Vaega o kukama Parthenocarpic

Amataga amata ma fua tele: foliga o kulupu eseese ituaiga

E ui i le i ai o se numera tele o ituaiga o kukumba e sili ona fesuisuiaʻi, e tele faʻatoʻaga e viia taliga o Emerald, lea e mautinoa lava ei ai se faʻamatalaga lelei. Sei o tatou malamalama faatasi i uiga o lenei ituaiga ma ona lelei i luga o isi.

Ata ma faʻamatalaga

O lenei ituaiga o kukama e foliga mai e le lelei, ae o loʻo faʻalogo pea le au fai togalaau i nisi o nuances.

Aʻoaʻo e uiga i le faʻalavelave o le totoina o ituaiga kukama e pei o le "Taganay", "Lukhovitsky", "Colonel Moni", "Masha f1", "Tausitusi", "Zozulya", "Siamani", "Lototele".

Busu

O le talipupuni o Emerald o se laau malosi-tuputupu ae ma le tikeri maualuga o le fuga ma le faapitoa o fugalaau fafine. Toto e aʻafia ai ituaiga meaolama, o le mea lea, i lalo o tulaga lelei, o le tuputupu ae o vao e toetoe lava a le faatapulaaina.

Laʻau laʻau mūmū-lanu meamata - alalaʻau, ma i le tasi lau launiu e aofia ai 2-3 ovaries o le fugalaau. Puipuia i latou mai le faʻamaina o le a fesoasoani i se lelei lelei e fafagaina masani ai laau.

Fua

I le tulaga matua atoatoa, o fua o lenei ituaiga kukama o le a eseese. o le saʻo ma le umi o le 9-11 cm. E tatau ona faapea o ia tulaga, faapea foi ma le i ai o tubercles ma paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o le fogaeleele, ia avea i latou ma mafaufauga, ae peitai, latou te tutusa foi ma isi ituaiga eseese (ei ai o latou uiga le fiafia). Laʻau o le kukama lanu mumu lanu moana ma o luga o fasipepa papaʻe e mafai ona iloagofie.

Afai e te selesele fualaau suamalie i luga, o le a tutusa lona laʻau ma le 4 cm E masani ona maua i totonu le tino mafiafia o le tino, ma o le mamafa o le fua e tasi e tusa ma le 100 g

Eseese uiga

Na maua mai i le tusi a le setete o Rusia i totonu o itu uma, ituaiga taligalu o Emerald, o se taunuuga o le galuega a tagata faapitoa o le Moscow agrofirm "Gavrish" ma i le 2011. E fetaui lelei mo le ola i totonu o ni greenhouses ua saunia faapitoa, faapea foi i lalo o ata tifaga poʻo le palapala foi.

O le vaegahenocarpic ituaigamafai ona atiaʻe e aunoa ma le palota. Puele, 3-5 cm le umi ma le manua, 5-8 cm le umi, e mafai ona ao mai mai ogalaau matutua. Mai le taimi e amata mai ai le uluaʻi fua muamua ma seleseleina muamua, pe a ma le 42-47 aso.

O le tuputupu ae o taliga o Emerald, e le mafai ona e popole i le faʻaaliga o kukumba kukama, mosaic virus poʻo le paʻu palapala, e tusa ai ma le faʻamatalaga o le ituaiga e maualuga le tetee atu i nei faʻamaʻi.

O ituaiga o kukama e palotaina a le tagata lava ia e le manaʻomia ai foi le pulupulu o paluga, o lea e faigofie ai ona e totoina i totonu o se fale.

I lalo o tulaga alualu i luma lelei ma le tausiga lelei, e oʻo atu i le 12 kilokalama o le seleselega e mafai ona seleseleina mai le sikuea sikuea mita. O le felafoaiina e tutusa, ma o le tele o ovaries e fai i totonu o manoa o laupepa autu ma lapisi, lea e tusa ma le 6-7 kilokalama o fualaau aina e aoina mai i se tasi laau.

