Viticulture

Fualaau vine "Laura"

O le tele o fualaau ua taua o le "Laura" ua leva ona sili ona fiafia i ai le tele o tagata fiafia o le viticulture.

O ona fugalaau mananaia matagofie ma ua talosagaina ina ia aveese mai lala o le togavao ma vave ona taumafai.

O le "Laura" o se tasi lea o ituaiga taatele o vine vine, lea e masani ona maua i luga o maketi ma falemafanafana.

O faʻatoʻaga sili ona lauiloa e iloa lenei ituaiga i lalo o le isi, laʻititi, igoa - "Flora".

E uiga i lenei ituaiga o vine vine maualuluga ma o le a matou taʻu atu ia te oe i lalo, ma aua neʻi galo ia i matou le faʻamatalaina o le poto masani o tagata tomai faapitoa i le totoina ma le totoina o vine.

Matou te fefaasoaaʻi mea lilo o le manuia o le vine vine i le Laura i totonu o fai togalaau

O lenei ituaiga na gaosia e le saienitisi Ukrainian o le Institute Odessa Institute, o ia lea na mafai ona ia faʻasaga i le 4 isi ituaiga vine. Aemaise lava, i le taimi muamua, o se ituaiga ua taʻua o "Muscat de Saint-Valle" na paʻuina i le paluga o ituaiga pollen "Muscat o Hamburg" ma "Husayne", ma o lea na fefiloi ai le taunuuga o lenei laasia ma "Queen of Tairovskaya" vine.

Vaaiga iloga o fua o vine sili ona matagofie "Laura"

O le vine o le vine e faigofie ona mitamita i le tele o fuifui vine, lea e oʻo i le taimi o le matua faʻamalosi e oʻo atu i se vaega o le itiiti ifo ma le tasi le kilokalama. Mo vine, o nei fuainumera e maualuga tele, aemaise lava pe ae mafaufau i lena mea o le tele o vine taʻitasi-o siamupini e tusa ma le 2.4 kilokalama. E tusa ai ma lea, o le umi o le fua o vine o lenei ituaiga e matagofie foi - e tutusa ma le 40 inisi.

O foliga o fuifui e tele lava ina maua i luga o le ufiufi, faatasi ai ma se auala eleelea po o le fausaga o le tuu o vine. E taua le matauina o tulaga taua o le fausia o le fusi i le ituaiga Lora e faalagolago tele i le malosi o le tuputupu ae o le togavao ma pe faapefea foi ona faia le palotaina o le vine.

O fualaau suamalie o lenei vasega e fetaui ma le tele o fuifui vine. O lea, O le mamafa o le fua o vine "Laura" e 8-9 kalama. Faʻasoa lelei, o vine e oʻo lava i le mamafa o le 12 kalama. O loʻo faʻamalamalamaina i latou i se foliga o loʻo i luga. O le umi o le pi e mafai ona oʻo i le 4 simita.

O foliga vaaia o le vine e matagofie tele. O latou lanu e tele lava e paʻepaʻe, ma o se lanu lanu-lanumeamata, lea e mafua ai vine "Laura" amber. O le oso i le la e mafai ona mafua ai le susu i le tasi itu o le fale. O le paʻu o le pipi e ufiufi i se fasi manifinifi o le ova.

Pupp vine vine "Laura" o loʻo faʻaalia i le maualuga ma le suamalie, le i ai o se numera laʻitiiti o fatu. O le tofo o lenei ituaiga o vine e matua mauoa ma manaia, e tutusa lelei ma ituaiga masani vine o Asia Tutotonu, lea o loo faʻaalia i totonu o le muscat flavor.

O le mea lautele, o le suka suka o mea manogi i le vailaʻau o vine e maualuga tele. O le mea lea, i le averesi, o le suka i totonu o le pipi o vine vine o lenei ituaiga e tutusa ma le 20% o mea o isi vailaʻau, ma le malosi o le fua i le 6-8 g / l. Ae ui i lea, o le faatupulaia o fua o vine o lenei ituaiga e mafai ona aafia tele ai le lelei o fualaau aina, ma faaitiitia ai lo latou tofo.

Faʻaaogaina o vine vine "Laura" tele lava o le laulau. E talafeagai lelei mo le taumafa fou. Ae mo le gaosiga e talafeagai - o tagata atamamai o loʻo ola i lenei ituaiga i totonu o lo latou tuatusi e masani ona faʻaaogaina lenei ituaiga mo le uaina.

