Laʻau

Leucanthemum vulgare - totoina ma tausi ile eleele

O lenei fugalaau e masani ona taʻua o le popovnik poʻo le vao o chamomile, ae o le mea moni o le igoa saʻo o le laau o Leucanthemum. E masani lava ona maua e le gata i fuafuaga a le tagata lava ia, ae o se vaega foi o le fugalaau faatulagaina na faia e tagata e faia ata. O le faigofie o le faʻatoʻaga faʻatasi ma le teuga maualuga na aumaia le alofa lautele i le nazynik.

Leucanthemum masani poʻo Leucantemum

O le laau e aʻafia i le aiga Compositae. E taatele i mauga o Europa. I le Latina e faitauina o le "leucanthemum" ma e tusa ma le 20 ituaiga. Faatasi ai ma ituaiga faʻaonapo nei, e tele ituaiga eseese e eseese i le maualuga o le vao ma le faʻaalia mai o mea faʻaleagaina.

O le nyvyanik masani

O le vailaau o ituaiga uma lava o le nimbus masani poʻo leucanthemum vulgare (Latina). O le meaola laʻau lenei. E i ai se aʻafiaina o le aʻa, lea ei ai se lanu mumu. O lanu e mafai ona oʻo atu i le 1 mita le maualuga, e ufiufi i laulaʻau uma ma se mataʻu mata. O le umi o le fugalaau e tusa ma le 8-10 cm, o petaleta faʻafefeteina e paʻepaʻe, o le ogatotonu e faʻapipiʻi, samasama.

Taua! I se tasi nofoaga, e mafai ona tupu le laau i le sili atu i le 4-5 tausaga.

Latou te faʻaaogaina ituaiga eseese o leucanthemum i vaega o togalaau i luga o laʻau ma faasaga i tua o laau teuteu, faapea foi i le tau, o le fugalaau, ma le tipi. I totonu o le vai, fugalaau e le mafai ona leiloa o latou foliga teuteu mo le 7-10 aso.

Eseese ituaiga o Leucanthemum

Bacardi Chrysanthemum - Vaitaʻaga i fafo ma le tausiga

Faatasi ai ma le tele o meaola o le Leucanthemum, e lua vaega maʻoti e mafai ona ilogaina, o nei mea uma e tatau ona gauai i ai. Muamua o le teris daisy Crazy Daisy, o se faʻamatalaga e sili ona sili ona taua i luga. I le lona lua, o ituaiga o le nimbus masani e mafai ona taʻua, pe sili atu ona lalelei ma lauiloa.

Terry daisy Crazy Daisy

O fugalaau o lenei foliga lapopoa tele e pei o se aster. O le fugalaau fugalaau ua vavae ese ma ua i ai sina foliga "le mautonu". Faʻasaga i tua o laʻau lanumeamata lanumeamata, o foliga papaʻe papae-e foliga manaia.

O le Leucanthemum a Crazy Daisy e masani ona faʻaaogaina e tagata e teuteuina le laufanua e faʻaputuina ai fugalaau, ma fugalaau mo fugalaau.

Vaefaʻaipoʻa masani

E i ai le tele o ituaiga o nyvnyak masani e tatau ona i ai le tausiga faʻapitoa. E ese i latou i le maualuga o le vao ma le tele o le fugalaau, ae o mea uma lava e teuteuina.

Faletua sili

O le laʻau vao e tutusa lelei lava - o le maualuga e le sili atu ma le 50 cm. O ato matagofie fugalaau e foliga lelei teuteu i tua o lanu lanumeamata lanumeamata lanumoana.

Faletua sili

Maxima kening

O se laau umi tele - o pine e oʻo ile 1 mita le maualuga. E tele laʻau, 10-12 cm le lautele, e mafai ona faʻatulagaina ia petals i se laina se tasi pe lua.

O le totonugalemu o fugalaau taʻitasi e samasama ma lanu samasama.

Maxima Kening

San

O le maualuga o laʻau o lenei laau e mai le 90-100 cm. O fugalaau e aofia ai se lanu samasama ma petals o loʻo i ai i le 6-7 laina. O le umi o petals e oʻo atu i le 50 mm, ma le lautele o le inflorescences e oʻo ile 12 cm.

Sanssouci

Paʻu siliva

O le vao e umi, o le umi o le mama e silia ma le 120 cm.

O le tulaga ese o le ituaiga o le uiga ese lea o le petals. Latou te le tatalaina atoatoa, pulou i le faʻavae, o latou foliga e pei o se sipuni.

O le fugalaau ogatotonu e telē, samasama, ma se lauulu lanumeamata.

Faʻalogo! O le ituaiga e fou, ae ua uma ona faʻaaogaina e fugalaau fugalaau ma tagata faʻatau ata.

