Incubator

Taimi o fale mo le liliu o fuamoa i totonu o se masini, fuafuaga, faatonuga

E iloa e le au faifaatoʻaga uma lava o le tasi o aiaiga autu mo le faʻaleleia o fuamoa, e faaopoopo atu ile vevela lelei ma le faʻafefeteina, o lo latou suiga i taimi uma.

Ma e tatau ona faia e tusa ai ma se tekinolosi ua faʻamalamalamaina. O mea uma o loʻo i ai nei e vaevaeina i ni vaega se tolu - otometi, masini ma le tusi lesona, ma o ituaiga e lua mulimuli e taʻu mai ai o le faagasologa o le liliu o fuamoa e le o se masini, ae o se tamaloa.

Faʻafaigofie o lenei galuega o le a fesoasoani i le taimi, lea, faatasi ai ma sina taimi ma le poto masani, e mafai ona e faia ia oe lava. E tele metotia mo le gaosiga o se masini pei ona faamatalaina i lalo.

O le a le mea e manaʻomia

O le fuamoa o le fuamoa-faʻaalu le timer i totonu o se masini faʻapipiʻi o se masini lea e tatalaina ma tapuni ai se eletise eletise i le taimi e tasi, o lona uiga, i ni faaupuga faigofie, o se taʻaloga masani. O la matou galuega o le tapeina lea ona toe faʻafesoʻotaʻi lea o laupepa autu o le incubator, ma faʻaaogaina le telefoni i le tele e mafai ai ma faʻaitiitia ai mea sese na mafua mai i le tagata.

O le taimi, e faaopoopo atu i le faʻatinoga o fuamoa maso, o loʻo tuʻuina atu ai foʻi le faʻatinoga o ia galuega tauave:

  • puleaina o le vevela;
  • faʻamautinoa le faʻamalosia o fefaʻatauaiga vaalele
  • amata ma taofi moli.

O le microcircuit i luga o le faavae lea e gaosia ai sea ituaiga masini e tatau ona fetaui ma tulaga autu e lua: o le maualalo o nei suiga i le maualuga o le tetee o le elemene autu lava ia.

Matou te fautuaina e faitau e uiga i le auala e faia ai se telefoni ma se psychrometer mo le faʻapipiʻi i ou lava lima.

O le filifiliga sili i lenei tulaga o le tekonolosi o le fausiaina o le eletise eletise CMOS, lea ei ai uma le transistor-n-ma p-channel, lea e maua ai se saoasaoa maualuga ma o le faasaoina foi o malosiaga.

O le auala pito sili ona faigofie e faʻaoga ai i le fale o le faʻaaogaina lea o peleni taimi K176IE5 poʻo KR512PS10 o loʻo faʻatau atu i soʻo se faleoloa tekonolosi. I luga o la latou faavae, o le taimi o le a galue mo se taimi umi ma, sili ona taua, e aunoa ma le toilalo. O le taʻiala o le faʻatinoga o le masini, faia i luga o le faavae o le kupapa K176IE5, e aʻafia ai le faʻatinoina o le faʻatinoina o ni taga se ono:

  1. O le polokalama e amata (tapuni matagaluega).
  2. Mapu
  3. O le voltage pulupulu e faʻaaogaina i le LED (tolusefulu lua lio).
  4. Ua tape le tetee.
  5. O se moliaga e faʻaaoga i le nato.
  6. O le faiga e tapunia (tatala matagaluega).

Ona amata lea o le faagasologa ma isi. O mea uma lava e matua faigofie lava, ma o ia mea uma e ono o loʻo i luga e mafai ona faʻafetaui, e fuafua i le vaitaimi patino o le faʻavevelaina.

E taua! Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻaopopo le taimi tali i le 48-72 itula, ae o le a manaʻomia ai se faʻaleleia atili i le matagaluega ma fesoʻotaʻiga maualuga eletise.
O le taimi na faia i le KR512PS10 microcircuit e, i se tulaga lautele, e faigofie foi, ae o loʻo i ai isi galuega faʻatino ona o le muai auai o mea e fai ma mea tau vaevaega i le matagaluega. O le mea lea, ina ia mautinoa le faʻaaogaina o le taimi (faʻatonu taimi faʻatuai tali,) e tatau ona filifili saʻo R1, C1 ma seti le numera manaʻomia o tagata osooso. E tolu avanoa e mafai ona fai iinei:
  • 0.1 sekone-1 minute;
  • 1 minute i le 1 itula;
  • 1 itula i le 24 itula.

