Lafumanu

Fafagaina o manu

Ina ia malamalama i le lelei o se lafumanu, o loʻo faia se iloiloga o lafumanu. E fesoasoani i le faʻamautuina o le vavalalata a tagata taʻitasi, ma o lea e faʻapupulaina ai le gaioiga o le faatoaga, ona o le tele o gafa o manu, o le sili atu ona aoga. Ina ia mafai ona fua lelei lafumanu, e tatau ona iloa uma auiliiliga o le taualumaga.

O le a le fua faatatau o povi

O le togiina o manu o se iloiloga lea o tagata taʻitasi i luga o le tele o mafuaaga e fuafua ai le tau o le faʻatoʻaga ma le gaioiga o lona faʻaoga atili. O le faʻatinoga o loʻo faʻatino i tausaga taʻitasi: o vaʻavaʻa e suʻesuʻeina pe a uma le lactation, ma o le tuputupu ae o le tamaititi e iloiloina mai le masina lona sefulu oo latou olaga. O suʻesuʻega a le Sootechnics e tofotofoina e faifaatoaga ma atinaʻe a le setete.

Vasega faʻavasega mo povi

E tusa ai ma faatonuga a le Matagaluega o Faatoaga, e iai ituaiga vasega o povi:

  • faamaumauga faʻamaumau;
  • faʻavae;
  • Vasega I;
  • II vasega.

E taua! E le mafai e se manu ona auai i le vasega e tasi, ao tuputupu aʻe i le olaga atoa, ma o lona faʻatinoga o loʻo faʻatuputeleina pe faʻaitiitia mai lea tausaga i lea tausaga.
Mafaufau i le auala e fuafua ai po o le vasega le povi. O le lelei o povi ua fuafuaina i le fua o le sikuea. O le eseesega, o faailoilo o fua o le gaosiga ma le fua o le susu (atonu o le maualuga o le 60 points), faʻamatalaga mai fafo, atinaʻe ma le faavae (maualuga 24 points), ma le genotype (maualuga 16 points) e iloiloina. O fua mo vasega taʻitasi o loʻo faʻamaʻotoina ma le ituaiga o povi ua fuafuaina e le aofaiga atoa:

  • 80 ma sili atu faʻamatalaga - faʻamaumauga tusitala;
  • 70-79 - tagata matutua;
  • 60-69 - O aʻu;
  • 50-59 - II.

Ina ia iloilo le auai o povi i le vasega, o isi taiala e faʻaaogaina. Latou te suʻeina le ituaiga ma le tupuaga, faʻamatalaga mai fafo ma le tino, ola mamafa, gafatia e toe fanauina fatu ma ona uiga lelei. O le fua o faʻailoga e talitutusa ma le fua mo povi.

Matou te fautuaina ia faamasani ma sui sili o povi o aano o manufasi ma lafumanu.

Iloiloina o talavou, tagata atamamai e suʻeina ana faʻamatalaga mai fafo, masini, genotype, o le tupuaga, le fua faʻatatauina. Ae o le fua faatafafa iinei e foliga ese:

  • 40 pe sili atu foʻi mea - faʻamaumauga faʻamaumauga;
  • 35-39 - tagata matutua;
  • 30-34 - O aʻu;
  • 25-29 - II.

O le faʻavae autu mo le iloiloina o sui o le lafu

E i ai le tele o taʻiala e iloiloina ai tagata taʻitasi i le lafu:

  • afuaga ma fatuga;
  • susu gaosiga (gaʻo) ma le gaosiga o susu;
  • fafo ma le tino;
  • uiga lelei o fanau;
  • le gafatia o povi i le masini masini;
  • avanoa e toe gaosia.
E taua! Soo se tasi lava mai le lafu e masani ona faʻaaogaina le faiga o iloiloga ao faagasolo lona olaga.

E faʻapefea ona faʻatino le faiga?

E i ai se faasologa i le iloiloga o povi:

  1. Faʻataunuʻuina ituaiga fatu.
  2. Le fua faatatau fuafuaina.
  3. Faatusatusa foliga vaaia ma le tino.
  4. Faaiuga mulimuli ma le vasega faauigaina.

