Lafumanu

Rabbits e le mate: aisea, mea e fai

O Rabbits e lauiloa mo a latou feusuaiga ma paaga i le tausaga atoa. Ae peitai, ei ai mataupu pe a le faatagaina e le lapiti le tane e sau ia te ia. Aisea e amio ai o ia ma pe faapefea ona galue i lenei mataupu, tatou te mafaufau i lenei tusiga.

O le a le matua e amata ai ona paʻu le lapiti

O sui o le toetoe lava o ituaiga uma o lapiti e mafai ona tauva i le lima tausaga. I lenei tulaga, o le mamafa o le tamaʻitaʻi e tatau ona (sei vagana ai ituaiga meaola) e le itiiti ifo i le 3 kilokalama.

E taua! E le mafai ona faʻavaveina tamaitai mo se taimi uumi nai lo le taimi faʻatulagaina - latou vave amata ona maua le mamafa ma faʻavaivaia lo latou gafatia e faʻafefiloi.

I le taimi lava e tasi, o le matua o le matua e eseese: o le laʻititi lea o le ituaiga, o le mea muamua na sauni ai manu e fafagaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le lapiti e faʻailoa mai le paʻu lanu uliuli-enaena pe lanu pe a ono tausaga o le 6-7 masina. E taua foi le amanaia o le mea moni pe o le lapiti o se tulimanu mo le faʻaipoipo. E mafai ona e filifilia lenei mea e ala i le matauina o lana amio. I le leai o se manaʻoga, o le fafine e amio le mautonu. O lona pulou e i ai se lanu piniki enaena ma e le faʻateleina.

O le taimi lava e tulaʻi mai ai le manaʻo feusuaʻiga, e naunau le lapiti. O nisi taimi na te musu ai foi i meaʻai, ma loimata i luga o lona fatafata. A o faagasolo lenei vaitau, ua sasaa le galu, maua mai se paolo lanu piniki. O ia ituaiga faʻamaoniga e maua mai i fafine o ituaiga uma.

Atonu o le a aoga mo oe le aʻoga pe faapefea ona fuafua le taimi o le tulituliina o lapiti, faʻapea foʻi ma le taimi e mafai ai ona faʻatagaina le lapiti e faʻatasi.

Afai o le lapiti ua uma ona fananau mai i le fanau, e ono tulaʻi mai le manaoga i le aso e sosoo ai pe a uma le pulou ma e mafai ona oʻo atu i le lima aso. Ona faʻaitiitia ai lea o le sailiga, ma e oʻo mai se vaitaimi o le filemu.

O sea liʻo mo tamaitai taʻitasi e faapitoa. I nisi, e tupu i le mavae ai o le 9 aso talu ona togafitiga, i isi - pe a mavae le 15-20 aso.

E le faatagaina e le lapeti le lapiti: aisea, mea e fai

I le faatusatusa i tamaitai o isi meaola a le aiga, e mafai e le lapiti ona tuu le lapiti ia te ia lava pe a uma ona tuʻuina. Peitai, o mea eseese ma tulaga e mafai ona aafia ai lona uiga.

Tele vevela poʻo malulu

O lapisi e faigofie ona suia i le siosiomaga. O le mea lea, afai o le lapiti e vevela tele pe vevela, o le a ia le faatagaina le tama e sau ia te ia, ma lagona lagona e ono tulai mai ni faafitauli pe a ave le lapiti, o le mea lea ua tetee ai o ia i se maitaga atonu.

Matou te fautuaina e aoao 6 auala aoga e fesoasoani ai i lapiti i le vevela.

O le mea e lelei ai, o lenei tulaga e faigofie ona faʻaleleia. I le tau vevela, e fautuaina e vaʻavave le potu i taimi uma ma ia mautinoa e le maualuga le vevela i luga aʻe o le +25 ° C. I le taumalulu, e le tatau ona paʻu ile vevela +5 ° C. I le faaopoopo atu, e ui lava i le mea moni e mafai e lapiti ona pagatia i le tausaga atoa, e le tatau ona e teuina i le ata.

