Faatoaga faatoaga

Ovoskopirovaniya fuamoa o turuki i le aso

O le tuputupu ae o turkey i le fale o se fale lauiloa i le faifaatoaga faʻaonapo nei. Ae ui i lea, o nei manulele na aumai mai Amerika mamao ma o tatou tulaga maualuga e le mauaa i taimi uma. O le mea lea, pe a faʻamalosia i latou, e tatau ona tuʻuina atu i manulele ni tulaga mafanafana mo le atinaʻe. Ma e tatau ona e amata i le aveeseina o turuki mai fuamoa, i lenei tulaga - i le incubator. Ma mo lenei mea e tatau ona e suʻesuʻeina se faiga pei o le ovoscoping, lea o le a matou taʻu atu ia oe e uiga i le asō.

Auala e filifili ai fuamoa mo le tusi tusi ma pe ae manaʻomia se ovoscope

Ua iloa e le au faifaatoaga faifaatoaga masani e faapea o le fuaina o moa maloloina ma gaioiga galue, e le na o le pipi, ae o isi foi moa, o le lelei o mea o le a tuu i le incubator e taua tele.

Faailoga mai fafo

I le laasaga muamua, e tatau ona fuaina fuamoa. Muamua lava, o loʻo suʻesuʻeina ma le totoa ma faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻiga ma se atigi faafitauli.

Aoao le ala e filifili ai fua o le maualuga mo le faʻavelaina, pe faapefea ona fufuluina fua aʻo leʻi tuʻuina i totonu o le incubator.

I totonu o le faaipoipoga, o faʻalavelave faʻapitoa i luga o le paʻu o fafo o:

  • agavaʻa;
  • faaletonu;
  • tuputupu aʻe;
  • togavao.

O le mea moni, o moa ua fafagaina foi mai fuamoa, ae o le pasene o le pupuʻu e faaitiitia, ma o pou eletise latou lava e le lelei, aua o le fesuiaiga o le kesi e faʻalavelaveina i mea sese.

E le gata i lea, e tatau foi i le tasi ona teena meatotino ma le lanu po o lanu lanumeamata (o lenei mea e fai ma meaola), faapea foi ma foliga le lelei: e tutusa lelei pe lapotopoto foi, telē pe, i se isi itu, matua laitiiti lava. Ae ui i lea, o se asiasiga vaaia e le mafai ona tuʻuina atu se faʻamaoniga atoatoa e mafai ona tuʻuina le mea ua filifilia i totonu o se incubator. O le mea lea, e tatau ona sili atu le suʻesuʻeina atili ma le fesoasoani o se ovoscope.

E taua! Mo le fausiaina o turkeys i totonu o se incubator, e fautuaina e faufautua filifilia fua o fua tutusa.

Matou te faʻaogaina le ovoskop

A maeʻa se asiasiga vaaia, e tatau ona asiasia fuamoa i se ovoscope ina ia teena ai mea le talafeagai ma maua ai le ola maloloina o le kuluki i le lumanaʻi.

O le faʻagasologa o le x-faʻailoga e faigofie lava: o le mea faʻapipiʻi e faʻaaogaina i le tatalaina o le ovoscope poʻo le tuʻuina i luga o le mea faʻapipiʻi ma fesuiaʻi i itu eseese. I lenei auala, e mafai ona e vaʻaia manino le potu vaalele, ma o le gutu e mafai ona vaaia o se ata lafoia ma tuaoi vavalalata.

Aoao pe o le a le ovoscope ma le auala e tatau ai ona gaosia lelei fuamoa, faʻapea foi ma le auala e faia ai se ovoscope i ou lava lima.

A oʻo i le leitio, muamua, faʻalogo i le nofoaga o le isu. I fua maualuluga e talafeagai mo le faʻavevelaina, o le isu o loʻo i le ogatotonu ma o loʻo siomia e polotini i itu uma. I luga o le pito i luga, o loʻo latalata latalata ane i le pito i luga. Afai, a o liliu, o le selu o le a alu lemu i le itu ma toe foi mai i le site i le taimi lava e tasi, o lona uiga o le kenera e taofia ai e leai se totogi. Afai e toesea le tasi oi latou, ona toe foʻi lea o le isu i tua e le toe foʻi mai pe leai foi i se tasi o pito.

