Laʻau

Growing Quince: Fautuaga mo Faatoaga

O le talafaasolopito o le quince e silia ma le fa afe tausaga. O le quince ua taʻua o le atunuʻu o le Caucasus. O iinei ua salalau solo i le vaomatua: ua tupu i luga o auvai, vaitafe, vaomatua, mauga i le maualuga e 1400 mita. O lona nofoaga o loʻo i ai foi o le itu i matu o Iran, Asia, Ausetalia, Amerika, le atunuʻu Aferika i le vaʻaia lelei.

O le a le quince

Quince e na o le pau lea o sui o le aiga Pink. O loʻo i ai le foliga o se laau poʻo se laau, o lālā ia e tulaʻi maualuga i luga.

O le fua e tutusa lelei lava ma le apu, ae faʻaeteete - atonu e faigata tele. O le fua o se apu sese, lapotopoto po o foliga paʻu, o nisi taimi ma ni manua vaivai. I le amataga o le matua, e lagona-pala, o le fua o le fua e mausali ma lamolemole, ei ai se lanu samasama.

O lona pulupulu e faigata, o le tofo o le astringent ma astringent, oona-suamalie.

O fua fou e taugofie, ae ese i le manogi masani. E faʻaaogaina i foliga o jam, jams, compotes ma isi mea inu maloloina.

I vao vao, o fua e laiti, e 80 gramita, pe tusa ma le 300 grams, e mafai ona oʻo i le 2 kilokalama.

I le ogatotonu o le fualaau e lima laupe ma fatu. O le pulu o fatu e sili atu ona paʻepaʻe, e aofia ai le kulupu e faʻafefe i le vai. O fua e manogi pei o almonds.

Quince fatu i fua

Quince fuʻa amata i le masina o Me, e seleseleina le seleselega i le tautotogo i le faaiuga o Setema poʻo Oketopa.

paʻepaʻe paʻepaʻe papaʻe

E talitonuina o fualaau aina e mafai ona maua i le itu i saute o Rusia. Ae ui i lea, o lenei laau o loʻo agaʻi atu i matu, faʻafetai i le faʻaalia o ituaiga fou o le malulu.

Totoina ma le tausiga

Quince o se laau e le lelei tele. E leai ni ona eleele manaomia. E mafai ona avea ma oneone oneone po o eleele eleele, eleele lanu. O le tali mo ituaiga taitasi o le eleele e ese lava le ese: i luga o oneone oneone suamalie, e amata ona fua muamua, i luga o eleele eleele e maua mai ai fua maualuga.

Faʻamasinoga

O le nofoaga e tupu ai le laau e tatau ona mafanafana ma susulu, e tapunia mai matagi malulu. O le totōina e faia i le tautotogo, faatasi ai ma le momoe. I le tautoulu, e leai se taimi e maua ai aʻa. O le mamao i isi laau ma fale e tatau ona le itiiti ifo i le 5 mita ona o le lautele o le aʻa o se laau matua.

E tele le taulai atu i le tapenaga o eleele. O aʻa o Quince e latalata latalata i le fogaeleele, e sosolo i itu mo se mamao tele, e sili atu le telē o le pale.

O le mea muamua lava e amata o le eliina o le eleele ma le faʻamaʻi. Fufulu i luga o le kesi e tasi o se suo, e faʻaaoga ai fugalaau:

  • 10-20 kalama o le potassium chloride;
  • 40-50 g o superphosphate.

O le lua mo le fatuina e eliina i le loloto o le 40 cm ma le diamita e tutusa ma le aʻa o le fatu, i le pito i lalo ua tuu ai:

  • 50 g o fafie laau;
  • 150 g o le superphosphate;
  • 1 pakete o le humus.

O nei mea uma e tatau ona faʻafefiloi ma le palapala, faʻafeinu ma tuʻu mo le 1-2 vaiaso, pe a maeʻa le totoina. A faʻapipiʻi le fatuga, e tatau ona faʻamautinoa o le nofoaga o le faapipiiina o luga o le eleele, e le mafai ona faʻalolotoina le ua uʻu. A maeʻa ona toe faʻaleleia, e tatau ona faʻafefeteina le suamalie ma faʻafeinu.

