Incubator

Malosiaga faʻavevesi: faʻafefea ona aʻafia ai le vela o moa, pe faapefea ona e faia oe lava

I le maua ai o se pasene maualuga o le galo o fuamoa i totonu o se mea faʻapipiʻi, e tatau ona tuʻuina atu tulaga lelei i totonu o le masini, e pei o le vevela ma le vevela o le ea. Ae o loʻo i ai isi, tutusa mea taua e aʻafia ai le faagasologa o le faʻavevesiina, o loʻo i ai ia i latou se nofoaga faapitoa o loʻo nofoia e ala i le ea. I totonu o lenei tusiga, o le a tatou mafaufau i le taua o le faʻaleleia o le ea i totonu o se mea faʻapipiʻi, o ona uiga autu ma le mafai ona faʻapipiʻiina se mea faʻapipiʻi e faia e le tagata lava ia ma le lele.

O le a le faʻamalosi mo?

O le toʻatele o tagata o loʻo amata ona auai i le faʻatoʻaga o moa ma faia le taumafaiga muamua e faʻataunuʻu fuamoa i totonu o se masini e leai se mea e sili ona taua i le faʻaleleia o totonu o le masini, o se mea sese ma le mafuaʻaga o le tele o faafitauli.

E te iloa? O uluai masini sa iloa i le 3,000 tausaga ua mavae, i le taimi lea i Aikupito sa latou fausia ni potu faapitoa mo fuamoa moa feʻaveaʻi.

Afai e te faʻatulaga lelei le feʻaveaiga o le ea i le masini faʻavevela, e mafai ona e ausia:

  • gaoioi malosi o le ea i totonu;
  • vave aveeseina o le CO2;
  • toniga le vevela o fuamoa;
  • lelei le tausiga o le manaomia o le susu.

E taua le manatuaina o masini e maua ai le faʻaleleia o le ea e leai se eseesega i le vevela o fuamoa i fata o loʻo i luga ma lalo ifo. O nisi taimi o le eseesega o le vevela e 4 tikeri (pe a fai e fetuʻunaʻi le siosiomaga masani), e leaga mo le atinaʻeina o masini i totonu o le fuamoa.

I masini e naʻo ni pu e masani ai, e mafai e le ea ona vevela ma faʻafefeteina, e faʻapitoa ona taʻuina i totonu o le va o fuamoa i totonu o fata.

Ole fesuiaiga ole ea ole natura e tele lava ina vaivai, lea e mafua ai le le lava o le okesene mo le pepe, ma o le taunuuga o le tele o moa e oso vaivai ma mafai ona oti.

O uʻamea e manaʻomia le tele o le ea fou, lea e mafai ai ona tuʻuina atu ai masini e faʻavae ai le ea.

Vitio: Incubator Ventilation Le manaʻoga mo le faʻavaeina o le ea ona o le mea moni e faapea:

  • i le aso lona ono, e amata ona manava le afifi, ma o le faagasologa o le inuina o le okesene ma le faamatuu atu o le carbon dioxide e faateleina i aso uma;
  • i luga o le 15 aso o le atinaʻe, e manaʻomia e le embryo le tusa ma le 2.5 lita o le ea fou;
  • Mai le 19 aso e tatau ona maua e nei fuamoa ia le itiiti ifo ma le 8 lita o le ea i le aso.
Siaki le faʻamatalaga faʻapitoa o faʻalavelave fale e pei ole Ryabushka 70, TGB 280, Universal 45, Stimul 4000, Egger 264, Kvochka, Nest 200, Sovatutto 24, IFH 500 "," IFH 1000 "," Stimulus IP-16 "," Remil 550TsD "," Covatutto 108 "," Layer "," Titan "," Stimulus-1000 "," Blitz "," Cinderella "," Ideal hen "," Neptune "ma" AI-48 ".

O faʻamaoniga uma o loʻo i luga o loʻo faʻamaonia ai le manaʻoga e faʻaoga mea faʻapipiʻi i le maualuga o le faʻaleleia o le faʻaleleia o le tino ina ia faʻateleina ai le gaosiga.

Faʻaleagaina o mea

Aʻo leʻi faʻafesoʻotaʻi le faʻaleleia o le faʻaleleia o le ea, e tatau ona mafaufau i nisi o vaega o le faʻaaogaina o se masini fou ina ia mafai ona fatuina se microclimate sili ona lelei mo fuamoa. A maeʻa ona tuʻu fua mo aso e tolu, e le tatau ona aofia ai le ea.

E talafeagai lenei mea ina ia faatumauina ai le malulu o totonu o le masini. Mo fuamoa i lenei taimi, e le afaina le faʻaleleia, e pei ona le amata ona manava le inumaga. I le aso lona 4 talu ona tuʻuina fuamoa, e fautuaina le amataina o le faʻaleleia o le fuluʻi, faatulaga le laʻititi o le faʻavaveina o le fua.

