Laʻau

E faʻafefea ona lafoina le toʻi mai apu

I le tautotogo, mafanafana ma le tautoulu, o malo e leʻi valaʻau i le "face" o manu feʻai e masani lava ona le o atu i le toga opu, ua lava a latou meaʻai i vao ma fanua. Ae i le amataga o le tau malulu, o le avanoa o se asiasiga a manu feʻai ua faateleina le tele o taimi, fiaai, e pei ona e iloa, e le o se tina. O lea, ia oʻo atu le apu i le tautotogo uma, e puipuia i latou i ituaiga uma o auala lelei.

O malo e leʻi valaʻauina i le apu opu

O nisi tagata asiasi e le mafai ona vaʻaia muamua, ae o foliga o lo latou nofo ai e vave ona iloa. I le avea ai o se tulafono, e tupu lenei mea i le tautotogo: kiona e pauu, o ogalaau o loo vaaia, lea na tuua ai e tagata e toafa-vae o latou "autographs".

Munu

Vole mice o ni tulafono i le togalaau aina i le taumalulu. E naʻo le tautotogo o latou mafutaga e tuʻuina mai ai le paʻu o laau, faʻamautu ai apu. O le lapisi pito i tele i totonu ia i latou o se vai e leai se aoga, o lona tino e umi lava mai le 12 i le 20 cm. Sui o isi meaola laiti, i le averesi, mai le 8 i le 12 cm O kulumu e matua fua tele, pe afai e te le faia fua, o loʻo i ai se vao i totonu o le togalaau, o le togalaau atonu o le a lamatia i le faʻafanoga. E masani ona maua fanau i ni tausaga i le tausaga. I le taotoga o loʻo i ai mai i le 4-5 i le 14 maile ma i nisi tausaga o le aofaʻi o roi e oʻo atu i le 2,000 tagata i le 1 ha. O manu e faatulaga ai le faʻaogaina o taʻiala i lalo ma i luga o le fogaeleele. O le ulufale mai i le eleele o ni meaola e lelei atoatoa, e matua faigata lava ona faia.

O le faaleagaina o le apu mai iumu e matautia tele aua e masani ona iloa vave. O vaega e leai ni vaega o le ogalaau e avea ma faʻafitauli i le malulu malulu, aemaise lava pe afai o loʻo faʻafefe i latou i le malulu. Afai o le togalaau e lata ane i le fale, e mafai ona e siakiina i taimi uma pe afaina le paʻu, soli le kiona i poloka o laau-laau, poloka le gaoioi o le uati. Ae o le alu atu i le atunuu i fafo atu o le taulaga e le masani ona galue i le taimi tonu, ma e le mafai ona mateina i le taimi nei lava. O faʻamaʻi e faʻamalosi ai le paʻu o le 'aʻai laʻitiiti ma le vaeluaina mai le ū o le ua ma luga aʻe o le ogalaau. I le taumalulu, latou te lalafi i lalo o le kiona, ma togi i luma o latou vae ma ulu. O le maualuga o le kiona, o le sili atu foi lea o le faaleagaina o le ai ai, e oo atu i lala o le skeletal. O aʻa o laau o le apu e lata ane i le fogaeleele, tanumia laau ma vavae ese mai i le mafiafia o le kiore incisors.

Ata faʻapitoa: ituaiga o fusi o le kiota lea e togi ai laau apu

Tagata asiasi vaomatua

O le paʻu paʻepaʻe e laʻititi, i le taumafanafana e fafagaina ai le mutia ma fualaau vao, ae i le taumalulu e osofaʻi ai togalaau, 'ai i aʻau apu, tumutumu i luga o laau tuai, vine i luga o laau. O le apu o se mea manaia mo ia, ae afai o fiaaai, o le a ia gaogao uma laau i le vaai. O le lanu enaena e tutusa uma lava ma le lapoa paʻepaʻe; faʻaavanoa nofoaga tatala: fanua, pito i tua, o se tagata o loʻo tilotilo i totonu o le togalaau. O le siakiina o meaola laiti e faigata, aua o la latou gaioiga e tupu i le pogisa, ma i luga o le po o le ao, e mafai ona 'ai e' ai seʻia oʻo i le taeao. E ui lava o le uaua e le toe i ai i le faasologa o togao, e sosolo i le paʻu o le tele o laau faafetai i ona mana malosi i luma o nifo - faʻavave. Ma a fai o le maunu e galue i mea teuteu, sili atu pe itiiti ifo foi le aveeseina o le vaega o le cortex, ona pala mai ai lea o le manoa, loloto ma umi.