O ia ituaiga faʻamatalaga e le talafeagai mo le faʻavevesi.

E te iloa? O le fuamoa aupito tele i le manulele o loʻo maua ai le ostrich - le maualuga 15-20 cm. O faʻamaumauga faʻamaumau i lenei itu e faatatau ile hummingbirds - 12 mm. E na o le moa e mafai ona tauva ma le ostriches o le Harriet, lea na tuʻu ai se fuamoa ma se diamita o le 11.5 cm.

Aua nei faʻaoga mo le faʻatoʻaga ma taimi e latalata ile gutu ile atigi poʻo faʻafesoʻotaʻi ai. E le talafeagai foi mo mea faʻavevelaina, lea o loʻo i ai le va i totonu o le kekone, ma o le selu lava ia e palu ma le protein. E le o ni fuamoa lelei i ni toto toto e mafai ona afua mai i le faaleagaina o capillaries ao faia le fuamoa.

O le mea lea, i le mea muamua o le ovoskopirovaniya mea ua filifilia i luga o le faʻamau i le incubator. I le lumanaʻi, o le ovoscope o le a faʻaaogaina sili atu ma le tasi i le faagasologa o le faʻaosoina o ia lava.

Faʻapipiʻi faʻapipiʻi fuamoa o turuki

E faigata tele le taimi e faʻaolaina ai: e tatau ona e siakiina pea poults i le lumanaʻi ma tuʻuina atu ni tulaga maʻoti mo lo latou matutua. O le mea lea, o le vevela i totonu o le nofoaga e tuʻuina ai le afi e tatau ona tumau i le +38 ° C mo aso muamua 7, ma le faʻamamafana - 70-80% (mai le 17 aso e mafai ona faʻaititia i le 50%).

Faamasani oe lava i tulafono mo le tuputupu aʻe o poults i totonu o se mea faʻapipiʻi ma faatasi ai ma le laulau mo le faʻavelaina o fuamoa o le kulupu i le fale.

Talu ai ona o le fuamoa e tele naʻo le okesene i le faagasologa o le faʻaosoina, e tatau ona faʻamautinoa lelei le vaalele lelei mo i latou. I le faaopoopo atu, i le aso 15-25, o le a amata ona faʻamafanafana le mea mo le 30-40 minute i le aso.

Aisea e mafua ai fua o le ovoskopirovat i le taimi o le faʻavela

Mo le mauaina o se lafumanu lelei, faʻaauau lava le mataʻituina o le faigamalo ma le vevela e le lava. Ole suesuega o le Ovoscopic e tatau ona faia i taimi uma ina ia mafai ai ona maua ni atigipusa tioata i taimi talafeagai.

Faatasi ai ma le fesoasoani a se siaki, e mafai ona fuafua pe iai ni faʻafitauli pe leai:

  • fuamoa e leʻi faʻafefeteina o le a malamalama i le ogatotonu;
  • afai e taofi le atigipusa, o aʻafia toto poʻo mama o le a vaaia i totonu;
  • o se soifua maloloina, atinaʻe o le tamaititi o le a mafai ona vaaia faʻatasi ma le faʻavaeina o le tino.

I le tulaga lautele, o le ovoscoping e talafeagai e pulea ai le faagasologa o le faʻavevesiina ma le faʻatagaina taimi ole faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma le atinaʻeina o le tuputupu aʻe o pepe.

Ovoskopirovaniya fuamoa o turuki i le aso

I le faagasologa o le vevela, o le fetus e alu i le 4 vaega, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoʻa ia mea taitasi. Afai, i le taimi o le afaina, o mea e le masani ai i le atinaʻeina o le tamaititi ua matauina, o tuutuuga o le suiga o le afifi.

E te iloa? E ui lava i le mea moni o le ostrich o loʻo i ai fuamoa sili ona tele i le lalolagi manulele, o latou sili ona faʻatusatusa i le tele o le ostrich lava ia. Ae o fuamoa sili ona tele e tusa ma le tele o le manulele o loʻo tuʻu le kiwi.

Muamua ovoskopirovaniya (8 aso)

I le aso lona valu talu ona faʻataunuʻu fuamoa i totonu o le incubator, e muamua ona faia se suiga muamua, lea o le a fesoasoani e aveese mea e leai se aoga.