Fuafuaina o le tulaga lelei o le ituaiga. O le vaevaega o se meaola e faʻatuina e tusa ai ma faʻamaumauga i lona amataga, faʻapea foʻi ma le fanau a le matua. E le gata i lea, sa suʻesuʻeina ma le totoa e tagata taitoatasi. A maeʻa lena mea, o le meaola e patino i le vaega o le mamā po o le totoina. O ituaiga faʻamaoni e:

  • manu vaefa o ona matua o le fanau e tasi (tusia);
  • manu vaefa na feʻaveaʻiina e matua o le fa tausaga (mai le afaina o le tane), tusia;
  • tagata taʻitoʻatasi ma se faʻato'ā fanau;
  • tagata taʻitoʻatasi o le faʻauʻu ma le faʻamaumauga.

Saili po o fea ituaiga o gobies e sili ona lelei mo le gaʻo.

Faʻafefiloi o:

  • tagata e fananau mai pe a mavae le sopoia o ituaiga e lua, sei vagana ai na ituaiga o loʻo i luga o lisi faapitoa;
  • manu e maua mai le sopoia o sui o le paluga tutusa;
  • tagata taitoatasi na aliali mai ina ua mavae le sopoia o povi i le lotoifale ma mama ma fusi.
Afai e leai ni faʻamatalaga i se meaola e faʻamaonia lona amataga, ae o loʻo i ai se ituaiga faʻaleleia o le ituaiga, ona vaevaeina lea o le I-II augatupulaga (1 / 2-3 / 4 toto) o lenei ituaiga.

O se faʻataʻitaʻiga lelei o faailoga i fafo ma faʻavae Afai o le sopoʻia o le faʻamuamua, ona faʻatūina lea o le vaega o le faʻasologa e pei ona taʻua i lalo:

  • tagata taitoatasi na foliga mai o se taunuuga o le sopoia o uluaʻi ulugalii e lua e aofia ai le augatupulaga muamua;
  • o tagata taʻitoʻatasi na faʻaalia o se taunuuga o le sopoia o sui o se faʻasalaga o le uluai augatupulaga ma le faʻamalosia lelei o le faʻatoaga o le tupuaga o le tupulaga lona lua (3/4 toto) e tusa ai ma le ituaiga o le tina;
  • o tagata taitoatasi na foliga mai o se taunuuga o le sopoia o sui o se koluse o le lona lua o augatupulaga i le mama ma le mamafa o le ituaiga ua otootoina e le fuafuaga e mafua mai i le mama (maternal);
  • meaola na maua mai le sopoia o sui o le tuufaatasiga tutusa o le lona lua (3/4 o le toto), e fuafua i le mamafa o le ituaiga fuafuaga, e aofia ai ituaiga afaina o le tolu ma le fa o augatupulaga o le faaleleia o ituaiga.
Fuafuaina o le gaosiga. Ina ia fuafua le gaosiga susu o povi, e tatau ona e mafaufau:

  • gaosi susu i le 305 aso o lactation i kilokalama;
  • fua o le gaʻo susu;
  • le tele o susu susu i kilokalama i lactation.

Iloiloga o le faavae ma fafo. O foliga vaaia o povi e faʻatatau i le 2-3 masina o le lactation o le muamua ma le tolu o paʻu. Afai, mo nisi mafuaaga, e le mafai ona fuafua le borenka pe a maeʻa le paʻu muamua, ona fai lea pe a maeʻa le lua. O fua e fuafua i tausaga taʻitasi seia oʻo i le lima tausaga.

Aʻo suʻesuʻeina faʻamatalaga mai fafo o lafumanu ma lona tino, o le a gauai atu i le mamafa o le ituaiga o ituaiga, o le soʻotaga o le tino, le malosi o le lumbar ma le lim (i povi), le tele, foliga o le uʻu ma lona talafeagai mo le masini e lūlū (i povi).

Faitau e uiga i le auala e susu ai se povi, faʻapea foi ma le iloa e uiga i le lelei ma le le lelei o masini milisi.

O le faavae ua fuaina i luga o se fua (10 pito maualuga, saʻo - 0.5). O foliga vaaia o tamaʻi tamaʻi oloa e faʻavasega i luga o le 5-fuainumera (o le maualuga maualuga o le "sili", ona "lelei", "faamalieina", "le faamalieina" ma le "leaga").

E taua! I le suʻesuʻeina o faʻataʻotoga laiti, o tulaga taua e talia: 3.5, 4.5, ma isi.

Faailoga mulimuli. O le taunuʻuga ua faʻapotopotoina e faʻatatau ai uiga nei:

  1. Mamoe: gaosiga o susu, foliga vaaia, tino, genotype.
  2. I le gaosiga o povi: foliga vaaia ma le tino, genotype.
  3. I manu laiti: genotype, foliga vaaia, faailoga o le atinaʻe.