O nifo o se lapoa e malolosi ma ola i le olaga atoa.

O le puipuiga lelei mai osofaiga o se upega poʻo se isi lava mea e afifiina i luga o le ogalaau i se maualuga o le itiiti ifo i le 1.5 m. Aisea e maualuga ai? O le umi o le paʻu paʻepaʻe e 45-47 cm, o le lanu enaena e 55-67 cm. Faʻaopoopo i ai le umi o vae vae, toetoe lava a tutusa ma le umi o le tino (ma o le vao e mafai ona tu "i luga o le pito i luga", e matua faateleina lona maualuga). O le maualuga o le kiona, o le sili atu lea o le faaleagaina o le paʻu.

Tutu i luga o ona vae, o le hare e matua faateleina i le tuputupu ae ma mea vevela i se maualuga e sili atu ma le 1 mita le umi

I le ala, sa ou saunia ai laau o le aʻau i le tautoulu, ma afifiina le pito i lalo o le ogalaau ma ni naiva, ae o le tausaga lenei ua sili atu le pau o le kiona nai lo se isi lava taimi, ma ua togiina i luga o le ogalaau i lalo o le afifi.

faʻailoga

//www.websad.ru/archdis.php?code=570534

Mo aʻu, e sili atu ona leaga nai lo le mice ma le hares, e leai se mea e sili atu ona leaga nai lo se 'oti masani masani - o le togalaau sili ona leaga mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le tautotogo. O nei tagata taufaasese ma ni vaaiga ofoofogia latou te maua ai nai mea laiti e oo atu ai i laau e manaomia. Mai loʻu aafiaga faanoanoa na ou manatua ai le aso o Novema e fa laʻau vavalalata, na tuua e aunoa ma se popolega a le tamaitai pule, ulu mai i luma o loʻu togalaau e ala i se faitotoa vavao (ae o se tala ese lenei). I ni nai minute sa mafai ai ona latou tofo i laau o le rose ma ni mea tetele, lilacs ma laʻu pele Delicious Golden. O mea uma lava o meaʻai, o le momoe ma le malepe i le agaleaga, ma o oʻu lagona i lena taimi e le mafai ona faamatalaina. I le lumanaʻi, ua na o se pa maualuga mautu ma se uila na tapunia i luga o se puipui na puipuia ai aʻu togalaau mai fetolofi i manu feʻai.

E foliga mai e ono mafai ona feʻaʻei luga o laʻau

E faʻafefea ona puipuia le togalaau mai iumu ma mea leaga

E le mafai ona aveʻeseʻese mailei mai le togafiti i soo se auala - e fautuaina le tuʻufaʻatasia o auala puipuia poʻo le puipuia i auala e "malosi".

Puipuiga o foliga o mio

I le teritori o le togalaau ma le togalaau, e tatau ona matau le mama:

  • mu susunu lala;
  • lafoaia vao na totoe pe a uma ona vele;
  • faʻamalo pe teuina laulaʻau mamago, meaʻai e leai se meaʻai i totonu o se paluga palapala;
  • sosolo i luga o fatu.

Leai se mea e tatau ona faʻapipiʻi ai se fale teufale o fale i le togalaau, aemaise lava laupapa. Aua o le laititi laʻitiiti i le va o laupapa po o laupapa e mafai ona filifilia e se tamai meaola i lalo o le "fale".

E le gata ina gagaseina e mice ia ogalaau, ae o le aʻafia foi i aʻa

Laʻau faʻatasi ma se manogi manaia e le manaia mo le manogi o le kulimi e faʻaaoga e faʻafefe ai fuamoa:

