Fua o le gaosiga

Totoina o tulafono o le uila mumu

E sili atu ma le 600 ituaiga o laau i le lalolagi - i lenei tusiga o le a tatou masani lelei i se laau tele e pei o le vevela vevela: pe o lona faʻamatalaga, o le faʻaogaina o le totoina o laau ma le tausia o lenei laau.

Laʻau mumu

I le vaomatua, o lenei sui foliga e tupu i matu o le Iunaite Setete ma Kanata i Kanata. O sea laau e tupu i le maualuga o le 30 m, ma o lona pale e pei o le faleie ma foliga eleelea. O le pusa e ufiufi i le paʻu lanu enaena;

O laulaau, pe a fuga, ia i ai se uʻamea mumu, ona oʻo ai lea i le lanumeamata. I le autumn, e lanu mumu le laʻau, lea e taʻua o le uʻamea mumu pe mumu. O fua i luga o le laau e aliali mai e leʻi silia i le 15 tausaga. O le lanu e lanu-mumu, pei o se polo i foliga, ma o le umi e tusa ma le 2 cm.

E te iloa? O nisi ituaiga o laau o le oak e mafai ona ola e tusa ma le 1,5,000 tausaga. O aʻa o le laau mafai ona alu i le eleele i le 5 mita.

Vaega o le tuputupu ae

Laʻau mumu faapaleni gutu, fiafia i le malamalamaae e mafai foi ona tupu i se vaega o le paolo. Talu ai ona o le loloto o le aʻa, e le mafai ona afaina. O le tamaoaiga o le eleele e matua le faʻaleagaina, e le faʻafefeina le palapala ma le palapala ma le maualuga o le maʻa.

O se laau matagofie faapena e pei o le uila mumu o le a foliga tutusa lelei ma lanu samasama: maple, linden, yellow acacia. O loʻo faʻapitoa faʻatasi ma le tele o laau faʻasalalau ma vao (spruce, barberry, juniper saina). E le gata i lea, o le oak e talafeagai mo le fausiaina o se togalaau laufanua, faʻatasi ma rhododendrons, almonds, thujas ma elderberries.

Filifilia se nofoaga

Pe a filifilia se nofoaga mo le totoina o sela uila e taua tele le amanaia o lona telē tele, lea o le a maua i le lumanaʻi, o lea e tatau ai ona e lava le avanoa mo le atinaʻe e atiina ae ai. O lenei laau e sili ona fiafia i nofoaga manaia, ae e mafai ona faigofie ona tupu i le vao.

E ui lava i le matagofie o le palealii, ae o le laau e gafatia malosi malolosi matagi malolosi. Ona o le loloto o le aʻa, o le oak ua mausali i le eleele - o lenei mea ua mafai ai ona e totoina i nofoaga mafolafola ma le toʻa ma le le fefe o le a liliuina le laau i le taimi o se afā.

E te iloa? I totonu o le ogalaau o se oak, lea e silia ma le 2,000 tausaga le matua, na faia ai se potu atoa - E tupu i Farani.

Manaomia o le eleele

E tusa ai ma le eleele, o lenei ituaiga o mea manogi. O le a ola lelei i soʻo se palapala - tusa lava pe maualuga le maualuga o le eletise. E na o lafulafu ma eleele papaʻe e afaina tele ai le laau. Pe a tulaʻi o le paluga mo palu moe e tatau ona faia i le auala lenei:

  • 2 vaega o eleele palapala;
  • 1 pepa pepa;
  • 2 fasi oneone;
  • 1 vaega paʻu.

E taua! Pe a totoina se fatu laau i totonu o se eleele e maualuga lona eletise, o le faatapulaa e matua faasaina.

Tekinolosi ma totoina togafitiga toto

O le totō o laau faigogo e faigofie lava, ma e mafai foʻi e le fai togalaau faʻatoʻaga ona taulimaina. Totoina o se laau e sili ona lelei i le amataga o le tautotogo, aʻo lei oʻo mai lau. O le a aoga le totoina o laau toto i luga o le fatu, lea o le a puipuia mai le matagi i le amataga o le ola o le laau, ma e fesoasoani foi e faatelevave le tuputupu ae.