Le lelei le moli po o sina avanoa i totonu o le masini

O le leai o se malamalama e mafai ona aafia ai le manao o le lapiti. O lenei faafitauli e foia e ala i le faapipiiina o moli faaopoopo pe ala i le siitia o le cell latalata i le malamalama.

O se potu vaapiapi foi ei ai sona aafiaga leaga i le gaosia o le tino. Ina ia mafai e le lapiti ona fia faaipoipo, e manaʻomia e ia le avanoa mo le faʻatinoga. Afai e le lava le avanoa o le fafine, e faʻapipiʻiina o ia i se pa puipui tetele.

E te iloa? O nisi o faifaatoaga e mafai ona maua mai le tasi tagata e 10-12 litters i le tausaga.

Le lelei le taumafa

O meaai le lelei e masani lava o le mafuaʻaga o le toilalo o le lapiti. I le taumafanafana, e tatau i lapiti ona maua vao mutia i se aofaʻiga saʻo - o le sili atu, o le lelei mo le manu. I le taumalulu, pe a 'aina e le lapiti na o vaomatua, e manaʻomia le faʻamaoaigaina o le fafaga faʻamaʻi faʻamalaʻau-minerale. Le lava o vitamini e aʻafia ai le tino o le tino, ma o le fafine e le tuʻuina atu i le lapiti.

Ina ia tupu manuia lapiti, e tatau ona e tuʻuina atu ia i latou meaʻai talafeagai. Mafaufau i masani uma o fafagaina o lapiti, faʻapea foi le suʻe pe faapefea ona fafaga le lapiti, ma le mea e leai.

E le o ese mai le taimi ua mavae

O nisi faifaatoaga, o le aso talu ona amataina, latou te tausia se tane fou mo le vaʻai. Faatasi ai ma se faiga faapena, pe a mavae se taimi patino, e vaivai le tino o le lapiti mai le solo, ma o le fafine e le ioeina ia lava o se paaga. O le a leai se manaʻoga mai le fafine e tusa lava pe ua tele naua fanau.

Tuai pe ua lofituina

Afai o le lapiti ua "matua", o lana feusuaʻiga ua mou atu. E masani lava ona oʻo mai lenei tausaga pe a mavae le 3 tausaga. I lenei tulaga, o se tulaga masani lava e le maua e ia le tuliga, ma o le a ia le faʻaumatia le taimi i le tane.

E le mafai ona paʻu se fafine e sili atu i luga, ona o le mamafa e puipuia ai le maitaga. Mo se fesoʻotaʻiga lelei, e tatau i le lapiti ona iai ni faʻatusa talafeagai.

Ona o faʻamaʻi o le gaosia o le tino

I le tulaga lautele, o tagata mamaʻi ua teena i le amataga lava. Ae o tamaitai soifua maloloina i luma atu, e mafai ona aliali mai le edema o faʻamaʻi poʻo le faʻatuina mai ia i latou. O loʻo faʻamaonia mai ai le i ai o faʻamaʻi o le faʻaleleia. O se lagona tiga tiga i le matasele e mafua ai ona teena e le tamaitai le faafesootai.

O le mea moni, o le ituaiga lapiti e le fetaui mo le vaʻai. E manaʻomia ona togafitia - ia faia se auʻiliʻiliga o microflora ma faʻataʻitaʻiga togafitiga.

E taua! Faʻatonuina mastitis lapiti e le faʻaaogaina mo le toe gaosia.

Ina ia puipuia le maʻi mai le avea o se mafuaʻaga o le toilalo, e tatau ona suʻesuʻeina manu i luma o manu faʻanofo. O tagata mamaʻi e faigofie ona iloa i faʻamaʻi tiga.

