Faatoaga faatoaga

Faatonuga auiliili: auala e faʻafefe lelei ai le faʻafefe

O le tele o faifaatoaga o meaola moa e mafaufau pe ono mafai i le fale ona aumai ni moa broiler.

Ma o le tali i lenei mea o le a le mautonu, talu ai i lenei tulaga, e tatau i se tasi ona tausisi lelei i fautuaga o loʻo i lalo, aʻo i ai meafaigaluega e manaʻomia mo le gaioiga.

O le mea lea, seʻi o tatou malamalama i mea patino o lenei faiga mo manatu.

O le a le eseesega i le faʻavevesiina o fuamoa fuamoa mai isi

O le faʻasaga o le cross is a chicken breed, e mafua mai i le paʻu o tagata taʻitoʻatasi i itu e lua (o le tama-manu, ma le tina - fuamoa). O le faaiuga o sea ituaiga i le fale o se faiga faigata tele, o se muai manaomia mo le manuia o le taunuuga o le i ai lea i totonu o le aiga e lua e maua mai mo le toe sopoia.

O ituaiga pepe e aofia ai ituaiga e pei o Ross-708, Ross-308, Cobb-700, Hubbard, Arbor Icres.

O le eseesega i le va o fuamoa fuamoa ma moa faigofie, o le muamua e sili atu.

Ae ui lava i lea, o le taimi e faʻaolaina ai i lenei mataupu e tumau pea lava e pei o moa masani - 21 aso, e ese mai i le taimi mafanafana o fuamoa o le lapisi ma fuamoa o le kuluki (28 aso), faapea foi le kuila tele (31 aso) .

O le vaitaimi o le teuina o moa ma fuamoa o le vaomatua e le sili atu nai lo le 5-6 aso, kopi o le pato - 7-10 aso, ma le siʻi - 15 aso. O le fausiaina, poʻo le velaina o le moa, o se faʻataʻitaʻiga faapitoa mo le faʻasologa o le pepe ma le faʻaleleia atili o le moa i lalo o le vevela, lea e fafagaina ai lona tino i luga o le sulugatiti ma faʻapipiʻi ai ona sela e maua ai le okesene e ala atu i pou o le atigi fuamoa.

I le taimi o le atinaʻeina o le pepe, o le carbon dioxide, vai ma le vevela e faʻasaʻolotoina mai le oloa a le manulele, aʻo tuʻuina atu nei i le tusa ma le 10-15 aso.

I lenei itu, pe a mavae le 15 aso o le fesuiaiga, e mafai ona tupu le vevela o fuamoa, o le mafuaaga lea e tatau ai ona mafanafana oloa ae leʻi oʻo i lenei vaitau, ona aveese lea o le vevela ma faʻalauteleina le faʻaleleia o le incubator.

E te iloa? O le laasaga maualuga i le tulaga faʻale-aganuʻu o le moa moa o loʻo nofoia e le moa: o ia na te taitaia le taeao faitau aofai o le moa moa, o le taimi latou te 'ai ai, e moe ai, e faʻapipiʻi ai feteʻenaʻiga i le lafu moa, aʻo puipuia i latou mai osofaʻiga a tagata faʻanoanoa i fafo.

I le faatusatusa atu i le faʻavelaina o fuamoa moa, i le tulaga o tagata e faʻafefeteina, e tatau ona faʻatupulaʻia le umi o le faʻalelei i le 3 taimi.

E faʻafefea ona filifili fuamoa mo le susunuina

O le filifilia o fuamoa moa fua mo le faʻamoemoe o moa fefaʻatauaʻiga e tatau ona fetaui lelei, talu ai e le o faʻataʻitaʻiga uma e talafeagai mo le faʻaaogaina i nei faamoemoega. O le tutusa o le siʻosiʻomaga ma le leo o uiga o se tasi o tulaga mo le manuia o iuga.

Aoao atili e uiga i le auala e filifili ai fualaʻau maualuga mo le faʻavelaina, faʻapea foʻi ma le auala e fufuluina ai fuamoa aʻo leʻi tuʻuina i totonu o le incubator.

E tatau ona manatua i le mafaufau o le sili ona lelei e le laiti ma e le o ni ata faataitai tele, ae o mea laiti, e tusa ma le 50-60 g. I le tulaga muamua, e ono vaivai tamaiti ma e le mafai ona atinaʻe atoatoa, i le lona lua e le mafai ona faʻamaʻaina fuamoa, pe faʻapefea le avanoa e maua ai le sili atu ma le tasi le yolk.

