Faatoaga faatoaga

E teu e oe fafagaina oe lava ia

E manaʻomia e faifaatoaga uma ia manulele ia maloloina ma malosi, ma mo lenei mea e tatau ona e gauai faapitoa atu e le gata i mea o loʻo fafaga ai au meaʻai, ae faʻapea foi mea latou te 'ai. E mafai ona faigofie meaʻai faʻatoʻa aiga, ma e te maua le tele ma le foliga e te manaʻo ai.

Eseesega o fafaga

O le faʻavae autu e mafua ai ona faʻavasegaina le lelei o ia ituaiga ipu saogalemu ma le saogalemu mo le soifua maloloina o moa. Ma faʻalagolago i le ituaiga o meaai o le a faʻaaogaina, o le fafagaina o fagu e vaevaeina i ipu mo mea susu ma le susu.

E taua! Faʻalagolago i le ituaiga o meaʻai faʻaaogaina, o mea mo gaosiga e filifilia foi. Afai o le meaʻai ua susu, ona faʻaaoga lea o le metala ma le palasitini, ma pe'ā mamago - laupapa.

I lalo o le susu susu

Sili mo le fafaga susu uʻamea po o ipu palasitika. A filifilia se pusa talafeagai, faʻalogo lelei i le numera o manulele o loʻo ia te oe, ona o kusi taitasi e te manaʻomia a itiiti ifo i le 20 cm le avanoa i totonu. Pe a fai se meaʻai mo meaai mama, e tatau foi ona e mafaufau i le mafai ona faʻaaoga fafaga fafaga: afai o nei meaai o le ai ai i lau meaai, e sili atu le taofi i le pusa paʻu, aua o le faagasologa o le faʻamaʻiina o susu o le a faia i ipu uʻamea, lea o le a aʻafia ai lona lelei.

Aoao pe faʻapefea ona fai au lava mea inu.

Mo masini tetele

Pe a fai se meaʻai mo meaai mamago, e tatau ona e manatu o le maualuga o pusa e tatau ona fetaui ma le fua masani o meaai. O ia faʻatatauga o le a fesoasoani e aloese mai le faʻasese ma le faʻamamaina o meaai. O le tele lava mo meaai mamago, e fiafia le au e faʻaaoga fausaga laupapa, ona o lenei mea e mafai ai ona fai se vaʻa o soʻo se itu e manaʻomia, ma o mea masani masani o loʻo faʻaaogaina e le afaina ai le soifua maloloina o le geese.

E te iloa? O gase o manulele umi: i le vao, e mafai ona ola e tusa ma le 25 tausaga, ma i totonu o le fale, e oʻo atu i le 30. O le Geese e aofia ai manulele faʻatasi, lea e tatau ona amanaʻia pe a faʻamalosia. A uma lava, o se kusi na leiloloa se taʻavale e mafai ona tumau e aunoa ma se paga mo ni nai tausaga.

Bunker Feeder

O le suauu e mafai ona mafaufauina o fafaga uma, lea e lua vaega autu: o se vaega mo le teuina o meaai ma mea faigaluega mo le tuʻuina atu o malosiaga.

O masini suauu e lua ituaiga:

  1. Lafoaʻia - tuusaʻo ma se mea e faʻaaogaina ma se fata e sasaa ai meaʻai.
  2. Laufanua - e faia mai le falala ma liliu le paipa palasitika o loʻo faʻaofiina i totonu o pu na tipi i le paʻu.

Mafaufau lelei i le ituaiga lona lua o le teuina o suauu, aua e sili atu ona faigofie ona faʻaaoga ma mafai ai e oe ona momoe sili atu meaʻai.

Faitau foi e uiga i tekinolosi o le fausiaina o fagafao mo meaola o le faatoʻaga: lapiti (bunker, sennik), puaʻa, moa (suauu, mo moa vao), lupe, pato, salu.

Meafaitino

Mo le faia o sea fausaga, o le a e manaʻomia:

  • palasitika po o le paʻu uamea;
  • hacksaw;
  • paʻu paʻu paʻu pepa paʻu ma le maualuga o le 90 °;
  • vevela vevela masaa

Faatonuga

O le gasologa o le galuega e foliga faapenei:

  1. Ina ia amata, fai se faailoga i luga o le paʻu mo le lautele o lau paipa. O faailoga e tatau ona faʻaaoga i le maualuga o le 30-40 cm mai le pito i lalo o le tane ina ia lelei le kusi i le maua o le fafaga mai se maualuga.
  2. Ona ave lea o se fasi paipa palasitika ma tipi i luga i le tulimanu o le suiga.
  3. ◊Oti tipi i luga o le paʻu e fetaui ma lau paipa ma faʻaofi i ai ona vaega ile togi e mafua ai.
  4. O le pito o le fausaga e maua ai ua faʻafefiloi ma le vevela vevela. O lea o le a le liliu le afaina i le faagasologa o le 'ai; o le paʻu vevela masaa o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le susu mai fafo.
  5. Mo le lelei atili o le faʻamaʻi mai le fafagaina o le susu e mafai ona faia faʻamalosi poʻo paopao i luga aʻe o le pu mo meaai. E sili atu le faia o se pusa i se mamao e 10 cm mai le pito i luga o le paipa.
  6. Tuu meaai a le geese i totonu o le paelo ma ufiufi i le tapuni i luga.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le fausiaina o fafaga mo moa mai pipili PVC.

Vitio: Pusa palama meaʻai

Fafagaina o meaʻai mai se laau

O le fafie laupapa e talafeagai mo le fafagaina o vao ma vaovao ma mutia. E le gata i lea, faatasi ai ma lona faʻaaogaina e mafai ai ona faʻapolopolo avanoa mo le fafagaina, aua e mafai ona faigofie ona faʻaeʻe i luga o le puipui o le fale.

Meafaitino

O le ae manaʻomia mea nei ma meafaigaluega:

  • 4 ogalaau laupapa: 2 vaapiapi ma le lautele;
  • laupapa laupapa i itu o le fausaga;
  • poloka laupapa i luga o le umi o le alavai;
  • fao;
  • hama

E taua! Ole uumi o alavai e tatau ona fuafua e le numera o lau kesi: o le ae manaʻomia 20 cm laupapa mo tagata taʻitasi.

Faatonuga

O le faasologa o galuega e faapenei:

  1. Ave se pa lautele ma vaapiapi ma fausia se pusa. O le pito i lalo o lenei atigipusa e tatau ona tu i le 90 ° le mamao mo le faigofie ona moe.
  2. I luga o itu o le mamanu, fao le pulou. I lenei laasaga, e te maua se ituaiga pusa.
  3. I le pito i luga o pulou faʻapipiʻi se nofoaafi laupapa, lea e talafeagai mo le taugofie o le feeder.
  4. Faapipii pipi i le pito i tua ina ia mafai ona tuu le tane i luga o le puipui.
  5. Afai e te manaʻo e tuʻu le fafaga i luga o le eleele, faʻapipiʻi i le pito i lalo ni laupapa se lua o loʻo tu ai.

Vitio: fai e oe lava le mutia vao

O le mea lea, faia ni meaʻai i le vao i le fale e faigofie lava. Filifilia lona ituaiga, e tatau ona e taulai atu i le numera o ulu o lau faatoaga, ma mafaufau foi i le ituaiga o fafaga mo au manulele. Aua nei galo lena mea, i le faaopoopo atu i meaʻai lelei, e tatau ona i ai i taimi uma ni vai mama.