Laʻau

Hazelnut (Hazelnut) ituaiga: ata ma faʻamatalaga o laau

Hazelnuts O fualaau e taʻua o ituaiga e 20 o le genes Hazel, o le aiga o Birch, masani o launiu, lapisi lapopoʻa ma Peltic hazel - fualaau tetele. O le eria o tufatufaga o Eurasia ma Amerika i Matu, i le teritori o vao vaeluaga o le vaomatua latou te fausia ai lalo ifo. O le faʻaaogaina o eleni i totonu o alamanuia mo le gaosiga o mea faʻafiafia ma mea suamalie e taatele. E iai ituaiga eseese o laʻau, o le foliga o loʻo fuafua i le ituaiga: e mafai ona lapotopoto pe faʻaloloa.

E te iloa? I Papelonia anamua, sa i ai se tulafono e faasā ai tagata lautele ona 'ai i ni oona, lea, e pei ona uma ona iloa, faaleleia atili le gaioiga o le faiʻai.

Katerina

Hazel cultivar O Katerina o se kulupu na fafagaina i le 1961 e ala i le sopoia o le Hazel Tambov masani ma lanu lanu mūmū namu 236. Pepa o se vao malosi e iai lau lanu mumu, o le afifi ma ona afu e lanu piniki ma le paʻu ulaula. O le afifiina o fualaau suamalie e pipii i le tasi itu, e laitiiti ifo nai lo le paʻu o le lapopoa, ma o le kulimi lava ia e umi ma lautele, e oʻo atu i le 30 mm, faatasi ai ma se mea lamolemole lamolemole, e faalautele i le pito i luga ma se manifinifi lanu.

O le tofo o le kuka o le bazelnut, o le gaosiga e 54%. O le ituaiga sili ona fua tele o fualaʻau mūmū mūmū sesega, e oʻo atu i le 5 g, faʻapipiʻi vine e oʻo atu i le 8 fua. E oʻo mai i le faaiuga o Setema, o le fua o le ituaiga e maualuga, e manaʻomia ona faʻamaʻiina e ituaiga lanu lanu lanumeamata-e pei o le kulimi - Tambovskaya Late, Ulumatua, lea e iai foʻi ituaiga o vao. E sili ona tuputupu ae ma atiina ae i le itu i saute. Faʻaleagaina le aʻa i le faagasologa o le toe gaosia.

Masha

E masani ona masani le masha o le Masha o le pulupulu lanumumu lanumumu, e maua e R. F. Kudasheva free pollinating hazel ituaiga Tambov vave ma Ivanteevskogo krasnolistnogo hazelnuts. O loʻo faʻamatalaina i fua o fualaʻau e tusa ma le 2 g, faʻatasi ai ma se atigi anufe manifinifi, o se tofo matagofie o le tofo ma le suauʻu masani. Fugalaau e feteenaʻi le fua.

Isaevsky

Le ituaiga na maua mai e le Kudasva pe a pasia se hazelnut Tambovskiy Muamua i se ituaiga Academic Yablokov. O lenei vailaʻau o loʻo i ai fualaʻau lapopoa, lanu enaena ma lanu enaena uliuli, e pei ona taua e le manaia o le tofo. O le kuluga e maua ai le malosi o le kiona. Ua lauiloa e oo lava i le taumalulu malosi o Moscow i le 1978, ina ua paʻu le vevela i -42 ° C, na le aafia ai le fuaina o le hybride Isaevsky, ae o le apu o le apu na avea ma mea e faataumaoia ai.

Barcelona

O lapisi vao ma se pale paleni, e oʻo atu i le maualuga o le 5 m. Laʻau felanulanua lanu meamata lanu meamata ma lanu mumu lapisi ma vailaʻau oona ma nifo lelei i luga o le pito. E le afaina le afaina 2 taimi e sili atu nai lo le fua ma lautele lautele. I le taimi o le vevela, ua tatalaina le atigi, ma mafai ai e fatu ona taʻe.