E manaʻomia foʻi le muamua olaga muamua o faʻataʻitaʻiga na filifilia mo le faʻaofi.

E taua! Ava le taua i le aofaʻi o fuamoa e faʻateleina le gaioiga o le pulou, ma o le vaeluaga tele i le taimi i le va o foliga o moa i le malamalama e le o se mea lelei mo la latou tausiga.

E foliga mai e le o se mea e leai se aoga, pe le mafai foi e le masini ona faʻafefeteina se ituaiga o foliga o le fuamoa, e tutusa lelei ma le lapotopoto o fuamoa. O le laiga o le atigipusa e tatau ona le aofia ai soʻo se ituaiga o vaʻa, tuputupu aʻe, mafiafia poʻo le gaʻo.

Galuega muaʻi faailoga tusi

O le moa felafolafoaʻiina o le moa mo le 20 itula i le maea ai o le inisetiina o le selu ma le moa sperm: ao pasi atu i totonu o le fuamoa, ua ufitia i le tele o poloka o polotini, ma o le atigi gutu o loʻo i totonu o le tinomoa e maua ai le atigi gutu.

Aʻo leʻi tuʻuina fua o fuamoa i le masini latou te manaʻomia ona siakiina mo le faʻamaʻiina: mo lenei faʻamoemoega sili ona lelei le faʻaaogaina o se moli o le ovoscopic.

O faamaoniga o le manuia o taunuuga o le fausia o le tamaititi o le a iai le i ai o mea taua e pei:

  • o le i ai i le ogatotonu o le togitogi o se pogisa, manino le faatapulaaina o le speck;
  • tutusa mai itu uma o le fuamoa o le atigi fuamoa;
  • se vili manino manino o le ea, lona laʻititi (e le sili atu i le 1.5 cm) ma le nofoaga i le va o paʻu o totonu ma pito i fafo e lata ane i le faʻamoemoega o le oloa (a le o lea o matua ua tuai ma e le noatia i le faʻaosoina o le gaioiga);
  • afaina laina laina o le sooga tuu i le ogatotonu pe i se mea e latalata i le pito iʻu o le faataitaiga;
  • le fesuisuiai le liua o le sulugatiti ao faagasolo le suiga o le oloa, lea e faailoa ai le amio saʻo o le fausaga o le fuamoa;
  • le toesea o soo se mea e teu ai, e aofia ai afaina o toto, fua o anufe, poʻo le sekone lona lua i le oloa.
O le fou o le samples ua fuafua e uiga i le lanu ma le saturation o le isu: o le lanu uliuli ma ona tuaoi tonu o se mea e manaʻomia mo le faaipoipoga.

E leai se mea e mafai ai ona aʻafia i le mea faʻapipiʻi fua o le gaosia o fua o manu, talu ai e faʻaleagaina i latou e ala i le poloka o pupuni lea e faʻaaoga ai e le embryo le okesene ma le lalolagi i fafo.

Ina ia aloese mai aafiaga o loʻo i luga, e tatau ona faʻataʻitaʻiina fuamoa i se vaifofo mafanafana (+ 30 ° C) o le faʻalanu o le fugalaau tumu. E tatau ona faatofu oloa i totonu o lenei suavai mo le 5 minute, ma le faaeteete, ina ia aua nei luluina mea.

O mea faʻamamaina ua faʻamamaina i luga o le ie mea e faʻamamā ai le natura, ona mafai lea ona tuʻuina i totonu o le incubator. O le maualuga o le ola o fuamoa aʻo leʻi faʻasusuina e 6 aso, ma o aso taʻitasi o le faʻamalosia o le maualuga o le moa o moa ua matua faʻaitiitia, mai le 7 aso ma le 15%.

E ese mai i le mea moni o le aso ao leʻi tuʻuina le fuamoa, e tatau ona teuina fuamoa i tulaga o potu, e tatau foi ona faʻafefanaia i latou i le vevela o le 22 ° C mo le 5-6 itula.

E taua! Afai e te le maua le avanoa e faʻatau ai se ovoscope, mo le taimi muamua e talafeagai ai le fale e faia e le tagata lava ia. Ina ia faia lenei mea, o le ae manaʻomia se atigipusa pepa, i le pito i lalo e faʻaaoga ai le 60 W eletise eletise eletise. I luga o lona puipui pito i luga, e tatau ona e tipiina se tamai pu le tele o sina mea itiiti ifo nai lo fuamoa na e tago ai i le lisi.

