Lafumanu

Auala e puipuia ai lapiti mai namu

Mosquito o se faʻalavelave matuia i faatoaga lapiti.

O nei iniseti leaga e mafai ona faaleagaina ai le ola e le gata o tagata, ae faapea foʻi a latou meaola.

E faʻafefea ona taulimaina namu, e matua afaina ai lapiti, tatou te mafaufau i lenei tusiga.

O a mea e afaina ai namu miti

O le lapisi ma le le mautonu, i tulaga o le faatapulaaina o avanoa, o le lapiti o se meaʻai lelei ma le puipuia mo namu e mafai ona gaosia le manu ae leʻi amataina le teteʻi. E aʻafia le paʻu o le paʻu - taliga ma eyelids. Ae ui i lea, e mafai e le namu ona sosolo e ala i lona faʻamaoniga ma e ala i le pulou. O aʻafiaga o le lapisi lapoa e aʻafia e iniseti e mafai ona:

  • o le manu ua leai sona manaʻoga ma, o se taunuuga, o lona paʻu ua faʻaitiitia;
  • o lauulu e aliali i luga o le tino (aemaise lava i le va o mata ma taliga), lea e fai e le lapiti ia te ia lava i ona vae i se taumafaiga e fesoasoani i le vevela e le mafai ona taofia pe a uma ona pala;
  • o le aotelega o le gaosiga o le faatoaga ua maitauina le pau - popole popole manu i se tulaga o le popole ua taofia le faia o fanau;
  • inupia o le tino pe a maeʻa le tele o meaʻai e mafai ona oo atu ai i le faateia ma le oti mulimuli ane o le manu;
  • o loʻo i ai se faʻafitauli o faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi e maua mai i iniseti, mo se faʻataʻitaʻiga, myxomatosis, lea e mafai ona salalau atu i le lapisi uma a le lafumanu ma faʻaumatia.

A e tupu lapisi, e mafai ona e feagai ma ni faafitauli: o le lapiti e tataʻi se pa laau, lapisi le lapiti, lapisi i lapiti, lapiti oti, paʻu i lapiti, lapisi lapiti, lapiti.

Auala e puipuia ai lapiti mai namu

E mafai ona e puipuia au lapiti mai namu i ni auala eseese - tekinolosi faʻaonaponei, fomai, tagata. O le a se metotia e faʻaaoga e aoga le foia i tulaga taʻitasi taʻitasi, e faavae i luga o le tele o le potu, le numera o lapiti, o foliga o nofoaga lata ane (e tele namu i luga o lenei 'upega tafaʻilagi) ma, e moni, o mea tau tupe.

Metotia faʻaonapo nei

O suʻesuʻega uumi o mea e ono tutupu i le tauivi o iniseti ua leva ona'ona ai le ola o le tagata i le taimi mafanafana, ua taʻitaʻia ai fofo fou. I le taimi nei, e faigofie ona e puipuia oe lava ma au fagafao mai nei tamai vampires.

E te iloa? E le afaina ai meaʻai, ae o le toto susu. Ma faia na o iniseti fafine.

Fumigator Electric

Ole tali sili ona faigofie ma sili ona lelei o le eletise eletise, lea, pe a faʻaaoga pepa faʻataonia poʻo vai, o le a laveaʻi oe mai toto suckers.

E taua! Aʻo faʻaaogaina le eletise eletise, e tatau ona e mafaufau i papatusi faʻaaogaina. Afai latou te iai ni nofoaga mu (e masani lava o le ogatotonu), ona tatau lea ona e suia le masini poʻo le faʻatau mai foi o papatusi mai se kamupani gaosi oloa.

  1. Faatinoga O se ipu ua faʻapipiʻiina i se faʻapitoa faʻapitoa e tuʻuina i totonu o se mea faʻavevela e faʻapipiʻiina i totonu o le sola. A vevela, e faʻafefe le vailaʻau i totonu o le siosiomaga ma taʻitaʻia ai le oti o iniseti. O le umi o le umi o sea ituaiga ipu e oʻo ile 8 itula. E tele isi faʻamalosi, "o le mea o loʻo i ai i totonu o se mea faʻamaufaʻailoga faʻatasi ma se uila. O lea ituaiga masini e mafai ona galue i le 25-30 aso.
  2. Faamanuiaga O le tau o le fumiga lava ia, e fuafua lava i lona gaioiga, e mafai ona eseese - mai le tele o rubles mo se mea faʻavevela vevela masani i le selau o selau mo se masini faʻapitoa ma se mea e fiafia ai ma se taimi. I lenei tulaga, e filifili e le tagata lana atotupe. Ma mea faʻatau - pepa ma fagu - e le taugata tele. O le leai o se faʻaaogaina o le masini o lona aoga foi lea - o mea uma lava e manaʻomia o le tuʻuina lea o le ipu i totonu (pe solo le atigi pusa i le iniseti) ma faʻaaoga le eletise eletise i totonu o le sola.
  3. Faʻafitauli. E na o le tasi le itiiti, ae taua - lamatiaga o le afi. O lenei masini faʻavevelaina mo se taimi umi le fesoʻotaʻi ma le le pulea i le eletise eletise. O se afi faafuasei i lenei tulaga atonu e le o matauina i le taimi. O le isi toso o le masini o se vaega laitiiti o lona taotoga - e mate moa i totonu o le laina e oʻo i le 12 sikuea mita. m

