Aseta

E faʻapefea ona tuʻuina le faʻaoga i le fale ma o latou lava lima

O le alualu i luma na maua ai le tele o meafale fale ma isi masini, e aunoa ma se aiga i ona po nei e le mafau- fau. O le tele o ia mea e mafai ona maua mai i le fesoʻotaʻiga, ona i ai lea o se faʻafitauli: ia faʻatau "tau" faʻatasi ai ma maea faʻaopoopoga, lea e foliga mai o latou vevesi le fale pe faʻapipiʻi isi laupepa. Sei o tatou nonofo i le fesuiaiga lona lua, saili uma faʻaaliga o ia galuega.

Filifilia se nofoaga

O le laasaga muamua o le fuafuaina lea o le nofoaga e faʻatulaga ai. O lona uiga, e oʻo lava i le amataga o le galuega, latou te fuafua pe faʻapefea ona tufatufa soʻo. E faʻalagolago i le ituaiga potu.

  • O lea, i totonu o le potumoe ma le potu malolo o laʻau e masani ona tuʻuina i itu uma e lua o le moega poʻo le sofa, faʻapea foi nofoa. Afai tatou te talanoa e uiga i se sofa poʻo se laulau o le moega, ona i ai lea o le tele o auala i le ala, tuʻufaʻatasia i le tasi iunite (mo le molia o le telefoni ma isi masini). E tutusa foi lea mea i le potu malolo, lea o le a tuu ai se televise po o se pusa tioata ma se pulupulu.
  • Ofisa. O le nofoaga autu e latalata i le laulau. O fesoʻotaʻiga tele o le a lava. Ae ei ai ni nuances. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tulaga maualalo e sili atu mo le komepiuta, ma mo le komepiuta poʻo le papalama e sili atu ona faigofie nai lo sola ua tuʻuina i le lima. Aua nei galo e uiga i le faʻatau - o se mea e te manaʻomia e fuli ai le moli poo le tau mai le telefoni.
  • I le alatele ma le alalaupapa O loʻo tuʻuina ia lalo i lalo (ina ia lava le umi o le maea o le fufulu mama).
  • Meaʻai. O loʻo faʻapipiʻi faʻamau i le pusaaisa, kuka ai luga ma faʻavela eletise eletise. Mo se masini toto, keta ma isi masini, latou te faia poloka o le 2 laupepa, na o le maualuga lava o le laulau. O masini eletise, televise ma le pulou e mafai ona faʻaaogaina mai i vaega eseese pe lua (mafaufau i le umi o le uaea).
  • I totonu o le faletaele faatasi ai ma le i ai o se masini fufulu, faʻapipiʻi fola. O le faletalimalo faʻasalalau e mo le paʻu eletise ma le lauulu. O faʻamalamalamaga faaopoopo poʻo masini massage e faʻamalosia e poloka poloka.

E taua! Mo nofoaga e maua ai le maualuga o le suavai, e sili atu le filifilia o ni atunuʻu ma ni pupuni faʻailoga ma pupuni e ufiufi ai fesoʻotaʻiga.

Le fesili itiiti ifo le taua - mamao mai le fola. O nei fuainumera o loʻo faʻatulagaina i le GOSTs ma isi faʻataʻitaʻiga, ae o le mea moni o le tulaga o le Soviet na fuafuaina mo le tele o meafale (ma le maualuga e tele atu iina), ma o Europa e foliga mai e "maualalo".

O lea e tatau ona e taulai atu i le aoga ma le saogalemu.

Afai e te ave se potumoe, o le filifiliga aupito sili mo le fafo i lalo o le moli o le a avea ma se maualuga o le 70 cm, ma le 30 o le a lava mo tagata suauu;

I le tulaga o umukuka Isi faailoga:

  • 10-20 cm o le a lava lea mo se pusaaisa poʻo se fafie (pe a fai o le maea e le puupuu). O le pupuu o le uaea o le, o le maualuga o le outlet, e leai se vnatyag galuega;
  • soʻo mo isi mea umukuka tumau i le 1.1 m mai le fola. O le eseesega ma le "apron" o loo i le lautele o le 20-25 cm;
  • O le a manaʻomia le 1.8-2 m.
Aua faletaele O fua nei ua fautuaina:

  • fesoʻotaʻiga i lalo o le masini fufulu i le maualuga o le 40-50 cm;
  • 1 mita e lava mo se lauulu lauulu poʻo se uila eletise;
  • afai o le faʻapipiʻiina o se vaomatua e fuafua, e 1.5 mita uma e ave.

