Laʻau

Le lelei ma le galueaiina o le manumalo i le apitolite i Matu

Apricot e fiafia e ola i nofoaga ma se mafanafana, ae i le taimi nei, o le tele o ituaiga o laau na faia, ua fuafuaina mo le tuputupu ae i le taumalulu. O le tasi oi latou o le itu i le itu i Matu North.

Talafaasolopito o le foafoaga ma le faʻamatalaga o ituaiga apricot Triumph North

Apricot Triumph Northern na maua e ala i le laasia o le lauiloa ma suʻesuʻeina Krasnoshchekiy ma Transbaikal Apricot Northern Early, lea na avea o se faʻatau. O le faʻamoemoe o lenei galuega o le faʻateleina lea o le faigata o le taumalulu o Krasnoshchek ao tumau pea lona uiga lelei. Ma sa ausia lelei lava o ia.

Muamua, o se ituaiga fou na lafoina i le itu i saute ole itulagi o Central Black Earth, ae na vave lava ona salalau atu i le laina atoa (e aofia ai le Moscow Region ma le Leningrad Region), sopoia Urals ma manumalo Siberia.

O le vailaʻau e maualuga le faigata o le taumalulu o le laupapa (-30 ... 35 ° C) ma le mamafa faigata o le taumalulu o fugalaau (-28 ° C).

O le isi uiga lelei e mafua mai i le filifilia o lenei apricot - o le maualuga o le maualuga o le laau. Afai o lona matua e aunoa ma le faapaleina o le pale e mafai ona ola e oo atu i le 12 mita i lona matua taugata, ona malosi lea o le pale i luga o le pale i le 4 mita le maualuga.

Fua tele, e masani ona mamafa le 50-60 g, samasama-lanu moli i le lanu, sina laititi, suamalie. E faigofie lava ona vavae ese le maʻa, o le pito i totonu e suamalie, ma le 'aila o le almond.

Pipi le 'apricot berries O le manumalo i le itu i mātū e le faʻapalapala mo ni nai aso

E fuga, e pei o apricot, vave, ma i le faaiuga o Iulai - amataga o Aukuso, e masani ona tupu le fua. O vine o loʻo pipii mau i lala, ma ua matua, e le paʻu i lalo mo ni nai aso, lea e mafai ai ona e aveeseina mai le laau ua tumu.

O le eseesega e maualuga lava le faʻaleleia o ia lava ma e le manaʻomia ai le pitonuu ma le au palota, e le masalomia e faatatau i ona uiga lelei.

O le matua laʻititi o loʻo i ai i le mea aupito sili - e mafai e le fai togalaau ona tofo i fua muamua i le 3-4th tausaga. O le maualuga o le gaosiga (50-60 kilokalama) e manaʻomia ona faʻatali seia oʻo i le 10-12 tausaga.

O le umi o le ola o se laau e 25 tausaga, ma tausia lelei - e oʻo atu i le 40 tausaga. Ae o le seleselega o apricot tuai ua faaitiitia, o lea e fautuaina ai le vaʻaia lelei o le sui i se taimi laʻititi.

O le vailaʻau o loʻo i ai le teteʻe malosi i faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi, ae o le masani masani, o le a le afaina.

Vitio: Apricot Triumph North

Faʻasolo i luga o Apricot

O le mea moni, o le Tupulaga ese o le vasa i mātū, ae i le amataga o tausaga e tatau ona puipuia mai le malulu, lolovaia, mafanafana, mai i nofoaga. E sili atu le filifilia o se lae, filemu, puipuia mai matu ma matu i sasae e ala i soo se pa puipui (puipui o le fale, pa, laau uumi, ma isi), e mafai ona e puipuia le fatu ma se talita faapitoa na fausia mo tausaga muamua. Apricot e fiafia i le gaʻo, sina eleʻele pe le mautonu.

Filifiliga ma le teuina o fualaau

E sili atu ona lelei le faʻatau o se tamaʻi fua, i le matua o le 1-2 tausaga. O le taimi sili e faʻatau ai se fatuga e mautinoa lava o le autumn. I lenei tulaga, o le a teuina e le fai togalaau mo le teuina - o le a maua ai le mautinoa e saʻo le teuina o mea totino.

