai le lanu meamata. A o faia le ovary, o le a fesoasoani tele le laau i le fofo o le nitroammofoski, o le ammonium nitrate (1 sipunipuni), calcium chloride (1.5 punetini) ma le superphosphate (150 g).

O mea uma e tatau ona faʻasese i se pakete vai. E taua le fafagaina mulimuli i le faaiuga o le taumafanafana. Ina ia sauniuni le apu mo le taumalulu, e manaʻomia le faʻafefeina i fualaʻau o minerale timuga poʻo se fofo o le superphosphate (50 g i le 1 l) vai.

Togafitiga puipui

I le tulaga o le "Antey" e le faatali mo faailoga muamua o faamaʻi, e sili atu le galue i luma atu o le au. Ina ia faia lenei mea, sasaa le apu ma se vaifofo o le apa memea sulfate (50 g i le 1 l) i le amataga o le tautotogo.

O se isi mea e sui ai o fualaau faasaina: "Albite", "Skor", "Hom", lea e tatau ona faʻaaogaina e tusa ai ma fautuaga a tagata gaosi.

Paʻu ma le faapaleina o le pale

O le palealii o le kulupu e le manaʻomia ai se teuteu malosi, aua e le faigofie le vevela.Ae ui i lea, o tautotogo taitasi, ao lei amataina le tafe o le sua, e tatau ona aveese lala tuai ma maʻi mai le laau, mama mai taʻava tauva, ma tuu ai malosi.

O le mea lelei, o le pito i lalo o lala e tatau ona aofia ai le tuputupu ae o le tausaga lona tolu, i luga o le apu o laau uma e tatau ona maua ai le toniga ma le leai o se ata lafoia o le tasi i le isi. O le mea e vaʻaia ai e laʻititi maualuga atu nai lo le tolu tausaga. Pe a faʻavaeina le pale, aua le galo e toe faʻafouina lona tumutumu.

E taua! O le tasi le tausaga e oʻo atu i le 30 cm le uumi ma faaiʻu i se polo o le taʻavale e le fautuaina e vavae..

Saunia mo le taumalulu

E naʻo talavou, e le o matutua matutua e manaʻomia se malutaga mo le taumalulu. O a latou laau o loʻo ufiufi i le humus poʻo le faapalaga mulch, ma o le lala ma lala o loʻo afifiina i se ie mafiafia. E tatau ona puipuia ni apu matutua mai i roi.

Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e nanaina le pusa i tua o se moa felafolafoaʻi, toso poʻo le faʻamalosi lala. O laau Apple o le "Antey" i ni nai tausaga o le a faʻafetai ai mo le tausiga tulagalua ma se seleselega lelei, mai le mea e te manaʻo ai, e mafai ona e maua se tupe mama.