I lenei laasaga, ua vaaia le ata o le atigipusa ma ua iloa ai lona faʻaauau. Afai e leʻi tupu le fomaʻi, ona foliga mai lea o le efuefu o se nofoaga pogisa, ma e le o vaʻaia le leai o se mea e iloa ai pe leai foi.

Afai i le taimi o le suʻega na faʻaleagaina ai le atigi, e mafai ona faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i se mea faapipii poʻo se mea faʻapipiʻi.

O le ovoskopirovaniya lona lua (13-14 aso)

Leai se laʻitiiti taua i le atinaʻe o le tamaititi mai le aso 8 e oo i le 14 aso. I le 13-14 aso na tupu ai se mea taua - ua tapunia allantois. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei tino ua mafai e le fomaʻi ona faʻaaogaina le ea mai le siosiomaga.

E taua! Faʻamatalaga tusi i luga o faʻatoʻaga o moa e fautuaina pepa e na o le 8 ma le 25 aso o le tusi tusi.

I le aso lona 14, e mafai ona e faʻamalamalamaina fuamoa e iloilo ai le atinaʻe o le tamaititi. Pe a pala, o le fua o le a foliga e pei o se vaega pogisa, lea o le a manino le vaai i le faasologa lautele. Afai e le o vaʻavaʻai le totoga o le tino, ma le fetus e le o faʻamausali ma alu saoloto, ona mate ai lea o le germ.

Tolu ovoskopirovaniya (25 aso)

I le taimi mulimuli, o loʻo iai ni suiga taua i le metabolism o le fetus - o lona lava vevela e aliali mai. O le vaitaimi lea o le vaalele na faapitoa lava le siakiina e aloese ai mai le soona inu o fuamoa. E tusa ma le aso 25 o le a amata ai ona mu, o lea e tatau ai i se tagata ona faia le siama mulimuli ma siakiina le gafatia o poults i le lumanaʻi.

Pe a susulu le fua o fuamoa e tatau ona matua pogisa, toetoe lava i tuaoi o le potu i le ea. Na o le pueata o le a faʻaalia mai. O le tulaga lenei o loʻo taʻu mai ai o loʻo ola pea le pepe.

Hatching

Hatching turkeys e tupu mai i le 26-28 aso.

O le taimi lava e amata ai ona mafanafana, e tatau ona seti le vevela i totonu o le incubator i le +37 ° C, ma e tatau ona seti le susu i le 65-70%. O le tuʻuina atu o moa o le a amata i le aso 27, i le afiafi, ma faaiuina i le aso 28. I le lautele, o le faagasologa e sili atu ma le 10 itula.

E le mafai ona tatalaina le mea faʻapipiʻi i le taimi o pipifana - o susu moa susu e mafai ona faʻanoanoa. E aveeseina mai le masini pe a maeʻa maeʻa uma. Ae ui i lea, o loʻo vave lava ona malolo. O le aso muamua ina ua mavae le fausiaina o se mea taua tele mo le ola o moa. Pe a oso ese mai fafo mai le incubator, e tatau ona latou faia se microclimate talafeagai. E tatau ona tuʻu i totonu o pusa mama, o le pito i lalo e tatau ona ufiufi i se ie.

E te iloa? O le tele o faifaatoaga moa e valoia le tau mo turkeys: ao lei suia le tau mo le leaga, o nei manulele e amata ona fagogota.

O nisi tagata faifaatoaga e fautuaina le tuu i lalo o se mea mafanafana. O le potu e tuʻu ai poults o le a tuʻuina i le +35 ° C. Afai e malulu moa, o le a amata ona paʻu faatasi ma mumusu e faʻafeiloaʻi meaai.

Sa latou 'ai fua, ae i le isi itu, sa vevela, latou te taʻoto i luga o le fola ma salalau o latou apaau.

E pei ona tatou vaʻaia, o le siakiina o fualaau oona o se vaega tāua lea i le faʻavelaina o fuamoa o le turuki. O le tausisia o fautuaga uma o le a fesoasoani e filifili mea e sili ona lelei e faʻaogaina ai, mataʻituina le matuitui o fuamoa i laʻasaga uma o le atinaʻe ma faʻalauteleina le gaogao o poults e oo atu i le 100%.