Laʻau o manu fasi lapisi

Rabbit Farani fomaʻi: faʻaleleia tulaga i le fale

O le lapiti o se tamai mea malie e masani ona maua i le matafaioi o se fagafao. I lenei tulaga, o le uluaʻi ituaiga lapiti o lapiti, le fusi Farani (pe faʻapipiʻi), e faʻaalia lelei lava ia. O le manu ua maua i se foliga manaia, uiga lelei ma e le manaʻomia ni tau o le tausiga tele. E ui i lea, talu ai o lenei ituaiga ua vaevaeina o aano o manufasi, o lona fausiaina o mea taufaatoaga e le itiiti ifo lona tau.

Faʻamatalaga tuʻufaʻatasia

O lenei ituaiga o loʻo i ai ni faʻaaliga e atagia mai i le igoa e iloagofie ai mai isi ituaiga o meaola.

Tala faasolopito

O le ituaiga na fafagaina i Falani i le ogatotonu o le XIX senituri. O ona matua o ni sui o ituaiga. Flemish giant ma le Igilisi Peretania. O se vaega taua o le fanau lona lua - taliga tautau - faatasi ai ma le lapoa tele o le muamua, na foliga mai ai le lapiti muamua ma faigofie ona iloa. Ona o lenei mea, o lo latou fausiaina o mea teuteu ua avea ma lauiloa i le tele o atunuu. Falani Farani, 1907

Foliga vaaia ma tino

O lapisi o lenei ituaiga na taua o le "mamoe", e faavae i luga o le tutusa o le paʻu.

O loʻo tuʻuina atu foi ia i latou uiga nei o foliga vaaia:

  1. O le averesi o le mamafa o le tino maliu e 4 kilokalama, ae o manu e iai le tele o le 10 kilokalama ua lauiloa foi.
  2. O le paʻu o le lapotopoto, o le muaulu e lauiloa, o alafau e paʻu.
  3. Lagona - umi, e oo i le 50 cm, tautau i luga o itu.
  4. O le tino e faʻatusatusa, ma vae tetele; umi e tusa ma le 65 cm.
  5. O le fulufulu e matua mafiafia, faatasi ai ma le lelei o le lanu o lanu eseese.

E taua! O le lapiti laititi o lenei ituaiga e le vave faʻafefe taliga. Seʻi oʻo i le vaiaso 6, e mafai ona latou pipii pe tatala i le itu. O le masani lenei.

Lanu

Lanu lanu e mafai ona ese:

  • uliuli
  • lanumoana;
  • fulufulu;
  • lanu enaena;
  • paʻepaʻe;
  • vaʻaia.
O tagata e tele-lanu e aupito sili ona taua i tagata o loʻo ola i nei meaola.

E te iloa? O lapiti lapopoa e faauo - e tusa ai ma le au faifaatoʻaga, e mafua mai i le mea moni e leai se mea latou te lagona. E mafua ona o le le lelei o le atinaʻe o taliga.

Gaoioiga aoga

Talu ai o mamoe Falani e tele naua ma i le taimi lava e tasi e ola vave, e masani ona fafagaina i latou mo le fasia ma maua ai aano o manu. O le fasioti tagata e faia e tagata taʻitoʻatasi e oʻo mai i le 4 masina. O le gaosiga o taumafa e oʻo atu i le 60%. I le taimi lava e tasi e suamalie, lelei ma 'ai meaʻai.

O le tausiga lelei ma le faʻaleleia o le tino o meaʻai o le tino, e faʻapena foi ona talisapaia. E ola umi Rabbits, e mafai ona ola i le 10 tausaga.

Malosiaga ma vaivaiga

O le mamoe mamoe faʻaipo nei o loʻo i lalo uiga lelei:

  • matagofie foliga vaaia;
  • ogaoga maualuga;
  • uiga toʻafilemu;
  • lanu eseese o fulufulu;
  • faʻafitauli faʻafefe;
  • meaai le lelei.
Ae ui i lea, e ese mai i le lelei, ei ai foi vaivaiga. E aofia ai:

  • le lelei le mafai ona fanauina fanau;
  • faiva maualalo;
  • vaivai faʻamaʻi.

E manaia le faamasani ma le aoina o ituaiga lapiti: teuteu, fuga ma le pala; lanu paʻepaʻe.