Faʻalogo lelei i le mamao mai le pusa i le fagu, tap poʻo le goto - i le puna vai e tatau ona itiiti ifo ma le 60 cm (faʻalelei, mita, ae le o taimi uma lava le uʻu). E le gata i le faletaele e faasaina ona i ai lalo o le 15 cm mai le fola.

E te iloa? I Niu Ioka, i le Pearl Street, o le uluai eletise i le lalolagi, na faia e Thomas Edison, sa i ai. I le taimi muamua, na fefefe tagata nonofo i le alatele i le eletise, ma o tamaiti sa faasaina ona faalatalata atu i le punavai o le malamalama.

O le aofaʻi o atunuʻu e tatau ona faʻatulagaina i le taimi muamua, faʻatatau i le numera o tagata faʻatau. Faailoga iloga o loʻo taua i lalo:

  • potumoe - 3-4;
  • potu malolo - 4-6;
  • nofoaga faigaluega - 3-5;
  • alatele, tafatafa - 3;
  • umukuka - 4-5;
  • faletaele - 2-3.

O fuainumera ia e mafai ona fetuunai. Ae ui i lea, mafaufau i le tele ma po o le a le masini e faʻaaogaina i potu eseese.

E toʻatele e tuʻu laupepa i se pito (tasi pe lua "luga" i le tulaga o le faʻatauina o masini fou).

Meafaigaluega taua ma galuega sauniuni

Mo le faʻatulagaga e manaʻomia:

  • suauu po o le malosi eletise eletise;
  • bit i le foliga o se pale po o se mea faapipii (mo le drywall - talafeagai mo le lapoa o le tagata e tipi);
  • auger ma le papa (8 mm);
  • sikulipi (saʻo ma le koluse);
  • penitala, lipine fua ma le maualuga;
  • fagu, putty ma le paʻu mo galuega mulimuli.
  • o le i ai o se samala, solo ma le pulumu o le a na o se faʻaopoopoga.
E faʻapipiʻi le meafaigaluega, e mafai ona e amata. O le amataga o le galuega e amata i se faailoga: faatasi ai ma se fuataga fua e faailoga ai se maualuga talafeagai, ma faatasi ai ma le fesoasoani o se fale ma se penitala latou te sasaina i tua o le itu i luga o le itu i luga o le itu.

E taua! O le pu i totonu o le sima sima e mafai ona faia i se vaega laiti, ae o le drywall e manaʻomia ai le faʻasologa saʻo.

Faʻapipiʻi i luga ma faʻatotonugalalo le pito i lalo, liʻo i se penitala - o le otootoga mo le lumanaʻi lumanaʻi ua saunia. I sauniuniga mo le faʻapipiʻiina o le poloka o le socket, ia manatua e tusa ma le 7.1 cm le mamao - o le tulaga masani lea i le va o tagata maua.

O le mea moni, e tatau ona e tapeina le eletise i le fale e ala i le tapeina o le vaalele eletise i luga o le lisi, poʻo le faʻamalosia o le laina i se isi potu.

Tuuina atu o le cable

E manaʻomia foi le manava mai fafo mai fafo. O le tele o taimi, o laina e mafua ai ona le lautele peni loloto e oo atu i le 2 cm (ua vavae i lalo i le puipui ma se pulufana ma se vaʻaloga).