Filifiliga o fualaau

I le avea ai o se tulafono, o le a tupu mai le oak mai le acorn, ae mafai ona maua le suka e ala i le tipi ese mai i tamaʻitaʻi talavou. Ae o le filifiliga silisili o le faʻatau mai lea o se fua mai le vasega pepe.

A e faʻatau se laau, faʻalogo lelei i le mea moni na ufitia aʻa i le eleele: afai e te faʻaumatia le potu, e toetoe a le mafai ona tupu le laau. O loʻo faʻamatalaina i le mea moni o loʻo i ai ni myceli faapitoa i le eleele e fegalegaleai ma aʻa ma e taua tele mo le laau, o le mafuaʻaga lea e tatau ai ona faʻasao le otaota o fualaau pe a suia i se nofoaga fou.

E toatele e fefefe e totō oak ona o le mea moni o lona pale matagofie na lafo ai se ata. Ae i le tautotogo, seia oʻo ina fuga uma le lau, e lava le malamalama ma e mafai ona e teuteuina le avanoa i lalo ifo o le anemone, violet, i le taumafanafana - faʻatasi ai ma le gaogao, faʻamaʻi. Ma e mafai foʻi ona e vaʻaia le 'au, tamaʻitaʻi, tamaʻi vaʻavaʻa, aso ma isi mea e faʻafeoloolo.

Faʻamasinoga

O se tamai pu e eli mo le totoina o se fatu laau i le eleele, ma o le mamafa o le alavai i le 10 i le 20 cm e mautinoa lava e tuu i lona pito i lalo, talu ai e le talia e le laau vai inu. O le aʻa lanu mumu e saʻo, e pei o le uamea, ua tuu i totonu o se pu ina ia mafai ai e le fatu, o ona togi i le aʻa, ona loloto i le 2 i le 4 cm.

E le fautuaina e le Faatoaga le faaopoopo o le pefu pe a totoina. E tatau ona faʻaleleia le fua o le fua pe a tulaʻi i le vaiaso atoa, i le taimi e tasi e aunoa ma le faʻatumu.

E taua! Pe a fatuina se alavai, e tatau ona i ai se mamao mai le 5 mita mai le tasi i le isi, a leai o le a le mafai ona toto laau.

Oloa tausi

O le uila laulamu o le toleniina o le lamala, ae manaʻomia pea le faʻafeinu. Laʻau talavou i le taimi o se lāmala e tatau ona faʻafeinu i aso uma e tolu. Tatalo le palapala ile laʻau e tatau ona faia pe'ā uma ona faʻauʻu i le loloto o le kuata o le mita ina ia tumu le lalolagi i le okesene ma e itiiti lava vao.

O le eleele e tatau ona avea ma seusiu po o se solo, o le laulau o le mulch e tatau ona tusa ma le 10 cm. E teuteuina le laau i le tautotogo, na o le vevela lala e tatau ona aveeseina.

Pe a sauni se laau laʻititi mo le taumalulu, e fautuaina e afifiina i se ie mafiafia e puipuia ai mai le malulu - e le manaʻomia e tagata matutua ia ituaiga faʻataʻitaʻiga.

Tele faʻamaʻi faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi

O le vaovao uila e manatu lelei faʻasaʻo i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ae atonu ei ai ni faafitauli i le paʻu paʻu, ufiufi oak, moth moth, lala ma le ogalaau maliu. E iai taimi e masani ai i luga o laau laititi mai faʻamaʻavale.

O le puipuia o le paʻu manogi e mafai ona totoina ai laau toto o Kombucha i le fua faatatau o le 0.5 lita o le afu i le 10 lita o le vai. E le gata i lea, ina ia aloese mai lenei maʻi, e tatau ona totō le laau i se nofoaga ma faʻamalamalama lelei ma faʻaleleia.

E taua! O le laau e le mafai ona faʻamalolo mai le paʻu palapala, o le mea lea e taua tele ai le puipuia.

O le vavao paopao ei ai sona vaaiga ofoofogia, lea na ia maua ai le alofa tele i totonu o faifaatoaga. O le tuputupu ae o sea laau e le o se faiga faigata lava lea e mafai ona faia e tagata uma: tausiga faapitoa mo se laau e na o le taimi lava e talavou ma e toetoe lava a le manaʻomia ona tausia e le tagata matua.