Laʻau

Fualaau aina suamalie i le fale: auala e ola ai le rimoni mai fatu

O le upu "rimoni" i le faa-Latina o lona uiga "saito." I aso anamua, o fua o le rimoni sa taʻua o "fatu o le aʻi", ma mulimuli ane - "fatu apples". O le pikalama e tupu tele lava i totonu o se vateatea, e manaʻomia ai le vevela, faʻafefe ma le tele o le la. I le natura, e mafai e se laau ona ausia se maualuga e 6 mita. I le fale, o le rimoni o se tamai laau teuteu e oʻo i le 1 mita le maualuga ma fua e oʻo i le 6 inisi le lautele.

O le a le pomegranate e mafai ona tupu i le fale

O le keketini o se laau tele, ma e toatele e le iloa e mafai foi ona ola i le fale mai fatu, e pei o lemoni ma isi fualaau suamalie. E faigofie tele lenei mea, e pei ona le manaʻomia e le rimoni se eleele faapitoa ma le tausiga. E le lelei le laau ma tupu lelei. O le nofoaga sili e tuʻu ai i le fale o se mata lanu po o se faletua i le mafanafana.

Mai le faatauina o fua, e le mafai ona e maua fua o le lelei o le tofo, talu ai e toetoe lava o rimoni uma o loʻo maua i luga o le maketi o vailaʻau. Ae o le tuputupu ae o se mea taua e sili atu ona taua mo le lelei o le totoina o laau, pe a oofu uma le laau i lanu viole po o fugalaau taitasi. O le pamekaina e fuga i le taumafanafana uma.

E mafai ona totogo le pamekaranete i le taumafanafana uma

O le tele o taimi, ua ola le pomegranate i le fale, o lona fugalaau ua amata i le tausaga muamua ina ua uma ona lulu. E fautuaina e piki muamua fugalaau muamua ina ia malosi atili ai le laau. O le isi tausaga, o fua o le a saisai. Ae atonu e le fuga mai fatu fatu pomegranate mo le tele o tausaga. I lenei tulaga, e tatau ona tui.

O le pamekaisa e puipuia i le ea malulu ma le compact, o lona maualuga e le sili atu i le 1 mita. O lea ituaiga o rimoni e masani lava ona tupu aʻe o se laau teuteu. E fuga mai ma le matagofie mo se taimi umi ma mafai ai ona faʻatino le fatuina o se talo.

E mafai ona e faia se bonsai teuteu mai le pomegranate dwarf

I le va o le aganuu, o ituaiga nei ua tupu:

  • Pepe
  • Uzbekistan
  • Carthage
  • Shah-nar;
  • Ruby

Aoina mai ma le saunia o fatu mo le totoina

O taimi lelei mo le lūlūina o fatu rimoni, e tusa ai ma fai togalaau, o Novema ma Fepuari. O fatu e totoina i nei vaitau e mafai ona totoina i le vaiaso, i se isi taimi e mafai ai ona e faatali mo ni fatu mo le silia ma le tasi le masina.

E sili atu le totoina vavalalata i le tautotogo, e sili atu le malolosi o fualaau aina, ma e le tatau ona e mafatia i le susulu i le taumalulu uma.

O fua mo le luluina e ave mai fualaʻau suamalie tele e aunoa ma ni faailoga o le pala ma le faaleagaina. O le fufuluina o fatu e faigata ma lamolemole, o fatu ei ai se lanu paʻepaʻe po o le kulimi. Afai o lanu lanu meamata, ma o fatu e mama i le paʻi, ona le talafeagai lea mo le totoina.

O fatu lamolemole ma lamolemole e filifilia mo le totoina.

Pe a faʻatau ni fatu ua saunia, e tatau ona siaki le aso e muta ai, mamafa o fatu, logo a le kamupani, ituaiga. O nei mea uma e tatau ona faʻaalia ile pusa. E sili le lelei le faia o se faʻatau i se faleoloa faapitoa, ae le o le maketi mai tagata ese.

Saunia o fatu mo le totoina:

  1. E faʻamamaina fatu i le pulupulu ma fufulu lelei ile vai. Ina ia mama lelei le pulupili e puipuia ai le pala mulimuli ane, suʻe ponaivi ma se solo pepa.

    E tatau ona mulumulu ia fatu i le vai ma faʻamamaina lelei le pipi

  2. Ona latou faʻafefete lea i sina vaega o vai i luga o se siva ma le faʻaopoopoga o lua pe tolu mataʻu o le Epin poʻo le Zircon e faʻaosofia ai le germination. O fatu e tatau ona afa le ufiufi i le vai ma tuu ai e pei o le 12 itula. E tatau ona faʻaopopo le vai pe a faʻafefe, puipuia le fatu mai le faʻamamago.