Malosiaga ma vaivaiga

O le aoga sili o kukama O taligalu Emerald o lo latou maualuga maualuga, aua mai le taimi e amata mai ai le uluaʻi tupu ma maua kukama muamua, e le sili atu i le 1.5 masina le pasia. Ae o lenei mea e mamao mai le aoga na o nei laau toto i le vaega o totoe E taua le faailoaina o mea nei:

  • fetuʻutuʻuina o laʻau o ovaries ma, o se taunuuga, fua o le maualuga (e tele taimi e fua ile 6-8 taimi sili atu pe a faʻatusatusa i ituaiga e latalata ile vao);
  • leai se manaʻoga mo le faʻafefeteina, o lona uiga e leai se manaʻoga mo le i ai o iniseti i totonu o le kiona;
  • faamoemoega masani o kukama, lea e talafeagai mo le faaaogaina i vaega eseese o lo latou matutua (aemaise lava le aoga mo tagata e faasaoina);
  • lelei le tofo ma le sogasolo, tino oona, o lea e lelei tele mo le sauniaina o salakeke mafanafana ma maloloina.
Ae o faaletonu, na o le pau le faafitauli ogaoga o le le le mafai ona maua a latou lava mea totō, ona o mea e manaomia e le fatu e faʻatau i tausaga uma.

E te iloa? O kukama na amata ona ola pe a ma le ono afe tausaga talu ai, ma i lalo o tulaga masani na latou mauaina muamua i vaega eleele laiti ma itulagi o Initia ma i lalo o mauga Himalayan, lea o loo maua ai io tatou taimi.

Auala e toto ai kukama

O le faagasologa o le totoina o kukama o lenei ituaiga i se nofoaga ua filifilia e aofia ai ni laasaga fesootai ma amata i le faagasologa o mea totō toto. E ui lava i le mea moni e faapea o nisi tagata fai togalaau e fai mai ua gaosia e le kamupanī lenei mea, e sili atu le aua le misia lenei laasaga.

E te iloa? I Rusia, na o cucumbers ua filifilia e "moni", ae o tagata faatau mai atunuu Europa e sili atu ona masani i le lamolemole o fualaau aina, ma faaigoaina muamua le "kukama i le ofutino Rusia".

Fatuina sauniuniga

E leai se mea faigata i lenei faiga. Ina ia mafai ai ona faʻamautinoa le totoina o fatu, e tatau ona manaʻomia aʻo le i tuʻu i le palapala. sosolo i le vai (poʻo se mea e faatupuina ai le tuputupu ae faapitoa) mo ni nai aso, ona tupu ai lea. O le ae faatelevaveina le germination ma faateleina le fuainumera o fualaau aina i laau matutua.

O le totoina o eleele i luga o le eleele o loʻo faia ia Me, ma e tatau ona tuʻuina atu le meaʻai i le maualuga, le malamalama ma le vevela. Mo le totoina o kukama i totonu o le kiona, o le taimi sili ona lelei o le ogatotonu lea i le masina mulimuli o le tautotogo.

O le polokalame o le totoina ma le tausiga o laau

Pe a ma le lua vaiaso ao le i fuafuaina le fesiitaiga o tipu e tatala ai le eleele, faaopoopo ni mea lelei i le palapala i le 12 kilokalama o le faapalaga ma lua sipuni tetele o le tuufaatasiga o meainu minerale i le 1 mita o laau toto. 24 itula ao lei amataina le totoina, o le nofoaga ua saunia ua lelei ona faasusu ma tatala, ona faʻafefeina ai lea o fualaau aina, ma taofia le mamao i le va o laina 40-50 cm.

I le taimi muamua e tatau ona tuʻuina atu greenhouse humidity i le 90% ma lagolagoina e oʻo i le faʻavaeina i totonu o togi o ovaries. O faailoga o le vevela i lenei vaitau e tatau ona i le + 28 ° C i le + 30 ° C, o se mea e manaʻomia muamua mo le tele o laʻau ma fualaau aina.

O le taimi lava e mausali ai le tau ma mafanafana, ia totō fatu laau O le taligalu Emerald e tatau ona nonoa i se va. I le maualuga o le 2 m i luga aʻe o le eleele, e tutusa ma le isi, e lua laina e faataoto ina ia mamao le va o le 30-40 cm. I le tasi itu, ua nonoa le maea i se uaea, ma i le isi itu, ua faapipii i ai laau.

E mafai ona faʻaaogaina se upega masani e fai ma lagolago mo kukama.

O laau uma e mulimuli ane o loʻo fusifusia i le auala lava e tasi, ae o le isi, e tutusa ma le uaea eletise. Faalua i le 7 aso, ua afifiina le laau i le maea, ma pe a oʻo i le autu, o le vaitau tutotonu e oʻo atu i le maualuga o le telefoni pito i luga, afifi faataamilo ma faatalitali seia oʻo mai ni laulaau ma ni fualaau aina. Ona, togi le pito i luga o le ata tele e faaosofia ai le tuputupu ae o le itu o le "fafine".