Quince laei

O laau talavou ua amata ona atiina ae e manaomia le fafagaina faifaipea. I le tautotogo, i le taimi o le teuteuina o laau ma le tatalaina o eleele, nitrophoska i le aofaiga o le 50 kalama i le 1 sikuea mita ua faʻaofiina i ai. I le tautotogo, e manaomia e laau laiti ni fugalaisa.

I le tautoulu, pe a uma ona seleseleina fualaau aina, e faaopoopo atu i ai pusa ma fulufulu fugalaau:

  • potassium chloride - 20 g;
  • superphosphate - 20 g.

E faʻaaogaina fugalaʻau i le autumn 1 le taimi i le 2 tausaga.

Quince le totoina

E i ai taimi e manaʻomia ai le faʻaaogaina o le quince i se isi nofoaga. E mafai, e saʻo, se gaioiga, ae o le taunuuga atonu e le o taimi uma e lelei. E taua i le gaosiga na o talavou, tolu i le fa tausaga. I le gasologa o tausaga, o se laau e 15-tausaga le matua e aʻafia i totonu e matua faigata lava, e sili atu le faigofie ona ave lala mai ai ma totoina se laau talavou.

Mo le mea lea o le totoina i le tautotogo, ua saunia le lua, ua faʻaitiitia le tapula i laau ma e faigata ona faʻamautuina le saʻo o aʻa. Aʻa. O ona itu e tatau ona fetaui i le pale o le laau ua totoina. Ua faatumulia le lua i fugalaupapa i le auala lava lea e tasi e pei o le totoina, ma faasūsū. I le tautotogo, latou te eli se laau, taumafai e fai se mea e sili ona leaga i aʻa, tuu i totonu o se pu i le ogatotonu, faatumu i le eleele, faʻafeinu ma mulch.

Quince teuteuina

O laau talavou i le tautotogo e gaosia ai le teuteuina. A uma ona totōina, e vave ona seleseleina le fatu, ma tuu ai le 7-8 pea. E lua vaega o le a faia mai ia i latou. O le tausaga na sosoo ai, o le lala ogatotonu tutotonu e tipiina i totonu o le laʻau i fafo, ma i luga o le pito i lalo, o faʻalauteleina e faapuupuuina i le 50-60 cm e fai ai lala o le poloaiga lona lua.

Mai i itu o le itu, ua vavae ese tagata tauva o le avetaavale ma o lala ua faʻamalo le vaega tutotonu o le pale.

E tatau ona aveese aʻa tetele.

O le pale o le quince ua faia i le foliga o se pesini e faia i le fa i le lima skeletal lala i luga o le ogaumu e sili atu nai lo le afa mita le maualuga.

faʻavae palealii quince

A maeʻa le lima tausaga, pe a uma ona faʻavaeina le pale, o faʻapotogo uma lava e tausia ai lona foliga.

I le tautoulu, o mea uma ua faaleagaina ma ufitia pale crown ua aveesea. O ia teuteuga mama e faia i le maeʻa o le lau.

Vitio: auala e faʻapipiʻi ai quince

Quince vaccine

O le a se mea e mafai ona ou toto i luga o le quince? Ua leva ona totoina lelei le pi mo le umi. O lenei metotia e mafai ai e oe ona tupu se paʻu oona, lea e faigofie ona tausia ma selesele mai ai.

O le fuaina o sea pear e amata i le tolu po o le fa tausaga, ma le tuputupu aʻe e taofi i le taimi lenei. O lea ituaiga laau e le maua ai le eletise, lea e tau atu i se faateleina o fualaau aina ma se faaleleia o latou tofo. Quince Anzherskaya ma Provenskaya e fetaui lelei ma se faʻatau.

E mafai ona totoina le manogi, hawthorn, henomeles, lea e fetaui lelei i totonu o se laau ma maua ai le lagolago lelei i luga o quince.