  • paʻu uliuli, tumatumu, vine elderberry branches. O se lio poloka o loʻo afifiina i lenei mea pe o loʻo nonoa le uʻamea;
  • Colchicum autumn (colchicum, crocus autumn poʻo autumnnal). E tupu i le itu i saute ma sisifo o Rusia, e fuga mai ia Aokuso - Setema. O fatu laau toto (20 g) ua palu faatasi ma le 1 kilokalama o le cereal i totonu ma faataatia i luga o nofoaga o foliga o maiumu;
  • taʻiala taʻitaʻia. E i ai le manogi o le laau, e pei ona latou fai mai ai, mo se tagata amateur. E le mafai e mice ona tu. Laʻau o le elemene na faʻafefe ai le faitotoa i le mink;
  • thuja, spruce. Ua uma ona saunia: 0.5 kg o lala laau ua sasaa atu i le 10 lita o le vai kuka. O le suavai faʻamalieina ua sasaaina i totonu o le mink. O pito i luga o le apu o loʻo fusifusia faʻatasi ma lala paʻu;
  • ulu o paʻu. O laulaau lanu meamata po o le matutua e faataatia i le faitotoa o le pu;
  • daffodils. E le fiafia fusi i fugalaau fugalaau, o lea e mafai ai e se fugalaau matagofie ona galue e le gata o se teuteuga o le togalaau, ae o se ituaiga pa puipui mo meaola;
  • O le Euphorbia rupture o se laau tele mo le ogatotonu, ae masani i le Transcaucasus ma le Territory Krasnodar. O fualaau moa ua gase, ua feliuliuaʻi ma se polo ma pipii i se mink, ona o ese mai lea o isumu;
  • celandine - lūlūina, faʻaaoga e pei o mulch i totonu o le laʻau o le apu ma le moega.

O le manogi o nisi laau totino poʻo mea oona o loʻo aofia ai i totonu e faʻatoʻaina ai le mailei.

I luma o loʻu togalaau o loʻo i ai se apu apple laʻitiiti e fa tausaga. O lona paʻu o loʻo i le tulaga sili ona lelei mai le pito i luga i le pito i lalo, talu ai o laʻau faʻamalosi matagofie e faʻatapulaʻaina ai le poloka poloka. Ou te manatu ua avea ma masani i mumumu e pasi ese ai lenei nofoaga.

Matagofie matagofie mai daffodils

Bait ma Poison

E faapitoa lava mo fuamoa, o ituaiga eseese o paʻu e maua, mo se faataitaiga, Euroguard, Antrys, Ratobor, Pied Piper, Nutcracker. O le faʻafitauli sili o le latou faʻaaogaina, o le faʻaopoopoga lea i le mailei, manulele, pa puipui, o se pele pele pe, faʻasaina e le Atua, o tamaiti fiailoa e mafai ona ona oona. E tatau ona siakiina e le aunoa ia tino oti o le oona, ma faʻalelei le faʻalelei o le faʻaaogaina o mea oona mai isi. O solo ua saunia i le fale atonu e leai se aafiaga matautia, ae e le afaina i tagata:

  • falaoamata, suka, alabasita poʻo le sima, na faia i le aofaiga tutusa;
  • falaoa enaena ma le alabasita poo le gypsum i se fua faatatau o le 1: 1.

E faʻafefiloi mea e faʻafefiloi ma lima malogo ina ia le faʻamalosi vave le alabasita ma isi mea faʻaopopo. O le masini e taamilomilo i ni polo laiti, tuu i totonu o tagapepa ma tulei i totonu o le lua. O le mea lea, o gioga e tosoina ai le maunu i lalo o le palapala, ma mo mea ola i luga o le eleele e le mafai ona maua meaai. I le tino o se manu, alabaster, gypsum poʻo le sima e faʻamaʻa ma faʻafefeteina le gastrointestinal tract, e mate le kiore.

O le faʻaaogaina o manua oona e afaina i le lamatiaga mo isi meaola ma tamaiti.

Meafaigaluega puipui

O se puipuiga lelei o laʻau o le apu mai le nifo o le nifo - o le mea faʻapitoa pe faʻatau i totonu o se faleoloa fale. O le mea taua lava o siaki e laiti. O le mea moni e faapea, o ponaivi o le moa e televave, ina ia mafai ona piilima, pei o se faila, ma ulu i ni pu laiti. O le pito maualalo o le pa puipui o le a eli i le eleele i le 10-20 cm ina ia le faaleagaina ai e muse le ua ma aʻa o loo latalata i le fogaeleele.