Vaaiga manino o le togavao ma fua o fualaau "Laura"

O le vine vine "Laura" e masani ona tuputupu ae malosi. I luga o se tasi togavao atonu e tusa ma le 40-50 mata. I le vaitau o le fuaina o le togavao e vave oʻo mai pe a uma ona totoina pe tui - mo 2-3 tausaga. O vine mamago ua lelei ona atiaʻe, o le tele (e tusa ma le 60-80%) e talafeagai mo le fuaina.

I luga o se tasi pu, 0.9-1.3 fualaau vine ua faia i le fua, lea e maua ai Maualuga maualuga o lenei ituaiga.

Faʻapipiʻi fusi i luga o fugālaʻau mata mata. O fualaau o vine e na o galuega tamaitai, o le mea lea, ina ia maua mai le seleselega e tatau ona eleʻeleina i le fesoasoani a le pollen mai isi ituaiga vine.

E taua le taulaʻi atu i nisi o mea taua o le fuaina mai ma le taimi e matua ai vine o vine vine o le ituaiga "Laura". I se tulaga lautele, o se fuainumera tele o fuifui vine e mafai ona fausia i luga o se togavao tele. Ae ui i lea, faatasi ai ma le faateleina o lo latou numera, o lo latou faʻaitiitia o le mamafa ua faʻaititia. O le mea lea, faatasi ai ma tulaga maualuga o le 40-45 vine, o lo latou mamafa e mafai ona 2-3 taimi maualalo ifo nai lo le tau, ma e na o le afa kilokalama.

O le mea lea, e ui i le mea moni e masani lava O lenei vine e vave tele, pe tusa ma le 110-120 aso o le vaitau vegetative, faatasi ai ma se fuainumera tele o vine ma o le taimi o lo latou matutua ua tolopoina. O le mea lea, o fua o le seleselega ua taʻua, o le aveeseina o le vine e amata i le pito o le vine, faatasi ai ma ituaiga laiti ma tuai. E le gata i lea, o taunuuga o le faʻamalosia o le faʻamautuina o fugalaau e mafai ona avea o le tausaga e sosoo ai e mafai e le vaomatua ona faʻamaʻa ese atoa le ovary atoa.

E le gata i lea, e masani lava i luga o vao tetele, na o le 15-18 vine e mafai ona nonoa. I lenei tulaga, o lo latou matutua e oʻo mai i le masina muamua nai lo le masani ai - ia Aokuso. O vine faapena o le a matua lapoa lava, lea, i le mataupu faavae, e mafai ona totogi se vaega mo sina vaega itiiti o le fua. Ae ui i lea, o sea tulaga e ono mafua ai ona toe ulu le laau i le vaitau o le tuputupu ae ao lei oʻo i le faaiuga o le tautoulu.

E le tatau ona faʻatagaina lenei mea i se mea faʻapitoa. O le mea lea, o uiga o le fausia o fua o lenei ituaiga e tatau ona mataituina ma le faaeteete ma taumafai e faatumauina le eseesega sili ona lelei o le avega o le vine vine - e tusa ma le 23-27 vine. I le taimi lava e tasi, e matua taua lava pe a ma le 30% o paʻu nofofua, e leai ni fua e maua i luga o le vao.

O mea taua o le vine vine "Laura"

E ui lava i le telē tele o vine, o vine o lenei vasega e fetaui lelei lava mo le felauaiga ma le umi o le ola. I le faaopoopo atu i ai, o le a vave ona vave gaʻo vine ma maua ai se tofo lelei.

E le gata i lea, i le tele o punaoa, o le fualaau vine o le Laura e faʻailoa e faigata tele. O lenei mea e faasino tonu lava i le maualuga o teteʻe o vine i luma o le lauulu enaena ma le mea moni e mafai ona gafatia e le vine le maualuga o le suamalie e aunoa ma le vaʻaia lelei. O loʻo i ai se teteʻe maualuga i faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e masani ona maua i luga o vine.

E le gata i lea, o le togavao o lenei ituaiga e gafatia lelei lava le maualalo o le vevela: e toetoe lava a le aʻafia pe a faʻaititia le thermometer i le faailoga o -21-23ºС, e ui lava e aoga tele le puipuia.

O se lelei lelei o fualaau "Laura" o le mea moni o fuifui ua matua pipii lelei i pupu o vao. O le mea lea, e oʻo lava i le tele o le seleselega ma a maeʻa le faʻaaogaina o fua o vine, e le faʻapalapala.

Le lelei o fualaau vine "Laura": e aoga le gauai atu ia i latou?

E ui lava e itiiti ni togi i lenei ituaiga, e le tatau ona le amanaiaina, talu ai e mafai ona faatoilaloina i latou i le malosi o mea taitasi. O le mea lea, e masani lava ona tupu le tofo o vine, o le a le suamalie le suamalie nai lo mea masani. O le mafuaʻaga mo lenei mea atonu o se vine vine e malosi tele (ma faʻapitoa foʻi le malosi ma le tele o faʻamaumauga, lea na faʻapipiʻiina ai le vanu o Lora), o le malulu ma timuga vevela.