I le tuʻuina o le vasega mulimuli, e vaevaeina vaega taʻitasi o manu i vasega.

Faatonuga mo le faʻafefiloi o povi susu

Mo le tuʻufaʻatasia o lafu povi, e te manaʻomia:

  1. Faʻataʻitaʻi faʻamatalaga i luga o fua o le susu (i povi matua i luga o le tolu lactations mulimuli, uluaʻi laumei - mo le tasi, ma tamaʻi povi e lua - mo le lua mulimuli).
  2. Ia mafaufau i le masini protein i totonu o le susu.
  3. Faʻasolo le aofaʻi o le gaʻo i le susu mo le gaosiga o susu ma faʻatusatusa i faʻamatalaga o sui o vasega I.
  4. Iloilo le malosi o le povi fafine i le masini.

Fuafuaga o iloiloga o nisi o mea i totonu o paluga susu Ina ua uma ona aoina uma faamatalaga, e tatau ona e faʻatumuina ni vaega (maualuga 60). I nei tulaga, ua vaevaeina povi i vasega. O isi vaega o loʻo tuʻuina atu mo faʻamatalaga i fafo ma le fausiaina o le tino (sili atu i le 24 points), faʻapea foʻi ma le genotype ma le tribal affiliation (maximum 16 points).

Faʻasusuina o povi manu

E faʻamasinoina povi vaʻai i foliga vaaia, e amata mai i le masina muamua o le olaga. E lima ni vaega e faʻataʻitaʻi ai le talavou. I le iloiloina o povi pusi, o le atinaʻe o le skeleton, o foliga o le atigivae, ponaivi vertebral, sooga, ma le atinaʻeina o le pusa.

E te iloa? O vaovao Isaraelu ua manatu e avea ma siamupini i fua o susu i le lalolagi. Faatasi ai ma i latou e tasi le taitai - o le Samela ula, e aumaia le 17680 lita o le susu i le tausaga ma le gaʻo gaʻo o le 4.01% ma o se porotini o le 3.44%. O le avefeʻau i totonu o Isaraelu e aumai 11343 lita i le tausaga.
Afai e talafeagai le iloiloga o tagata matua, ona faʻatalanoaina lea o le ituaiga ma le gaosiga, atinaeina o le skeleton, skeleton, muscular volume. E tatau i siama ona tausisia nisi tulaga faʻavae mo le faʻatulagaina, tulaga ulu, atinaʻe o le pusa, mea faʻapipiʻi ma le mamafa o le tino.

Fuafuaina o le vasega o talavou

O suʻega o tamaʻi meaola laiti e amata ona faʻatinoina mai le taimi o le fagaina, ae i le taimi lava e tasi, o le fuainumera e tatau ona le itiiti ifo ile ono masina. Mo se faʻalavelave maʻaleʻale, o le iloiloga e faia i luga o le faavae o faʻamatalaga i luga o le amataga, ola mamafa, foliga vaaia, fausia, fatuina.

O le naunautaiga o le vasega o talavou laiti e ala ile amataga e faia i le auala lava e tasi mo tagata matutua. Tuuina atu iʻuga o suʻesuʻega i luga o le gaosiga o oloa, o le faʻamautuina o le vasega lautele o povi.

Fuafuaina o le vasega o talavou laiti e mafua mai ma le mamafa o le tino
Ola mamafaMai le amataga
Faamaumauga EliteEliteO aʻuII
Faamaumauga EliteFaamaumauga EliteFaamaumauga EliteEliteO aʻu
EliteEliteEliteO aʻuO aʻu
O aʻuEliteO aʻuO aʻuII
IIO aʻuO aʻuIIII

Fuafuaina o le vasega aoao o povi e faavae i luga o taunuuga o suʻega i luga oa latou lava gaioiga
E ala i le ola mamafa ma le amatagaIloiloga lelei o aano o manufasi
Faamaumauga EliteEliteO aʻuII
Faamaumauga EliteFaamaumauga EliteFaamaumauga EliteEliteO aʻu
EliteFaamaumauga EliteEliteO aʻuO aʻu
O aʻuEliteEliteO aʻuII
IIEliteO aʻuO aʻuII
Ina ia mafai e se tagata talavou ona taʻuina atu i le vasega lautele, o le a tatau ona maua ia le itiiti ifo i le 4.5 mea e foliga mai ma le faavae, 4 i le au matutua, 3.5 i le i, ma le itiiti ifo i le 3 i le II.