O le faʻaaoga lelei o fualaau o loʻo faia i le auala lenei:

  1. O aʻa ua totoina i totonu o le masa o le omea ma mullein.

    A o lei auina atu mo se teuina, o aʻa o se fatuga o loo totoina i totonu o le mash mash.

  2. Uu i totonu o se ie susū po o se fasi ie.

    O aʻa e seleseleina ua afifiina i le lafu po o le afaina.

  3. E tuʻuina i totonu o se pusa paʻu (e le tatau ona tapunia faʻamalosi). Vaʻaia taimi uma le tulaga o aʻa - e le tatau ona faʻamago.
  4. Tuu i totonu o le fogafale i lalo i le vevela e le laʻititi ifo i le 0 ° C ma e le maualuga atu nai lo le + 5 ° C.

E mafai foi ona e eli se laau mo le taumalulu. E naʻo le tulaga lenei e tatau ona faʻauʻuina i se mea (vaʻa, vaovao, kiona, ma isi mea) ma puipuia mai ai.

Taimi faʻaleleia

E sili le lelei o le totoina o le apricot i le amataga o le tautotogo, aʻo lei amataina, ae afai ei ai se tulaga lamatia o le toe faafoi, e sili atu le tolopo le totoina seia maeʻa le palapala ile + 5 ... + 10 ° C. E mafai ona oʻo i le faaiuga o Aperila ma le amataga o Me. I lenei tulaga, e le tatau ona aveeseina le suauu mai le fale teu oloa ao le i totoina, ina ia le ala mai nai lo le taimi. E tatau ona ia ala mai ua uma ona toto ma vave amata ona mauaa.

Faʻaleleia o sauniuniga

O le sauniuni o le lua faʻaleleia e tatau ona i ai i le tautoulu po o le tautotogo, ona tatau lea ona e faia lenei mea ia le itiiti ifo i le 2 vaiaso aʻo lei totoina.

Taualumaga

  1. Latou teliina se pu ma se loloto o le 70-80 cm ma le tutusa (ia mafai ona sikuea, e le afaina).
  2. Ua tuʻuina le lauʻeleʻele palapala lelei i luga.
  3. Pe a sauni le lua, e sasaaina i le pito i lalo, faʻaopoopo:
    • 3-4 pakete o le humus (e mafai ona suia i le faapalaga);
    • 2-3 lita o fafie;
    • 300 g o superphosphate.
  4. O nei mea uma o loʻo faʻafefiloi ma se suo ma ufiufi i se ata tifaga ina ia le faʻamamaina e le vai meaʻai.

Totoina o se fatu

O le taualumaga mo le tulaʻi mai:

  1. Aumai le fatu laau mai le fale teu oloa, asiasia, faasao aʻa, pe afai oi ai ni mea ua faaleagaina, ia tuu i lalo i le faʻaupu. E mafai ona e aʻa i aʻa aʻo leʻi totoina mo le 1-2 itula i le vai faatasi ai ma le faʻaopoopoga o se aʻa e faʻaleleia ai, mo se faataitaiga, Kornevin.
  2. I totonu o le lua, ia saunia se faaputuga mai le paluga o meaʻai, ia tuu se fatu laau i luga, pe a uma ona sosolo aʻa ma ufiufi i le eleele. E tatau ona e momoe i luga o palapala, faʻafefe lemu ina ia le faʻaleagaina aʻa. E tatau ona faʻalolotoina le ū o le lima i le 3-5 cm, ma luga o le lamolemole eleele - pe a 8-12 cm. I le taimi lava e tasi, ia mautinoa e le o puipuia le nofoaga o tui, e tatau ona i ai le itiiti ifo i le 5 cm i luga aʻe o le eleele ina ia aloese mai le matua. Afai e talafeagai, e mafai ona nonoa le seedling i se lagolago.

    Afai e talafeagai, e mafai ona nonoa le seedling i se lagolago

  3. Faʻamau se poloka poloka, vai lelei, mulch. Oti se fatu e tasi tausaga le matua i le mamao e 50 cm mai le eleele. Afai o le fatu laau e iai lala, e tatau ona faapuupuuina i le 5-10 cm, aua le toe sili atu nai lo le 2 pusa i luga taitasi.

    E mafai ona e tipi le seedling i se maualuga e 50 cm mai le eleele

O le a sili pe afai o lau tama e totoina se laau faʻatasi ma oe. E mautinoa, o le a ia manatua lenei taimi fiafia mo se taimi umi.