Mo lea lava mea, e lelei le faʻaaogaina o quince o se faʻatau. E mafai ona maua mai i totonu o le tausaga, talu ai o fua o fatu e maualuga le fua o le germination ma o se vaitaimi puupuu e faʻamalosi ai.

O le rootstock ituaiga e tatau ona tutusa ma le faapipiiina se tasi ina ia le mafai ai ona le talafeagai.

O se filifiliga lelei o le faʻatau, e maua mai i le seleselega, o fua o fualaau aina e tuʻufaʻatasia ma lenei siliva nai lo se fatuga.

Quinces o loʻo faʻamauina i luga o le cotoaaster, irga, chokeberry.

O le faʻamalosia o le uʻamea i luga o le apu po o le pear e faia i mataupu e seasea, e na o le mautinoa ma le tomai e mafai ai.

O le faʻamalosia o faʻamau i luga o le pefu o mauga o se mea e seasea tutupu. Ina ia faia lenei mea, muamua ona faapipiiina le irga i le mauga o le mauga, ma a uma ona latou ola faatasi i luga o le irga, ona tui lea o quince.

Quince faasili

Quince e mafai ona faʻaleleia e fatu ma fualaau vao.

Fanauina o fatu

O le faʻaleleia o fatu e masani lava ona taʻitaʻia ai le leiloloa o tala eseese, ae peitai, o lenei metotia e mafai ai ona e maua ni ituaiga o le taumalulu ma le faʻaaogaina o ni fualaau mo le tuiina o lea lava ituaiga.

I le taimi o le totoina o le toto, e faia ai le amataga muamua o fatu mo le 50-60 aso. O le lulu e amata i le ogatotonu o Aperila - amataga o Me.

E sili atu ona lelei le totoina o le autumn. I lenei tulaga, ua tupu mai le totogo i le faaiuga o Aperila.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O selemole e ave i le autumn mai taʻaleʻale taʻitasi, lea e tipiina ma tipi 25-30 cm le umi ma teuina i se nofoaga malulu. Ua totoina i le amataga o le tautotogo i se mamao e 10 cm mai le tasi ma le 40 cm i le va o laina. E na o le tasi le fatugaʻo e tatau ona tumau i luga o le fogaeleele. O le tumau o le suasusu e tumau i totonu o se kativa poʻo se fale kiona, e masani ona faasūsūina i le avanoa.

I totonu o le greenhouse, o le ola ola e sili ona maualuga - e oo atu i le 95%, i le avanoa tatala - 30-40%.

O faʻamaʻi pipisi ma le taua faasaga ia i latou

Quince e matua puipuia lava i faʻamaʻi, ae mafai foi ona aʻafia i tulaga leaga e ala i faʻamaʻi e pei o le paʻu paʻu, o fualaau aina, rotate o ovaries, otaota, fuga o le fua ma isi faʻamaʻi. O nei faʻamaʻi e mafua ai le faʻapalaina o laʻau, lala, fualaau aina ma le leai o se seleselega.

Faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻaleagaina e pei o moniliosis, e amata ona ulu i totonu o fugalaau. Fugalaau fugalaau, ona amata lea ona vego laulaʻau, ua mamago lala.

Mo le puipuia o lenei faʻamaʻi i le amataga o le faʻatoʻa faʻaaogaina sauniuniga Horus, Skor. E le lamatia i latou i pollinators.

Ina ia puipuia le faasalalauina o le faamai, e tatau ona vave vavaeina lala o maʻi i luga o ni mea maloloina maloloina ma susunuina.

O fualaau ma fualaau uma e pauu e tatau ona vave aveeseina mai lalo o le laau. I le autumn o loʻo fautuaina e atiaʻe le fanua i le sulfate uʻamea.