    E faʻaopopoina le suavai pe a faʻafefe.

  3. O le fagu ua tuʻuina i se nofoaga malulu e aunoa ma ni faʻailoga.

Lauga faʻaleleia

Ina ia lulu fatu rimoni i le fale, e tatau ona e faia mea nei:

  1. Saunia le eleele. E mafai ona i ai, o le tulaga autu o le friability, o le susu ma le ea e mafai ona maua, e sili atu pe a le mautonu (pH mai le 6.0 i le 7.0). Ae e le o lona uiga o le a le mafai e le rimoni ona mauaa aʻa i luga o isi eleele, i tulaga masani e ola ai i luga o le omea ma luga o le oneone. O eleele ua maeʻa, o le filifiliga pito sili ona lelei mo Roses poʻo le begonias. Fautuaina le paluga i vaega tutusa:
    • humus;
    • turf land;
    • pepa palapala;
    • vaitafe o le vaitafe.

      O le lauʻeleʻele lauʻeleʻele mo rosa poʻo le begonias atonu e talafeagai mo le totoina o le rimoni.

  2. Saunia se pusa mo le lulu. E mafai ona avea ma pusa palasitika, pusa laupapa mo fugalaau poʻo se fugalaau. O ipu mo le luluina ua filifilia shallow, talu ai ona o le aʻa o le rimoni ua tupu i le lautele. O le tele o le pusa e faalagolago i le numera o fatu e totoina, ma mafaufau i se mamao i le va o latou (pe tusa ma le 2 cm).
  3. Tuu se vaega o alavai i le pito i lalo. E pei o se alavai, e mafai ona e faʻaaoga:
    • faalautele le omea;
    • tamaʻi tamaʻi laiti;
    • piliki gau;
    • vaega o ipu masima.

      Faʻalauteleina le omea e sili ona faʻaaoga e pei o se alavai.

  4. Faatumu le fagu i le eleele ma sasaa vai mama i luga.
  5. Faʻalautele ponaivi i luga o le eleele ma tanumia ma le faaeteete i le eleele e 1-1.5 cm. O le palapala ile luga e tatau ona vaʻavaʻa, e le manaʻomia ona faʻatulagaina.

    O le eleele e tatau ona tatala

  6. Ufiufi le atigipusa ma se tapuni poʻo se ata tifaga e fatuina ai se aʻafiaga o le greenhouse, tuu i se nofoaga mafanafana ma susulu.

Vitio: sauniuniga ma lūlū fatu fatu rimoni

Totoina o togalaau

O pine muamua e aliali mai pe a ma le 1-2 vaiaso. A o latou tuputupu ae, e tatau ona tatalaina le ata i taimi taʻitasi, faasolo ina faasolosolo malie le taimi amata, ma pe a foliga mai ua uma ona aveeseina lau. E manaʻomia ona faʻaleleia pea susu, e le mafai ai ona faʻamago le eleele.

A maeʻa lau lau, ona aveese lea o le ata

I le taumalulu, pe a faʻapuupuuina le aso, faʻaaoga moli moli mo malamalama faʻaopoopo, faʻateleina le umi o le ao i 12 itula.

Vitio: lūlū fatu ma faia ai le rimoni

Suʻeina o se fatu i totonu o se fagu tele

O fualaau e manaʻomia ona totoina i ni ipu eseese pe a uma ona faʻaalia ni laʻau moni se lua pe tolu. Filifili laau sili ona malolosi ma maloloina. O le fagu mo le muamua tulaʻi e le tatau ona lapoa, e tusa ma le 7-10 cm le umi.

O le totoina o le rimoni sa le lelei le faʻafeiloaʻi, e masani lava ona faʻafefeteina i se fasi eleele.

O le totoina o laau toto o loʻo faʻatinoina i le faasologa lenei:

  1. Saunia se ipu e lapotopoto ile 2-3 cm le lautele nai lo le muamua.
  2. I le pito i lalo o le ulo o loʻo tuʻuina ai se alavai faʻavaivai o le 1-2 cm, ona oʻo lea ile palapala i le afa.
  3. O fualaau e aveeseina ma le totoa i se sipuni poʻo le spatula faatasi ai ma le eleele latalata i aʻa.

    Laʻau o le pamekarania na 'ave faʻatasi ma se fasi fanua

  4. Tuu le laau i luga o le eleele i le ogatotonu o le fagu fou ma faatumu le avanoa avanoa i luga o itu i palapala i le maualuga o le coma. E le tatau ona loloto - latou te le fuga.

