Laʻau

Reo (Rook of Moses): tausiga ma togafitiga

Reo o se laau mai le aiga o le Commeline. Homeland - Aferika ma Amerika tuai. O nisi o nerds e aofia ai i le ituaiga "Tradescantia". O tagata masani e taua o "le au a Mose."

Faʻamatalaga

O le gagana o se laʻau faʻalauiloa ma le laʻau umi (tusa ma le 30 senitimita), e eseese lanu. O le pito i luga o laulaau e lanumeamata, o le lanu o loʻo i lalo e mai le lanumeamata ma le lanu violē. Avanoa i ituaiga, lapisi laulaʻau e mafai ona i ai ni laasaga uumi o lanu eseese, mai le lanu violē i le paʻu.

O le aʻa e eleelea ma faʻatu, o loʻo aʻafia lelei le aʻa.

O fugalaau e laiti, o le lanu e papaʻe. O se vaega o le gagana e amata ona fuga mai fugalaau i le pito i lalo o laulaau, ia nofo i ni mea se lua pe tolu.

Ituaiga mo le faʻaleleia o totonu

O ituaiga totonu o le gagana e aofia ai:

  1. Uu i le Pink (na o le piniki i le Rusia) o se fugalaau teuteu ma fasi piniki piniki i luga o le laʻau. O le mamafa o faʻamau e faʻalagolago i le maualuga o le malamalama.
  2. Spathacea Vittata - o le pito i fafo o le laʻau oneone, o le totonu e piniki.
  3. O le Vittata o se fugalaau e tutusa lelei le vaega, o le vaega pito i lalo o le lanu e lanu viole, i le pito i luga o loo i ai ni lanu samasama lanu i luga o se lanu meamata.
  4. Hawaiian Dwarf - o lau lanu lanu eseese (tolu lanu e faʻapipiʻiina: lanumeamata, paʻepaʻe poʻo le piniki).
  5. Compacta - laʻau viole-lanu meamata, o se maualuga maualuga o le faifeau.
  6. Rheo vesicle (motumled) - o laʻau e foliga mai i le vaa, o loʻo i ai liʻa lilac.


Aiga Tausi

O tausiga ile aiga e faalagolago i le vaitau:

ParakalafaTaʻeleʻele tautotogoPau le taumalulu
Nofoaga ma moliE sili le tuʻu i totonu o se potu susulu, ae natia mai le susulu o le la. O se nofoaga talafeagai e manatu o ni pupuni e feagai ma sasaʻe ma sisifo.
Lulu+ 22- + 24 tikeri.+ 14- + 17 tikeri.
TotogiE talafeagai lelei le faʻafefe. O le laau e tatau ona lueina. I le vaitau o le vavao, e tatau ona lafoaia le taualumaga. O le suavai e faʻalelei. E leai se mea e fufulu ai.
FaʻasaE manaʻomia le suāsusu malosi (faʻafuaseʻi i le lua i le tolu aso), ae le tatau ona faʻatagaina le taofia o le susu ile palapala. E faʻamauina le suavai i le vai malulu, lea e faʻaogaina mo ni nai aso aʻo leʻi faʻaaogaina.O le faʻasalaga e faia i aso uma 7.
Laʻei pito siliFaʻatau faalua i le masina. Soʻo se mea faʻalavelave faʻalavelave e faʻaaogaina mo laau totō ua tupu i totonu.Fafagaina e le faia.

Suʻeina: fagu, palapala, laasaga i lea laasaga

O le laau e le o mamafa i luga o le eleele, e pei o se tulafono, latou te faʻaaogaina eleele uma mo le teuteu ma le faʻaaogaina o laau toto. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faia i se tulaga tutoatasi se mea e ala i le faʻafefiloi o le meli, laʻau, oneone humus, oneone lelei ma le peʻa i vaega eseese.

Faʻalauteleina le gagana i tausaga taʻitasi i le tautotogo. O le fagu e te manaʻomia e faʻatau ai le lautele lautele, lautele ma loloto. E fautuaina le fesiitaiga o le laau mai le mea tuai i le fou fou e ala i le faʻaaogaina o auala, ia faʻaeteete ia aua nei faʻaleaga le eletise i tafatafa o le aʻa.

O laau matutua e manaʻomia ona totoina 2-3 taimi i le tausaga.