Vitio: quince moniliosis

Quince pests ma le tau faasaga ia i latou

Quince e mafai ona aʻafia e fualaau aina o pamu. O meaola faalafua masani o le quince:

  1. Moth Apple. E vave ona gaosia, faia ni augatupulaga i le taimi o le taumafanafana ma faaleagaina ai le tele o fua. E mafai ona e faʻaaogaina fualaau faʻamaina Lepidocide, Dendrobacillin.
  2. Laʻau o moth moth. Laʻau afaina e susulu, ona paʻu'ū ai lea, o le fua o le seleselega ua faʻaititia. E mafai ona e faʻaumatia latou i le fesoasoani a le fualaau faasaina Fundazole.
  3. O se fualaau suamalie, lanu mumu po o le lanu enaena, e suamalie sua mai vine ma pu. O lo latou i ai o loʻo faʻaalia i le faʻaalia o ni meaʻai suamalie o le sua i le laau. Ina ia aloese mai o latou foliga vaaia, totoina le laau ma le 7% urea i le tautotogo.
  4. Aphids. E inu le sua mai se laau ma ave ai faʻamaʻi viral matautia e le mafai ona faʻamalolo. Ina ia faʻafetaui, ia faʻaaoga se faʻamatalaga o le fasimoli (50 kalama o le faʻaumea paʻu ua faʻamavae i se pakete vai) poʻo sauniuniga insecticidal.

Quince togafitiga mo faʻamaʻi ma faʻamaʻi

fualaau suamalie

O togafitiga faʻasaina o le faʻasolosolo ma vailaau faʻasaina o le a faʻapupulaina ai lona puipuiga ma puipuiga mai mea faʻamaʻi.

Ina ia faʻaumatia iniseti o loʻo taumalulu i le paʻu ma le eleele, latou te faʻaaogaina le sauniuniga Nu. 30, faʻapipiʻi le quince i luga o paʻu momoe i le amataga o le tautotogo. O ogalaau o laau o le lime.

Aʻo leʻi oʻo i le taimi e tupu aʻe ai, e lua isi togafitiga puipuia e faia:

  • faʻasusu faʻatasi ma Apia Peak poʻo le 1% Pordeaux paluga mai maʻi faʻamaʻi;
  • i le masina o Me, i aʻa - mai ia Horus mai meaʻai ma Kemifos mai laʻau.

A maeʻa, ona togafitia lea o quince ma tapenaga o IntaVir ma Strobi e faasaga i le codling moth ma fungi.

O Iuni, Lepidocide ma Skor e faʻapipiʻiina.

I le masina o Iulai, e togafitia le quince mo faʻamaʻi faʻaleagaina ma tina faʻalua faʻatoʻaga ma tapenaga a Strobi ma Kemifos.

O isi gaioiga e taofi mo le taimi o le seleselega. Afai e tatau ai, e mafai ona e faʻaaogaina ituaiga eseese o quince Kemifos.

I le taimi o le fua o fua, o loʻo lamatia i latou i le gaogao, lea e mafua ai le pala vave o fua. E le faigata ona faʻafetaui i ai - e manaʻomia ona e palu le pale o le laau ma fualaau nei:

  • boric acid solution - 2 kalama i le 1 lita o vai;
  • zinc sulfate solution - 2 kalama i le 1 lita o vai.

Tausaga o le tuputupu aʻe quince i vaega eseese

I le lotolotoi o Rusia, e mafai ona tupu aʻe ituaiga o le malulu. E mafai ona faia i foliga o se vaomatua, ma i le foliga o se tamai laau e tusa ma le lua mita le maualuga.

I Siberia, o le quince e sili atu le maualuga i luga o le kiona. E mafai ona e ola ae na o le solo i luga e 1 mita le maualuga - Mauleia genomeles. E tatau ona e totoina i le mea e tele ai le kiona i le taumalulu ma e susulu lava i le la. Mo le taumalulu e afifiina i le ufiufi o mea ma faʻapaʻu i luga. E sili atu le aoina o fualaau aina i luma o gutu, latou te suamalie ma itiiti le gaʻo.

I le itu i mātū o Iukureini, o le quince e masani lava ona tupu ma se vao mai fatu. O fualaau e faʻafeiloaʻi ai le mafanafana sili atu nai lo fatu ua faapipii.

