Lafumanu

E mafai ona tuʻuina atu falaoa lapiti po o meaʻai

O se lapiti ola maloloina o loʻo i ai se manaʻoga lelei - i se tasi o fono e mafai ona ia 'aina le afa afa o meaai. Ae o le meaola e le o se mea e sili ona manaia, aua ei ai sona gasegase gastrointestinal. O le a le nofoaga i le lisi o le lapiti o loʻo nofoia e falaoa, e mafai ona tuʻuina atu, i le a le ituaiga ma le aofaʻi - o loʻo faʻamatalaina mulimuli ane.

Faia e lapiti ia falaoa

E toʻatele le au faifaatoaga e talitonu o oloa gaosiga e taua tele mo a latou fagafao, aua e mafua mai i meaʻai o loʻo i ai i totonu, latou te faʻaleleia le tofo o aano o manu ma le tulaga tau pisinisi o fulufulu.

Ae ui i lea, ua fai mai tagata veteinarian e le o fuaina uma ituaiga o meaʻai o le a aoga. Aemaise lava, o le faʻasa e faʻaaoga i ituaiga uma o lapiti teuteu. E oʻo lava i nai tootoo o falaoa e mafai ona faʻaumatia ai uarota.

E taua! Soʻo se falaoamata mo lapiti o mea teuteu o se mea oona o le faʻagesegese. E faʻaaoga foi lenei mea i laʻau suamalie, kuki ma isi suamalie. Mo se manu teuteu, e oʻo lava i se koko koko se tasi e mafai ona afaina.

Mo aano o manufasi, o falaoa o se faleteuoloa o gaʻo, lea e tatau ona le itiiti ifo ma le 80% le taumafa a lenei vaega o manu. Ua matauina e tagata suʻesuʻe o lenei oloa e le o "calories gaogao" aua o loo iai:

  • fua taua;
  • gaʻo;
  • B vitamini;
  • manganese;
  • seleni;
  • sodium;
  • chlorine;
  • uʻamea;
  • zinc;
  • apamemea.

I le tuufaatasiga, o nei vaega o loo i ai se aoga aoga i le galuega o le cardiovascular, immune, nervous systems, o totoga o le vaega o mea e afaina ai, metabolism, lelei o lauulu ma le atinaʻeina o mea maso. O se uiga lelei o mea aoga aoga o loʻo teuina e tusa lava pe fafagaina.

Saili pe mafai ona tuʻuina atu falaoa i le tuʻuina o sulu.

Ae peitai, i le faagasologa o le faamamaina o falaoa ua leiloloa se aofaiga tele o vitamini ma minerale, o lea e le mafai ai ona avea ma faavae o le lapisi. E le gata i lea, e tusa ai ma tagata atamamai, o nei oloa e afaina i le lamatiaga o le soifua maloloina o manu felelei.

Vitio: E mafai ona fafagaina le lapiti falaoa

Maʻi ono mafai:

  • le faʻamalosia lelei o mea e aofia ai (laʻau eletise maualuga-calorie e le leaga, ma e le gata i lea, e leai ni tioata o le kioko dioxide);
  • vaivai o le auvae, lea e atiina ae i tua o le hypovitaminosis;
  • le tupu o le nifo malocclusion (fetuunaiga le talafeagai o nifo), lea e taofia ai le atoatoa o le faʻaogaina o masini;
  • faʻalavelave i le faʻaogaina o otaota (mea leaga e tutupu ona o le mea moni o le gastrointestinal tract o le meaola ua faʻapipiʻiina e faʻafefeteina ai le tele o meaʻai falaiina);
  • o le lamatiaga o le enteritis (faʻaogaina o le inflammatory i gaʻo o le digestive tract e mafua ona o microflora le lelei);
  • o le meaʻai (ole amio lepeti e afaina i le paʻu ma faʻamaʻi pipisi).

E te iloa? Rabbits e faasefulu taimi i le minute ae sili atu ma le 17,000 tofo.

Tulafono faʻavae mo le aofia ai o falaoa i le taumafataga

O faifaatoaga tomai e fafaga a latou fagafao o saito, falaoa ma falala falaoa, masani ona palu ai. Ae peitai, o lenei elemene e tatau ona faʻaofiina i totonu o le meaʻai a manu ma le faʻaeteete, e mulimuli i fautuaga a tagata veterinarians.

Mai le a le matua e mafai

I fuainumera laiti, o nei fafaga e aoga tele mo lapiti laiti. Peitai, e le mafai ona tuʻuina atu i tamaiti faatoa fananau mai e oʻo atu i le tasi masina le matutua. A le o lea, o manu e mafai ona i ai le gastrointestinal disorders, fulafula, manava, vomiting, lea e mafai ona afaina.

