Laʻau

Moa vao - o le a le ituaiga o laau, ituaiga

O le moa vao o se laau e laugatasia i le vaeluagalemu o fale, o loʻo i ai ni mea faʻamalosi malosi. Latou te fiafia e 'ai le laau ma faʻaaoga lautele i le gaosiga o vailaau ma vailaau gaosi. E i ai foi se tausamiga musika Rusia e faaigoaina i le mavae o lenei laau. E le o lauiloa lautele pe o fea e faia ai le Mint Manua, ae o le Tula e tosina mai i le tele o tausaga ile tausaga.

Moa vao - o le a le ituaiga o laau

O le faʻaaogaina o le moa vao e sili ona lelei ona o ona aoga aoga. O se vaega mai lenei togavao e faʻaaogaina i le gaosiga o vali ma vailaʻau.

Taua! Aʻo leʻi faʻaaogā tapenaga o le pepa pe 'ai ia mea, e tatau ona suʻe pe iai se tasi e le faʻalogo i ai, talu ai o loʻo i ai i le fale faʻalavelave.

O le moa vao e masani i tagata uma

E foliga mai, pe o fea e tupu ai i le natura

E tusa ai ma le Latina, o le igoa faapitoa o le botanical name for the shrub is Mentha arvensis. O le laʻau tele e le faʻalauteleina, o loʻo i ai faʻamau saʻo, ae o nisi o ituaiga eseese e mafai ona ola lautele.

E masani lava, o laʻau e iai ni laulaʻau laititi e faʻafefeteina ma pito i luga pe laʻititi pito. O o latou pito e oʻo lava, ae e iai ituaiga e iai faʻamalosi. E ese foi le eseesega o pepa i le paʻi ma le fausaga: o loʻo i ai ituaiga meaola e paʻu i le paʻi, ma o loʻo i ai ni ituaiga o loʻo iai se lamolemole lamolemole.

Fugalaau o loʻo i luga o le pito i luga o le aʻa ma e masani ona laʻititi. O le inflorescences e lautele ma malulu, pe a maeʻa ona totoina fatu.

E tusa ai ma le mea e tupu ai le mint i le natura e le masani ona iloa, e tele naua le totoina o se laau i le fale i luga o le saite. I le siosiomaga faalenatura, o le laumei o le mint vao e ola i le toetoe lava o vaomatua uma o le lalolagi, ae o lona atunuu moni o sasae ma totonugalemu o Asia. I le senituri lona 18, na maua ai e le au Peretania le laau ma aumai i Europa, ma mulimuli ane latou galulue malosi i le totoina o ituaiga eseese.

Eseesega o mint vao

O le a le mite e foliga mai - ituaiga ma igoa

Mo 2019, e tusa ai ma tusiga aloaia, e 25 ituaiga o lenei vaega. O la latou eseesega i le va oi latou lava o nisi taimi e sili ona lelei. O le foliga ma le tele o laʻau ma fugalaau e ono fesuisuiaʻi, faʻapea foʻi ma le tuputupu ae o le vaitau.

Muga o le fanua

Faatasi ai ma ituaiga uma o mint, o le faʻamatalaga o le moa fanua e masani i tagata uma. O lenei ituaiga meaola e taʻua foi o Lugovoi. O se ogalaau e 70 centimita le maualuga ua i ai ni vaʻalaʻau saʻo lea o loʻo i ai ia laumei lanumeamata lanumeamata o se tamai ova foliga.

E le pei o isi ituaiga, o ona fugalaau o loʻo i totonu o axils i le va o laʻau, i le umi o le uʻu. O lanu piniki ma le fetu.

O le mint fanua e leai sona manogi malosi e pei o Peppermint. Ona o lona sili atu le manaia o le tofo, e masani ona faaaoga le laau i le kuka.

Ona o lona manogi, o pusi na filifilia lenei ituaiga

Catnip

O lenei ituaiga meaola e taʻua foi o catnip. O se laau e sili ona lauiloa ma e manaʻomia i vaega eseese o gaosiga. O loʻo i ai se maualuga o meaʻai o gaʻo taua, o le mafuaʻaga lea e seasea lava ona maʻi ma e le afaina i mea faʻamaʻi.

E faʻatupulaia pe tusa ma le 1,5 mita le maualuga, ae 2/3 o le umi o le taʻavale o loʻo faʻaaogaina e ala i ni faʻalavelave faʻapitoa. E aofia ai nai lanu lanumoana lanumoana laiti.

E amata ona fuga mai ia Iuni ma faʻaauau seia oʻo i aso mulimuli o Iulai.