O fualaʻau e telē tele, ovoid poʻo le faʻasolosolo foliga, e faʻalelei ma e masani ona tafatafa, faʻatasi ai ma se faʻavae e pei o le faʻasolosolo, ma se pulou, o le lautele e oʻo i le 2 cm; ma se lanu enaena lanu mumu-lanu mumu ma se mea suamalie mafiafia suamalie. Eseese Barcelona e matua lelei lava, o fatu na ripoti i le amataga o Setema. Le lava ituaiga: faʻafitauli i moniliasis. O le sili ona lelei o le pollinators mo ia, o ituaiga maualuga ia o le hazelnut Halle, Lambert paʻepaʻe.

E taua! Hazelnut Barcelona e sili atu i le kalori o meaʻai ma iʻa, o lea o tagata e mafatia i le tele o le cholesterol i le tino ma le mamafa o le mamafa, e le aoga.

Adygei

O se fatuga na maua mai ona o le saolotoga o le faʻamalosagaina o se faʻapitonuʻu e N. A. Tkhagushev i le Kuban State agrarian University. Vaitausaga o le vaitau, maualuga le malosi o le kiona, faigofie ona faapaleni le lamala, e le mafai ona afaina i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Laʻau faʻamaʻi ma paleni paleni, laʻau samasama-olive. Fualaau lapotopoto, 4-5 fasi vaega taitasi, afifi uma lava nai lo le paina, fua o le hazelnut - suamalie, tart, gaʻo oona 65.6%, fua o le fatu - 49%. E aofia ai i le resitala o le Setete i le 1973, i le suega talu mai 1967 O loʻo i ai foʻi le tele o ituaiga laʻau filifilia a Adygei - ituaiga eseese o le Circassian.

Moscow Ruby

O le ituaiga o gasegase o Moscow Ruby o le ituaiga sili lea ona lelei mo le totoina. O le ituaiga na maua mai i le pasia o le ituaiga Nottingham faatasi ai ma le paluga o pollen mai ituaiga lanu mumu lanu mumu 154, 162 ma le 167 mai le filifilia o le Academic Yablokov i le 1957 i le faatoaga Zakatalsky nut. O foliga o se ogalaau malosi e avea ma peʻa pefu pefu, 4.5 mita le maualuga, e maua ai le lelei o le gaʻo ma le malulu.

O fua e telē, e mamafa le 3.5 g, e oʻo i le maualuga o le 3 cm, e iai le lanu mumu, e fai ai ni fualaau mai le 8 i le 15 nusipepa, o le pusa e sili atu ona umi nai lo le nut, o le atigi pupuʻu, lamolemole ma e oʻo lava i le pito i luga ole fua, o loʻo i ai se tofo suamalie suamalie, o lona gaʻo gaʻo e 63%. O le seleselega e tupu i le amataga o Oketopa, e fua mai i tausaga taitasi mo le 4 kilokalama i le ogaumu. Galue e avea o se ituaiga autu, ma o le sili ona lelei o le krasnolistnym pollinator. O le au palota sili ona lelei i le vasega, o Tambov late ma le Ulumatua.

Trapezund

O le hazelnut Trapezund e iai se faʻamatalaga o le ituaiga. O se mea maualuga lea e maua mai ai le vao o le hazelnut i Georgia. Faʻailoa ma le faʻafiafiaina o le kiona ma se pulu lanumoana lanumoana, e aofia ai le 72% gaʻo, e mamafa i le 3 g; 3-6 fua i fualaau aina suamalie, lea e amata mai i le faaiuga o Aukuso ma maua ai le tofo lelei. O le vaʻaia o le vaomatua e oʻo i le maualuga o le 5 m, e fuga mai ia Fepuari ia Aperila. E mafai ona tatalia le malulu i le -32 ° C.

Faʻailoga sili

O le tele o fua o fuatini e maua mai i le filifiliga a Ukrainian. O le ituaiga o se mea sili ona taua o le skoroplodny, e fai ai le fua muamua i le 3 tausaga talu ona totoina, i tausaga taʻitasi le faateleina o le gaosiga i le 9 kilokalama i le laau, o fatu ua maeʻa i le faaiuga o Aukuso. O se laau malosi malosi e oo i le 4 mita le maualuga, lapisi lapoa e oo atu i le 3 g, faatasi ai ma se togi iloga ma le lanumoana lanumoana o loo faaputuputuina i ni fasi vaega 2-8, o se fale e afifi umi nai lo le nut, o se taamilosaga ma le lelei lelei, o lona suauu e 65%. O laʻau o le Hazelnut O loʻo faʻaleleia e le aʻa o le vine, le faʻapipiʻiina ma le faapipiiina. E mafai ona faia e le au palota ia ituaiga Dolinsky, Rocket, Borovskoy.