O ituaiga autu ma ituaiga o quince

  1. Quince masani. E tupu aʻe i foliga o se vao po o le laau 2-3 mita maualuga. O lenei ituaiga e iloagofie e petioles pupuu o laulaau, e fuga mai i le ogatotonu o Mei, o fua na aina ia Oketopa. Tetee i le malulu ma le lamala.

    Taatele

  2. Auro - laʻau manogi ma fualaau tetele e tusa ma le 400 kalama i foliga o le apu, e amata mai i le faaiuga o Setema. Tuuina atu i le 60 kilokalama mai le vao.

    Auro

  3. O Kuban o se laʻititi e maualalo le tuputupu ae i fualaau lapopoa, o le foliga o le fualaau aina o le lapotopoto, o le fua o le taumafa e 1-2 tausaga o Oketopa. Fualaau suamalie ma le pulupulu manaia.

    Kuban

  4. Muscat o se ituaiga laʻau eseese ma fualaau tetele e iai le lagona o le pubescence, lapotopoto faʻatalanoa ma le malamalama, o le tino. Lotoina o fua - o le faaiuga o Setema - amataga o Oketopa, e maua ai le 30-45 kilokalama mai se laau.

    Nutmeg

  5. O le seleselega Kuban - uʻamea lautele i fua tetele e oʻo atu i le 500 g. E mafai ona 'ai faʻatasi. Faʻapipiʻi ia Oketopa, tuʻuina mai se seleselega mai se laau e oʻo atu i le 100 kilokalama. Winter-hardy and drought-resistant, e le mafai ona afaina i maʻi fatu.

    Seleselega Kuban

  6. Vailaʻau - o se vaivai, maualalo laʻititi ma suamalie, fuamalie suamalie o le tele o laʻau. O le seleselega mai se laau e oo i le 50 kilokalama.

    Ufiufi

  7. Lemoni - timuga-malulu ma le malulu lau laau, e oʻo mai i le faaiuga o Setema. E iloga i fua laʻau e tele e ufiufi ma lagona lagona. O le pulupulu e matua suamalie ma lelei, e mafai ona faʻaaogaina i foliga masani, ae sili atu ona faʻaoga mo le gaosiga.

    Lemon

  8. Volgograd soft-fruited o se vaitau taumalulu-malulu ma le lāmala. E i ai i le laau se fuga vao ma se pale paleni. Faʻapipiʻi ia Setema, faʻatoʻaga faaletausaga. Pear-shaped, fualaau suamalie ma se manogi suamalie ma le manava ma le manogi malosi. O fua e talafeagai mo le taumafa ma le gaosiga. Laʻau olaola o fua - e oʻo atu i le masina.

    Volgograd soft-fruited

Hybrid Quinces

O le hybrid Quince Pink Lady o se laau maualalo, faʻasaina ma prickly. Crohn's e lautele. O se laau teuteu ma le matagofie lanu piniki mumu vaivai i le tautotogo ma lanu samasama lanu samasama i le tautoulu.

O le totōina o laau vao mafiafia ma le faʻamalosi e faʻamamafa lelei ai lona matagofie.

Quince pink lady

Hybrid Quince Crimson & Gold - ogalaau e oʻo i le 1 mita le maualuga ma matagofie lanu mumu lanu mumu o laʻau ma lanu lanumeamata lanumoana.

O fua e laʻititi, lapotopoto, e mamafa le 40-80 km i se pupuʻu vevela, meaʻai.

Feteʻenaʻi i le faʻafefe o le kiona. I matagi mataʻutia tele, o tumutumu o vine o loʻo i luga aʻe o le kiona e mafai ona magoto.

O le laau e faʻaaoga mo tuaoi ma isi mea teuteu.

Quince Crimson & Gold Bush

O fua o lenei quince e samasama i foliga o le tino ma manogi.

Quince Crimson & Gold Fruits

Quince ituaiga mo vaega eseese

Moscow vaega. Mo lenei itulagi, e fautuaina e faifaʻatasia ituaiga nei:

  • Nutmeg;
  • Nikitskaya;
  • North;
  • Teplovskaya.