Tuu atu i lau tama le avanoa e auai ai i le totoina o apricot

Vaega o le tausiga ma togafiti o le galueaiina

Vaevaega i le itu i Matu na faʻatoʻilaloina mai Krasnoshchek ma le leai o se faʻafitauli. O le mea e masani ai, e sau i le suāsusu, laʻei pito i luga, ma teuteu.

Talu ai o Triumph North o se ituaiga o toleniga o le lamala, e le o se mea e masani ai, ma afai e te laki i timuga, ona latou lafoaʻia lea o lenei taotoga. E na o le taua lava le taofia o le vaeluaga o le poloka-e fesoasoani e maua ai aʻa i le okesene ma mafai ai e le laau ona faʻafefe lelei le timu. Afai o le tau e matutu, ona seasea ona susu lea o le apricot, ae sili atu, na o le 2-3 taimi. E masani ona latou faia lenei mea:

  • i le tautotogo, pe a uma ona fuga;
  • i le taumafanafana, i le taimi o le tuputupu ae o le fua;
  • pe a uma le seleseleina.

    O le faʻasalaga apricot Triumph North e manaomia e le masani ai, ae tele lava

O le faʻamalosia o le faʻasusu e sau ma le matua. E ui o le laau e laiti (e oʻo i le 4-5 tausaga) ma o aʻa e le o lava le atinaʻeina, e tatau ona faʻafeinu i taimi uma, ina ia mautinoa ai e le malogo le palapala. O le faʻaleleia o vaomago, sunflower, husd, etc. fesoasoani lelei i lenei mea.

A oʻo i le taimi e totoina ai se faʻalautele ole laulaʻau na faʻafeiloaia, ona amata lea ona faʻafefeteina i se mea i le lona fa tausaga, pe a oʻo mai fua muamua. Latou te fafagaina e aunoa ma se taimi - o faʻamaʻi faʻatoʻaga, e pei o le faapalaga, humus, e faʻaaoga tasi i le 3-4 tausaga. Talosaga talosaga - 1 pakete i le 2 m2 poloka poloka. O tausaga taʻitasi, e faʻamaʻaina ai le vai i le tautotogo ma faʻalaʻau faʻamalosi ua faʻamaʻapeʻa i vai. O se pusa tioata o le nitrate ma le 0.5 pusa o le potassium monophosphate e faaopoopo i le pakete vai. O le masani lenei mo le 1 m2. Afai o le palapala e matutu, ona muamua lea ona fafaga le laau. I le tautoulu, aʻo leʻi eliina, ua salalau solo le superphosphate i luga o le poloka poloka na faʻamaʻaʻaina mulimuli ane o vao ma lau paʻu (1 lekatika 1 m2).

Teuteu

O le teuteuina o le vaega aupito sili lea ona taua o le tausiga apricot Triumph of the North:

  • O le teuteuga mama e faia i le faaiuga o le tautotogo po o le amataga o le tautotogo ma e aofia ai le aveeseina o lala vevela, maʻi ma faaleagaina, ona susunuina lea, aua e mafai ona aofia ai pusa ma meaʻai o meaola faalafua.
  • O le teuteuina o tausiga e faia i le taimi e tasi ma le tumama ma e aofia ai le faapuupuuina e le tasi vae tolu o lala uma, sei vagana ai le skeletal. O lenei mea e saofaga i le faʻavaeina o weni laiti ma, o se taunuuga, o se faʻaopoopoga i le numera o fugalaau.
  • O le faia o le teuteuga e faia mai le taimi o le totoina seia maeʻa le pale.

O le taualumaga mo le faia o le pale e faapenei:

  1. Pe a totoina, e seleseleina le seleselega 30-40 cm i luga o le eleele. E tatau ona tumau pea i luga o le 3-4 laau toto, o le a ola mai ai lala laau i le tautoulu.
  2. I le faaiuga o le autumn, pe a tafe le tafe, pe i le amataga o le tautotogo, e faapuupuuina uma lala ma le taitai tutotonu e le 30-40%, ma o le taitai tutotonu e tatau ona 30-40 cm le maualuga nai lo le lala i luga.
  3. Afai e tele lala, filifili mai ia i latou 2-3 le sili ona malosi ma nofo i luga ae o le isi pe a ma le 20-30 cm. Ma e tatau foi ona latou ola i itu eseese. O lea o le vaega muamua o lala skeletal o le a faia. O lala o loʻo totoe, pe afai ei ai, e "tipi i totonu o se mama".
  4. I le tausaga lona tolu, ua faʻapuupuuina paranesi o le muamua muamua ile tolu ma le lua o sikuea. E tutusa le mataupu faavae - filifili 2-3 lālā o loʻo i luga aʻe o lālā o le vaʻa muamua ma le tafaoga tutusa ma le itu o le tuputupu aʻe. E faapuupuuina ina ia latou puupuu nai lo lala o le muamua muamua, ma o le taitai tutotonu e tipi 30-40 cm i luga aʻe o latou.
  5. I le lona fa tausaga, o le tolu o le tolu o skeletal branches ua fausia i se auala talitutusa ma o le taitai tutotonu ua uma ona vavae ese i luga ae o le pito i luga o le paranesi. Ua maeʻa le fausiaina o le laau.

    Apricot crown crowning finishes i le 4 tausaga

O le teuteuina o le tuai tausaga le matutua pe a fua le fua o le laau, ma toetoe lava a le toe faia fugalaau i luga o le palealii.

E tatau ona teuteuina le teuteuina o le tuai pe a fua le fua o le laau

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o apricot ma auala e faʻafefe ai i latou

O le manumalo o le itu i mātū e teteʻe i faʻamaʻi faʻamaʻi ma meaola faalafua o loʻo i totonu o apricots. Ae ui i lea, 'aua le faʻaeteete i le lavelave o togafitiga puipuia e faia mo laau uma i totonu o le togalaau.

O ia mea na tutupu e aofia ai mea nei e fai taga faigofie:

  • Aoina mai ma le faʻaumatia o lau paʻu. E sili atu le le faʻaaogaina mo le faapalaga, aua e mautinoa lava o loʻo i ai ni meaʻai o sigi, iniseti larvae, siaki, ma isi mea faapena.
  • Tausiga mama, e pei ona faamatalaina i luga. 'Otiʻoti lala mama ma mamago ua susunuina foi. O se taunuuga o nei fuataga 2, o le a maua ai le faʻaaogaina o le suauu - o le ash.
  • O nisi o laʻau, o vao ma siaki o loo natia i le pito i luga o le eleele o le ogalaau o laau-laau mo le taumalulu, ma e ono i ai foi ni vevela o mea malie. Afai e teliina le eleele i lalo o se laau i le taufaʻaiuiu o le autumn, o nei malo uma o le a toe faʻatutū ma feoti mai le malulu.
  • Autumn le fufuluina o laʻau ma skeletal branches ma le lime o le a puipuia mai le afaina o le tautotogo, o le a poloka ai le ala i le pale o anufe, pusi, anufe, lea e ave aphids ia i latou lava i luga o laulaau talavou.
  • Ina ia taofi iniseti, e le lava le fufulu mama. O fusi paʻu o loʻo tiʻetiʻei le pito i lalo o le ogalaau e mafai ona fesoasoani i le taua faasaga ia i latou.
  • O le teuteuina o le ogalaau o le autumn i le taualuga o le fale o le a puipuia ai mai le afaina o le paʻu ma mata.
  • O nisi o meaola faalafua ma faʻamaʻi o le taumalulu i totonu o papa o le paʻu laau. E moni lava lenei mea mo apricots matutua. E tatau ona fufulu mama maʻalaʻau o le paʻu ma togafitia lenei nofoaga ma se 3% vaifofo o le kopa poʻo le sulfate uʻamea. O lenei faʻatinoga e faalua ona faia - i le taufaʻaiuiuga o le tautotogo ma le amataga o le tautotogo, i le leai o se tafe.
  • I le amataga o le tautotogo, o togafitiga puipuia e faia i fomaʻi (fualaau oona) ma iniseti (iniseti). O loʻo i ai vailaʻau faʻasaina e aofia uma ai mea faʻatau ma mea iniseti - o DNOC lenei (e mafai ona latou gaosia ni togalaau e le silia le 1 le taimi i le 3 tausaga), Nitrafen ma isi.