Catalan

O se ogalaau malosi e fai ai se pale lanu lauulu; o laʻau e lapoa, lapotopoto ma faʻasolosolo, 3-6 i luga o pito i luga o lala, o le afifi fualaau e tutusa ma le umi o le kulimi, pe a oʻo i le taimi e amata ai ona tatala le nati; fulino ma se atigi lanumoana uliuli mafiafia, e ufiufi i se lanu enaena; o le ogatotonu e tele, ei ai lona tofo suamalie; laulaau e laiti ma tuʻuina, o foliga o le ova, ma ni nifo laiti i ona pito. O fualaau aina ua maeʻa i le faaiuga o Setema, o le Catalan o le maualuga o le toʻa o le malulu e oʻo atu ile -20 ° C.

E taua! Namu, squirrels ma vailaau vavalalata, faapea foi ma paluga oona o loo taoto ai fuamoa i fualaau mama, ma o aʻa e faia i fuamoa, ai le saito lava ia, e mafai ona faaleagaina le fualaau palalania o le palalania. E mafai ona e tauina i latou e ala i le luluina poʻo le faʻaaogaina o vailaʻau.

White lambert

Faʻavave-tuputupu ae faʻavave le vao, faatasi ai ma ni fualaʻau lapopoa o fua-fua, e faʻaputuina i fuifui vine e 3-8. O le faavae e laʻititi, malamalama. O le maualuga maualuga o le tino e tumu ai le atigi, ma le maualuga maualuga, e ufiufi i le paʻu o le paʻu ma e aunoa ma se atigi filo. O le gutu gutu ma lanu uila e manaia ma vaivai. O le afifi o fualaau aina e umi lava, e malu i le kulimi. O le ituaiga e amata vave: i le faaiuga o Aokuso - amataga o Setema. O le vailaʻau o le malulu ma le maualuga-gauaʻi, e pei o ituaiga uma o le hazelnut e tupu aʻe i le Caucasus i Matu.

Ulumatua

Selenolistny hybrids, na saunia e R. F. Kudasheva e ala i le auala e sopoʻia ai le vao o le itu i sasae o Sasaʻe ma le tele o fualaau Sickler. Laʻau e le mafai ona togafitia i le maualuga o le 3.5 m. I totonu o se vane, vailaʻau lanumeamata, afifi felafolafoaʻi, o le pito o loʻo faʻaputu i fafo, 1.5 taimi le umi nai lo le fua. O fualaʻau lapotopoto tetele, e oʻo atu i le 2.5 g, e aoina i se pea 5 fasi vaega; samasama-auro, lamolemole lamolemole o le vaomalo masani. I totonu o se moli, o le kulimi mūmū vaivai o loʻo i ai se tofo lelei, o le suauʻu - 65%.

O le fua o fualaau o le hazelnut e maualuga - e oo atu i le 6 kilokalama i le vao, e fua mai toetoe lava o tausaga uma i le lua tausaga o Setema. O le ulumatua ulumatua e tele lava ina faʻaaogaina tamaitai ma tama tane, o le fuga o le taimi e tasi, o fuga fafine ma le lanu mumu lanu mumu, o taliga alii e matua telefusi le pefu, lea e avea ai le ituaiga o se paʻi lelei mo ituaiga lanu mumu. O le faʻatoʻaga faʻatasi e puipui ai le laau mai gutu o le tautotogo. O le vailaʻau e matuā malulu lava, e oʻo atu i le -40 ° C, e le mafai ona aʻafia le faʻaleaʻoina e le hazel mite, ae o le a avea ma tupu malosi malosi.