O le mea lea, e tatau ona e mataʻituina le fuainumera o fualaau faʻavae ma faʻaititia i le fuainumera taliaina. O le tele o le toe foi o vine o le e masani lava ona aafia i le paʻu. E le gata i lea, ona o le maualuga o mea o suga i lona tuufaatasiga, e le mafai ona mafaufau i se vaega o le "Laura" e aunoa ma ni afifi.

O mea e tatau ona e iloa ina ia mafai ona toto lelei vine "Laura"

Ina ia mafai ona tupu lelei vine, ma e tatau ona fua lelei le tele o nuances. Aemaise lava:

  • O le eleele mo le totoina o vine "Laura" e mafai ona i ai, sei vagana ai le omea ma se masima masima. E le fautuaina le totoina o vine i le mea e vavalalata ai le vai i le fogaeleele.
  • Mo le totoina o lenei ituaiga vine e sili atu ona lelei le filifilia o se nofoaga e susulu lelei e le la ma e le afaina i ata.
  • Luni na o vine e ola ma fua mai i le itu i saute. I Totonu ma sili atu i Matu o le mea sili lea ona toto i tafatafa o le puipui poʻo puipui, ina ia mafai ai e le la ona susulu i luga o vine.

O afea ma pe faapefea ona sili atu le totoina o se vine vine?

O le taimi sili mo le totoina o vine i le South o le vaitaimi mai Oketopa ia Mati. I nofoaga vaivai, totoina vine vine po o togalaau e sili ona lelei i le tautotogo. E taua tele i le taimi o le totoina o le vevela o le ea e le itiiti ifo i le + 15ºС, ma o le vevela o le eleele e tusa ma le + 10ºС.

O le totōina o vine e faia faʻatasi ma le fesoasoani o laupepa, poʻo le faapipiiina o tipi i se mea tuai. E ui i le mea moni o le totoina o laau toto e manatu e sili atu ona faigofie ma aoga, faafetai i le fusi, e mafai ona e vave maua fua muamua. O le faʻamatalaga lenei i le mea moni e faapea afai e faapipii se tipi i luga o se tagata matua ma faʻataunuʻuina aʻa, e mafai ona maua le tele o meaʻai ma vave ona tupu.

Totoina vine vine "Laura" - o faatonuga autu

Mo le totoina o vine e faʻaaogaina ai laau e taua tele le saunia o se pu i luma atu. O lona loloto e tatau ona faaluaina le tele o aʻa o le fatuga, ina ia mafai ai ona sasaaina le faʻapalaina ile pito i lalo. E le mafai ona faʻatumu faʻamaʻiina i lenei auala, e sili atu le faʻafefiloi ma le eleele papaʻe e sili ona lelei eli mai le lua lava.

O le mamao i le va o laau toto e le tatau ona itiiti ifo ile 1-1.5 mita. Mai le lagolagosua poʻo le puipui e tatau ona e solomuli ile 40 simita. Afai e toto fua le fatu, ona vaʻaia lea o le mamao i le va o vao ma laina o vao e le itiiti ifo i le 1.5 mita.

Ua totō se fua o le vine i luga o se maupuʻepuʻe tumu i fugalaisa, pe a uma le lua pe tolu vaiaso. E taua tele le nofo ai o le suluina o le fatu i luga o le palapala mo le 10 simita. E tatau ona faʻatumu lemu lemu ma faasolosolo malie, ma faʻatumu lelei le lua i le palapala ua faʻafefiloi ma faʻamalaʻau.

A maeʻa ona moe le lua, e taua tele le faʻamalosia o le eleele ma fausia se lagolago malosi i tafatafa o le lua (aua o vine o se laau e le mafai ona ola na o ia, ma e aunoa ma se lagolago o le a malaga i luga o le eleele). Pe a uma ona faʻasusu, e tatau ona faʻamaʻaina vine, ma o le palapala e faʻataʻamilo i le fatuina e mulumuluina.