    O fatu taitasi e totoina i le ogatotonu o se isi ipu.

  5. Faʻasuina i le vai mafanafana ma tuu i se nofoaga lanu.

I le tolu tausaga muamua, e totoina laau toto i tausaga uma, ma faasolosolo malie le faateleina o le tele o le ulo. O le gaioiga e faia i le tautotogo ma le fuga o fatugaʻo. O laau e sili atu ma le tolu tausaga ua toe totoina i le tolu tausaga pe a manaʻomia. O se ipu e lima-lita ua lava mo se tagata matua i totonu o le fale. Tele tele se ipu e mafai ona faʻauʻu le fugalaau.

E tatau ona maitauina e sili atu le ola o le rimoni ma fuga i totonu o se pusa laititi.

Vitio: faʻafefea ona suia se rimoni

Auala e toto ai le rimoni

E seasea ona puipuia le elekone mai le fatu e faʻamaonia ai tama. Ma afai o le fatu lenei o le rimoni masani, faʻatau i totonu o faleoloa poʻo luga o le maketi, ona amata lea ona fuga ma fua mai fua pe a maeʻa le 7-8 tausaga.

Ina ia maua se laau varietal, o le a faapipiiina i luga o ni vailaʻau eseese. O le tui e faia i le tautotogo, i le taimi o le fagua o fatugaʻo. O le sikuea mo le sikiona e tatau ona i ai le tutusa o le diamita tutusa ma le lautele o le faʻatau.

E sili atu ma le 150 ituaiga o tui. E mafai ona e filifilia soʻo se mea e fuafua i le mafiafia o le faʻatau (seedling) ma le vaeluaga (tipi). Manatunatu i se filifiliga lauiloa mo fasi pepa vevela - o se faʻataʻitaʻiga faigofie.

Fualaau faʻatau o manu feʻai vao ia e manaʻomia ona liua i laau varietal. O le natura o le faʻataʻitaʻiga e matua faigofie lava: o faʻasolosolo faʻasalaga o le tutusa lava tele e faia i luga o le faʻatau ma le selu ma faʻapipiʻi faʻatasi i latou e ola faʻatasi.

O le faʻatau ma le sikulu e tatau ona tutusa ma le lautele

Le faasologa o galuega:

  1. Fufulu le faʻatauga ma se susu, ie mama. I luga o se nofoaga lamolemole, ia faia se mea e oʻo lava i le oti i se maualuga o le 20-25 tikeri. O le fasi pepa e faia i se manoa malosi ma se fegasoloaiga agai ia te ia lava. O le umi o le tipi e sili atu le telē nai lo le lautele e faʻalautele ai le nofoaga e faʻafesoʻotaʻi ai le faʻatau ma le sasa.

    O le tipi e faia i se tau maoaʻe

  2. Fai se tipi i luga o le 'au e tutusa ma luga o le faʻatau, toe solomuli 1 cm lalo mai le fatuga maualalo. I le pito i luga o le auʻau luga aʻe o le fatuga lona tolu, ia tipi i le maualuga o le 45 ° i le fatugaʻo.
  3. Faʻafesoʻotaʻi le sikola i le faʻatauga ina ia faʻasolosolo ai le pito i luga o vaega, ma faʻamau mausali le tasi i le isi.
  4. Faʻamau le nofoaga o le tui e ala i le afifiina faʻamau i se mea faʻapipiʻi poʻo se palasitika. E taua tele le taofia o le sui o vaega fesootai. Afai ei ai se fatugafa i le eria o le faamaapeina, ona lelei lea ona tatala.

    O le nofoaga o le tui o loʻo afifiina ma se mea faʻapitoa poʻo se ata

  5. Faʻamau le pito i luga o le vaʻaia ma le varnish vine ina ia le malogo le fatuga.
  6. O se pepa palasitika mamā e mafai ona tuʻu i luga o le nofoaga o tui e faʻaitiitia ai le faʻaleleia.

O le tui e mafai ona faʻamanuiaina pe afai e faʻateleina le vaʻa ma faʻamaumauga faʻasolosolo ma amata ona tuputupu ae le amata. A maeʻa se faʻamaoniga manuia, e fuga le rimoni i le 3-4 tausaga.

I lo tatou tau, e le mafai ona totoina rimoni i totonu o le togalaau, ae o tagata fiafia e ola lelei i le fale. O le totoina o rimoni mai ivi o le fale i luga o le windowsill e matua moni lava, e faigata ma sili ona manaia.