Faailologa

I totonu o le faatoʻaga moa, o se aganuʻu le faʻaaogaina o metotia e lua o le tuʻuina o fuamoa i totonu o se mea faʻapipiʻi:

  1. Muamua o nei mea - o se metotia o le siakiina o kopi o kopi o kopi, e aunoa ma se tuusaunoaga, ua tuu i totonu o le masini i le taimi lava e tasi, ma ua maeʻa ai le tulaga manaomia. O le mea lea, o le vavalo o le hatchey e tupu i se tulaga e tasi pe i ni mea laiti laiti i le taimi faatulagaina.
  2. Lua alaE taua foi i le lautele, lea e ese mai i le mea moni e faapea, pe a uma le faataatia muamua o fuamoa i aso uma 3-7, e faaopoopo atu le isi oloa i le mea e fai ai manu-aveese. O na fualaʻau, o latou taimi i le incubator e oʻo atu i le 15 aso, amata ona faʻasaʻo faʻavevela le vevela, ao faʻamafanafanaina isi fuamoa na faaopoopoina mulimuli ane.
O le nofoaga sao o fuamoa o le broiler i totonu o le incubator e faʻasaga pe faʻafefeteina i le maualuga o le 45 tikeri ma sina mamao i le va oi latou. O se lapoa lapoa o tamaitusi e saunia mo se faʻaleleia atili faʻaleleia, faʻaitiitia le faʻaititia i le lumanaʻi.

I totonu oa tatou tusiga o le a tatou mafaufau i le auala e faataatia ai le taimi e tasi mo le faʻaosoina. I le taimi lava e tasi, o le pito i lalo o le masini e tatau ona faʻatumu atoa ina ia faʻamafanafanaina ai le mea e tasi: o latou le lava le numera e lamatia ai le maalili a le maalili, ma le toesea - faʻafefe.

Faʻasalaʻau oe lava i foliga o le ola i totonu o se moa vao, tamaʻi pepe, moa manu, pou pipi, goslings, quails, indoutok.

Lafoaia o le fua o fuamoa

O se tasi o mea e manaʻomia muamua mo le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina, o le mataʻituina faifaipea o tulaga vevela i totonu o le masini, o ia faʻamaumauga e eseese e faʻatatau i le vaitaimi o le toe gaosia i le incubator.

O lenei mea e aafia ai le fua o le metabolic o le embryo, ma e tusa ai ma le fua faatatau o lona atinaʻe. I aso muamua (1-4 aso), o le vevela masani o le maualuga: from +37.9 to 38 ° C. E taua le aloese mai suiga faafuaseʻi i le vevela. Mai le 5 i le 8 aso e tatau ona faasolosolo malie le faʻaitiitia o le vevela i le 0.3 °, o lona uiga, i le 37.7 ° C, ma mai le 9 i le 14 aso - ile 0.2 ° (i le + 37.5 ° C).

O le 15 aso o le tulafono na muaʻi faailoaina: matou te aveeseina le punavai o le vevela mai fuamoa, ma faʻaitiitia le faʻaititia o le vevela i + 37.3 ° C. Ua oʻo i le pito i tua o le masini, o le vevela o le masini e tatau ona i le + 36.8 ° C. 21 aso o le vaega faaiʻu o le vaitaimi o le faʻaolaina e maua ai le pulega faʻavave i le maualuga o + 36.4-36.2 ° C.

Faʻafefea ona liliu ma fufulu fuamoa

O le fesuiaʻiga o le au kopi e faia ina ia le pipii le tino o le pepe i le membrane membranes, faapea foi ma tino o le moa i le lumanaʻi e atiina ae atoatoa, mauaina o meaʻai fou.

I lenei tulaga, ua leva ona faʻaaogaina e faifaatoaga moa ua faʻaaogaina sauniuniga faʻapipiʻi ua faʻapipiʻiina ma le faʻaaogaina o le masini.

I le tulaga pe a faʻatinoina oe lava i luga o mea o loʻo i luga, e taua tele le faʻaogaina. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi mea uma e aunoa ma se tuusaunoaga i le taimi lava e tasi i nisi vaeluaga o le taimi (faʻapitoa, tele taimi i le aso i le vaiaso muamua, i le numera lona lua o avanoa e mafai ona faʻaititia).

O le taimi lea e tatau ai ona fesuiaʻi ia fuamoa, e faitauina mai le amataga o le faʻavevesi i le 15-18 aso. O lenei faagasologa e fesoasoani i le taimi e aveese ai le vevela vevela mai le ata faataitai, faapea foi ma le tuuina atu o le okesene i le tamaititi i se aofaiga masani.

