Faatoaga faatoaga

O le a le mea ma le auala e tuʻuina atu ai faʻasalaga mo faʻatau

I le tausiga lelei o moa, o se matafaioi taua e faia i lona atoatoa, lelei mea taumafa. O se tasi o vaega autū o taumafa i aso taitasi o moa, ua manatu o ni mea taumafa faapitoa mo taumafa - muamua, lea e faʻavaveina ai le tuputupu aʻe o manulele ma afaina ai le atinaʻega lelei. Faʻafefea ona faʻaaoga ma filifili faʻasalalauga - sei o tatou vaʻai.

O a mea faʻaletupe?

O meaola, pei o isi meaola, mo le atinaʻe atoa ma le tuputupu ae e manaʻomia ai se paleni taumafa, faʻamalosia ma minerale taua ma vitamini. Ina ia tuʻuina atu le tino o le moa ma mea e tatau ai, o mea faʻapitoa ua atinaʻe - faʻasologa muamua.

Aoao atili e uiga i mea faʻaletupe ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina.

Premix o se faʻalavelave faʻapitoa e aofia ai vitamini, micro ma macronutrients, minerals, amino acids ma antimicrobial agents, lea e faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga i le meaʻai autu.

O faʻaopoopoga o se vaega tutusa o meaola faʻasolosolo faʻasolosolo ma mea faʻapitoa. I le fale e kuka ai, lalala, saito saito, ma le fefete o le fefete o loʻo faʻaaogaina e pei o le mea mulimuli.

E te iloa? Premix (mai le Latina "prae" - muamua, ma le "misceo" - mix) - o se mataupu faapitoa lenei o tekonolosi, o lona uiga o le tuufaatasiga o mea taumafa eseese, lea e tuu i luga o fuainumera. Mo le taimi muamua o nei faʻaopoopoga na faʻaalia i le 50s o le seneturi mulimuli. E aofia ai vailaau o le vailaʻau, masima o elemene, ma vailaʻau, enzymes, mea faʻamalosi eseese.

Aisea latou te manaomia ai?

O loʻo iai le tele o galuega e faʻafeiloaʻi ai, e afaina ai le soifua maloloina o manulele. O latou nei:

  • faatamaoaigaina le tino o moa ma vitamini, minerale ma isi elemene aoga;
  • puipuia le atiina ae o beriberi;
  • faateleina le fausiaina o fuamoa;
  • faamalosia le puipuiga o le tino, faateleina ai galuega puipui;
  • faateleina le tetee atu o manulele i ituaiga eseese o maʻi;
  • faaitiitia le lamatiaga o le faatupuina o faamai e fesootai ma vae ma sooga;
  • faamalosia le pulou, puipuia le atinaʻeina o le oona;
  • faia le atigi faʻateleina;
  • faateleina le aoga o fuamoa.

O le faʻaauau ona faʻaaogaina o faʻasagaga e fesoasoani i le faʻaleleia atili o moa, vave maua le gaʻo, pe a fai o se aano o aano o manu, ma faateleina le gaosia o fuamoa, pe a fai o se moa.

E te iloa? E aliali mai i totonu o le tino o faagasologa o vailaʻau moa e faia e uiga i le suiga o le tasi elemene i totonu o le isi. O le mea lea, o le faʻapotopotoina faatasi ma meaai o se vaega eseese o vailaau o le vailaʻau-minerale, o le manulele, e ala i faiga faʻaauau i le gataifale, e mafai ona gaosia le calcium o loʻo manaʻomia, lea e mulimuli atu i le fausaga.

Ituaiga faʻaopoopoga

O vailaau uma e matua fuafuaina ina ia amanaʻia ai le fausiaina o manulele: mo le tuʻuina atu o laumei ma ituaiga o aano o manufasi. I luga o le maketi faʻaonapōnei e tele ituaiga o mea faʻaopopo:

  • vitamini - o se faʻafefiloi o vailaau faʻasolosolo ma faʻaaogā meaola;
  • minerale - latou te aofia ai le tele o micro, macronutrients and fillers;
  • faʻalavelave - faʻafefiloi paleni paleni e aofia ai se vaega o vitamini, minerale, elemene aoga ma mea faʻapitoa;
  • puipuia - o lona uiga, o le autu o lea mea o le porotini o loʻo faʻaaogaina mo le faʻafefiloi i meaʻai gaʻo;
  • faamalologa - tagata faigaluega faʻapitoa, lea e aofia ai vailaʻau faʻasoifua maloloina e faʻaaogaina i togafitiga ma le puipuiga o faʻamaʻi eseese.

Faʻafetai i nei faʻaopoopoga, e mafai ona faʻaleleia le faʻaleleia o meaola o le moa, faʻaitiitia le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻafitauli eseese o totoga o le tino, aloese mai faʻafitauli faʻapitoa, vevela, faʻamaonia le tulaga o le faifaatoʻaga ma faʻaleleia le gaosiga o fuamoa.