O le filifiliga aupito sili lea mo paʻu ma piliki puipui. O faʻaupuga e matua faʻatapulaʻa ma faʻasaʻo, e aunoa ma ni faʻalosaga ma ni pulupulu. Faʻafetaʻi le maualuga maualuga - 2.5 m mai le fola poʻo le sili atu (pe a mafai e le taualuga ona tuʻuina). Tasi auala - atinaʻe i fafope a tuʻuina le uaea i luga o paʻu pepa lakapi fafo o loʻo taʻavale i luga o puipui. O lenei metotia e talafeagai mo galuega i totonu o potu e ufiufi puipui puipui laupapa pe afai e leai se manao e "fai le pefu", pei o le atinaʻe o faitotoa.

E te iloa? E tusa ai ma se tasi o faʻamatalaga, o le ola i luga o le lalolagi e mafai ona aliali mai ona o le ... faʻaleleia eletise e pei o le uila (faʻapitoa na latou faʻalauiloaina se tuufaatasiga o mea amino). O le mea moni, o le mafaufau e tele naua ni feeseeseaiga.

E toatele e faʻaaoga pipili palasitika poʻo lima faʻalanu. Latou te faʻalagolago e puipuia le uaea, ae aua le foliga sili atu le matagofie. E masani lava ona tuʻuina i totonu o paʻu, lea e faʻapipiʻiina i le maea o le galuega.

Faʻatulagaina o galuega

O le nofoa tatau mo le atunuʻu o se tasi lea o mafuaʻaga e faʻamautinoa ai le saogalemu ma le faʻaaogaina masani o masini eletise. E i ai ni nai fesuiaiga o ia galuega: a le o le suia o le pusa tuai poʻo le tulei i totonu o se "nusi" fou. Tatou amata i le muamua.

Le faʻaaogaina o pusa tuai ma fafo

Ole laʻititi ole taimi e faʻaaogaina ai, lea e faʻatino i le faasologa lenei:

  1. I le faʻamalosiina o le laina, latou te vaʻavaʻai ai le taula ogatotonu faʻatasi ma se sikulifa. Ua aveeseina le laulau ma le faavaa.
  2. Mo le malupuipuia, ia mautinoa o le laina e mautinoa lava e leai. Afai o loʻo i ai pea le eletise, o le moli o le moli i luga o le sikulipili e faʻamalamalama pe a faʻafesootaʻi le vaega. I le vaai i lenei, ia mautinoa e tape le eletise.
  3. Ona tatala lea o le itu o le sikuea ma aveese le soʻo lava ia, e pei lava ona mafai e le uaea.
  4. E tumau pea e toe vaʻaia laina, ave laina i le itu ma aveese le pusa tuai.

Vitio i le auala e faʻaumatia ai le tuatusi tuai ma faʻaofi se mea fou

O nisi taimi e aliali mai e leai lava se mea faʻaleagaina. O le tulaga e faʻamaonia e ala i le tuʻuina o se mea fou (lea o le a talanoaina i lalo ifo).

E taua! Afai o le atigipusa tuai i sina taumafaiga laitiiti e alu i totonu o le puipui, o lenei nofoaga o le a faʻamalosiina i le mea lava lea e tasi poʻo se mea itiiti o le sima, tuʻu i le vaega "faaopoopo".

Ae ui lava i le taimi muamua, siaki le taulaʻi na tuʻuina mo le faʻamalosi. Afai e le faʻamalosia le talitonuina (poʻo le sili atu foi le leaga, ua liusua le soʻo tuai), o loʻo faʻapipiʻiina le uila i se faʻavae fou. I le taimi lava e tasi, o le pulupulu e aveesea le pefu ma le tele o fasi pepa.

Le faatulagaga o le fogaeleele i lalo o le mamanu fou

O le faʻapipiʻiina o se atinaʻe fou e tatau ona galue malosi. O le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o le sima faʻamalosi. O le algorithm e galue e pei ona taua i lalo:

  1. I luga o le tagata e faʻapipiʻiina le pale, lea e faia ai se pu. I le tuʻuina atu i le fuafuaga fuafuaina, latou te amata ona faia se "faʻaologa". O lona loloto e tatau ona 4-5 mm le maualuga nai lo le maualuga o le ipu pito i lalo.
  2. Afai e na o se fofo i le lima, o loʻo i ai se isi ala e alu ese atu ai - 10-12 vaʻa puʻeina faataamilo i le taamilosaga, o le au oso i le va o le mea e tuʻituʻi lelei i lalo ma se solo.
  3. Ia faʻamamaina ma le faʻaeteete le pefu mai le paʻu, taumafai i le pusa. Faʻatasi ai, ni puʻupuʻu na muaʻi seleina mo le faʻaogaina. Na uma ona faia.