Paʻu siliva

O ituaiga uma o loʻo taʻua i luga e matua teuteu ma i le taimi e tasi, e matagofie uma lava i lana lava ala. Faafetai i se ituaiga, e mafai ona filifili le ituaiga sili ona fiafia i ai. E taua foi le Alaska navyanik, Secretian secret and Glory Glory. O i latou uma e le lelei ma e faigofie ona tausia. O le isi mea taua o le Palemia Auro. E le gata o fugalaau o lenei togalaau e matagofie, ae faapea foi le lanu siliva siliva o laulaau.

New ituaiga o Leucanthemum

Iris Siberia - totoina ma tausi ile eleele

E i ai ni ituaiga fou fou o nyvnyak e maofa i le matagofie o mea faʻaleagaina. E matua eseese lava mai le lanu masani o laʻau o le petals ma o latou fuainumera. O nei fugalaau ua i ai i vaega o nyvyanik matagofie ma le tele o kulvyanik, o ituaiga ia e lua ma semi-double fausaga ua uma ona aoina.

Leo Goldfinch

O lenei ituaiga meaola e mafai ona mafua mai i ituaiga sili ona teuteu ma le masani ai. O lenei lapisi o loʻo i ai se paʻu samasama o petals, lea e suia i le kulimi aʻo faʻamamaina.

O le tele o le vaomatua e faʻatusatusa, o lona maualuga e le sili atu i le 60-70 cm. Goldfinch chamomile, e pei o le laau i nisi taimi e le saʻo lona valaʻau, o loʻo faʻauigaina i le umi o fuālaʻau - mai ia Iuni ia Aokuso.

Laʻau auro

Leo Kings Crown

O fugalaau Terry o lenei laau e le pei uma o chamomile masani. O petals ua faatulagaina i ni laina, ma o lo latou tele e faʻaitiitia mai le pito i le ogatotonu.

O le lanu o le petals e matua le masani lava - o loʻo i ai se fesuiaiga lamolemole mai lanu laʻasama samasama samasama i le ogatotonu i le paepae i autafa o le pito.

Tupu tupu

Aglaya Leucanthemum

Faʻailo i ituaiga e fusia faatasi e le igoa "Leucanthemum maximus". O fugalaau o lenei togalaau e pala, o petaseti vavalalata e tu i tafatafa o se tamai laumua samasama.

Mo se faʻamatalaga! Agala e susulu i le taumafanafana uma, ma i se mafanafana o le tau seia oo ia Oketopa, lea e le masalomia e fiafia i ai se tasi e ona le saite.

Aglaia

Vaʻa i fafo

Afai e te faitauina ma le faaeteete le faʻamatalaga o le ituaiga o meaola, o le a manino lava e le faigata tele le totoina o se laau matagofie. Soo se ituaiga e te fiafia i ai e mafai ona tupu i fatu mai fatu.

Blue po o le blue hydrangea - totoina ma tausi ile fanua

O le a faamatalaina auiliili mulimuli ane pe a totoina se nyvyanik mo fualaau, aisea e tupu ai mai fatu e aofia ai le faatauina masani o mea totō, ma o fatu na aoina e le laau lava ia atonu o le a le fiafia ai le fai togalaau.

Fatu mo le totoina

Pe a filifilia fatuga, e tatau ona e gauai atu i le ituaiga ma le faaigoaina. E sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i ai tagata e faʻamaonia - o ia fatu e lelei tele.

E tatau ona manatuaina o vailaʻau faʻalua ma le lua-faaluaina o faafitauli e faʻalauteleina e fatu na maua mai a latou lava togalaau. E mafai ona faateleina le chamomile, ae o se varietal navyanik e le mafai ona tupu i lenei auala.

O totoga e maua mai i lenei auala o le ai ai ni fugalaau faigofie pe ua leiloloa foi o latou uiga lelei.

Faʻalogo! E sili ona lelei le maua o mea fou e totoina ma toe faʻaleleia le totoina i nai tausaga uma.

Tuputupuina o laau

O le totoina o fatu o Leucanthemum e faia mai le aso Fepuari e oo i le amataga o Mati. O lenei mea totino e tele sona lelei - e mafai ona e fiafia e vaʻaia i le taimi nei.

Faʻalogo! O aso e luluina ai e mafai ona fesuisuiai e fuafua i le tau. I nofoaga malulu, o le luluina e faia i le 2-3 vaiaso mulimuli ane, faapea foi ma le totōina o fatu i le eleele.

O le faagasologa o le lūlūina o fatu e faigofie ma masani ai mo fugalaau fugalaau uma.

Laasaga i lea laasaga, e pei o lenei:

  1. I le pito i lalo o se fagu paʻu, e sasaa ai se vaega faʻavaivai o piliki piliki poʻo se vali maʻa.
  2. E faʻamaligiina ile palapala i le pito i luga ina ia oʻo i le pito o le fagu o loʻo i ai le mamao o se tamatamai lima.
  3. E faʻamaʻaina le suavai i le vai mafanafana.
  4. E tufatufaina uma fatu ile luga ole eleele.
  5. O se vaega laitiiti o palapala, e tusa ma le 10 mm le mamafa, e sasaa i luga.