Mo le toe gaosia lelei, e fautuaina e mulimuli i laasaga taʻitasi taʻitasi:

  1. I le pito i lalo o le fugalaau fugalaau fou, o le alavai o le alavai 2-3 cm le mafiafia ua faataatia, faalauteleina le ele, piliki mumu mumu ma o pepbles o loo faaaogaina. O se vaega itiiti o le paluga eleele e sasaa i luga.
  2. O le ogalaau ua aveeseina ma le faaeteete mai le fagu tuai ma tuʻuina atu i le ogatotonu o le fale fou. Mo le puipuia o le faamaligiina o eleele mai aʻa, i ni nai itula ao le i totoina, ua fautuaina ina ia suavai le laau.
  3. O le vavao i le va o puipui o le ulo ma le paʻu o le eleele ua tumu i le eleele fou, o se mea e faʻafefeteina e le lima. E le tatau ona fufuluina le eleele, talu ai ona o le susu ma le ea e mafai ona vaivai.

Tofiga

A oʻo ina faʻalauteleina le gagana i tulaga faʻafefe, e mafai ona faʻalauteleina i auala nei:

  1. Laʻau. E vavae ese tipi mai le togavao, ona tuu lea i totonu o se mea susu o le oneone lelei ma le peat. A maeʻa le faʻaopoopoga o loʻo i ai se aʻa, faʻapipiʻiina i eleele masani. E mafai foʻi ona e faʻasolosolo le vavaeina o se siosiomaga vai, ona pau ai lea o laʻau, e le mafai ona fesootai ma le vai.
  2. Vaevaega. Ua ave se laau matua, ave i fafo mai le ulo, solo lemu ma vaevaeina i ni vaega. O vaega uma e tatau ona tutusa ma le tele, ma o le aʻa e tatau ona lava le atinaʻe.
  3. Fatu O fatu fou e ave ma tuu i totonu o se faʻafefiloi o oneone ma peʻa, e masani ona faʻafeinu. A maeʻa le faʻaalia o fualaʻau tuʻu i le eleele masani.

Mea sese i le tausiga ma le faʻaumatia

FaailogaMafuaʻagaFaaleaogaina
O le laʻau maualalo maualalo ma pala.Mo laau matutua, o le mea masani lenei, talu ai o le vaega pito i lalo o le paina ua faʻaalia i tausaga.Leai se mea e manaʻomia.
O talavou e paʻu.Tele masini palapala.E faaitiitia le faafia o le fafaga. I tulaga maualuga, ua suia le eleele i totonu o le ulo.
Le matagogo o lau lau laau ma faʻafefete.Le timu le lava ma le malulu i le potu.O le faʻafia ona faʻavaivai e faʻafetaui. Mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona sosolo se laau.
Faʻasalalau.Faʻamasuina i se vai e aofia ai se aofaiga tele o le calcium ma le chlorine. Le lelei le moli.Mo le faʻaleleia o vai, faʻapipiina pe faʻamamaina vai e tatau ona faʻaaogaina. O le laau e agai atu i se mea e sili atu le malamalama.

Faamai, meaola faalafua

O meaola faalafua, o le sili ona lamatia mo le gagana o fuainumera o iniseti. Pe a iloa nei iniseti i luga o laulaʻau, e togafitia le fugalaau i se fasimoli solution. I le taimi muamua aveeseina ma le lima ia iniseti matutua. I faʻamaʻi pipisi, faʻaleagaina laulaau, ma faʻasaina le togavao i iniseti pei o Fitoverm ma Aktara.

Faʻateleina le susu, e ono aʻafia le laau mai le aʻa poʻo le pala. I lenei tulaga, ua aveeseina le vao mai le ulo, o loʻo suʻesuʻeina le aʻa, ua aveesea uma vaega o maʻi.

Fai mai le Susuga a le Susuga a le Summer Summer: Reo - o se falemai

E tusa ai ma faʻailoga a tagata ma talitonuga taufaasese, o se fale e faʻamalolo ai le gagana. E fautuaina ina ia faʻaaogaina mo ituaiga faʻamaʻi:

  • rūmatism (i le tulaga o faʻamau);
  • manuʻa i luga o le paʻu (faʻapipiʻi le laupepa, tuu i se mea manua ma fusi);
  • afaina o le manava (inu i le foliga o se decoction, lea ua saunia mo le 20 minute).

Faatasi ai ma mea taua o se fugalaau, o lona mafai gafatia e foaʻi ai i tagata le malosi ma puipuia le aiga.