E fautuaina e faifaatoaga poto le tuʻuina atu o falaoa o falaoa i le lisi o 30-40 aso lapopoʻa lapiti pe a uma ona latou susuina mai le tina. Muamua oloa e tatau ona faʻafefete i le susu mafanafana poʻo le vai. A maeʻa le suāsusu o tina, o falaoa, pei o soʻo se meaai faaopoopo, e tatau ona faʻalauiloaina ma le faʻaeteete, i ni togi laiti.

Faʻasalaʻau oe lava i togafiti o le fafagaina o lapiti i le fale.

E tatau ona e amataina i vaega pito i lalo, ma faasolosolo malie ona faateleina i latou i aso uma e 10. E sili ona lelei le faaopoopo o le oloa i le mash susu. O vaega sili mo i latou o mea taumafa ia i le ituaiga o paluga ma soupeti. Mafaufau e leai se sili atu nai lo le 200 g o ia ituaiga meaai e fautuaina mo lapiti i aso taitasi.

Auala e avatu

O le falaoa fou e matua faasaina le fafagaina o lapiti; E fautuaina e tagata tomai e tuʻuina atu i le fugalaau. Ina ia faia lenei mea, tipi le fasi falaoa i totonu o le centimeter, o loʻo salalau solo i luga o se pepa tao ma faʻaalia i le la mo le faʻamamaina masani. Pe a faʻamalosi le poloka falaoa, ona aoina lea i taga pepa mo le teuina. Filifili filifili mago, a faʻapea o le mea faigaluega atonu e ufiufi i le lanu. O le tele o tagata e anaina le falaoa ma le kalaka o paʻu paʻu. O lenei faʻaopoopoga o se faʻaopoopoga faʻaleleia mo le faʻaogaina o meaola a manu, faapea foi ma se punavai o punavai.

Mo tagata faʻatoʻaga o loʻo fafagaina fagafao i falaoa, e taua le amanaʻiaina o mea faʻaogaina o lenei oloa. I totonu o pusa inu o manu, e tatau ona iai pea vaiinu fou, aua o lenei ituaiga o meaai o le mafuaaga o le fiainu. O le mea lea, e fautuaina e sosolo i le croutons sauniuni aʻo leʻi fafaga i le vai.

E taua! E leai se mea e tatau ona i ai, e tatau ona i ai ni fasi falaoa laititi i le faila o le lapiti. O lenei mea e mafua ona o lo latou faʻagasolo i le vave faʻavaveina ma le faʻamalosi. O oloa leaga e tuʻuina atu ai meaola e matua faasaina.

E tusa ai ma le veterinarians, o lenei mea e mafai ona aliali mai i le 'aiina o uarota e naʻo se meaʻai. O ana metotia i aso taitasi ua fuafuaina i se auala e 10 kalama o le falaoa e pau i luga o kilokalama taitasi o le mamafa o le manu. Manatua o lenei mea e le o le vaega autu o le lisi o manu.

E mafai ona fafagaina lapiti

Muamua lava, e fautuaina e le au atamamai ia faifaatoaga lapiti e lafoai ituaiga o falaoa e aofia ai le tele o le kulutena. Ae le gata i lenei, e tatau ona e iloa po o fea mea e gaosi ai keke o le a aoga mo manu felelei, ma e leaga.

Paʻu paepae

O le suamalie i foliga o fasi falaoa paʻepaʻe e aoga tele mo lapiti. O ituaiga ituaiga o meaʻai latou te maua o le a maua ai le tino o le meaola i gaʻo, proteins, gaʻo, vitamini ma minerale. Ae ui i lea, aua nei galo e uiga i le kalori matāʻupu o le oloa ma le taufaamatau o aʻafiaga o lona tele.

O le 'aiina o fasi falaoa, le tele o mea e lamatia ai le maua o pauna faaopoopo poʻo maʻi. Aua neʻi faʻasauā ia te ia i ia meaʻai. A uma, o le laina i le va o ona manuia ma le afaina e matua manifinifi lava.

Saili po o le a le mutia e le tatau ona tuʻuina i lapiti, ma le vai foi i lapisi vai.

Poʻu paʻu

O sina faamalosiauga mo se uo vaivai i se foliga o se fasi keke falaoa e le afaina ai o ia. I se isi itu, o le a faʻaolaina ai lona tino i ni mea faʻapitoa ma mea faʻapitoa, thiamine, riboflavin, niacin, choline, pyridoxine.

Ae o le tele naua o meaʻai e mafai ona faʻaosoina ai le manava i totonu o le manava, faʻateleina le gaosiga o le kesi ma le afaina o le tui. O le mea lea, e taua le faʻapulaʻaina o uarota i lenei ituaiga o fafaga. O sea oloa, e tusa lava pe i ai ni tootoo laiti, ua solia mo lapisi lapiti.