Afai o le komi K176IE5 e na o le pau lava le faataamilosaga o gaioiga, ona i ai lea i le KR512PS10 o le taimi e galue i ni auala eseese se lua: fesuisuiai pe tumau.

I le tulaga muamua, e fesuiaʻi aunoa ma le aunoa le masini, i taimi masani (ua faʻafetaui le mode e faʻaaogaina ai le S1), i le tulaga lona lua e faʻafesoʻotaʻi le polokalama i se faʻatulagaga ua faʻatulagaina, ona galue lea seia oʻo ina faʻamalosi.

Faitau atili pe faʻapefea ona faia faʻatasi le incubator ma le sulu i totonu.

Meafaigaluega ma mea faʻaoga

Ina ia mafai ona faatino le galuega foafoa, e faaopoopo atu i le fatuina o microchips lava ia, o le a tatou manaʻomia mea nei:

  • eseese malosi malosi;
  • nisi o LED faaopoopo (3-4 vaega);
  • tin ma rosin.

O se seti o meafaigāluega e matua faʻamaonia:

  • se naifi malosi ma se lauitiiti lauitiiti (i le pupuu o le tetee);
  • lelei le uʻamea uʻamea mo tupe meataalo (faʻatasi ai ma se mea manifinifi);
  • taofi po o le uati ma se isi lima;
  • paʻu;
  • sikulita-tester ma se afi eletise.

O le taimi e faʻaaogaina ai le fale faʻapitoa e faia ai oe lava ia i luga o se komiunika K176IE5

O le tele o masini faaeletonika, e pei o le timu incubator o loo fesiligia, ua lauiloa talu mai aso Soviet. O se faʻataʻitaʻiga o le faʻatinoina o se taimi e lua-taimi mo le faʻasusuina o fuamoa ma faʻamatalaga auiliili na lolomiina i le mekasini leitio, o le sili ona lauiloa i le au leitio leitio (Numera 1, 1988). Ae, e pei ona e iloa, o mea fou uma ua faʻagaloina muamua.

Fuafuaga fuafuaina:

Afai e te maua le laki e maua ai se mamanu e faia i luga o le k176IE5 ma se pepa ua maeʻa tapena, o le faʻapotopotoga ma le seti o le masini faʻapipiʻi o le a faigofie (o le mafai ona uʻu se uʻamea i ou lima, o le mea moni, e sili ona manaʻomia).

Komiti faʻatonutonu a le matagaluega:

O le tulaga o le faatulagaina o vaitau taimi o le a talanoaina atili auiliiliga. O le taimi e lua-timeta e fesiligia e maua ai se isi "galuega" (e faʻaaoga le taʻavale o le taʻavale, e faʻaaogaina le masini e fesuiaʻi ai le taʻavale) ma le faʻatali o le faʻatulagaga

O le "galuega" mode e puupuu ma e tumau i le va o le 30-60 sekone (o le taimi e manaʻomia e fuli ai le fata i se tulaga e faalagolago i le ituaiga incubator faapitoa).

E taua! I le laasaga o le fonotaga, e tatau ona mulimulitai le masini i faatonuga ia aua le faatagaina le manava i nofoaga o le soliina o vaega eletise (semiconductor) eletise (e masani lava o masini autu ma transistors).

O le "taofi" mode e umi ma e mafai ona oʻo atu i le 5, 6 itula (fuafua i le tele o fuamoa ma le manava o le masini.)

Mo le faigofie o le seti, o le LED o loʻo tuʻuina atu i le matagaluega, lea o le a moli i se taimi masani i le faagasologa o le vaeluaga taimi. O le malosi o le LED ua fetaui i le matagaluega e faʻaaoga ai se tetee R6.