Papala po o solo e faʻafefe ai le pomu

Fautuaina le faʻaaogaina o le asu po o le pala o pusa afaina o paraffin i fafo i lapiti po o le tuʻuina o nila i totonu o se potu tele (hut, hangar, ma isi). O le sili ona lauiloa ma lauiloa i latou o le masini lea i le "tautala" igoa "Silent Evening", e aofia ai le permethrin, o se mea totino e faia mai fomomile fugalaau.

E te iloa? O Permethrin e le faʻamaʻapeina i le vevela o le tau ma i lalo o le tuusaʻo tuusao o le la. E le afaina i tagata, aua o le ate le manuia e le ate. Ae i meaola e mafai ona mafua ai le vaʻaia ma le amio faʻamalosi.

  1. Faatinoga O le ao o faʻataʻitaʻi e ufiufi ai se nofoaga mai le 300 i le 1000 sikuea mita. m. i nofoaga vaʻaia, lea e oʻo ai i le 3 aso lona gaioiga. Totonu, lua itula pe a uma le talosaga, faʻaleleia le ea, ma o le pulupuluina o mea e faʻaaogaina iniseti mo le lua vaiaso.
  2. Faamanuiaga O le siaki siaki e faigofie ona faʻaaogaina - ua faʻapipiʻiina i luga o luga o le palapala e le o le pala (piliki), o le moli ua mumu. A maeʻa, e tatau i tagata uma ona tuua le nofoaga e togafitia mo ni nai minute. O le ulaula o loʻo i ai le permethrin e ulu atu i mea uma ma vaʻa. O le tele o mea, saogalemu mo le soifua maloloina o le tagata ma se aafiaga malosi i vaega eseese o iniseti o ni mea lelei foi i lenei ituaiga iniseti. O le ava malosi e le taugofie - e tusa ma le 500 rubles.
  3. Faʻafitauli. Ole faʻafitauli sili e maua mai i le lelei - o le siaki e le filifilia ma, e pei o mea leaga, o le a faʻaumatia iniseti aoga, mo se faataitaiga, o pi, i le nofoaga o le talosaga.

O mailei faʻatagata

O se faʻataʻitaʻiga o se tali faʻaonaponei faʻaonaponei i le seneturi o le faʻafitauli i namu o se mailei photocatalytic, o le taʻiala o le faʻatinoga lea e faʻavae i luga o le faatosinaina o iniseti ma toso i totonu o se vaʻa faapitoa.

  1. Faatinoga O le moli susulu e susulu atu i le laina ultraviolet, e tuʻuina atu ai le tele o le vevela ma le carbon dioxide, faʻapenaina le vevela o le tino o se tagata poʻo se meaola ma lona manava. E tali atu tagata masalo i lenei taufaasese ma ua suʻeina i totonu ma se tagata mai i se mailei i le mea latou te feoti ai.
  2. Faamanuiaga I le taimi o le galuega o se mailei matautia e le faʻaaoga, e matua leai lava se leo. E tuʻuina atu e le masini le faasologa o le taamilosaga ma le otometi o le taotoga (o le a faʻaaoga le masini i le aoauli ma tape i le vaveao).
  3. Faʻafitauli. O isi punavai malamalama e latalata i le mailei e ono faatosina ai iniseti, ma le faʻaogaina o le masini e itiiti le aoga. O le faʻamamaina o le avetaʻavale ma upega mai iniseti maliu e mafai ona mafua ai le le faʻavaivai (squeamishness). E le gata i lea, o le tau o le masini e maualuga tele - mai le 3000 rubles.

Lanu paʻu

O iniseti leaga e mafai ona faʻaseseina faatasi ma le fesoasoani a mailei moli, lea e mafai ona faʻaaogaina e le gata i totonu o se potu tapuni, ae i totonu foi o fale, togalaau, lapiti ma isi faʻatoaga.