Fusi

Afai o tatou talanoa e uiga i le faʻatau ma le faʻaopoopoga o mea leaga eleelea, mea manogi, mea manogi ma mea e 'ai, o le mea moni, mo lapiti lapisi, o lenei meaai o le a lamatia e tusa lava pe itiiti. Ae o le mea e ese mai ai, o le a avea o se vailaau o le vailaʻau-minerale, lea o le a le gata ina faamalosia ai le puipuiga o le tino, ae ia faaleleia atili ai foi le gaioiga o le fatu cardiovascular ma le popole. Ae i le taumafa o lapiti, o nei fafagaga e tatau ona sili atu ma le tasi i le vaiaso ile faatapulaaina ole aofaiga.

E te iloa? I totonu o Ausetalia, o le gaosia o lapiti e faasaina e le tulafono, o le soliga o lea mea ua tupu i se sala tupe e 30,000 tala. E mafua lenei mea i le mea moni o tagata i le lotoifale e manatu i manu feʻai e pei o meaola sili ona leaga. O tausaga taʻitasi, latou te faʻaumatia ai fua o faatoaga ma o latou saoasaoa vave e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o fanua uma, ma mafua ai le faaleagaina o le faitau aofaʻi e sili atu i le $ 600 miliona.

Kuki Fale

Mai le fale tao tao, e mafai ai e le lapiti ona ofoina atu ni meaʻai ile ituaiga o kuki oatmeal. E aofia ai gaʻo gaʻo, gaʻo, vitamini ma minerale. Ae i le taimi lava e tasi, o le faʻaaoga tele o ia ituaiga meaʻai e faamataʻuina ai le faʻamaoniaina o le faʻaleagaina o le intestinal microflora, lea e fesootaʻi ma suga ma mea faʻamalosi e aofia ai i le tele o aofaiga iina.

Buns

O le pastry falala e faʻasalaina mo lapiti, pei o isi ituaiga o laʻau suamalie. O lenei ituaiga o meaai i le taimi lava lena e mafua ai le ita i le manava, le galala, afaina ma e mafai ona taʻitaʻia ai le togafiti laiti i manu. E le gata i lea, o le tele o le gaʻo, gaʻo, sima, lanu, meaʻai ma meaʻai e afaina ai le soifua maloloina ole peti herbivore.

Laʻu falaoa

Afai e te filifili e togafiti lau uo vaivai i le falaoa, e tatau ona e filifili naʻo ni vaega fou. Afai ua maua ni faailoilo, e tatau ona lafo ese le oloa.

O le a aʻafia ai mo mycotoxins, lea e faʻapupula i le tino. O a latou faatosinaga manino o le a manino pe a amata ona amataina ni suiga i le tino o le uarota.

O le a aoga mo oe le iloa pe ono mafai ona tuʻuina atu le 'upega, lalala, paʻu ma le wormwood i lapiti, faʻapea foi le mutia e fafaga ai lapiti.

O le faʻatafunaina o le anufe ma le falaoa falaoa e faʻaalia i faailoga nei:

  • le mautonu o le gastrointestinal tract;
  • le lava le fiaai;
  • mumusu e ai;
  • faʻafefe;
  • fiva;
  • mucosurus i feces;
  • manava manava;
  • fiainu;
  • paʻu o vae vae;
  • tui i totonu.
O le mea lea, o le falaoa e le mafai ona avea ma faavae o le taumafataga mo lapiti. I mea uma, o loʻo matou talanoa e uiga i le 'afa o loʻo manaʻomia le lanu meamata, mafiafia ma vevela. E naʻo lea taimi ma lea taimi e mafai ai ona togafitia se fagafao ma se falaoa mago. Aua nei galo o le meaʻai mo ia o se taumafataga mamafa, o ona faamanuiaga e mafai ona le mafai ona faʻaaogaina ma le faʻaleagaina.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Ioe e mafai. E mafai ona e fafagaina falaoa paʻepaʻe ma le uliuli i lapiti, ae ao leʻi fafagaina lapiti i le falaoa e tatau ona faʻagogo sina mea itiiti. Mo lapiti, e mafai foi ona e faatauina mai ni meaʻai i totonu o le faleoloa, o se togafitiga mo lapiti o se taui e aoga tele. E mafai lava ona faʻafefete i le susu le meaʻai.
Mrria
//www.lynix.biz/forum/mozhno-li-krolikam-khleb#comment-167151

Ou te tuʻuina atu ni falaoa ma ni meaʻai malosi pe a latou nofo. O lapisi e pei o ni meaʻai. Ou te manatu e le tatau ona tele ni mea e tatau ona e faia i le aufaigaluega ma tamaitai.
maʻa
//krol.org.ua/forum/17-597-151460-16-1378356524