Fua o le gaosiga

Le aoga o le siloti

O le mea na tupu i le aganuu o le faʻaaogaina o se tasi o fualaau sili ona suamalie - tilo - matou te faʻaumatiaina fatu. E tele lava ina sau mai le le iloa po oa aoga aoga latou te maua i totonu ia i latou lava. Ma e mafai ona matou fai atu ma le mautinoa: e mautinoa lava e tatau ona e iloaina na oe lava. E le na o le fiafia, ae o le soifua maloloina. O le mea lea, o se avanoa sili lea e faʻatasi ai pisinisi ma le fiafia. E sili atu i lenei mea i mea nei.

Taumafa tau taumafa ma kalori

O le taua o mea taumafa ma le fatuina o fatu e matua maofa tele. O se oloa maualuga tele-kalori: mo le 100 g o fualaau aina suamalie mamago mai le 557 i le 600 kcal.

I le 100 g lava e aofia ai:

  • proteins - 28.3 g;
  • gaʻo 47.4 g;
  • carbohydrates - 15.3 g

O lenei voluma o loʻo i ai le vailaʻau o loʻo mulimuli mai:

  • B1 poʻo le mimine - 0.2 mg;
  • B2 poʻo le riboflavin - 0.1 mg;
  • B3 poʻo le taracin - 3.6 mg;
  • Vitamin B6 - 0.1 mg;
  • lipine poʻo le B9 - 58 mg.

E te iloa i totonus? I Taialani ma Saina, o laulaʻau fatu e fufulu ma faʻatau i soo se mea i faleoloa. O loʻo faʻaumatia i latou iina e pei lava ona tatou 'aina le sunflower po o le paka.

O le tuufaatasiga o minerale e lautele foi (i le 100 g):

  • calcium - 54 mg;
  • uʻamea, 7.3 mg;
  • magnesium - 515 mg;
  • phosphorus - 755 mg;
  • paluga - 648 mg;
  • sodium, 99 mg;
  • zinc - 10.2 mg;
  • apamemea - 0.7 mg;
  • Manganese - 1.6 mita.
Ia faamasani i mea taua o le tuputupu ae o ituaiga ituaiga keke o le "Chill", "Astrakhan", sima samasama.
O fatu laulamu o loʻo i ai foʻi le tamaoaiga i amino acids, saponins, alkaloids, flavonoids ma tannins.

E te iloa? O le mea e sili ona maofa ai, e tolu ituaiga o gaʻo i totonu ole lualami: polyunsaturated (e aofia ai Omega-6), faʻasalalau ma tumu.

Itū aoga

I le faagasologa o suʻesuʻega ma suʻesuʻega o meatotino o fatu, na faʻamaonia ai se lisi lautele oa latou uiga aoga aoga. I aso nei, o le antibacterial, antifungal ma le antiparasitic aafiaga o lua silo ua faamaonia.

E aoga i le maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto, faʻalavelave o le gastrointestinal tract, tiga faʻafuaseʻi i fatugaʻo, fesoasoani i le faʻatonutonuina o le toto maualuga.

E i ai a latou mea leaga, antioxidant, anti-inflammatory, faʻataʻitaʻiga gaioiga.

O mea e pei o gooseberries, vine fou vine, fennel, asparagus, paʻu buckthorn, sea kale, almonds foi ua i ai se aafiaga tele.
E faʻaaogaina mo le faʻasolosolo mimi, urolithiasis, siama maʻi urinary, manava manava, ma e oʻo lava mo le gonorrhea.

O fatu foi e puipuia ai sela o le pancreas ma puipuia ai i latou mai le oti - o mea uma i le tuufaatasiga e tele sona sao i le faaleleia atili o le setete i le faagasologa o togafitiga o soo se ituaiga o le maʻisuka. E faapena foi, le puipuia o le mucosa gastric i le maualuga o le eletise, o le faaitiitia o le puleaina o le gastric juice and enzymes digestive, o fatu i le maualuga o vailaau e aoga i le togafitia o faafitauli o le gastrointestinal tract, aemaise lava o gasegase gastric.