I le faigofie lava, o le tausia o fualaʻau totoma o lenei ituaiga e aofia ai le faʻaogaina o fua tutusa e pei o le galueaina o isi kukama, e pei o le aveeseina o laupepa laiti ma laasaga, fafagaina masani ma fafagaina, togafitiga faʻamaʻi faʻatasi ma mea masani, e pei o le "Epin" ma le "Immunocytophyt" .

Auala e tausi ai se togi

O le tausiga atili o kukama matutua ua faʻavaeina i luga o le faʻaleleia o vaiinu, faʻamaina o le palapala, togafitia o laau mai meaola faalafua ma faʻamaʻi, faʻapea foi le aoina ma le teuina o le seleselega seleseleina.

Tausiga ma le tausiga ile eleele

Kukama - susu totoO le ituaiga o faʻamatalaga e le o se faʻalavelave i lenei mataupu. Faʻamama le tui, i le vevela o le tau, e mafai ona faia i aso uma, ae na o le afiafi ma sina vai malulu (e mafai ona vevela i le la). O le faʻamaua muamua e faia i le 2-3 aso talu ona totoina. A maeʻa le faʻagasologa, e faʻamalo le eleele ma faʻaaogaina uma vao vao ina ia latou le malelemo le totōina o kukama.

E taua! Ia mautinoa i luga o le la, o le a faʻaitiitia le vai ile lau o le laau, a leai e mafai ona mu.

Fertilizer

Kukama na totoina i le taimi o le taumafanafana fafaga 3-4 taimifaʻaaogaina o meaola ma minerale. Mo le taimi muamua e faia ai le faʻataʻitaʻiga i le lua vaiaso talu ona aliali mai le vaʻa muamua. O faʻafefiloi o meaʻai e faʻaaoga tasi i le lua vaiaso, ma le moa ua maeʻa (i le fuainumera 1:20) poʻo le mullein i le ratio 1:10 e lelei atoatoa mo sea ituaiga faʻala. O le vaifofo e tatau ona fofo i lalo o laugutu pe a maeʻa ona faʻafeinu.

Spraying faasaga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O tautaliga a Emerald o ni togalaau e puipuia i le paʻu palapala, aʻa ma pala, ae a tatala le tumutumu i laau toto, o togafiti e togafitiga ai fualaau faasaina (mo se faataitaiga, Epin po o Zircon) o le a le faalavelaveina sauniuniga a le fale. O lea la, i uluai faʻaaliga o le faʻamaʻi, ua fautuaina e fai togalaau togafitiga e faʻaaoga fualaau oona Oxyhom, Topaz, Hamair ma Alirin-B.

Seleseleina ma teuina o le seleselega totoma

O le taua o le ituaiga na mafua ai ona vaʻaia le vaitau o le seleselega, ona o le fua o le kukumba Ua maeʻa ese mai i le 42-45 aso o faʻamaʻi o le Emerald pe a uma le fatu.

E taua! Talu ai o loʻo i ai ni meaʻai i luga o lanu lanumeamata, e sili atu le vave puipui o ou lima i totigilima, a leai o le paʻu o le paʻu.
A maeʻa le seleselega, e masani ona faʻaaogaina e le tele o faletua: o nisi fou, ma mai le isi itu latou te seleseleina. Afai e te manaʻo e teu le fua i le umi e mafai ai, e taua le teuina i le taimi lava e uma ai le seleselega.

I le vevela o le vevela, e vave lava ona lafo, ma i totonu o le pusaaisa o le a mafai ona faʻasaoina lo latou ola fou e sili atu i le tolu aso. O le mea lea, o le filifiliga silisili o le a faʻaaogaina le pusa paʻu pepa poʻo le solo pepa. I le tulaga muamua, o mea na filifilia ma saunia lelei e tuʻuina i totonu o se taga palasitika ma ufiufi i le susu i le pito i luga, ma tuʻu ai i le nofoaga sili ona lalelei i le fale.

O lea o le a mafai ai ona e faʻapolopolo le seleselega mo le 10 aso, ae afai e te faʻapipiʻiina kukama taitasi i se solo pepa, ona oʻo lea i le lua vaiaso. Aua nei tapuni le ato i le fualaau aina, o le a vave ona faateteleina kukama.

E i ai ni nai auala e teu ai e talafeagai mo le faʻasaoina o fualaau o tautaliga o Emerald, ae i le tele lava o tulaga, e sili atu ona lelei le faʻasaoina, aemaise lava talu ai e matua faigata lava ona maua le tulaga lelei o fua na aoina, lea e manaʻomia mo le teuina mo le teuina.