Fua o le gaosiga

Igoa o tagata talimalo: ata ma igoa

Hosta o se fale lauiloa aloaʻia. E tele ituaiga o ituaiga eseese o ituaiga ma lanu eseese. E tusa ma le 40 ituaiga o laau. O latou o malu-faapalepale, e alofagia e le tele o fai togalaau.

O lenei tusiga o loʻo tuʻuina atu ai 'au o ituaiga eseese ma ata ma faʻamatalaga.

Paʻu paepae

O ituaiga laau toto, e mafua mai i le vaomatua o Iapani. Laititi i le lapopoa, ei ai laulaʻau lapopoa, lanu meamata ma le paʻepaʻe paʻepaʻe. Faʻasologa faʻatasi ma sina numera o fugalaau laiti, faʻamalosi le lilac-lanu violē ma paʻu paʻu.

O le tagata sinasina paʻepaʻe e amata ona fuga mai le ogatotonu o le taumafanafana seia oʻo i le tautoulu. E fua mai.

Fufulu

Faʻasolosolo le fatu-foliga, lanumeamata lanumeamata, susulu i le faavae. E i ai sana fugalaau e leai ni launiu ma fuga lalac. Fuga i totonu o Iulai. O le isi aulotu e fufula Aulia-Mculata e fuga mai i le lanu violē.

E taua! O le ituaiga o Aurea-Muculata e iai lau laʻau e matua maʻaleʻale i mataʻu lapopoa, ae o le gaʻoE le afaina le timu.
O ona laumei e laititi, o le fatu, ma se lanu samasama lanu, e vaevaeina i ni fasi lanu eseese. Seia oʻo i le tau vevela, e tumau pea le lanu, ona lanu meamata i lalo o le malosi o le la.

Talofa

Laʻau faʻamalosi e le faʻasusu i Iapani. O le gaʻo o le ogatotonu-ovateva, malosi malosi, i le ogatotonu e paʻepaʻe, pe faʻafeiloaʻi i vaega o paʻepaʻe ma lanu meamata. Fugalaau fugalaau foliga foliga lanu enaena. Pulapula i le ogatotonu o le taumafanafana.

E pei o le talimalo, o le aiga Asparagus e aofia ai iglitz, asparagus, ma yucca.
E tele ituaiga o vine (Erromena, Undulata, Univiltata): E tasi le lanu lanumeamata ma le maualuga maualuga, o le isi i lanu paʻepaʻe ma se lanu lanu meamata, ma lona tolu o loʻo i ai le paʻepaʻe papaʻe ma lau lanu lanumeamata.

Siebold

Faʻasese le lautele-ovateva, e ufiufi i le fugalaau. O fugalaau e paʻepaʻe poʻo pale lilac.

E te iloa? O le talimalo a Ziebold o se vailaʻau polymorphic, lea e faʻaalia ai faʻasalalauga manaia fou i le taimi o le faʻafefeteina.
O le mea pito sili ona taatele o vailaau anamua, fafaga i Iapani. O le tele o Aureomarginata ma lau o loʻo i ai se lanu uliuli lanumoana na amata ona salalau, ma i le ogatotonu o le taumafanafana o le saturation o le fua o le fatu.

O le isi, Elegans, e lautele, lapotopoto, lanu uliuli-lanumoana. O le lanu o fugalaau e eseese mai le lanu violē i le paepae. O lauusiusi ei ai lau lanu uliuli lanu meamata, lapoa tele. E faigofie ona vavao faʻamaʻi, o lea e masani ona faʻaaoga ai le 'auʻauna a Siebold i le fausiaina, e mafai ona e maua le tele o uiga fesuiaiga o le phenotypic.

E te iloa? I Saina, o le tagata talimalo sa faʻaaogaina ma le faʻaaogaina mo le faitau selau o tausaga e teuteu ai matafaga matagofie ma teuteu pagodas. O tagata mai fafo e matua faasaina le auina ese atu o lenei laau i fafo atu o le Malo Tutotonu.

Matagofie

Homeland o atunuu Asia. O le laau e laʻititi lona maualuga, pe a ma le 10-18 cm. E le tele ni fugalaau o se lalac pale lanu. Fuga i Iulai. Faʻailoa i luga vave.