Tuutuuga o le taofia

O lapisi o le mamoe poʻa e tutupu aʻe i ni lapoa tetele. O le mea lea, mo le ola masani, latou te manaʻomia tele sela, o lona fola o se faʻaauau pea. O le tele o le fale e tuʻu ai 1 tagata e tatau ona faapenei: 100 x 90 x 70 cm. Po o fea lava e iai ni lapiti, o mea e manaʻomia mo latou mea e aofia ai:

  • fagu uʻamea;
  • faʻaauau le inu ava pusa;
  • toesea o vaega i totonu o le mataupu e mafai ona manua;
  • vaovao susu e tatau ona tuʻu i le fola;
  • leai ni tusi ma mea maualalo maualalo;
  • puipuiga mai le susu ma le susulu o le la;
  • mama

Aoao atili e uiga i le faʻatulagaga o le fale mo le lapiti: o le filifilia ma le fausiaina o le fale, le gaosiga o fafaga (suauu) ma ipu inu.

Tausiga

O siama e tatau ona fufulu mamanu o meaʻai, otaota ma mea e moe ai. O le fola o le fola e faʻamamaina i se mea e faʻapipiʻi ai le uʻamea. Meainu ma se fagafaʻavai faʻafefe faʻaeteete ma fufulu.

O le le faʻamaʻotiina o loʻo faia i ono ono masina. I nai faatoaga laiti, o mama e faamamaina i le afi. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga se pusafana poʻo se afi mumulu. O vaega faʻamaʻi ma tioata e fautuaina e faʻavela pe fufulu. E le gata i lea, o siama e mafai ona faʻamaʻi i vailaʻau - mo se faʻataʻitaʻiga, o le vailaʻau e faʻaaogaina i se ituaiga 10% fofo. E faʻaaoga i se pulumu lapoa, e ufiufi ai mea uma ma masini. Tuu sina taimi, ona fufulu ese loa lea.

Fafagaina tulafono

I lapeti ua atiaʻe lelei, e manaʻomia ona fafaga lelei. Mafaufau i mea e tatau ona i ai i le taumafataga a mamoe Falani, ma mai le a le mea e tatau ona matua lafoaia meaai.

E te iloa? E maua e Rabbits le tulaga tulaga ese e fafaga ai meaai: latou te faia le 120 felaulaʻiga i 60 sekone.

E mafai

O le manao i lapiti o lenei ituaiga e lelei. E mafai ona latou vela i le aso atoa, o lea latou te masani ai ona mafatia i le tele o meaʻai. Ina ia puipuia lenei mea, o lapiti e fafagaina e le silia ma le 3 taimi i le aso. E fautuaina e fai lenei mea i le taimi e tasi. I le meaai e tatau ona i ai mulimuli i le fafaga:

  1. I le taimi mafanafana - vao mamago; e mafai ona avea ma se mea manogi, upega, plantain, yarrow. I le taumalulu, e avatu ai manu i vao.
  2. Fualaau faisua. E mafai ona e tuʻuina atu gourds, aʻa ma kapisi o ituaiga eseese.
  3. Fua o fatu. O lapisi o le a sili ona aoga mai le saito ma le oats.
  4. Fua. Manu e fiafia e 'ai i faʻi, apples and pears.
  5. Fafaga.

I le vaitau o le taumalulu e tatau ai ona faateleina le numera o aʻa i le taumafataga, talu ai mai ia i latou e maua ai e le manu vitamini ma minerale e manaʻomia. E le gata i lea, o penisina ma miti iodi o loʻo tuʻuina i totonu o se fale.

Faitau foi e uiga i laau afu i le taumafa o lapiti: burdock, wormwood.

E fiafia Rabbits e inu tele. Ina ia le lagona le le lava o le vai, e tatau ona i ai pea le vai i totonu o le inu pusa i le tele o le aofaiga.

O le a le mea e le fafaga

Talu ai ona o nei meaola e masani ona faʻalavelave faʻafuaseʻi, e taua tele le faʻatapulaʻaina o le taumafaina o meaʻai e mafai ona oʻo atu ai i ia faafitauli. E aofia ai:

  • tamato;
  • rhubarb;
  • leki;
  • oloa vevela.

Aoao pe faapefea ona le fafagaina lapiti: 10 laau oona.

Faʻafitauli faʻamaʻi

O manu o lenei meaola ua maua i le malosi o le puipuiga ma e masani lava ona maʻi. O le okeni aupito sili ona faigata o le manava, ma o vaega sili ona vaivai o le tino o taliga ma paʻu.

  1. E masani ona i ai se faʻamaʻi faapena poddermatit. E faʻaalia i le atinaʻeina o sana, o loʻo i luga o paʻu ma mafua ai ona le faʻavaivai. Le mafuaʻaga - o le sese o faatulagaga o sela poʻo avia.
  2. E le gata i lea, e mafai ona tupu le lapiti taliga o le taliga poʻo le aisa - ona o le mea moni e mafai e taliga ona puʻeina mea taua i luga o le fola, poʻo le malolo mai le malulu e sau mai le fola o se cell ua le saʻo.
  3. E le gata i lea, o rabbiti, o mamoe e ese le eseese faʻamaʻi. O le mea lea, e tatau ona tuiina i se tulaga faʻale-agavaʻa.

