Laʻau

Faia ni moega fugalaau i totonu o le atunuʻu ma ou lava lima: tulafono faʻavae ma le totoina o fuafuaga

O fugalaau ma fugalaau i luga o le fasi fanua na faamoemoe muamua mo le fiafia fiafia. Ae le gata i lenei, latou te faia se isi vaega taua: o le avea o se faaauauina o le fale, fetuunaiga fugalaau e mafai ai ona e faʻapotopoto faʻatasi foliga vaaia o le fale faatasi ai ma togalaau o le togalaau i se tulaga atoa. O le iloaina o mealilo o le aufaatusi o le eleele i le auala e fausia ai se fugalaau fugalaau o le a mafai ai e soo se tagata fai togalaau ona faia ni fugalaau faatulagaina i totonu o lana eria o le taulaga lea, e faaopoopo atu i le faatosina matagofie, o le a faatupuina ai se siosiomaga o le fealofani ma le mafanafana.

Tulafono lautele mo le faia o se fugalaau manaia

Mafaufau i le mamanu o le fugalaau i ou lava lima, e fautuaina e mulimuli i tulafono faavae o mamanu.

Tulafono # 1 - ata faʻamaoni

Faatoaga - o se ata e atiina ae mai se tuufaatasiga o mea o le laufanua. Le galuega a le fai togalaau: ia aumaia elemene taʻitasi o le laufanua i le atoatoa. Le leai o se totoina o laau i le eria o le a le maua ai le mea e manaʻo ai. O le mea lea, o le le mafai ona totoina lanu lanu i luga o le teritori atoa, mo se amataga e sili atu ona taua le na o se vaega itiiti, ae faʻamaeʻaina.

O le matagofie o moega fugalaau e faia e ala i le faʻafefiloi o laau fefiloi, lea o loʻo i ai taʻitasi tausaga taʻitasi ma mea e ola ai, e tutupu uma ma faʻaleleia laau totō

Faʻavae # 2 - tuʻuina o laau i le tuputupu ae

O le mataupu faavae o le tele o vaega e maua ai le faʻapipiʻiina o le palapala ma laau maualalo i le pito i luma, lea e avea o se faʻavaa mo fugalaau fugalaau lalelei matagofie.

O le umi o le umi, e tautala solosolo i le togalaau, o le a avea ma totonugalemu o le gauai. E foliga mai e sili atu le manaia o Solitaire i le talaaga o laau maualuluga e teuteu ai laʻau po o fugalaau o le eseesega o lanu. Manuia ma le faʻavaeina o mea uumi ma o latou alalaʻau-umi, faʻatasi i le lanu ma foliga.

E le mautonu ma i le taimi lava e tasi o loo i ai se uiga faaalia o laulaau ma lanu eseese, o le eleele e ufiufi, mafai ona faatumuina avanoa avanoa vave vave, e lelei mo le teuteuina o fugalaau i totonu o le atunuu

Tulafono # 3 - Faatoaga Faatoaga Faatoaga

E fuafua i luga o le laufanua ma lona telē, o le mamanu o moega fugalaau e mafai ona faia uma i foliga o mea laugatasi, ma fai siʻisi aʻe ma faʻapipiʻi i taʻavale teuteu poʻo maʻa.

O foliga o fugalaau fugalaau e mafai ona matua eseese, e amata mai i mea e leai se totogi e leai ni faʻailoga ma e faaiʻu i le amataga ma le vaʻa

Ina ia mafai ona tuʻuina atu se foliga e le masani ai i le togalaau, e mafai ona e faʻaaogaina ni mea faʻaletupe: pales ma ato, taavale tuai, vaʻa ma e oo lava i moega

Ina ia mafai ona teuteuina le fugalaau i luma o le fale, lea o le a avea ma mea teuteu matagofie o le togalaau ma o le a fiafia i le fuga mai o le matagofie i le gasologa o le vaitau, e tatau ona e tusia muamua lana ata i luga o pepa. O lenei galuega foafoa o le a le gata ina faʻatagaina ai le faʻavaeina o mafaufauga i luga o le ulu, ae faʻapea foi i le vaai faʻaalia o ata o le fugalaau faʻavae, faia o faʻasologa sili ona manuia.