Ou te le fiafia i le tane

E pei o tagata, lapisi e matua faigata tele i le filifilia o se paaga. E foliga mai, o le a itiiti se filifiliga i latou i se talavou. I le taimi lava e tasi, e le o tuai tele mo i latou e maua se paaga. O lapiti lapiti e gaosi ma filifili ma le totoʻa se tane. A aunoa ma lo latou manaʻo, o le a le aoga le vaʻai.

Tinaʻitaʻi, afai latou te le fiafia i le paaga ua fuafuaina, i auala uma lava e lafi mai ia te ia ma sola ese. I lenei tulaga, ua aveese le lapiti ma ofoina atu na o le aso. Afai e le manuia taumafaiga lona lua, e sili atu ona lelei le filifilia o se isi alii.

Ina ia faʻafesoʻotaʻi, e tatau ona e matauina mea e te manaʻo i ai lapiti. E masani lava, afai e nonofo faatasi tamaʻitaʻi, e avea i latou ma uo. E faʻapea foʻi, o tamaʻitaʻi e toʻalua o nonofo i se eria lautele o uo. Ae i le vaitau o le tafaoga, o taua i le va oi latou e le masani ai.

Tina o le tamaitai poʻo le molimoli

A o faagasolo taimi, e vaivai le tino o le lapiti. O le mea lea, o le libido o loʻo i ai foi. A o faagasolo lea vaitau, e le fautuaina le lapiti lapiti. Afai o le lapiti ua maeʻa, o ia foi, o le a le faatagaina le lapiti ia te ia. I lenei tulaga, e sili atu le tuʻu ese o le paaga ma siaki le lapiti.

Mafaufau pe o le a le umi e maua ai le maitaga o le lapiti ma le auala e fuafua ai, ma faitau uma foi e uiga i le vaitau taumalulu ma mea e maua i le auala.

Aisea e le manaʻo ai le tane e paʻu

E ui lava ile gaioiga faanatura masani, e mafai ona lapisi lapisi ma e le ufiufi ai le lapiti. O tagata solitulafono o ia tulaga e mafai ona avea ma itu eseese.

Zazhirel

O le mamafa o le mamafa e puipuia ai le le gata o le gaioi, ae e aafia ai foi feusuaiga. Ma o le ala ese mai lenei tulaga e talafeagai ma atoatoa meaʻai. 10-14 aso ao lei oʻo i le mea ua fuafuaina, e tatau ona tuʻuina atu i tama tane paluga pateta, palu vaovao ma paluga, ma le aofia ai meaai ma mea taumafa faʻalauteleina e maua i le malosi.

Ona o le afaina o tino

Le lava le manao i tama e mafai ona tupu pe afai e le lelei o ia i le tino. O le mumū ma le malulu e tuʻuina atu ai i le manu le le faʻavauvau, o le mea lea e le oʻo ai i le lapiti. Afai e teena e le lapiti le fafine, o loʻo suʻesuʻeina ma, pe a tatau ai, togafitiga faʻasoasoaina.

Togi po o le lice

O le i ai o parasite i luga o taliga po o lauulu o le lapiti na te le maua ai se feusuaʻiga. O le faʻapipiʻiina o le paʻu o le manu, mite ma lice e mafua ai le ita ma le vevela. Faailoga o le i ai o parasite e malulu i luga o le paʻu, mumu ma le fula. A maeʻa ona foliga mai, o le a latou oso, ma o mai i luga o latou nofoaga.

E iloa lelei o le gaogao o siama e matua le maloloina mo le ea. Ia faʻafesoʻotaʻi faʻamaoniga, metotia o togafitiga ma le puipuia o siaki i le lapiti.

O siaki e mafai ona nofo i le taliga, lea e mafua ai ni faafitauli ogaoga. I lenei tulaga, o lapiti e avea ma mea e leai se mea, galo ai lo latou fiaai, ma atonu foi e oti. O manuʻa mamaʻi ua vavae ese ma togafitia, ma o le fale ma le suʻesuʻega ua faʻamaʻi.