E foliga mai e faigofie, ae o loʻo i ai nisi faʻaoga. Muamua, sauni mo le mea moni o le ai ai le tele o pefu. Lona lua, e tatau ona e uuina le meafaigaluega i le tulaga tonu - e le tatau ona i ai ni mea faʻavevesi. Aua puipui paʻu o le faasologa e tutusa. O le eseesega ua na o le meafaigaluega (faʻamaua tele i luga o le fofo) ma taumafaiga. O le mea e pala, ma e leai se mea e tatau ona faʻamalosi malosi. Manatua e uiga i lenei mea, o nisi taimi e le na o se lua e maua ai, ae faʻapea foi le taʻe.

E te iloa? I totonu o le afi afi o le aai o Livermore (USA) o loʻo i ai se matauila e masani ona galue mo le silia ma le seneturi, talu mai le 1901.

I le tulaga o avanoa i lalo lua fagu e taua le faʻatulagaina o nofoaga autu ma le tuusaʻo tonu. O le "socket" e maua mai ai le tekinolosi lava e tasi e siakiina e ala i le vaʻaia o le osofaʻi mai faʻatasi mai pusa.

Faʻatulagaina o se meaʻai pito i lalo

O le nofoaga mo pusa ua saunia, pe a tulaʻi le podrozetniki i luga e aunoa ma se faʻalavelave - e mafai ona e amata faʻapipiʻi i totonu sima faʻamalosi:

  1. A maeʻa ona aveese le efuefu, faʻaaoga se mea muamua.
  2. A maeʻa, faʻavaivaia le faʻasalaga poʻo le faʻapaʻuina o mea faʻapipiʻi (e ui o le alabaseta o le a faia). Faʻaavanoa loa se tamai laulau o le faʻapotopotoga i totonu o pupu - e vave ona miti le palapala.
  3. Faʻasoa se mea e sili atu pe itiiti ifo foi, ma se pupuʻu vaiti.
  4. Faʻasaga le uaea i totonu o pupu i le "tioata", ma lolomi le pusa i totonu o le fofo (o le pito i luga e tatau ona fusi i le puipui). O le faʻatulagaina o le pito i lalo i le tutusa, i lenei laasaga e ave ai se maualuga, lea e siakiina faʻataʻatia.
  5. A maeʻa lena, faʻapipiʻi le uila e uʻu ai le fausaga atoa. O loʻo tuʻuina atu faʻasalalau vaega o le fofo pe a faʻamalosi.
  6. Faʻavae le sooga faʻatasi ma le puipui, eleele, mea faʻapipiʻi, ma pe a timu, faʻafefe ma oneone ina ia maua ai se laufanua laugatasi.

Vitio: auala e faʻapipiʻi ai se puipui i lalo o le puipui

Ma malogo E le o le tulaga lea - o le faiga muamua o le fofo e masani lava ona le faia. I le isi itu, e manaʻomia le lapataiga: o le maelega tele e afaina i le mea moni ua vaeluaina pito o le pu, ma o le a ulufale atu i totonu le atigipusa, ma ua leiloa le pito i tua o le lagolago.

I le faʻaopoopoga, mo le drywall, o pulou faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻatasi ma ni kulupu faʻaofuofu faʻapipiʻi i itu e faʻaaogaina.

E taua! E manaʻomia le fesoʻotaʻiga o le eletise voltage i le mea masani o le fale - o le masini e taugofie, ae aoga.