O nei laau uma e puipuia i le malulu ma le maualuga o le vevela, lea e sili ona taua pe a filifilia se laau. O nei, o le uluaʻi ituaiga o Nikitskaya, o le sili ona le mautonu i le tau o North. Muscat quince o ia lava e faʻaleleia ma e maualuga lona tetee i le malulu. O fua o le Teplovskaya quince na amataina i le amataga, ae ua teuina mo se taimi umi.

Iukureini I totonu o le itu i saute o le atunuu o ituaiga o meaola na atiina ae e le au faʻatoʻaga o le Nikitsky Botanical Garden:

  • Tagata aoga lelei;
  • Selena
  • Lalolagi;
  • Manuia
  • Palolo manogi.

Mo le itu i mātū o Iukureini, o vailaʻau faʻalauteleina i le National Botanical Garden e faʻaaogaina:

  • Maria
  • Pepa-foliga Shaydarova;
  • Darunok Onuku;
  • Aoga;
  • Nu. 18 Kashchenko.

Rostov eria. O le ituaiga Mir o loʻo lauiloa iinei, lea e le mafai ona tafe, ma isi ituaiga o meaʻai e puipuia i le malulu:

  • Dessert
  • Tele;
  • Crimean;
  • Ulumatua;
  • Tino;
  • Stepnyachka;
  • Steppe matagofie;
  • Manuia.

Volgograd laufanua. I totonu o le itulagi o Volgograd, ua tupu aʻe ituaiga eseese:

  • Volgograd soft-fruited;
  • Mea manogi leaga - ituaiga o le tagata lava ia;
  • Lelei, e umi se ola ola;
  • Maualuluga, e le o le noatia i le vaʻaia o le fualaau aina;
  • Aofaiga;
  • Krasnoslobodskaya - ua pala, ma fua tetele, suamalie ma sili ona manogi;
  • Teplovskaya - fualaʻau, ma fua e pei o apu. O le pulupulu e paʻu, oona, o loʻo aofia ai sela maʻalaʻau e lata i le autu. E mafai ona teu fua mo le fa masina;
  • Kaunchi-10;
  • Ilmennaya;
  • Rumo;
  • Faanatinati.

Siberia I Siberia, e mafai ona tupu le lanu Iapani, po o Maulei ituaiga.

Iapani Quince

O lenei ituaiga o quince e sili ona lauiloa i tagata mafanafana. O ona togavao e faʻatusatusa ma e le tele se avanoa, e avea o se mea sili ona teuteu. O fugalaau matagofie e teuteu ai le togalaau

O fua laʻitiiti o le quince Iapani e maua ai le mana oona ma e malo, o lea e le talafeagai mo le taumafaina i se foliga masani. E faʻaaogaina e avea o se meaʻai mo siamu ma jams, faʻamago mo faamoemoega tau soifua maloloina.

Iapani mea e totoina laau toto e puipuia mai le lamala ma faapaleni gutu i le totonugalemu o Rusia ma le eria Moscow. O taʻavale e mafai ona teuteuina e tuʻuina ai le pale o se foliga matagofie.

fualaau faiva o quapanese quince

Faʻafetai i le atinaʻeina o faifaʻaiga, e tele atu ma sili atu faʻalelei o le quince masani e puipuia i le malulu ma le lamala, ma o loʻo agai atu i matu. Ma o le tuputupu ae o le faʻasolosolo a Iapani, poʻo genome, e mafai i soʻo se itulagi i le taimi nei. I le faaopoopo atu i mea teuteu matagofie, o lenei quince ei ai fua aoga. Ma e ui lava ina laiti ma e toetoe lava a le mafai ona latou maua i le fou ona o le malosi, o mea faigaluega mai ia i latou e iloga i lo latou tofo masani ma le manogi, e aofia ai le tele o vitamini ma minerale. O fasi fualaau 'aina i le suka e mafai ona teuina seia oʻo i le isi seleselega.