Toto

I Europa, e sili atu ona taatele nai lo lona atunuu i Iapani. Laʻau faʻamalosi i totonu o togalaau. O laʻau-o paʻu lanu e lanu meamata ma pito i luga ma le paepae paʻepaʻe. I le aofaiga atoa i le 30-40 fugalaau lanu enaena.

E faasolosolo malie lemu, ae fai ni vao. O le fugalaau e amata i le ogatotonu o le taumafanafana ma seia oo i le tau.

Lanceolist

O loʻo i ai se faʻalavelave faʻatasi ma se paʻu uʻamea o le ovate-faʻavalea o lanu lanumeamata ma se lanu mumu-lanu enaena i le faʻavae.

Fugalaau lanu violē ma lanu paʻu. Faʻafesoʻotaʻi fuga o meaolaola nai lo isi ituaiga uma: i le faaiuga o le taumafanafana ma seia oʻo i le ogatotonu o le autumn.

Podorozhnikovaya

E tupu i Iapani ma Saina. Toto ma le lapotopoto, fatu i le pito i lalo, lanumoana, lanu meamata, lanu susulu. O fugalaau e matua paʻepaʻe, manogi, o le tele o le fuga e matamata, pupuu. E fuga i le ogatotonu o le taumafanafana.

Siaki i le lisi o le paolo-tolerant perennials.
O le hosta vegetain e tele ona ituaiga. Na pau lava le ituaiga lauiloa e ese mai le eseesega o Grandiflora. E iai fugalaau paʻu ma laulaʻau ua faʻalanu.

E tele isi filifiliga (Honey Bells ma Royal Standart), e ese mai le ituaiga o fugalaau muamua ma o nisi taimi e i ai se lilala o le fugalaau.

Polychis

O le tufatufaina o le sone o atumotu i Asia i sasaʻe. Laʻau olala ma laʻau faʻasolosolo saʻo, vaʻavaʻavaʻa, faʻatasi ma se uʻamea mamafa o lanu uliuli lanu uliuli. Leafy tsvetony ma lanu paʻu o le lanu uliuli. E fuga i le taumafanafana uma.

E taua! O tagata suesue Iapani (Sugawara, 1937; Si-rasaka, 1936) ia matauina o talavou laiti ma petioles e hostry erythrocytes o loʻo i ai faʻamalologa faʻaleagaina e faasaga i le maso ma le tino.
Chonea ei ai lona lanu samasama-lanu paepae ma se fulufulu fugalaau o fugalaau i luga o le gau. O le tele o Tall Boy ei ai le maualuga maualuga, o le totoina e faia i se tasi togavao, poo totonu foi o togalaau.

Forchuna

Vaitave, faʻasusuina i Iapani. I le tele o itu e tutusa lelei ma Siebold talimalo, ae laiti. E i ai lona fatu e pei o le fatu ma sina fugalaau itiiti. O inflorescences e tele fugalaau. Faauluuluga fugalaau ulaula. E fuga i le tuai o le taumafanafana.

E tele ituaiga eseese e eseese i le lanu ma le tele o le gau. Mo se faataitaiga: N. l. eseese. albo-marginata Voss. ei ai lona tuaoi papaʻe i laulaʻau, ma lanu samasama ma paepae Kabitan.

Ovoid

O le Atunuu o le Far East. O le laau o loʻo faʻaputuina vao. Faʻaseseese le lautele, lanu meamata. Faʻasologa e silia ma le afa mita le maualuga. Fugalaau e lanu uliuli-lanumoana, faʻapotopoto i se tuuga. E fuga i le ogatotonu o le taumafanafana.

Ese ese var. aureo-variegata Voss. E i ai ona laulaau lanu ma lanu samasama ma fuga lanu violē. Lua lanu lanu, e ese mai i lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata ma le umi o le fugalaau. O ituaiga meaola e tutusa ma lona igoa ma eseese mai isi e ala i ona lautele, lapotopoto lau ma fugalalala. Ona o lona eseese, o le laau o se teuteuga tumau o fugalaau ma togalaau i le lalolagi atoa. O le le mautonu o le au e mafai ona tupu i soo se vaega o le lalolagi, ma o le uiga o le felafolafoaʻi ma le faʻatoʻateleina o hybrids faʻalelei e maua ai le faʻamoemoe mo le faʻaalia o le tele o ituaiga fou o le laau pele.