E taua! Mai fatu o le melonini e saunia ai le suauʻu, lea e iai le faʻaaogaina o le anti-inflammatory ma le analgesic. E taofia ai le tuufaatasia o le serotonin, histamine ma le prostaglandin - o le aufaasalalau autu o le faagasologa o le le fiafia. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le suauu e tutusa ma le aʻafiaga o le fualaau faasaina "Diclofenac", i totonu o le 3 itula le faʻaitiitia o le fula o le pito i lalo.

Faamanuiaga mo alii

Arginine ma le citrulline i le tuufaatasiga o ponaivi e saofagā i le tausiga o le tane ma le malosi. O le i ai o le seleni ma le sinimina e puipuia ai le atinaʻe o le prostate adenoma ma isi faʻamaʻi o lenei totoga.

Aoao e uiga i aoga ma mea lamatia o le siloti mo le tino, pe faapefea ona kuka kuka suamalie.
O le faʻaaogaina o paipa eletise e faʻaleleia lelei ai le tuufaatasiga o le sperm, ma lagolagoina foi le masani ai feusuaiga i le malosi o feusuaiga.

Faaaoga i taaloga

O loʻo iai le 60% o le aofaʻi o le porotini i le aso, lea e fesoasoani i le fausia o fiva musika, fale o musika, lea e taua tele mo tagata taʻaalo. O le amino acids arginine o loʻo aofia ai i totonu o le fatu ei ai sona aafiaga lelei i le fatu.

Na te faʻamautuina le toto maualuga ma puipuia ai maʻi fatu fatu.

Peina Saina, hellebore, actinidia, moli, kapisi savoy, honeysuckle, Ierusalema artichoke, siaki e mafai ona faʻamalosiina le toto.

E pei ona taʻua muamua, o loʻo i ai i totonu o fatu fatu. O lenei mea o se amino acids e faʻapitoa ona faʻapipiʻiina e le tino. Pe a oʻo mai ia i tatou mai fafo, ua liua i le L-arginine, o se amino acids e mafai ona suia, o loʻo aofia i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi.

I le taumafataga o tagata taʻalo, e masani ona faʻaaogaina ni fatulaʻau, lea e fautuaina e avea o se vaega o le vailaʻau-minerale lea e faʻateleina ai le taʻaloga afeleti. Ua fai mai fomaʻi o se vaega o fatulaʻau mamago o se faʻamaʻi faʻatagaina lea e faʻaitiitia ai le mamafa, puipuia ai le anemia ma faʻamaonia le maualuga ole kulukose o le toto.

E taua! I le suamalie, lea e taatele i lanu samasama ma moli, o le maualuga pito i luga o le laufanua.

Faʻafefe i le tino

O le afaina mai le oloa e mafua ona o mafuaaga e lua: o mea e maua ai caloric ma le i ai o le taulaga ua masani ia i tatou.

E tatau ona e taofi le faʻaaogaina o fatu pe afai:

  • oe mafatia mai le mea oona, o loʻo i ai lau galuega faʻagasolosolo poʻo se olaga e le taua. E tasi le mafuaʻaga - o ponaivi maualuga-calorie, o lona uiga o loʻo i ai se tulaga lamatia e maua ai le mamafa o le mamafa;
  • o loʻo iai ou faʻamaʻi fatu, urolithiasis, poʻo faafitauli faʻapitoa. O le faʻamaoni e afaina ai le tino i nei faʻamaʻi;
  • oe o loʻo maʻitaga pe tausi maʻi;
  • E faʻamaonia foi le faʻamaonia i tamaiti i lalo o le tolu tausaga.