Faʻasologa pepa

O le tolu (i totonu o fale tuai - lua) o faʻataʻitaʻiga o le uaea ua faʻaofi i totonu o le pusa o le a tuʻu ese. Ina ia iloa tonu le auala o le a tuʻuina atu ai, ia vavae ese ma le faaeteete le faʻamaufaʻailoga puipui.

I le faʻaseseʻaina o vela saoloto, o loʻo tuʻuina atu i latou i faʻamamafa. O lenei mea o le a faʻaalia ai le tele o telefoni e tatau ona tipi (masani lava 6-7 cm le umi mai le pito o le pito i lalo o loʻo totoe).

O le mamaina lava ia faʻamamaina ma le faʻaeteete, aveese le 1-1.5 cm o le faʻamoega mai pito. O le faʻaogaina o le telefoni e taamilo i le mama i luga o le laina - o lenei mea o le a faʻaleleia ai le vaega o fesoʻotaʻiga. Ia mautinoa o le "paʻu" taitoatasi e le pipii. Pe a sui le atigipusa, o nisi taimi ei ai le faʻafitauli i le telefoni - e mafai ona faʻavevesi i pito, pe e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le uʻamea apamemea i le aluminium tasi. I ia tulaga, fesoasoani i fafo transition transition. O se filifiliga sili lea mo i latou e mananaʻo e faʻamautinoa pe a leai se faʻafesoʻotaʻiga.

E te iloa? O uluai tusitusiga tusitusia i le eletise eletise ua tusia i le 2750 TLM. I tusitusiga anamua a Aikupito, o le vaaiga o le fagota mo se eletise eletise ua faamatalaina (ma e mafai ona ia tuuina atu se pusa 360 V).

Tuu faapenei:

  1. E faʻamafaʻi le fautuaga a veins. Ua aveese le inisalima e 5 mm, ma o le telefoni e seti tutusa (e aunoa ma ni leua).
  2. O lavalava e ofuina ina ia tusa ma le 0.5-1 mm le uili. E tatau ona ufiufi le pito i le faʻamaʻi.
  3. O faʻamalosi i itu uma e lua ua faʻapipiʻiina i paʻu, ma ua faʻapipiʻiina foi le tele o uili i se fusi faʻamalosi.

O sina taimi e faʻaaoga, ae faʻatuatuaina. O le mea autu - ia tuʻu le meaʻai i totonu o le atigipusa (ae le o totonu o le fusi).

Faʻasalaga i fafo

O le polokalame o le fesoʻotaʻi atu i fafo i le tolu-core cable e faigofie lava:

  • O le lanu samasama-lanumeamata (eleele) e faʻapipiʻi i le nofoaga autu.
  • Blue po o le lanumoana-paepae "zero" ua tu i le itu agavale.
  • I le itu taumatau, o le vaega ua aveeseina ma faʻapipiʻi (paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe paepae).
E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai se mea faʻatau: o le mama faʻamamaina o loʻo uu mau i le faʻaoga masani poʻo le tautotogo. I totonu o fale ei ai laina tuai e aunoa ma se taʻitaʻia eleele, o le mataupu faavae e tutusa.

Lua laina, faia e le tasi iunite, e fesoʻotaʻi eseese. O le "Earth" o loʻo faʻapipiʻiina i le pito i luga, o le Phase ma le "zero" o loʻo faʻaalia i le itu tauagavale ma faʻamautu (e leai se mea i luga o le tasi ipu - o le a taʻitaʻia ai i se vaʻavavega puupuu).

Faʻapipiʻi i fafo

Faʻamautinoa le sao saʻo ma le faʻamaoni o tagata e fesoʻotai, o le uila e paʻu malie ma tuu faatasi ma le soʻo i totonu o le pusa. I le taimi lava lea e tasi e te taumafai e aua le faʻaogaina le telefoni.

E taua! A faʻapipiʻi, ia mautinoa o le telefoni e le paʻi le tasi i le isi.