Matou te fautuaina e faitau e uiga i le auala e filifili ai le fale saʻo i le fale.

I le taimi nei, o le maualuga o le manogi i totonu o le incubator o le a faasolosolo malie lava i le tusa ma le 50%. I le 5 o aso talu ona tuʻuina fuamoa, ua amata ona manava le atigi, o lea ua fautuaina ai le faʻatulagaina o le tulaga o le felaʻuaʻi. A maeʻa lena, i aso uma e lua e fautuaina ai le faʻalauteleina o le aofaʻi o le ea o loʻo oʻo mai, ma i le 18 aso o le ventila na faʻatino i le televave o le saoasaoa.

I le faʻaopoopoga, mai le 15 aso o le masini faʻavevela ua faʻaaogaina, mo lenei mea e tatau ona tatala mo le 25 minute ma tape le faʻavevela. E taua tele le amanaia o le vevela ma le faʻamafanafana o faʻamaoniga o le potu o loʻo faʻaaogaina ai le masini faʻavevela.

E taua! O le ea e ulu i totonu o le incubator e tatau ona lava lelei ma fou, o lea e fautuaina ai le faʻaauau pea ona vavalalata le potu e faʻaogaina ai le vevela.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taumafanafana, pe a oʻo mai aso vevela ma faʻalautele le vevela o le ea i totonu o le potu, e mafai ona tupu le vevela o fuamoa ona o le mea moni o le a vevela le ea vevela i le incubator. E le gata i lea, ia mautinoa o loʻo i ai i le potu se tulaga masani o le susu, lea e taua tele i le taimi lava lea aʻo leʻi puʻe. Ina ia ausia le masani lelei o le susu i totonu o le incubator, o le ea e sau mai le potu e tatau ona i ai le itiiti ifo o le maualuga o le susu.

Faitau atili pe faʻapefea ona vaʻaia se mea faʻapipiʻi aʻo leʻi tuʻuina fuamoa, faʻamaʻi ma fufuluina fuamoa aʻo leʻi faʻavevelaina, pe faapefea ona tuʻu fua i totonu o se masini.

Ituaiga faʻalelei

O le leleina o le ea i totonu o masini e faʻaaogaina i le tele o auala:

  1. Tumau. Ina ia faia lenei mea, e faʻaauau pea le faʻaauau o le ea, lea e mafai ai e oe ona faasolosolo malie le suia o le ea o loʻo i totonu o le masini, o le faagasologa e tuʻuina mai ma le tufatufa tutusa o le vevela.
  2. Vaitaimi. O lenei metotia e aofia ai le liliuina o le masini faʻaleleia i le aso i le aso ina ia mafai ai ona suia atoa le ea i totonu o le masini.

Ina ia mafai ona filifili po o le fea metotia o le ea e sili atu ona lelei ma lelei mo fuamoa, e tatau ona mafaufau i ai i auiliiliga.

Vaitaimi

I masini faʻavevela faʻaonaponei mo fuamoa, faʻapalapala aunoa ma le leleina; mo lenei mafuaʻaga, e tasi le aso e faʻaaogaina ai le masini e faʻaleleia ai le ea, ma o le ea na i totonu o le potu ua suia i le fou.

I le tulaga na e fausia ai se masini faʻavevela mo fuamoa ma e leʻi tuʻuina atu se ituaiga o galuega, ona mafai lea ona e faʻaeʻeina i le tulaga faʻalelei. Afai e leai se masini faʻaleleia le masini, e mafai ona e liliuina oe lava ia.

Ina ia mafai ona faatino le faʻaleleia o le ea, ua uma ona tapeina le mafanafana ma ua fuli le tagata mo 15-30 minute. I le taimi lea, o fuamoa e tatau ona toʻa i le 34 tikeri.

A maeʻa le faʻamafanafanaga, tape le lekeli ma toe faʻavevela le faʻamafanafanaga. O lenei faʻatinoga e i ai sona aafiaga lelei i le atinaʻe ma faʻateleina ai a latou atinaʻe masani. I le faaopoopo atu i ai, o le lelei o le faʻaleleia o taimi faʻaletupe o se faʻafitauli taua tele, talu ai o le vaʻavaʻa e itiiti lona taimi.

E taua! E mafai foi ona faʻapipiʻi le masini e faʻaleleia e le tagata lava ia se masini e faʻaleleia ai le masini, mo lenei faʻamoemoe latou te mauaina se pule faʻapitoa.