O le pulupulu e naʻo le tulaga o le maualalo o le susu i totonu o le incubator, naʻo le vai mafanafana e aloese ai mai le maalili.

Fausiaina o le Suavai

O tulaga maualuga o le suavai i le faagasologa o le faʻaosoina e le taua tele nai lo le tausia o se vevela. O le malūlū o tamaitusi e afaina saʻo ai le vaivai o latou 'ulu.

Mo le manuia o le fausiaina o tamaʻi moa maloloina ma atoatoa, e fautuaina e le au atamamai e faʻalagolago i fautuaga nei:

  • 10 aso muamua, o le tikeri o le susu e tatau ona i le maualuga o le 50-55%;
  • ona tatau ai lea ona faʻaitiitia lenei tulaga i le 45%;
  • i le isi 15-18 aso, o le maualuga o le susu o le ea e tatau ona faateleina i le 65%. O lenei mea o le a faigofie ai mo moa e tilotilo ai atigi.

Pe a fua mai fuamoa ma moa le moa, o le maualuga o le manogi e faʻatonutonuina e le pepe fou lava ia, o lea e le toe manaʻomia ai le mataʻituina o lona siʻitia.

E masani ona feagai le vavao i totonu o le faleoloa moa ma le faafitauli o le faavaeina o se faailoilo mautinoa o le fuamoa fuamoa e aunoa ma se hygrometer ua fuafuaina faapitoa mo lenei masini.

Ina ia mafai ai ona fuafua le maualuga, e tatau ona faia mea nei:

  • ia mautinoa o le eletise eletise o loʻo i ai i le tulaga faigaluega ma faʻatino tulafono maʻoti mo le tausia o le vevela ua maeʻa;
  • Ave ni masini vai e lua, o le tasi o ia mea ua afifiina i le filo po o le fasi ie ua gaugau 2-3 taimi;
  • ona susu ai lea o le afifi o le vevela i le muai tafe ma puipuia le vai mama, aveese le tele o le vai - o le a maua ai ia oe se mea e taʻua o le thermometer susu, ma le lona lua, e tusa ai, o le a taua o le matutu;
  • pe a uma ona tape le incubator, tuu uma masini e fua ai le vevela i le masini i se mamao mai le tasi ma le isi, ae tuu i luga i le tulaga lava e tasi. Kuni le ufimata masini;
  • faʻafesoʻotaʻi le masini i le meafaigaluega ma faʻatali mo le 15 minute;
  • tatala le tapuni o le masini, ave faʻamafanafana uma (i le taimi lava e tasi o le ie i luga o le susu e le tatau ona faʻamago atoa) ma siaki lau faʻamaumauga i le laulau o loʻo i lalo le psychrometric table.

Lulu

mago

thermometer ° C

O le vevela o le vai vevela susu ° C
25262728293031323334
Fuavai,%
3638434853586368747986
36,537414651566166717683
3735404449545863687483
37,534384247525661667177
3832364145505459646874
38,531353943485257616671

O le a le maualuga matautia pe maualalo le maualalo

O le tausisia pea o se faigamalo mama e tatau ona faʻamalosia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faateleina o le maualuga o le eleʻele i totonu o se mea e afaina ai e mafai ona mafua ai le vavalalata o foliga masani o paʻu o moa; i le faaopoopo atu, i lalo o ia aiaiga o le a matua faigata lava mo fanau ona toe faʻavasegaina i latou lava mo le manava o le pulmonary.

Ma, i se isi itu, o le maualalo o le susu e mafua ai le faʻaalia o le faʻalalauina o le manava i totonu o le masini, lea e puipuia ai le tuputupu aʻe ma le vela o moa.

E mafai foi ona mataʻituina le sao o le faʻaosoina o taualumaga ma le soifua lelei o le atigipusa i aso taitasi o le mamafa o oloa mo sina taimi. O le fua faatatau tutusa o le totoina o fuamoa mai le 0.5 i le 0.7%.

Afai e iloa lelei le leiloa o le mamafa, e tatau ona faʻaitiitia le vevela ma faʻaleleia le malie o le susu o le ea. I se isi itu, afai, o se taunuuga o le faʻatonuina, e te maua ai se tamai falemaʻi, e aoga le toe faʻaauau le mafanafana o oloa ma le faʻatasi o le fua o fuamoa ma le faʻaitiitia o le susu o le ea. Afai ole amio ole vaʻaia o le atigi o loʻo i se tulaga lelei, ona oʻo lea i le 18 aso o le a leiloa le fua ile 12%.