Suga

O le Sugar Sugar Hazelnut o loʻo i ai le faʻamatalaga lenei: o le lanu mūmū lanu mūmū, faʻaputu e ala i le sopoia o le Barcelona ma le Trebizond Hazelnut, na i luga o le resitala a le setete talu mai le 1995. Ripens i le amataga o Setema, ei ai le faigata o le taumalulu. O tautaliga o tane o se paʻi lelei mo isi ituaiga, mo le faʻafefeteina o ituaiga sugar latou te faʻaaogaina ituaiga laʻau lanu meamata o laʻau o Tambov Early ma le Ulumatua. Srednerosly vao - e oo atu i le 3.5 mita, faia se pale paleni lautele.

Manua ua lili ma se manifinifi manifinifi e tusa ma le 1.8 g, fua o le fatu - 48%, suamalie suamalie, agamalu, suauʻu - 71%, gaʻo - 3 kilokalama mai le tasi vao. O le fusi e tutusa ma le kulimi. O le vailaʻau o loʻo i ai le maualuga o le teuteuga - o laulaʻau ma nati e sili ona pele i lanu. Faatasi ai ma le lelei o le ituaiga - maualuga le vevela.

E te iloa? O lenei vailaʻau e sili atu le pata ma le suka nai lo isi ituaiga uma o hazelnuts.

Cosford

Igilisi na tupu aʻe i le eria o Cosford i le 1816 E tupu tele le vao ma fai ai se pale mafiafia, le pale maualuga ma le lanumeamata lanumeamata, o le oval po o le fuamoa e foliga mai e mumu i le tautoulu. O le tele o taligalu lanumoana i le lanu, o se afifi fua e sili atu le umi nai lo le kulimi, e pipiʻi i le kulimi i le faʻavae, le mafolafola ma tatala i le pito i luga. O lapopoa, uumi uumi i pito e faʻasalalau ma lapotopoto; o la latou atigilima e lanu-samasama, e lanu enaena-ulaula ao faasolo ina matua, ma o le pito i lalo e mama ma fetaui. Moli kulimi suamalie e ufiufi i se atigi lanu enaena, ei ai se tofo lelei, e le tumu tele le atigi.

O le paʻu e tupu i le ogatotonu o Setema. Eseese hazelnut Kosford amata ona fua vave mai, maualuga le fua. E manaʻomia se nofoaga e puipuia mai le matagi ma ola lelei i nofoaga mafanafana. O le ituaiga o Cosford o se palota lelei mo Halle, Nottingham ma isi ituaiga o launiu; eleʻeleina e ituaiga o laumei mumu ma le webba.

Victoria

Ua fafagaina Victoria Victoria i Iukureini. Laʻau malosi, faʻapipiʻi. Namu o le tele ole lapopoa, lautele, o le pito i lalo o se mea faʻapitoa poʻo sina puʻu pulou, faʻapipiʻi gaʻo mo le 2-8 nati. O le atigi fualaau aina e pala, lanu enaena ma le mafiafia o le lau, o le tumutumu e tumu lelei le atigi; o le afifi fualaau e 1.5 taimi le umi. E mafua mai i ituaiga tuai, e amata i le amataga o Setema. O tagata fefaʻatauaʻiga i luga o le gaosiga, o fua lelei, e tumau i le maualalo ma le maualuga o le vevela o le ea. E fautuaina le ituaiga e tupu i le eleele lanu uliuli.

Tapaa

Laʻau vao lalelei o loʻo faʻapipiʻi ai le pale malulu. O fualaau aina e lapotopoto, lapoa, e potopoto i fualaau o le 3-6 fasi vaega, o le pito i lalo e papaʻe, faʻafeiloaʻi. O le pito i totonu e suamalie ma lelei, o le suauʻu - 59%, e tumu i se manifinifi lanu moana enaena. O fua na amata i le amataga o le autumn, o fualaau aina i le 2 tausaga, o le sili ona lelei o pollinators o ituaiga Cosford ma Trapezund. E lelei tele le taumalulu taumalulu, maualuga le gaosiga, e tatau ona e totoina i se nofoaga e puipuia mai le la susulu.

I lenei tusiga, o se uiga gafatia o ituaiga o le hazelnut na tuʻuina atu, ma le iloa o le a mafai e le fai togalaau ona filifilia se ituaiga o hazel.