E tatau ona faia tui, e tusa lava pe le mafai ona alu le lapiti. E masani lava ona faia tui e faasaga i myxomatosis ma maʻi vailamatika. O le tui muamua e faia pe a sili atu le mamafa o le lapiti i le 500 g, e masani ona tupu i le 45 tausaga. I le itiiti ifo o le mamafa, ua tolopoina ai le taualumaga. Aʻo lei faia tui, puipuiga faʻatagaina o anufe. I aso nei, e mafai ona e faʻatau mai se paluga faʻatasi, lea e aofia ai faʻamaʻi e lua o le faʻamaʻi i le taimi e tasi. I le tulaga o le tui puipui, o le muamua e tui faasaga i myxomatosis, ma mai le maʻi lona lua - na o le 10 aso.

Faiga faʻavae o manu laiti

O le gaosia o lenei ituaiga i le lautele e tutusa ma isi ituaiga o lapiti. I le averesi, o tane e oʻo i le faʻafeusuaʻiga i le ono tausaga, o le a feiloaʻi tamaitai i se taimi mulimuli ane - i le 9 masina. O mataupu e naʻo le oʻo atu i lapiti o lenei tausaga. O le faagasologa e le ese mai i isi ituaiga.

E taua! E tatau ona faʻatautaia le matai i le aso fitu.

O le tausia o pepe e oʻo atu i le 32 aso. Talu ai e maualalo le fua o le faatoʻaga, i le averesi e mafai ona i ai le 5 lapiti i totonu o le tasi. Afai na fananau mai le pepe nai lo le 10, lea e tupu i nisi taimi, e manaʻomia e le lapiti le fesoasoani i le fafagaina oi latou. E le gata i lea, ua fai mai le faifaatoʻaga e faapea, o manu o lenei ituaiga o loʻo i ai ni okeni e le lelei ona fetuutuunai mo le fausiaina. O lona uiga o le fanau fanau e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga, ma i le tulaga o faʻafitauli e tatau ona fesoasoani manu. O le lapiti faʻatasi ma le fanau e tatau ona teuina i se potu vavalalata seʻia oo ina oʻo i le tolu tausaga le matua. I le taimi nei, ua vavae ese i latou mai lo latou tina. Latou te le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa. E na o le faateleina o le fafagaina mai le tina ina ia lava lona malosi e fafaga ai le tamaititi.

Faitau foi e uiga i le faʻaogaina o le lapisi o rabbits o se pisinisi.

E tatau ona tatou manatua a oʻo ina faʻapupulaina ituaiga eseese o lapiti e le mafai ona tupu i sui o ituaiga eseese. O le iʻuga o nei manipisi, o pepe e fananau ma taliga e le saʻo. O lenei mea e le talafeagai ai mo le toe fanauina mulimuli mai.

Vitio: mamoe Farani

Faʻamatalaga faila o le lapiti e uiga i le ituaiga o mamoe Falani

E tusa ai ma le aafiaga o le tausiaina o lenei ituaiga, ou te fia matauina mea nei: O lapisi e toʻafilemu, lelei-natura, e le o le malosi, e matua le mafai lava ona tuu i luga o le faasologa, e oo lava i se vaega, pe a tuu i luga o paʻu vave, e oo lava i le 3 masina lapiti. O tamaʻitaʻi e le o lafulemu, ae o latou o loʻo i ai le manogi, o laʻu fafagaina ma a latou lava lapiti ma lapisi. "E masani lava i le meaʻai, aemaise alii, e manaʻomia ni mea e 'ai, pe a le vave ona gaʻo ma faʻafitauli e mafai ona tutupu ma le ufiufi o fafine.
fauna-krolik
//pticedvor-koms.ucoz.ru/forum/64-520-33869-16-1360105123

O aʻu mamoe na olaola ma (e oo atu i le 13 lapiti), ae o tamaʻi susu susu ma tina leaga e tatau ona nini i le susu o le 'oti! Na latou o mai i le tuliga, ae sa i ai se faafitauli e ufiufi ai! mamafa o fafine i luga ifo o le 7.8 kilokalama. alii laiti. Kushali -shshsh i tua o taliga ua vaelua !!!!
WRITER
//www.fermer.by/topic/18129-frantsuzskij-baran/?p=247794

O le ituaiga o mamoe Farani e matua tele naua e mafai ona faʻaaogaina nei meaola e pei o meaʻai ma meaʻai lelei. E faʻalagolago lava i ou manaʻoga. Ae i soo se tulaga, o le a sili atu le lelei pe afai e maua lapisi ma le tausiga lelei.