Malosiaga tatau i le taimi o le faʻaosoina

Ua maeʻa le vaiaso muamua o le faʻavevesi, e tatau ona faʻaauau le leleina o le koneteina. O lenei faiga e faʻamamaina ai fualaʻau e ala i le ulufale mai o le ea mai le potu o loʻo i ai le incubator.

Aʻo lei oʻo i le malaia lava ia, o fuamoa ua i ai le maualuga o le vevela o le vevela, o le mea lea, ina ia aloese mai le vevela, e tatau ona faaluaina le afi i le aso mo le itiiti ifo i le afa itula. I le tulaga o le lapoa lapoa tele (sili atu i le 150 fasi vaega i le taimi) o le tafe mai o le ea i le meafaigaluega e tatau ona tumau.

Laasaga faʻanofo

Faʻavave, e pei o soʻo se faʻalavelave faʻalavelave, ua vaevaeina i vaega eseese na muamua atu i ni tulaga patino: o le fatuina o se pepe, ma le faʻamautuina o le faʻamaoniga o le faʻamalosia o fuamoa.

  1. Lafoaʻi fuamoa o le broiler i totonu o se masini faʻaogaina, o le faʻavaeina o faʻataʻitaʻiga manaʻomia o le vevela ma le susu mo le toe faʻafouina o le tuputupu aʻe o le germ, faʻapea foʻi ma le vaevaega o siama i totonu o le siama.
  2. I aso muamua e lua o le faʻasili o le a amata ona faia se moa i le lumanai e fai ai se ulu ma mata mata, o le totoga ma le popole, ma le fatu foi o le fatu.
  3. I le 3-4 aso o le faʻavevelaina o le faʻaleleia o le oloa, e galue atoatoa le fatu.faʻapea foʻi ma le faʻavaeina o silasila o ausilali ma ata vailaau e faʻaogaina e puipuia ai le pepe i le taimi atoa o le faʻasili.
  4. I le 5 aso na sosoo ai, ua maeʻa vaevaega ma apaau, o loʻo i ai faailoga muamua o le moa masani o le moa - o fulufulu fulufulu fulufulu, ma faʻapea foi ona faia se ponaivi i foliga o se puʻupuʻu o se moa i le lumanaʻi. Ina ia mafai ona iloa nei suiga uma, e tatau ona fai soo le ovoscopy i le aso lona ono o le faʻavelaina, ma afai e leai se mea ua suia i le totonugalemu o nisi o nei mea talu mai le aso o le tuʻuina o fuamoa, ona lafoina lea. E tatau ona faʻamautinoa o le tino o le tamaʻitaʻi e le pipii i se tasi o puipui o le atigi, ma faʻapena foi ona faʻaleleia lelei le faiga o le toto.
  5. Lima lona lima E umi mai i le 10 i le 21 aso, o le taimi lea o loʻo faʻapipiʻiina ai vae ma apaʻau o le moa ma le maso, ma le gutu, o le ufiufi o uʻu ma fusi e faia mai le mea ua gaosia. O le isi suʻesuʻega o suʻesuʻega ole suʻesuʻega e tatau ona faia i le aso 11 o le faʻafeiloaʻiga: e masani lava, o fuamoa uma e tatau ona faatumulia i fusi toto, ma e le tatau ona i ai se mea e le aoga pe leai foi i totonu o le uaua po o le paʻu o le fuamoa. E amata mai i le 16 aso, se vaega, ma i le vaitaimi ao lei faia le foga o moa, o le maualuga o le leleina o le masini e faʻaaogaina. Mai le 19 aso o le moa e matua talafeagai lava e faʻatele ai le tafe o le okesene i totonu o le toto, lea e mafua ai ona malepe le pepe i totonu o le taga o le fagu i le potu o le potu o loʻo i le pito malulu o le fuamoa. O le gutu o le moa e tatalaina mo le taimi muamua ona o lenei mea, ma o le faaopoopoina o le toto i le ea e afaina ai lona taamilosaga atoa.
  6. Ono lona ono - период между первыми попытками проклёва скорлупы до появления на свет птенца. В последние дни инкубации в аппарат необходимо поместить дополнительную тару с водой для предотвращения высыхания подскорлупных слоёв под воздействием сухого воздуха. O le faʻatulagaga o fuamoa i le taimi e tasi e suia: o le taimi nei ua taoto i lona itu ma amanaʻia le mamao i le va o latou ma le toe liliu. O le aso ao le i fanau mai, e mafai ona e faʻalogo i moa e moli muamua leo, faia muamua le pulou i totonu o le atigi ina ia mafai ona maua atili ai le ea i totonu o mama. I lalo o tulaga masani, e maua ai e le moa se tali ma se "valaau i le manaʻo" mai o latou tina matua: o le mafuaʻaga lea e lelei ai le faʻatau mai o se mea faʻapipiʻi ma le toe faʻatulagaina o leo e pei o mea masani.
  7. Faaiuga faaiu - ufiufi o se moa fafie, o se popolega mamafa mo se moa: e vaʻai i le lalolagi mo le taimi muamua, ae faʻafefe ma susu. E le fautuaina e tape le masini faʻapipiʻi i lenei vaitau le tumau, talu mai le amataga muamua o le malamalama, e mafai ona vave alu le mea lea. Ma ina ia mafai ona mago ma mafanafana, e tatau i tamaiti ona nonofo i totonu o le incubator mo le isi 1-2 aso, pe a maeʻa ona latou toe nofoia i se nofoaga faapitoa. I le taimi nei, o le pepe fou o loʻo i ai se sulugatiti, lea e tatau i le taimi o le vevela ona gauai atoatoa i le gastrointestinal tract o le moa, ae o le i ai o le mea e totoe o le sooga i lalo o le manava o le nestling i le tele o mataupu, e muta i se palanala ma le oti.