Saili pe fia le aofaʻi o povi e mamafa ma pe o le a lona mamafa e faalagolago i ai.

O le faʻaogaina o paluga mai le lalagaina o susu ma povi povi povi ma meaʻai ma povi manu e faia e tusa ai ma le ituaiga o tama. O le vasega o le tina o le autalavou o le tupulaga talavou ua fuafuaina e le tele o uiga taua o se ituaiga faapitoa, ae aunoa ma le amanaia o le gaosiga o susu. O Chicks ma le mamafa o le mamafa o le 10% le itiiti ifo nai lo le masani mo le vasega II e mafai ona faʻamauina i lenei vasega, pe a fai o isi vaega e tutusa ma vasega I ma luga. O kicks e sau mai patele mama o le faʻamaufaʻailoga a le au matutua, o le matutua ma mai povi o le tupulaga lona lua ma luga atu e mafai foi ona faʻavasegaina o le vasega II, pe afai e faʻailoaina i le 4 pe sili atu foʻi tulaga i foliga ma le faʻavae, ma .

E tatau ona sili atu le maualuga o la latou ituaiga i le III tausaga, ma e sili atu le maualuga nai lo le II.

Fuafuaina o le vasega o povi

O le naunautaiga o le vasega o povi e tutupu e tusa ai ma le tele o faʻamatalaga: ituaiga, uluaʻi, masini, foliga vaaia, fausaga o tino, ma le lelei o fanau.

Fuafuaina o le vasega o povi ma manu laiti e ala mai i le amataga
I le mamafa, fafo ma le faavaeTama tama mo se seti o faʻailoga
Faamaumauga EliteEliteO aʻuII
Faamaumauga EliteFaamaumauga EliteFaamaumauga EliteElite---
EliteFaamaumauga EliteEliteO aʻu---
O aʻuEliteO aʻuO aʻuII
IIO aʻuO aʻuIIII

Fuafuaina o le vasega o povi e mafua mai, mamafa o le tino, fafo ma le faavae
I le mamafa, fafo ma le faavaeMai le amataga
Faamaumauga EliteEliteO aʻuII
Faamaumauga EliteFaamaumauga EliteFaamaumauga EliteEliteO aʻu
EliteFaamaumauga EliteEliteO aʻuO aʻu
O aʻuEliteO aʻuO aʻuII
IIO aʻuIIIIII
O le lelei oa latou fanau e matua aʻafia ai le fuafuaina o le vasega o povi. E mafai ona siʻi pe tuʻu i lalo.

Faʻamatalaga o se tamaʻi povi pupuʻu, mafaufau i le lelei o fanau
I le mamafa, fafo ma le faavaeLe lelei o fanau
Faamaumauga EliteEliteO aʻuII
Faamaumauga EliteFaamaumauga EliteFaamaumauga EliteEliteO aʻu
EliteFaamaumauga EliteEliteO aʻuII
O aʻuEliteEliteO aʻuII
IIEliteO aʻuO aʻuII

O faʻamaufaʻailogaina ma faʻasalalau o latou ia o gaʻo gaosia e aofia ai le tolu ma le maualuga o augatupulaga e ala i fanau, ma e tusa ai ma isi faʻamaumauga - i le lua ma le maualuga o augatupulaga.

O se suiga i le vasega o le faʻalavelave o foliga i taimi o iloiloga mulimuli ane e mafai pe afai:

  • suia ia faamatalaga i luga o le mamafa o le mamafa o le povi ma le iloiloga o foliga vaaia e oʻo atu ile 5 tausaga;
  • matua na faaleleia atili a latou vasega;
  • faʻamatalaga i luga o le fanau.
E te iloa? O le Bull Repp o le Podolsk ituaiga ola i Iukureini ua taʻua o le tufuga sili ona lelei i le lalolagi. O tausaga taʻitasi, e tusa ma le 50,000 tamaʻi ola maloloina lelei e fananau mai i lenei tamaʻitaʻi e silia ma le 1.5 tone i le maea ai o le faʻasusuina o povi.
A maeʻa ona maua faʻamatalaga i le faʻatatauina oa latou lafumanu, e mafai e le faifaatoʻaga ona atiina ae se fuafuaga e faʻaleleia ai le gaosiga o lafumanu. O lenei mea o le a fesoasoani i le fausiaina o povi sili atu ona lelei. E le gata i lea, o le iloiloga e mafai ona taʻu mai ai ni vaivaiga i le pulega o le faatoaga.