Faʻataʻitaʻi Apricot Disease Tupulaga i Matu

O le manumalo i le itu i matu e puipuia i se faʻamaʻi e pei o coccomycosis. Moniliosis o se fili sili atu. O le tele lava o taimi, o le pala o le galo, o le mea e mafua ai le sui o moniliosis, i le taimi o le vavalaʻau, o pi e aoina mai le nectar.

I le tautotogo, moniliosis e afaina ai fugalaau, laʻau ma moli

O se tagata fai togafitia e le malamalama, e mafai ona fenumiai se afi mumu o lala i le malulu po o se afi vevela e le talafeagai le togafitiga o punavai i vailaau.

Afai i le taumafanafana o loʻo i ai tulaga lelei mo le atinaʻeina o le anufe, e mafai ona toe faʻamaonia, ae ua leva ona pala, e aʻafia ai fua. O le eseesega mai isi ituaiga o fualaau aina, o le faʻapitoa lea o faatulagaga o togitogisa uliuli i luga o le fua.

O faailoga muamua o moniliosis i fualaau apricot o togitogi uliuli

Kleasterosporiosis - vavao solo. O le faʻafitauli foi lea e foliga mai i le maualuga o le timuga.

O le taimi lava e maua ai togitogi mumu lanu mumu i luga o laulaau o le apricot, e tatau ona vave amata le gaioiga faasaga i le clastosporosis

O faʻafitauli faʻapitoa o apricot Triumph North

E tupu ai le osofaia o apricots e faʻamaʻi pipisi e mafai ona mafua ai le faaleagaina tele o le seleselega ma afaina ai le laau lava ia:

  • Weevils. Latou te taumalulu i le paʻu, paʻu paʻu ma laʻau. I le tautotogo, ala mai i luga, latou te aʻe i luga o le ogalaau ma faamalie lo latou fiaai. Ona fuaina lea o fuamoa i le palapala, mai i le taumafanafana e tafe ai meaʻai, fafaga i luga o aʻa talavou.

    Weevil anufe e 'ai fua, fugalaau, ovary apricot

  • Khrushchev. O vaega nei o le anufe, e aofia ai maʻau o Me, lea e fafaga i luga o aʻa talavou i le taumafanafana i le pito i luga o le eleele.

    I le taumafanafana, e 'ai e Khrushchev aʻa o le laʻau talavou

  • Aphids. Afai e amata lauʻau i lau apricot i le afa muamua o le taumafanafana, e tatau ona e tauina se laulaʻau ma faʻalautele. E foliga mai, o le ai ai ni aphids e fafagaina i se mea malie ma faʻamalosi le kulupu suamalie e fiafia tele i ai. Latou te tauaveina nei meaola laiti i o latou tauʻau i luga o le pale o le laau.

    Aneti e ave ni aphids i luga o apricot

Iloiloga Aʻoaʻoga

O le manumalo o le itu i matu na matua manuia lava mo le vaeluagalemu. E oʻo lava i loʻu itu i mātū o Moscow Region, o loʻo faaalia mai i le vāega le tele o le taumalulu taumalulu o lala skeletal ma fua o fua na ola mai -37 i lenei taumalulu. Na susunuina i le lona tolu tausaga talu ona faʻaumatia i luga o le fatuina o vao mago.

Anona

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=11652

O le tofo [o le manumalo o le North] e lelei, o le fua o le fua o le fua e 40 g. O faʻamaʻi e toetoe lava a le faʻaleagaina, ae o le moniliosis, o ia, pei o isi apricots, e leai se aoga. E maua lelei a tatou suka. O le mea moni, i le tofo e le faʻatusatusa i ituaiga lelei o le itu i saute, ae mo le ogatotonu o loʻo lelei tele. Pe a faʻatusatusa i isi ituaiga o loʻo ola i totonu ia te aʻu, o le mea sili lea.

Anona

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=11652

O se tasi e tupuga mai le lauiloa o Krasnoshchekov, na te manumalo i le itu i mātū ma sasaʻe o Rusia. A aunoa ma se masalosalo, o le filifiliga aupito sili lea mo le galueaina i tulaga leaga o le tau, lea e seasea lava ona mafai ona e faʻasalaina oe i se meaʻai matagofie i le itu i saute. O le mea lea, e mafai ona fautuaina apricot Triumph North i tagata nonofo i le ogatotonu, o le Urals ma Siberia.