Faʻatele masani ma faʻataʻitaʻiga mo pepe fou

Ae e te leʻi faia uma mea talafeagai i le faagasologa o le faʻafefiloi o fuamoa moa, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete uma faʻaaliga ma mea faʻapitoa e ono tulaʻi mai i se taimi mulimuli ane ina ia aloese mai faʻafitauli.

E te iloa? O sui o manulele o le lotoifale e tutusa le alofa mo tagata, e pei o taifau poʻo pusi. O suʻesuʻega faasaienisi ua faaalia ai, i uluai faaaliga o le gauai atu mai tagata e ona ia moa fou faatoa fananau, o le a faateleina ai lo latou naunautaiga, latou te fetaui lelei i le lalolagi o loo siomia ai i latou, ma malolosi ma malolosi. Ma le isi, e mafai ona latou tauloto o latou foliga.

Faatasi ai ma mea masani masani na faia e le au faifaatoaga moa amateur o mea nei:

  • O le tulaga le talafeagai o le thermometer, mo se faataitaiga, afai e faapipii i tafatafa o le mata o le mata, o le a faaalia ai faamatalaga sese: ona o le felelei o le ea, o le vevela i le thermometer o le a faaalia le itiiti ifo nai lo le mea moni, o lea, o le siitiaina oi latou e ono mafua ai le lofituina o kopi;
  • eseʻese uiga o le vevela i vaega eseese o le mea e faʻaaoga ai pusa: ina ia aloese mai lenei mea, e fautuaina e le au atamamai le suia o ia fuainumera i taimi uma;
  • faateleina po o le faaitiitiga o le malie i le ea;
  • O se mea e masani ai ona masani ai i le tino i totonu o moa o lo o afaina ai fuamoa: i le tulaga lea, latou te feosofi mulimuli ane ma ua fananau mai i lalo (e aunoa ma le faaumiumi o le pulu, totoa atoa, le fiafia, ma leai se gaioiga faaletino ma le gaioiga).
O le mea lea, pe a uma ona faitau lenei tusiga, e mafai ona tatou faʻataunuʻuina o le faʻaaogaina o le auala e faʻaleleia ai le fanau a se fale faʻatoʻa fale, o se faiga e galue malosi, taimi e faʻaaogaina ai ma taʻutaʻua.

E te iloa? O chickini o manu taatele ia o manulele i luga o le fogaeleele: e tusa ai ma tala faatatau lata mai, o latou numera e 19 piliona. I le vaitaimi o le tautotogo-taumafanafana o tausaga taʻitasi, e sili atu ma le toʻasefulu tagata i luga o le paneta e tatau ona faʻaogaina i le manava ma le vela masani.

Ma, e ui i lea, ua maeʻa ona suʻesuʻe uma fautuaga o loʻo i luga, faʻapea foi ma le mauaina o le onosaʻi ma faʻaalia le maelega, e oʻo lava i se tagata amata e mafai ona faʻafetaui lenei galuega.