Vitio: auala e faʻaaoga ai le upega e puipuia ai le apu

E lua faʻaaoga masani o le ata:

  • o le ogalaau ua afifiina i se upega, ua nonoa i le uaea synthetic i luga o le maualuga atoa, po o le pito o le tapoleni ua faatulagaina i le tele o nofoaga i le telefoni, e pasi i totonu o siaki. E lava le afifiina o se mea faʻapipiʻi poʻo se moli faapitoa i mumiti i le taimi e tasi ma se tamai togi. O se faasologa o fualaau faisua e faʻaaoga i le aofaiga o le tasi fasi laau i le laau. E vaeluaina le ie vaivai, o le ogalaau e afifiina i ni nai taimi, faʻapipiʻi i se uaea eleelea po o le twine polypropylene;

    O le faʻamalosi o le minoi e faʻamalosi, e tatau ona faʻapipiʻi i le ogalaau

  • Ua faʻapipiʻi se pa puipui i luga o le laau, lea ua afifiina i se upega. O ia laulau e mafai ai e oe ona "afifi" vine laiti ma se pale paleni i luga o le maualuga atoa.

    O le faasologa o loo faapipii i luga o le faavaa e puipuia ai e le gata o le ogalaau, ae faapena foi lala

O le tele o mea e faaaoga mo le faamaapeina o le ogalaau mai iumu ma mea leaga:

  • Pepa o Kraft - ato mo fale mafolafola o fale e faia mai ai. E sili atu lona malosi nai lo le mea masani, e lelei lona faʻatusa, e le susu mo se taimi umi;
  • faʻasolosolo paipa poʻo le faʻasolosolo - mai se faasologa o mea faʻaoga mo le eletise eletise. O le taimi umi o le faʻaogaina poʻo le faʻaogaina o le faʻaogaina tele o le faʻafaigofieina o le galuega o le "faʻaofuina" o le paʻu. O loʻo faʻaaogaina faʻamalosi faʻamafanafana i totonu o tafaʻi mamao, mai le mea ua filifilia e talafeagai mo le puipuiga o lala skeletal;

    O le tui faʻasolosolo ma le faʻaogaina o le uʻamea vavalalata faigofie e faigofie ona tuʻu i luga o se laau

  • vaimoli mo paipa vai - e iai foi se vaega umi, e faia i mea e lava lelei, o lona uiga o loʻo lelei lona foliga lelei, e le pa'ū ese mai le ogalaau, ae e sili atu le uuina i le uaea po o se uaea synthetic;

    I totonu o le faʻamalo mo paipa vai, o le taitai tutotonu o le apu e mafanafana ma saogalemu

  • kapron pantyhose - e ui lava ina latou fetaui lelei i le ogalaau, ia susu ma ufiufi i le aisa, ou te lei faalogo lava o le paʻu i lalo ifo ua susu pe afaina;

    I lalo o le tele o le mafiafia o le kiona, o vaega na afifi i se totoa na ola; i le nofoaga lava e tasi e le lava ai le teuga, o moa na goto

  • taga o suka poo falaoamata. O se tele faʻateleina o mea e leai se mea o nei taga e faia o le suavai ma le manava. O le lanu malamalama o le ie e mautinoa ai i le taimi o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le paʻu i lalo o le a le faʻafefe (i le tautotogo e pei o se fusifusia e mafai ona sui ai le paʻepaʻe)
  • togalaau mai le lutrasil - e maua i lautele mai le 8 i le 12 cm, faʻatau i faleoloa faapitoa. Mo se ogalaau mafiafia e faia se fusi lapoa, mo se mea manifinifi - vaapiapi. E faigofie le afifiina o lala lamolemole i vaʻa vaapiapi, faʻapipiʻi fugalaau i le taimi e tasi. O le fusiina o togalaau o le a fesoasoani i le faʻatau i luga o le faʻatau mai o le meli, pe afai e tatau ona puipuia se laau faʻatasi ai ma se mea maualalo ma e tuʻufaʻatasia lala o skeletal o loʻo i ai i se laʻititi laʻititi mai le eleele;

    Faatasi ai ma le fesoasoani a se fusi i le togalaau, e vave ona liua le apu ma avea o se mimiti mumm, e le mafai ona faanenefu ma ita

  • fagu palasitika. O le pito i luga e vavae ese mai ia i latou ina ia tumau ai se vaega vaiti, ma le pito i lalo, tipi ese, tuu i luga o le ogalaau. O le fagu muamua o le vaega vaapiapi o loʻo agai i lalo, o fagu mulimuli ane e ulufale atu i le vaega vaapiapi o le muamua. E foliga mai o se mea faʻamalama. O le mamanu o loʻo faamau i le faʻamau poʻo le uaea;

    E tatau ona i ai avanoa avanoa i le va o le paʻu ma le tino o le paʻu palasitika

  • nonoa o le ogalaau i paʻu paʻu po o vao.