Auala e filifili ai pe a faʻatau

O le asō, o le faʻatau muamua o le a le faigata tele. Ae ui i lea, ae e te leʻi faʻatau, e tatau ona e iloa le mea e tatau ona i ai i mea e sili ona maualuga ma mea e tatau ona e sailia pe a filifilia.

O le faia o le taumafataga o moa, o le fesili e tulaʻi mai pe tatau ona aofia ai mea nei: buckwheat ma le araisa, eggshells, pi, pi, kapisi, iʻa, beets, pateta, masima, garlic, otaota.

O le a le mea e tatau ona iai i le tuufaatasiga

Le iloiloga o le lelei ma le lelei o le saofaga e mafai ona i luga o lona tuufaatasiga. O ia oloa e tatau ona aofia ai vitamini A, D, K, H, E ma le vaega B. Vitamin A e nafa ma le tuputupu aʻe masani ma le atinaʻe o moa, E - auai i le faʻamalosia o le protein, e mafai ai ona faʻaleleia le faʻaalia o faʻataʻitaʻiga.

Vitamin D faʻamalosia le faʻavaeina saʻo o le skeleton, o le ponaivi, ma faʻalavelave ai foi le leiloa o fulufulu. Vitamin B Group E i ai sona aafiaga lelei i luga o le tino, e maua ai le malosi, faʻaleleia le gaioiga o le faʻaogaina o meaʻai, faʻaleleia le lelei o le gataifale.

Faʻasologa o elemene:

  • manganese - tautua e puipuia faʻamaʻi o vae ma sooga, e aofia i le lipid metabolism;
  • iodine - e aʻafia ai le faʻatinoina o le toto o le thyroid, le gaosia o hormones;
  • zinc - faʻaleleia le polokalame o le cardiovascular, faʻamalosi puipui o toto toto ma mea e fai i ponaivi;
  • seleni - lelei le afaina ai le feusuaʻiga o manulele;
  • apamemea - e nafa ma le atinaʻe lelei ma le faʻatūina o le moa i le fuamoa;
  • uʻamea - puipuia le anemia, e avea ma vaega malosi i le totoina o le toto.

E taua! O le faʻasiliina o saofaga, o le sili atu lea o le aʻafiaga latou te maua. E matua faasaina le faʻaaogaina o oloa ua maeʻa. Ua faʻamaonia e le gata o le a le mafai e le fualaʻau ma minerale ona faʻavaivaia o latou uiga aoga, ae mafai foi ona mafua ai faʻafitauli eseese i le vaega o meaʻai, ma mafua ai ni faʻafitauli matuia.

I se faaopoopoga, o se oloa taua e tatau ona iai i lona tuufaatasiga amino acids - lysine ma le methionine, ma antioxidantsfuafua e puipuia le faʻamaʻiina o vitamini. O le mea e masani ai, e mafai e faʻatau gaosi oloa ona faʻapipiʻi kalama ma le calcium. Ae ui i lea, ua fautuaina e le au atamamai le faʻamaoaigaina o meaai autu i le fala o le ponaivi, o le penisina, ma le papa maʻa.

Gaosiga ma masini

I luga o le maketi i le taimi nei, e mafai ona e maua se tele o faʻasitega na faia e tagata mai fafo ma fale gaosi oloa. E le gata i lea, o oloa o loʻo mulimuli mai o loʻo i ai se manaoga faapitoa mai tagata faʻatau, talu ai na atinaʻe e amanaʻia le talosaga i tulaga fesuiaiga o lo tatou setete.

Mo le faʻaaogaina o alamanuia, o faʻasalalauga o ia ituaiga oloa e pei o Rovimiks, Provimi, TekhKorm, Megamix o loʻo i ai le manaʻo sili. Mo le faaaogaina i fanua tumaoti, o oloa a le TM "Ryabushka", "Amata", "Miracle", "Purina" e tatau ona i ai se vaaiga faapitoa.

E taua! A o lei filifilia se oloa talafeagai, e tatau ona e faitauina ma le totoa ona faatonuga, faamoemoega ma le faʻaoga. A leai, o le filifilia o le paluga sese, ae le o ni taunuuga lelei, e mafai ona e mauaina ni numera o faafitauli e fesootaʻi ma le atinaʻeina o faʻamaʻi tuga i tagata faʻatau ma e le lava foi lafu manu.

Faʻafefea ona tuʻuina atu faʻasalaga i tagata faʻatau

I laasaga taʻitasi o lona atinaʻe, e tatau ona i ai ni moa fefaʻatauaʻiga eseese i meaʻai, o lea e le o se mea e ofo ai le faʻaaogaina o le faʻaaoga muamua. Fautuaina doso o vitamini ma microelements mo tagata faʻafefe i le 1 kilokalama o meaʻai susu

Amata

Amataina filifiliga e faʻaaoga i le amataga o le fafagaina o le talavou, o lona uiga, mai le muamua i le vaiaso lona fa o le ola o le manulele. I le taimi lava e tasi i aso muamua e manaʻomia le faʻaaogaina o le "muaʻi fafaga", ma ia lava mea e 'ai lelei, faʻamautinoa le faʻavaveina o le atinaʻeina o le moa.