Fautuaina e faʻaaoga peni lanu mo le galuega: o lanu susulu o ata o ata faʻapiʻopiʻo o le gaosiga ma le faʻasalaga i luga o le togalaau o le a mafai ai e oe ona tufatufa saʻo mea totino ma lanu eseese ma taimi vavao

E tusa ai ma le fuafuaga, o le terry mallow (1) o le a tuu i le pito i tua o le sunflower decorative Bear (2), i luma o ia o vao o poppy (3) ma le St. John's wort (4). O le lobelia tape (5) o le a faaopoopo atu le malosi i le tuufaatasiga. Catnip (6), logo (7) ma Kalanchoe (8) o le a faʻapipiʻi lanu violiki-blue. O le mamafa (9), stonecrop (10) ma le aquilegia (11) o le ai ai i le pito i luma

O le sosoʻoina o le fuafuaga e naʻo se ituaiga o ata tusi: o le faaiuga mulimuli i le tulaga lelei o le faʻapipiʻiina o fugalaau o le a oʻo mai i le taimi o le totoina.

Fuafuaga mo le uluai mamanu o moega fugalaau

E ala i le filifilia ma le faʻapipiʻiina o laau vavalaʻau, e mafai ona e fatuina le tele o fesuiaiga o moega fugalaau, lea o le a tupu ai le matagofie mai aso muamua o le tautotogo seia oʻo i le maligi. E taua tele le faafaigofieina o le faagasologa o le faia o fugalaau fugalaau o le a faatagaina ai galuega maeʻa o moega fugalaau.

Filifili # 1 - o se togalaau tutotonu

O le faʻaogaina o le totonugalemu o lau fugalaau o se tasi o mea sili ona faigofie.

O le foliga o le togalaau fugalaau o loʻo i ai se ituaiga o faʻataʻitotonugalemu: o le nofoaga tutotonu e tumu i cannula laulaʻau (1), e avea o soloist o le tuufaatasiga, o laulaʻau lanu meamata (2), o le elephal leaf leaf decoration (3) ma le snapdragon (4) ua totoina i se liʻo

Filifiliga # 2 - "Fugalaau Vienna"

O se tasi o auala e teuteu ai ma le matagofie se fugalaau lapotopoto o le fatuina lea o se foliga i foliga o se fugalaau. O le fugalaau, teuteu i foliga o se fugalaau e ono-lau, e foliga faapitoa lava le matagofie ma le fiafia, ma o lea e manaomia ai le atofaina o se nofoaga tutotonu i le togalaau i lalo o lona faatulagaga.

O le ogatotonu o le tuufaatasiga o le lima tauagavale paʻepaʻe matagofie (1), o le tuaoi o le faʻaaogaina o tuaoi o le vao e aunoa ma le faʻaaogaina (2) e faasaga i tua o vao vao (3). O le pito i fafo o le meateuteu na faia e viols (4), primroses (5), zinnias (6), e teuteuina e lau laʻau teuteu lauulu matagofie (7) ma faʻataʻitaʻi (8)

Faʻasalalauga # 3 - Faʻailoga Pateni

O se taamilosaga lapotopoto, teuteuina i le tele o elemene e pei o le galu-e pei ona teuteuina i se kamupani motusili o aloiafi, e mafai ai ona e fatuina se ata moni o fugalaau i luga o le la.

I le ogatotonu o le fugalaau sa i ai se kesi (1) sikuea (1) ma se pale paleni o laulaau paʻu, o le paʻu o le zinnia o loo ufiufi i lona ata (2), o le eseesega o le mea na tupu o se pulu (3). O le totoina o dracaena (4) faʻatasi ai ma vaega o vailaʻau o le pelargonium (5) ma le begonia (6) e faia ai se mamanu matagofie e foliga mai e ese mai le talaaga o vao mutia (7)

Filifiliga # 4 - "O se fasi keke" i se tulimanu o le togalaau

O se fugalaau fugalaau lenei foliga e mafai ona maua i soo se tulimanu o le togalaau.

O se faatulagaga fugalaau i leo paʻu-mumu, e faataamilo i se pito siliva, e na o le lua mita o le eria, o le a avea ma teuteuga matagofie mo le togalaau

O le tulimanu o le moega fugalaau ua faatumulia i le tolu vao vao i fugalaau fugalaau (1), o le eseesega o le lanu siliva o le wormwood (2). O le ogatotonu o le tuufaatasiga o le vao o le lanu mumu sesega (3), o vao o Macedonian bartender o vaega pito i lalo (4), o le siliva sili o le pulumu (5)

Mo i latou uma oe sa valea e faitau pe o ai e fia faaopoopo i le faʻamatalaga na maua, matou te fautuaina le matamata i se vitio:

O fuafuaga fuafuaina ua na o se taʻiala: ona o le le lava o le manaʻoga poʻo le mafai ona faʻatau se fale totō, e mafai lava ona suia i se fugalaau e sili ona fiafia i ai, o loʻo tuʻuina atu i le lanu o le lanu tutusa ma maua ai vaitau faapena.