    O se laau o le apu i totonu o se pulupulu "peleue" e foliga mai o se pusa

O se taunuuga lelei o le faʻaaogaina o masini pisa. Pusa tioata po o apa e tautau latalata i le tasi i luga o paranesi. Aʻe ma fefinauaʻi, latou te faia le pisapisao e lafo ese ai mea leaga. E ui o iinei ou te le mautonu i nisi o manatu:

  • E i ai pea le matagi ina ia mafai ai e le pisa ona galue;
  • O le taimi lava latou te fetuutuunai ai i le leo malulu, o le fiaaai ua matelaina uma.

Aʻo leʻi i ai le kiona, o le a paʻepaʻe le apu. E faʻaaogaina le paʻu paʻepaʻe i laau ua i ai le paʻu matutua, lea ua aliali mai ai se mamanu masani o vavave ma fua. E mafai ona e faia lenei mea i se taimi e leʻi mafaufauina, pe afai na o le ea ole ea e maualuga ile 0 ° C. O lenei metotia e mafai ai ona e fasi manu felelei e lua ma le tasi maa (faanoanoa mo le pun):

  1. O le paʻu e paʻepaʻe le paʻu e le faʻaumatia;
  2. O le faʻamaeʻaina o le kiona e le faʻapipiʻi mai i luga o le paʻepaʻe mai le lemu.

E le gata i lea, e le gata i lea e faaopoopo atu i le paʻu paepae mo le ogalaau.

Ma sa ou faitau i se isi mea e te manaʻomia e faʻamaʻalo ai ogalaau ma le kima. Sa ou faʻamaʻaʻeina, ae o loʻo manino lava o loʻo tumau pea pea i luga o nei ogalaau. E foliga mai, sa latou taumafai, vave ona latou iloa o le a latou le 'ai i na moa, ma tuua ai.

Adonis

//www.sadiba.com.ua/forum/archive/index.php/t-12351.html

Togafitiga o se Laʻau Apple Paʻu

O se taimi vave e iloagofie ai se uila o se tamai vaega e ufiufi i le omea ua fefiloi ma ituaiga manulele po o togalaau. O le faʻaopoopoga o le heteroauxin o le a le afaina. O le faʻafefiloi e ufiufi ai le vaega faʻaalia o le ogalaau, afifi i se ie o mea masani, afifiina i se ata i luga. I le pau, o le liona e tatau ona palu i le callus. Mo le taumalulu, o nei laau e matua le lelei le tausiga, aua o le vaega fou faatoa fausia e le malosi e pei o le isi paʻu, ma e mafai ona malolo.

Afai o mea leaga ua lelei pe faia i se liʻo, e na o le lua ala e teu ai se laau - faapipiiina ma se alalaupapa poʻo le toe faʻafefe. O le nofoaga ua faaleagaina ua paʻu le tumau i le varnish, varnish varnish poʻo le vailaʻau suauu seia oʻo ina tafe le suavai ma mafai ona faia tui puipui. E ui ina malulu ma o loʻo gaogao fatuga, latou te seleseleina seleselega mo tui, o loʻo teuina i se nofoaga malulu.

Alalaupapa alalaupapa

  1. O le eria e leai se paʻu e faʻamamaina lelei ma se naifi i laupapa ola maloloina, faʻamamaina i se laʻau susū. Pe a mimiti le eleele, o le vaega atoa ua afaina e ufiufi i varnish, aua a uma le tui o le a faigata ona tolotolo i lalo o le aʻa e faʻaaoga ai le putty. Meafaigaluega - naifi, pulu, faʻamaʻi pipisi i le ava malosi.

    O le nofoaga ua afaina e faamamaina i se naifi i laupapa ola maloloina.

  2. O pito o le paʻu ua teuteuina i se naifi.

    O le pito i luga o le paʻu o le paʻu o le paʻu o loʻo faʻafefeteina

  3. I le pito i luga ma le pito i lalo o le paʻu, o loʻo faʻafeagai ma le faʻasolosolo ma o le pito o le naifi o loʻo tuleia i tua.O le numera o selesele e faalagolago i le numera o grafts fusi. Afai o le paʻu ua nutimomoina i se mama, 3, 4, 6 pe sili atu siʻosiʻomaga o loʻo faʻatutuina, faʻalagolago i le mafiafia o le ogalaau. Ua lava lea e ufiufi ai le paʻu ma le lapoa e oʻo atu i le 6 cm ma se faʻatoʻaga togalaau ma afifi i se fusi faʻamaga.