I vaiaso o loʻo mulimuli mai, e mafai ona faʻaaogā faʻasalalauga faʻasalalau, fuafua e faʻateleina le tuputupu ae. O le metotia ma uiga o le faʻaaogaina o nei faʻaopoopoga e faʻalagolago i le tagata gaosi oloa ma le faʻapitoa.

Aoao pe faʻapefea ona fafagaina meaai falai.

O ituaiga sili ona lauiloa e aofia ai:

  1. Faʻaopoopoga faʻapitoa o le faailoga fefaʻatauaʻiga "PROVITAN" (Provitan Standard and Provitan Professional). O le tuufaatasiga o le saofaga e aofia ai vitamini ma masima o macronutrients, antioxidants. I lenei tulaga, e 10 g o le saofaga faaopoopo ua faaopoopoina i le 1 kilokalama o le meaai autu.
  2. Premix Start "Missy" (fuafua mo le faʻaaoga mai le muamua i le luasefulu tasi aso o le ola o moa). O le oloa e faʻaleleia ai le faʻaogaina o meaʻai, faʻaleleia puipui a le tino ma faʻateleina le tuputupu ae malosi o moa. Le fua faatatau o le tuuina atu o le saofaga - 4% o le aofaiga atoa o fafaga.
  3. "Vavega" mai le maketi "O.L.KAR". Faʻaaogaina mo le fafagaina o moa mai le muamua i le fa vaiaso o le ola. E faʻaleleia le puipuiga, faʻasaoina fafaga ma faʻavaveina le tuputupu aʻe o moa. Ole fua ole taumafa e 1% o le aofaiga ole fafaga (1 g mo le 100 g o meaai autu).

Tagata tuputupu ae

O le tele o mea e faʻaaogaina i le va o pepe "pepe" ma le "adult" supplements.

Aoao pe faapefea ona totoina moa moa i le fale.

O oloa nei e mafai ona faʻaaogaina i lenei vaega faʻava-o-malo:

  1. "Shenkon" - ua fuafua e faaopoopo i le taumafataga mai le aso lona 11 o le tausiga. O lona faaaogaina e aofia ai le fefiloi ma le fafaga autu i le aofaiga o le 2.5% o le aofaiga atoa o meaʻai.
  2. Premix "AGROCENTRUM" - e aofia ai vaega masani, lea e taua mo le musika o le amino acids. Ua faaopoopo le tuufaatasiga i le fafaga i le fua faatatau o le 10 g mo le 1 kilokalama o le fafaga (pe a fefiloi, o mea uma e tatau ona faafefiloi ma le faaeteete).

Faauma laina

O le faʻamaeʻaina o faʻasalaga e faʻamoemoe i le faʻavaveina o le tuputupu ae ma le faateleina o le mamafa o le manulele aʻo leʻi fasia. E faʻafeiloai i latou i le taumafataga o moa, amata mai le vaiaso lona lima o le olaga ma faʻaauau pea ona faʻaaogaina seia oʻo i le valu.

Aoao pe faʻapefea ona fafagaina moa faʻamaʻi ma vailaʻau.

O nisi o filifiliga e sili ona lauiloa mo lenei ituaiga o oloa o:

    Premix "AGROCENTRUM" - e aofia ai vaega masani, lea e taua mo le musika o le amino acids. O le tuufaatasiga ua faaopoopo i le fafaga i le fua faatatau o le 5 g mo le 100-150 g o le fafaga (pe a fefiloi, o mea uma e tatau ona faʻaleleiina).
  1. Sauniuniga "Purina" e aoga e faʻaofi i totonu o le taumafataga o moa 7-10 aso ao le i fasia, ma o lea e saofagā ai i se polokalame sili ona lelei o tupe mama. O le fua faatatau fautuaina o le 5 g o le faʻaopoopoga mo le 100 g o le fafaga, o le mea sili ona lelei o le sana, saito, meaai a le sunflower, suauu, keke soya.
Pe a faʻatau mai isi ituaiga o mea e faʻaaogaina, o le fua faatatau o le faʻaaogaina o le a tutusa ma le 5-10 g mo le 100 g o le falaoa.

E taua! Soo se ituaiga o mea muamua e le tatau ona faʻafefiloi ma meaʻai faʻafefiloi faʻamalosia i vitamini ma vailaʻau.

A oʻo ina totogo, e tatau ona faʻapitoaina le paleni mo vitamini ma minerale i aso taʻitasi. O le maualuga o le tau o le a maua i taimi uma se aafiaga iloga, o lea afai e te le i faataitaiina lenei oloa - o le taimi lenei e amata ai, aemaise lava talu ai o le filifilia o mea faaopoopo i le taimi nei o le lautele o le maketi e lautele ma telefeteted.