O le fetuutuunaiga o le umi o nei auala e faia i le fuaina o le taimi R3 ma le R4. E tatau ona maitauina o le umi o le tulaga "taofi" e faalagolago i le tau aogā o both resistors, ae o le umi o le faiga o le faʻatulagaina e faʻatulagaina e le tetee R3. Mo le faʻaleleia lelei o le R3 ma le R4, e fautuaina le faʻaaogaina o le maualuga o le 3-5 kΩ mo le R3 ma le 500-1500 kΩ mo le R4, i le faasologa.

E taua! O le itiiti ifo o le tetee o le taimi e teteʻe ai, o le tele lava o le a moli le uila, ma o le puupuu o le taamilosaga o le ai ai.
Auala fetuutuunai "galuega":
  • Vaitaimi puupuu-R4 (faaitiitia le tetee o le R4 i le zero);
  • liliu le masini;
  • o le tetee R3 e fetuunai ai taimi o le taamilosaga. O le umi o le "galuega" o le a fetaui ma le tolu sefulu lua fulu.

Fetuunaiga le faiga o le tafaoga:

  • faaaoga le tetee R4 (faateleina le tetee o le R4 i le filifiliga);
  • liliu le masini;
  • faʻaaogaina o se faʻasologa e iloa ai le taimi i le va o faʻatalatalata mai o le Uila.

    O le umi ole taimi malolo o le a tutusa ma le taimi na faʻaleleia e le 32.

Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia mafai ona faʻatulagaina le tafaoga i le 4 itula, o le taimi i le va o faʻamalo e tatau ona 7 minute 30 sekone. A maeʻa le faʻatulagaina o auala (fuafuaina o uiga manaʻomia o teteʻe taimi), e mafai ona suia R3 ma R4 i le tumau tumau o le numera tutusa ma le LED. O lenei mea o le a faʻaleleia ai le faʻatuatuaina o le taimi ma faʻalauteleina ai lona soifua tautua.

Faatonuga: faʻapefea ona fai se taimi e faʻapipiʻi ai oe lava i le kR512PS10 microcircuit

Faʻavae i luga o le faʻavaeina o le CMOS, faʻaaogaina le puipuia KP512PS10 i le tele o ituaiga masini eletise eletise faʻatasi ai ma se vaevaega fevaevaeaʻi o le taimi.

O nei masini e mafai ona faʻafouina le tasi-taimi (faʻafesoʻotaʻi le faiga o le faʻaogaina pe a maeʻa se tafaoga ma taofi seia oʻo i le taofiofia o le taʻavale), ma faʻafefe i luga o le cyclic e tusa ai ma se polokalama ua tuʻuina atu.

E te iloa? O le faʻafefeteina i totonu o le fuamoa e manavaina le ea, lea e ulu i totonu o le atigi i totonu o pito sili ona itiiti. A talia le okesene, ona aveese loa loa lea e le atigi le carbon dioxide mai le fuamoa, faʻasalaina e le moa, faʻapea foʻi ma le tele o le susu.

O le fatuina o se timer mo se masini e faʻavae i luga o se tasi o nei masini e le faigata. E le gata i lea, e le tatau ona e faia se uʻamea uʻamea i ou lima, talu ai o le tele o laupapa e gaosia i le gaosiga e faʻavae i luga o le KR512PS10 e matua lautele lava, e eseese a latou galuega, ma o le mafai ona fetuunai taimi vavalalata e aofia ai le sefulu o le lua i le 24 itula. O laupapa maeʻa ua faʻapipiʻiina ma le masini talafeagai, lea e mautinoa ai le vave ma le saʻo o le faatulagaina o "galuega" ma "taofi" mode. O le mea lea, o le gaosia o se timer mo se incubator i luga o le KR512PS10 microcircuit ua faaitiitia i le filifiliga sao o le laupapa mo uiga patino o se mea e aofia ai se mea faapipii.

Saili pe o le a le vevela e tatau ona i ai i totonu o le incubator, faʻapea foi pe faʻapefea ona vaʻaia le incubator ao leʻi tuʻuina fuamoa.