Manua po o sana i luga o paʻu

O le maʻi faʻamaʻi o se mea e masani ona taatele e masani ai le toʻatele o faifaatoʻaga. O valaʻau o vae vae, o loʻo tumau pea ma pasi, e masani lava ona maua i vaalele. O le mea e masani ai, o lenei faafitauli e tupu pe a faʻaaogaina e le faʻaoga ni solo. Rabbits i lenei setete e le mafai ona paʻu.

E taua! O le tele lava o mea uma lava e valaʻau i luga o vae o lapeti e gafa.
O le mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi o le gaogao o le vaomatua, lea e faʻapupulaina ai siama. Mo le puipuia o sea tulaga, e tatau ona e faʻaaogaina se manoa felaʻasaʻi mama, ia siakiina e le aunoa le moega, faʻaumatia le fale.

Ua vaivai

O se taunuuga o le tele o matesiga i le lapiti, e le mafai ona tupu le feusuaiga. I lenei tulaga, o le filifiliga pito sili ona lelei o le na o le totoina o le meaola i se isi potu ma mautinoa lona malologa. E tatau ona lava le vai ma maua ai se paleni taumafa. I le taimi, o le lapiti o le a maua le malosi ma o le a saunia mo faiga fou.

E te iloa? O le taimi sili ona lelei mo le faʻafaʻaipoipoga o le taeao ma le afiafi. Ma o masina sili ona le manuia mo le faʻaipoipoga o Oketopa ma Novema. I le taimi lea, o lapiti e sili atu le faʻaaoga.

Aisea e ufitia ai le lapiti, ae le o le maʻitaga

O le taunuʻuga o le vaʻai ua siakiina i le 10-12 aso. O le fafine o loʻo nofo i luga o se laufanua laugatasi, e feagai ma ia. Faatasi ai ma le tasi lima, latou te ave le mumu, ae o le isi lima o lagona le manava i le vaega o le pelvic (o le pepe e leai se taimi e alu ai i le vaega o le manava). Afai e maʻitaga le lapiti, o le vaega lenei o lona manava o le a sili atu ona pala. A e lagona e mafai ona e vaʻavaʻai i polo ovalu 1.5-2 cm i le tele. Afai e te le maitauina soʻo se faʻailoga o le suimui, o le taunuuga o le le manuia o le vavalalata atonu e:

  • ava fafine;
  • vavalalata vavalalata;
  • ua oʻo mai le matua o le matua mo le vaʻavaʻai;
  • lalo o meaai;
  • le i ai o tulaga tau leaga;
  • tafaoga masani;
  • uiga taʻitasi.

E taua! Toto faʻamalosia pe a le talia le fafaga. E mafai ona faʻamaeʻa na o manuʻa, ae faʻapea foʻi ma le oti o manu.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le fausiaina o lapiti e le o se mea e sili ona faigata, ae o loʻo i ai lona lava tulaga ese. Ina ia maua ni fanau lelei ae le o le le fiafia i lau lava filifiliga, e tatau ona e mulimuli i ni nai tulafono. Ma e le tatau ona e le fiafia e uiga i le vevela o le lapiti mai le mating. Na matou faamaonia o le faafitauli e mafai ona tagofia saʻo i le taimi.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Na ou faalogo e mafai ona faateleina le tulimanu o se lapiti faatasi ai ma le fesoasoani a fatu fatu. E tatau ona sosolo le saito, rye, sana, faatali seʻi oʻo ina tupu. Ona faʻagogo lea i luga o se fasi pepa, tuʻu le lapiti, ona osooso lea i le tama. Ae i se tulaga aoao, i le taumalulu i le malologa o le lapiti, ua faatulaga lelei le natura. Afai e te faaosofia, faapuupuu lona olaga.
Aksyu
//www.ya-fermer.ru/comment/6380#comment-6380