Mo se faʻamatalaga! O Kotovnik e tupu ile laufanua lauusiusi ma tosina ai pusi i lona manogi, o le mea lea na ia maua ai lona igoa.

Sulu manogi

O le manogi o le manogi ua umi ona ola aʻe - tusa ma le 3 masina, i le itu i saute atonu e sili atu ona umi. O le aʻa malosi o le togavao e fesoasoani ia vave ona fetaui lelei i tulaga fou pe a uma ona toto i luga o le eleele poʻo le totoina.

Mo se tupuga saʻo ma se foliga matagofie, o le pale o le laau e tatau ona teuteuina i taimi uma. O manogi manogi manogi e masani ona faʻaaogaina i le kuka, ma o suauu taua e maua mai ai.

Mite vai

O lenei ituaiga o manu e masani ona maualuga lona tuputupu ae, pe tusa ma le 1 mita. I luga o laina e tu saʻo, o loʻo i ai ni meaʻai laiti ma ni sikuea sikuea.

O laʻau manogi ma lau laititi, o lo latou umi e 5 centimita ma le lautele o le 3 senitimita. Afai e te faʻasolosolo i le va o ou tamatamailima malosi, o le a foliga mai o se manogi manaia manogi. Laʻau fugalaau i totonu o laʻau laiti, e aofia ai fugalaau paʻepaʻe ma paauli.

Mo se faʻamatalaga! O le suavai suamalie e faapitoa lava le manaomia i le kuka ma vailaʻau.

Iunaite Iapani

E ese le uiga ese o le ituaiga pe a faatusatusa i isi ituaiga. I le tepa muamua, o se fugalaau lanu mumu sesega ma lanu lanu mananaia. E mafai ona oʻo i le maualuga pe a ma le 50 senitimita.

O le ituaiga Iapani o loʻo i ai se laʻau matagofie ma susulu

O aoga aoga o lenei togavao e telē ma eseese, ona o le faʻaaogaina i le kuka, cosmetology ma vailaʻau.

Faamatalaga faaopoopo! O le ituaiga e sili ona lauiloa i lona atunuʻu o Iapani, lea i totonu o le natura natura e tupu ai na o le 2 motu.

Vaomatua Vaomatua

O le faʻamatalaga faʻamaonia o meaola o le vaomatua, e tusa ai ma se manatu le masani, e ese mai le mint. Ona o le mea moni e tupu le laau i totonu o le vaomatua, o lona maualuga e umi atu, aua e alu atu i le malamalama. Ae o le mea moni, o le moa vaomatua e foliga tutusa i foliga vaaia ma le moa lanu meamata.

O le vao ua i ai le lautele o laulaau. O le Mint Forest ua lautele ona totoina i faatoaga, e ui lava e maua saoloto i togalaau e lata ane i vaomatua.

E masani ona faʻaaoga i le kuka, mo le gaosiga o mea manogi ma taimi.

O a togafitiga faʻaleagaina o ituaiga mint vao?

Catnip - o le a le ituaiga o laau ma pe foliga foliga mai
<

E ui o eseesega o le laau ma eseese uiga eseese, ua faamaonia i le tele o tausaga talu ai o latou malosi faamalolo. O le laau e faʻaaogaina i le gaosia o vailaʻau, vailaʻau teuteu, vailaʻau.

E masani ona faʻaaogaina le suka i le gaosia o fualaau faasaina.

<

Mea tau vailaau:

  • faʻafefeteina le gaogao ma le paʻu;
  • faʻasaʻoina o le gastrointestinal tract;
  • togafitiga ma faʻamaʻi paʻu;
  • faaleleia o tulaga tau mafaufau;
  • faateleina le puipuiga ma faaleleia le tulaga masani o le tino;
  • togafitiga o malulu;
  • faaleleia atili le soifua manuia ma faʻafitauli o le tino (foma, bronchitis, tuberculosis);
  • aveeseina o toxins ma le tele o le vai mai le tino;
  • faaleleia le tulaga ma lanu o le paʻu.

O le paʻu manogi suamalie taua e masani ona faʻaaogaina e fatu ai meaʻai o le tino. O le vaifofo sili ona lauiloa o Botanika Myata. E masani ona faʻaaogaina i totonu o salons matagofie mo aromatherapy.

Sa masani ona faʻaaogaina le moa vao e avea o se vailaʻau ma faʻatau i le kuka. O lenei laau e leiloa lona taua ma le lauiloa seia oo mai i le taimi nei, ma o nisi o ituaiga eseese na amata ona ola ae mo ni mea teuteu i totonu o le togalaau. I le taimi ua tupu na o Asia, ua salalau nei le laau i konetineta uma o le paneta.