Afai e manaʻomia pea ona suia le taimi faʻatino, e mafai ona e faia lenei mea e ala i le faapuupuuina o le tetee R1.

Mo i latou e alolofa ma iloa pe faapefea ona fofo, ma e manaʻo foi e faʻapipiʻi se masini faapena i ona lava lima, ia tatou tuʻuina atu se tasi o fuafuaga e mafai ai ma se lisi o mea eletise ma se tulaga o se laupapa eletise lolomiina. O taimi e faʻamatalaina e talafeagai mo le puleaina o le fata e fesuiaʻi i le galulue faatasi ma faʻalavelave fale i le faʻaaogaina vave o elemene mafanafana. O le mea moni, latou te faʻatagaina oe e faʻafetaui le gaioiga o le fata ma le vevela i luga ma le solo ma toe faʻafeiloaʻi i le cyclically le faagasologa atoa.

Isi filifiliga

I le faaopoopo atu i le filifilia o filifiliga mo taʻaloga autu, e tele mea eletise e mafai ona e fausia ai se masini faʻalagolago ma le umi - o se taimi.

Faatasi ai ma:

  • MC14536BCP;
  • CD4536B (faʻatasi ma suiga CD43 ***, CD41 ***);
  • NE555 et al.

I le taimi nei, o nisi o nei microcircuits ua le toe faʻaaogaina ma suia i analogues faʻaonapo nei (o le eletise eletise gaosi oloa e leʻo tumau).

O i latou uma e vaʻaia i matāʻupu maualuga, faʻalauteleina le tele o voltage afi, uiga faʻamafanafana, ma isi mea, ae i le taimi lava e tasi latou te faia uma lava galuega e tasi: liliu le eletise eletise eleelea ma o ese e tusa ai ma se polokalama na tuʻuina atu.

O le mataupu faavae o le faatulagaina o vavao faigaluega o le potopotoga e tutusa:

  • maua ma vavalalata pati auala "taofi";
  • seti le elemene e manaʻomia i le faʻasolosolo malie e ala i le "galuega" tetee i tulaga;
  • tatala le tetee i le faiga o le tafaoga ma fua le taimi sao;
  • faatulaga seti o le tufatufa;
  • tuu le laupapa i se mea puipui.

O le faʻaaogaina o le fata, e tatau ona e malamalama o lenei mea o se taimi - o se mea lautele, o lona lautele e le faʻapulaʻaina i le galuega o le liliuina o le fata i totonu o se masini.

Mulimuli ane, i le mauaina o nisi poto masani, o le a mafai ona e tuʻuina atu ia mea tutusa ma elemene faʻavevelaina, polokalama faʻamalama ma le faʻaleleia, ma mulimuli ane, pe a maeʻa nisi faʻafouga, ia faʻaaogaina e fai ma faavae mo le fafagaina ma le fafagaina o vai i moa.

E te iloa? O le toʻatele e talitonu o le isu i totonu o le fuamoa o le siama o le moa i le lumanaʻi, ma o le polotini o le eletise e talafeagai mo lona atinaʻeina. Ae ui i lea, i le mea moni e leai. O le moa e amata ona atiae mai le fatu germinal, lea e foliga mai i le fuamoa felafoaʻi pei o sina tamai lanu lanu i totonu o le isu. E masani ona fafagaina le meaʻai i luga o le isu, ae o le polotini o se punavai ma ni minerale aoga mo le faʻaleleia masani mo le pepe.

Faatasi ai ma isi auala, e tatau foi ona maitauina o maketi leitio ma faleoloa faapitoa o le a ofoina atu ia te oe le tele o mea filifilia mai eletise ma laupapa matagaluega i taimi sauniuni mo mea e teu ai. O le tau o le tele o ituaiga o masini faʻaaogaina atonu e sili atu le maualalo nai lo le tau o le faʻapotopotoga a le tagata lava ia. Le filifiliga e ave oe. O le mea lea, e le faigata ona fai se taimi ia oe lava. Faatasi ai ma tomai faapitoa, o le faagasologa e le tele se taimi e alu ai. O le iʻuga, o le ae maua le masini faʻapitoa mo se masini e mafai ona e faʻatuatuaina.