    O paipa taʻitasi i pito o le cortex o loo i luga o le laina lava e tasi.

  4. O le pito o le tipi ua vaeluaina.

    O fasi pepa i luga o le oti o loʻo i le tasi itu

  5. Ua faʻapipiʻi afifi i totonu o le mea o loʻo i lalo o le paʻu. Muamua, ua faʻapipiʻi le 'au i totonu o le mea pito i lalo, ona oʻo lea i le pito i luga. O le paʻu e paʻu i fasi pepa, o le mea lea e faʻafefeteina ai le oti i le arc, o le mea masani lea. E taua le aua nei fenumiai le pito i luga ma le pito i lalo o le 'au ina ia aua le faʻalavelaveina le gaioiga o sua. Ina ia faia lenei mea, e faigofie ona maka le pito i luga ma se maka poʻo se faʻamaonia.

    I le aua neʻi fenumiai le pito i luga ma le pito i lalo o le au, tuu se faailoga

  6. O pito o le vavaeina o loʻo faʻapipiʻiina i le eletise eletise, ata.

    Fuafuaga faʻataʻitaʻiga o le vaʻaia o tui puipui

Faʻaleaga

Afai o le paʻu paʻu o le paʻu e le o ni faʻasalaga, ae o ni taʻaloga poʻo ni teineiti, latou te faia le faʻamavae poʻo le tui e ala i le toe vavalalata. O le ogalaau o le laau ua afaina ua latalata atili atu i le tagata foai, lea ua avea ma se fatu laau o se apu o soo se ituaiga, ae ua tutusa foi le taimi o le matutua. Afai e leai se aʻa, o le tautotogo 1-2 e totoina fatu laau i luga o le apu mago ma faapipii pe a oo mai le taimi e tafe ai. Ua afaina le faaleagaina ile togalaau, ua nonoa i se fusi faapitoa.

  1. Latou te faalagolago i le au o le foaʻi totoina o fatu e faasaga i le ogalaau o le apu e fuafua ai pe o le a le umi, o le vaeluaga o laau e lua o le a, e tatau ona sili atu le maualuga nai lo vaega ua faaleagaina o le paʻu.

    O loʻo totolo le fatu i luga o le ogalaau, ma iloa ai le itu o le faʻafesoʻotaʻi

  2. I le tulaga iloga, o le faʻaogaina o le laina i luga o le laina 3-4 cm le umi ma o se oti faʻapitoa i lalo ifo o le 1 cm le umi, o le mataitusi "t" ua liliu i lalo. E vaeluaina pito o le paʻu ma le pito o se naifi.

    I luga aʻe o le faaleagaina o le cortex, o se incite T e faia i se fesuiaiga foliga.

  3. O le pito i luga o le tagata foaʻi o loʻo vaeluaina, o le fasi pepa o loʻo feagai ma le ogalaau o le apu, ma o lona umi e tutusa ma le umi o le tipi i luga o le paʻu.

    E selesele le tagata foaʻi ina ia tilotilo le ata i le ogalaau o le apu

  4. O le tagata foaʻi ua totoina i le ogalaau o le aʻau ua afaina, ua aumaia le pito i lalo o le paʻu. O le faʻasaga e faʻamautuina i le faʻamalosi, ata tifaga.

    E foliga mai o se fatuga fatu foaʻi ua aʻafia i le ogalaau o le apu

O le mea lea, o le tele o foai i tulaga eseese e mafai ona faapipii i luga o le laau autu. O le a le iʻuga? O aʻa o tagata tui puipui poʻo se tagata na tuʻuina atu se vaega o le galuega e tuʻuina atu ai le apu ma suavai ola. E fesuiaʻi se mea e talitutusa ma le faʻamalositino, ma o ni nai "pologa" e faaopoopo i le laau, faʻaolaina mai le oti. O le tuputupu ae lea o le a aliali mai i le tagata foaʻi foai e tatau ona aveeseina.

Vitio: tui puipui

O le pa malosi o le pa puipui pito sili lea mai i tootoo lapoa. O le taua faasagatau i isumu e faia i le gasologa o le vaitau, ma mo le taumalulu, o laau taʻitasi e puipuia mai ia i latou.