Seleseleina ma teuina o meafaitino mata

O penisini fatu e mafai ona amata ona ao mai mai le faaiuga o Iulai. E taua le aoina mai o fualaau 'aina suamalie, e le lanumeamata ma e le o le matua-e matua afaina ai o latou uiga lelei.

O loʻo fufulu mama mai le toega o le pulupulu, faʻapipiʻi i luga o se solo poʻo nisi o nusipepa i se nofoaga talafeagai, e le aofia ai le maualuga o le vevela, maualuga le vevela ma le susulu o le la. E fufulu fua fatu i se taga lino.

Faʻafefea ona faʻaaoga: recipes

I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, o fualaau aoga e tele e faʻavae i luga o fatulaʻau, o le tele o ia mea, o le mea e le lelei, ua uma ona galo. Matou te tuuina atu le lauiloa.

Decoction mai anufe

Ua oo mai lo matou taimi i fualaau e fesoasoani i le tau faasaga i anufe.

Aoao i le auala e faʻaaoga ai aniani, pene rimoni, pikiakin fatu, apricot kernels, zucchini mai anufe.
Fua 1. Vaʻa lelei i totonu ole ogaumu, o fatu e fufulu ma le totoa. I le fua o le 1:10 fefiloi ma le susu susu. E lua tioata o lenei vaiinu e tatau ona onā i le aso.

Fua 2. E tolu aso i le laina, i aso uma, i le taeao e inu ai se fusi o le siloti. O lana muai seleselega mo le po, sasaa se ipu vai vai inu 1 tbsp. l fatu fatu. I le taeao, vevela ma inu.

Totoga 3. Saunia se teuteuga o fatu: 5 tbsp. l fatu lelei i fafie laupapa, ufiufi i vai malulu i le aofaiga 1 l. Tapala le paluga ma, a uma ona faʻaitiitia le vevela, faʻapipiʻi mo le itiiti ifo ma le 45 minute. Faʻafiafia, vele ma inu 1 ipu tioata 3 taimi i le aso.

Faʻatauga mo le toto toto

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa a le Caucasian talu mai aso anamua na faʻaaogaina le toto o ponaivi i le toto o le tino.

O fatu fou e paʻu i totonu o se fasi laau laupapa ma se pestle laupapa, seia oʻo mai le kalu paʻepaʻe. O le taunuuga o le masini e fefiloi ma le susu. Ave uma 2 itula mo 3-4 tbsp. l., ia faaleleia le tulaga.

Laʻau Faʻatoʻa

O le mea sili ona masani ia i matou ma le auala e sili ona fiafia e kuka ai fatu o le falaiina lea ma le suamalie. Mo lenei mea tatou te faia:

  • 1 tbsp. penisini fatu;
  • 0.5 tsp. sima;
  • 1/4 ipu vai.

Matou te faʻaaogaina na o fatu uliuli, e sili ona lapoa. Paʻepaʻe poʻo le moli na o le mu. Lave le pusa, aua nei faaopoopo le suauu, sasaa fatu i totonu o le apa, faaitiitia le afi i le ala ma, faanatinati i se spatula, fry seia maeʻa ma tafe (pe a ma le 6-8 minute).

Ona matou faʻatumu lea i vai, sasaa i masima, ma faʻafefe le vai, faʻagogo seia oʻo ina vevela. O fatu e tatau ona toe faʻagogo. O fatu e mafai ona faʻaaoga uma e pei o se mea faʻasalaga tutoatasi ma o se meaʻai mo pia.

E pei ona uma ona matou matauina, o lenei oloa o le maualuga-kalori, o lea e le tatau ona e faʻaleagaina - e le sili atu ma le 100 kalama i le aso.

O le tuufaatasiga ma mea totino o fatulaʻau fatu e matua le amanaiaina. I le taimi nei, talu ai ona ua ou aoaoina le tele o mea fou ma aoga e uiga ia i latou, o se faletalimalo lelei o le a le lafoina tonu i totonu o lapisi.