Totoina o le togalaau vine Laura i le faapipiiina

Afai i luga o lau 'upega tafaʻilagi ua uma ona iai se togavao tuai o vine ua uma ona e fafagaina, e mafai ona e faapipiiina se ituaiga "Laura" i luga o lona au. Mo lenei mea e taua tele:

  • Faʻapena ma faʻamalosi le vaeluaina o le taimi muamua ina ia sili atu ona mautu. E le gata i lea, ina ia faʻaleleia atili aʻafiaga aʻo lei faapipiiina, e taua le taofi i le vai ma togiina mo ni nai sekone i le tali "Humate".
  • E tatau ona tipi le fasi laau i se tina ina ia alu i luga o le ogalaau ma vaeluaina lelei.
  • E tusa ai ma lea, o le shtamb o le vao tuai e tatau ona vaevaeina ma le faaeteete, ina ia mafai ai e le tipi ona fetaui i totonu (e mafai ona faapipiiina ni laupepa i le tasi).
  • O le tuʻuina o le aʻa i le vaeluaina o le aʻa, e tatau ona pipiʻi lelei ina ia mafai ai e le aʻa ona maua aʻa ma vave. Mo lenei mea, e faʻamamaina i se ie uumi umi. Afai
  • o le inoculation e faia mo le taumalulu, ona tatau lea ona faʻafefiloi le suauu i le omea ma le faʻaaogaina o le eleele.

E malie foi le faitau e uiga i togafitiga ma le puipuia o faamaʻi o le vine

Aoao tulafono faavae mo le tausiga o vine "Laura"

  • Faʻasalaina o le vine e manaomia ai le tumau ma masani. Ae maise lava le manao e fausiaina ia togavao sa totoina latalata i le puipui. O le faia o vai inu i totonu o se alavai faʻavaivai eliina i luga o le maualuga o le aʻa o le togavao. O le faʻasaga i lalo o le shtamb e sili ona lamatia, talu ai o aʻa latalata i le ogalaau e le mafai ona inu vai. O le tele o le vai e manaomia e se vine vine i lona talavou o le 30 lita, i le sili atu o tagata matutua ma pe a fua mai - e tusa ma le 60 lita.
  • Ina ia tumau le susu i le palapala ma umi ona fafagaina aʻa o le vine, e taua tele le mulumulu. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga fugalaʻau faʻasaina, lea o le a faʻapalapalaina foi le palapala. O le paluga faʻapipiʻi o le palapala e tatau ona tuʻuina atu i lalo ifo o le 3 inisi. E sili ona lelei le faʻaleleia i le tautoulu ma naʻo le tautotogo. I le taumafanafana, o le mulching e mafai ona fufulu ai le eleele ma aʻa vine.
  • Tonu taofi se togavao vine o le a fesoasoani e puipui mai i aʻafiaga o tau leaga. O se talavou, na o laau totō na totoina e mafai ona ufiufi uma i le palapala, ma faʻaolaina uma mai le kiona ma le toʻi. O vao matutua e puipuia i le mulching ma le vaomago.
  • I tausaga muamua talu ona tulaʻi teuteu vine vine "Laura" e leʻi faia. Ae, faatasi ai ma lona ulu atu i le taimi e fua ai fua, e taua tele le faia o lenei faiga masani i taimi uma o taumalulu. E tatau ona atiaʻe e tuʻuina atu i ai le tolu poʻo le fa ogaʻau, lea o le a iu lava ina maua i le mafiafia. O fuʻa uma lava e taua tele le teuina uma o aʻa laiti ina ia latou le tolotolo ai i le taumalulu. E le gata i lea, e tatau ona faʻamaʻapeʻa atoa na lala o le vine, lea na mago ma e le fua atoatoa. E matua malosi lava le seleseleina o vine "Laura" e le mafai, ona e mafai ona e taofia lo latou tuputupu ae. O le lafoaia o le tele o tipu e le aoga foi, aua le tupu lena mea faatasi ai ma le tele o le faapipiiina o vine, o le a faaitiitia le lelei o vine ma atonu foi e mou atu mo le tausaga e tasi.
  • Fafagaina vine "Laura" e tatau ona faia i taimi umaae le tele. E tali lelei tele i le fuga. E sili atu le faʻaaogaina o fualaʻau o meaola lautele, lea e mafai ona aʻafia ai le tuputupu ae o vao ma vine. I le totogiina o le leai o le magnesium, e tatau ai ona pamu le vao ma le magnesium sulfate i le aofaiga o le 250 grams o le vailaau i le 10 lita o le vai.
  • Talu ai o le tele lava o fualaau aina a le Laura e maua mai i le gaogao, pe a oʻo mai faailoga o le tovine vine, o lenei meaola e aoga. faagasologa i le gataifale. E le gata i lea, o vine vine, aemaise i le matua, atonu e aafia i le tuputupu ae o le taumalulu. I lenei tulaga, tuu le vao e le aoga. E fautuaina ia eli ma mu. O le eleele e tatau foi ona faʻamaonia, pe a le o lea o le a faʻaaogaina le faʻailoga.