  1. Faatinoga O le molini o le Ultraviolet ma se faasologa e tosina mai ai mago ma isi iniseti o vaalele e lele i lona malamalama ma feoti ai.
  2. Faamanuiaga Mosetito ma moth uma e feoti, ma tuʻu ai o latou tagata oti i totonu o se apa.
  3. Faʻafitauli. E faaopoopo atu ile namu, o isi iniseti o loʻo mate e faigofie lava ona le iloa.

Sauniuniga

Mosquitoes e osofaia lapiti e mafai foi ona pulea i vailaʻau. E le mafai ona faʻatusatusa uma metotia na muamua atu i le kemisi o loʻo iai nei, pe a mafai ona e foia le faafitauli i le fesoasoani o auala faʻaonapo nei.

"Ciperil"

O le vailaʻau o loʻo maua i ampoules pogisa o le 1, 2, 5 ml, lea o loʻo afifiina i le paʻu, faapea foʻi ma fagu vailaau tioata ma tioata.

E taua! "Ciperil" e ala i le aafia i le tino o le tagata, o se mea e sili ona lamatia.
"Ciperil" o se mea malosi malosi lea e mafai ona faʻalavelaveina ai siama ma faʻapogai ai le faʻaogaina o le namu respiratory receptors.

"Medilis-Tsiper"

Medilis-Tsiper o se tasi o vailaʻau faʻaonaponei nei e mafai ona fesoasoani i lapiti i le tau faasaga i namu.

O vaega o le meafaigaluega o loʻo taua i lalo:

  • o le aafiaga e amata mai le 1 i le 3 masina;
  • le susulu o le la e le suia ai le aafiaga o le fualaau faasaina;
  • le manogi manogi, lea e le mafai ona "faʻafefete" taʻavale.

"Biolarvitsid-100"

Ua atiae e le au saienitisi Rusia se iniseti fou lea e mafai ona tauivi ai iniseti "i le taimi nei ma iinei." E mafai e le fualaau faasaina ona faʻaleagaina aʻa o le namu ma puipuia ai le atinaʻeina o mea fou.

O vailaʻau o siama o loʻo i ai i sauniuniga e mafua ai faʻalavelave matuia i le faʻaogaina o meaʻai o namu, o le mea lea latou te oti ai. I lenei tulaga, o namu fou e leai se taimi e fanau mai ai.

Isi auala

O le taimi nei o loʻo i ai isi auala e taulimaina ai namu, lapisi leaga.

Moso net net o se tasi lea o auala e puipuia ai mai namu. O lenei masini e faʻaogaina i soo se mea ma puipuia mai iniseti leaga. O se faʻalautelega e taugata tele, ma o lona faʻaaoga e le faʻamaonia i taimi uma ona o le maualuga o le surface e puipuia.

E le tali atu lapisi i soo se auala. valerianae o le manogi o namu e fefefe.

Togafitiga o lapiti mo namu

O se manu o loʻo mafatia i le namu e afaina ai o ia lava e faʻaalia ai le maʻi i lona tulaga - e matua vevesi lava, faʻapipiʻi pea ona paʻu ma paʻu i tulimanu o le pa. Ina ia fesoasoani i le lapiti e mafai ona avea ma nofoaga e gaosi ai masini. E masani ona faia lenei mea i le iodine, lea, e faaopoopo atu i le faʻamaʻiina, o le a faʻaitiitia ai tiga o le lotoifale. Ina ia faʻamalolo mai le taliga mai le taliga o le manu, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi vailaʻau, lea o le a latou foʻia ai faʻafitauli le faafitauli.

E taua! Afai o le lapiti e mafai ona pipiʻi le namu, e tatau ona togafiti lenei nofoaga i lau lauusiusi. I lenei auala, e togafitia ai le manua ma e aloese mai ai.

Togafitiga o le edema mai le suamalie e mafai ona faʻatinoina i vai faʻapitoa e faʻalagolago i vaifofo vai. O se sipuni ti suauu ua faaopoopo i se ipu malamalama vai - ua sauni le fofo vai. O le lapiti lavea e mafai foi ona faʻanofo i lalo o le pusa e mafai ai e le manu ona faʻafilemu.

I mataupu faigata, ua faʻafeiloaia ai le lapiti miti, o le a fesoasoani e le gata e aʻafia ai, ae puipuia foi mai myxomatosis - o le maʻi o se sasa o nei meaola.

O le osofaia o osofaʻiga e matua aafia ai le ola maloloina o lapiti. E manaʻomia e le faifaatoʻaga ona foia lenei faafitauli i le taimi lava lea, aua o nei meaʻai e faigofie lava ona aʻafia ai iniseti toto.