E le mafai ona ufiufi le atigipusa, o le a paʻu vave le fatu. Seʻi vagana ua tutupu mai laau, e teuina ia togalaau i le vevela o le 20-21 tikeri, ma a oʻo mai le toto, e faʻaititia e 2-3 tikeri.

O le totoina o togalaau e faigofie

A mavae le masina, e mafai ona e fafaga i se vaivaiga vaivai o mullein. A oʻo i le 40-50 aso, e tatau ona teu i totonu o koneteina 'eseʻese laau laiti ma pe'ā maua aʻa (pe a maeʻa 4-5 aso) faia se laʻei lona lua pito i luga o mea faʻaleniina poʻo mea faʻalaʻau.

Filifilia se nofoaga e fau ai

Leucanthem e sili ona fiafia i nofoaga lafula, puipuia mai le matagi. O le eleele mo le totoina o meaʻai, e tatau ona lelei, aʻo leʻi faʻafefiloi ma le fugalaʻau.

Faʻalogo! O le sauniuniga o le eleele e tatau ona ave faʻatautaia, ona o le a tupu le nyvnyak i lenei nofoaga mo le silia ma le 4 tausaga.

E tatau ona aloese mai nofoaga o le vavalalata o le vai o le eleele ma le faaputuputuina o le vai pe a uma ona liusua le kiona. O lenei mea totino e le faʻafefeina eleele palapala. Afai e le mafai ona aloese mai ia nofoaga, pe a tulaʻi mai, e tatau ona liligi se alavai lelei i le pito i lalo ole fossa.

I se la, o le vao e vave ona tupu

O ituaiga uma o nyvyaniks, ma aemaise lava tagata masani, e mafai ona salalau i le fanua atoa e ala i le totoina o le tagata lava ia. Ina ia aloese mai le totoina o laau toto ma fugalaau totogo i nofoaga le talafeagai, e tatau ona aveese fugalaau fugalaau ae lei amata ona vela fatu.

Faʻamasinoga

Amata mai i le faaiuga o Me, e mafai ona e amata totoina se faʻailoga faʻapitoa i luga o le eleele. 3-4 vaiaso aʻo lei totoina, amata amata ona faʻamalosi fatu. O lona uiga o le umia o laau totō ma laau talavou i fafo. O le taimi na faʻaaluina i ia tulaga o le faasolosolo malie lava ona faateleina.

Ua saunia le vavaega mo le totoina, faʻasaina tele ma tuu i totonu o fatuga taitasi. A maea le faamauina o pu, toe faʻaleleia le suʻeina. E sili atu le vave totoina o le totoina vave - o le a taofia ai le vave faʻaleleia o le susu mai le palapala.

Tausia o ni naiva ninii masani i luga o le eleele

O lenei laʻau totō matagofie e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. O le a lava le faʻatautaia o mea e tutupu e tusa ai ma le fua faʻataʻitaʻi mo lanu uma o le avanoa.

E aofia ai:

  • Faʻasa. Leucanthemum e mafai ona onosaia se lamala pupuu. E faʻataʻitaʻi le suavai pe a uma ona faʻapala le palapala ile 1 pakete vai ile 1 sikuea sikuea o fanua. O le masani o le fafaga e 1-2 taimi i le masina.
  • Laʻei pito sili. I le sauniuniga lelei ile eleele, o le manaomia mo le faʻamaʻiina o le a tulai mai na o le 3-4 tausaga o le tuputupu ae. I le avea ai ma se pito i luga, e mafai ona e faʻaaogaina se vaivaiga vaivai o mullein poʻo le faʻaaogaina o minerale. O le aso ao leʻi faʻamalosiina, o le suāsusu e faʻatagaina.
  • Totoina ma togavao. O le aso pe a maeʻa ona faʻavaivai, o le palapala ua tatalaina. E tatau foi ona vele vao. E mafai ona e mulimulu le palapala ile tafaoga ma o le manaʻomia mo nei galuega o le a toetoe lava a mou atu.

Leucanthem e itiiti le faʻafitauli i faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu. Faʻasalaga lelei, e ono le o ni faailoilo o le faʻaleagaina o foliga o le laau.

Taua! O le fili autu o lenei laau o aphids. E le fautuaina e totōina i le lata ane o fualaau aina suamalie. E fautuaina foi le faia o le suavai mo le puipuia.

Faʻasalaga lelei, o vao o le leucanthemum o le a tuputupu aʻe malosi ma fuga lauulu i le gasologa o le vaitau. A oʻo le fuʻa, e faʻapuupuuina le umi o pupuʻu ma fuga le fugalaau e le mafai ona leiloa lana mea teuteu seia oʻo i le malulu.

E leʻi umi se aʻafiaga o le masini a le auvaa i nofoaga ma e maua i soo se mea. O ituaiga fou o lenei laau e matua ese lava mo le sili atu i le foliga ma le lanu o inflorescences, ma e ese mai i le tele o le vao ma le umi o le laau. O ituaiga uma e matagofie i lona lava ala, ma e mafai ona e tupu aʻe lau pele e sili ona e fiafia iai.