Ona faʻapipiʻi lea o le masini i pito pito i luma. E tatau ona siaki pe faʻapefea ona i ai le laina, ma pe i ai se skew i luga o le vaalele. Aʻo galue i ni puipui mausali e le manaʻomia ona taʻalo ma lona malosi uma, a leai o le mauga e ono lamatia ai le oso. Le tulaga lava e tasi ma le faʻamago.

Faʻapipiʻi le faapipii

E tumau pea le faʻatulaga lelei o le faavaa ma seʻi i luga o sikulima. O le vaega mulimuli o le galuega - le faʻapipiʻiina o mea teuteu teuteu. E tatau ona laeiina lelei, e aunoa ma le masalosalo. O le faʻamauina o le totonugalemu tutotonu.

O le a le mea e fai pe afai e faʻasaʻo le pusa

E eseese tulaga, ma o le mea sese i le faʻapipiʻiina o le "tioata" - e le o se faʻalavelave.

O le mea sili ona saʻo (ae i le taimi e tasi ma le taimi) o le faʻamaʻoina o le aveeseina o le pipi, e le faʻagaloina e tilotilo i le faʻapipiʻiina pe afai e le taʻalo i luga o le uaea na sau i luga o le laina.

Ina ia aloese mai lenei mea, latou te faia se loloto i totonu o lenei eria.

O le mea moni, o vaʻavaʻa uma ma le telefoni i le taimi o le faʻamalosia o le sui e siakiina.

E te iloa? I vaega eseese o Iapani, o loʻo maua nei i fesoʻotaiga i ala eseese: i le itu i sasaʻe - o le tulaga masani 50 Hz, ma sisifo - 60. O lenei mea e mafua mai i le atinaʻeina o le malosi i le atunuu: i le amataga o le eletise, na faatauina mai masini eseese, ma mulimuli ane, .

Mo i latou o loʻo i ai le puipui ua faʻafefiloi ma poloka pulu, ma e le mafai ona faʻagasolo le laititi ona o le leai o se avanoa mo se mauga malupuipuia, o le isi fesoasoani o le a fesoasoani:

  • aveese le ufiufi mai le soʻo le malosi;
  • i totonu o le faavaa (pei ona mafai ona mafai i le tino), toso ni pu 3-3.5 mm le lautele, ma faʻapipiʻi mata e faʻapipiʻi ai iina;
  • pe a uma ona faʻatutuina le soʻo masani, e toe faʻatulaga mea uma.

O se metotia faʻafaifeʻau, ae aoga. Tau lava e aua nei galo e siaki ia tagata fesootai.

Faʻapitoa o le faʻapipiʻiina o atinaʻe lua

Mo se fale faʻaonapo nei ma le tele o meafale, e lua fausaga e masani ona faʻaaogaina. Ae o le faatinoga o loo faaalia ai o le "manua" lauiloa i se tasi o podozetnik e manaomia e sui ai le sootaga tutusa o ni atigi se lua (faatasi ai ma le uaea eyeliner mo ia) - o le a sili atu ona latou taulimaina ia uta.

Vitio: auala e faʻapipiʻi ai se faletupe e lua

E tusa lava pe leʻi faʻatulagaina, e tatau ona e faʻatatauina le uta i le masini: e le sili atu i le 16 A.

A faʻapipiʻi le pito i tua o le uaea e manaʻomia e teu, ma sili atu - faʻaaoga faʻamatalaga paʻu. O lenei mea o le a faʻalauteleina ai le ola o faʻaogalua.

Vitio pe o fea e faʻapipiʻi ai laʻau i le fale

O lenei ua e iloa le faʻapipiʻiina o le laupepa i ou lava lima, ma mea e te manaʻomia e mafaufau pe a e galue.

O le tele lava o taimi, o malo e leʻi valaʻauina o mai i totonu o fale ma fale tumaoti, lea e mafua ai le tele o faafitauli mo tagata e ona. Aoao pe faapefea ona taulimaina moega, moa ma moa.

Matou te faʻamoemoe o lenei faʻamatalaga na fesoasoani e malamalama i se mataupu ogaoga, ma o le telefoni e galue e aunoa ma ni faafitauli. Ma tuʻuina atu soʻo se manipulations e manuia!