Faʻaauau

O le faʻaauau o le faʻaauau pea o le faʻaleleia o masini e faʻavaeina i luga o masini e faʻamalosi ai masini. E faʻapipiʻi faʻamaʻi i vaalele faʻapitoa, ma o le ea fou e tufatufaina i taimi uma i le incubator ma i le taimi lava e tasi e aveese ai le carbon dioxide.

Vitio: Incubator Vaega Faʻaola Mafaufau pe faʻapefea ona faʻaauau pea le faʻaogaina o masini eletise:

  1. I le taimi muamua, o le tagata e lele mai le ea mai le masini afi, ma o se taunuuga, e tasi le vaitafe o le ea e pasi atu i pupu o loo i luga aʻe o le uaea ma pau i fafo atu o le masini. O le isi vaega o le ea, o le tulei ese mai le pupuni - o le taualuga, e ui atu i le ea.
  2. Aʻo agai i fafo le ea, o le ea fou e puʻeina ma fefiloi faʻatasi, ona latou sopoia ai lea o elemene vevela.
  3. O le gaoioi o le ea e tupu i luga o puipui i le vaega pito i lalo o le tagata, o le felelei o le ea e sau i le fata i le vai ma ua susu.
  4. A maeʻa lenei mea, ona pasi lea o le ea i luga o fata ma fuamoa ma avatu ia i latou le vevela.
  5. O le laasaga mulimuli o le toe maua lea o le ea i totonu o le masini e faʻaleleia ai le vaʻalele, o lea e ave ai faʻamalolo i ai.

O se taunuuga o lenei polokalame faʻalelei, faʻavevela, faʻaleleia ma le faʻamaʻeleina o fuamoa o loʻo faia i le taimi e tasi. I masini e faʻaauau pea le faʻaleleia, e taua tele le faʻatinoga o le manava fuafuaina o fuamoa. Afai tatou te faʻatusatusaina nei auala e lua e faʻaleleia ai le ea, ona tofu ai lea oi latou uma ma tulaga lelei ma mea le lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, e sili atu le taugata o le faʻaleleia o le ea, talu ai e tele atu le eletise e manaʻomia, ma e manaʻomia ai le faʻamafanafana pea o fuamoa e ala i le tapeina o le incubator ma faʻaleleia.

Ae pe a faʻatusatusa i le vavave taimi, e maua ai le tele o le ea fou lea e manaʻomia e fuamoa, ae maise lava pe a faʻatusatusa i taimi mulimuli o atinaʻe o moa.

Ae i le taimi lava e tasi, o le taimi faʻaletupe e le manaʻomia ai le manava o fuamoa, ona o lenei mea e tupu faʻafuasei, i le vaitau o le a faʻaliliu ai le ea ma le faʻamafanafanaina o le incubator.

O le filifiliga sili e iloiloina pe a faʻapipiʻiina le faʻaogaina o le faʻaleleia o le tino i le incubator, o lea e mafai ai ona ausia le faʻafefeteina o fuamoa, sailia pea o le mama i totonu o le masini ma lelei le pulea o le susu.

O le a le mea e faʻamalosi ai

O le liliuina ma le faʻavaeina o le ea e ono otometi ona mafai pe afai ei ai se pule i le incubator ma, ioe, o le tagata lava ia.

E taua! O se faamama ua faʻapipiʻi i luma o le masini faʻaleleia. - E tatau lea mea ina ia mafai ai ona taofia mai le taina o le masini e faʻaleleia ai le masini.
Pe a filifilia se polokalama faʻaleleia, faʻalogo lelei i tulaga masani e aʻafia ai le malosi o le feʻaveaiga o le ea o le ea:
  1. Muamua lava, faʻalogo i le maualuga o le masini faʻaleleia, e tatau ona le itiiti ifo ma le 80 mm mo se mea faʻapipiʻi laitiiti ma ia le itiiti ifo i le 400 mm mo se mea tele faʻavevela.
  2. Faʻatau masini faʻavavevave ma se avanoa faigaluega mai se fesoʻotaʻiga o le 220 V.
  3. O le malosi o le fan e tatau ona le itiiti ifo i le 40 m3 / itula mo se tamaʻi mea laiti ma le 200 m3 / itula mo se mea telē. E sili atu le filifilia o tagata fiafia i le maualuga, e tusa lava po o le a le tele o le incubator, ae e taua le manatuaina o le tele o le faatinoga, le maualuga o le tau o oloa, i le faasologa.

Vitio: Fans mo Egg Incubators O mea faigaluega ua faʻamoemoeina o le a aoga pe afai e faʻaaogaina fale laiti. Le faʻaogaina o masini eletise malolosi i se faʻaleleia o le ea, e faʻaogaina ai masini eseese.

O le mea lea, latou te tuʻuina atu se masini suauʻu ma faʻapalapala i se vevela vevela, lea e mafai ai ona maua se fefaʻatauaʻiga lelei o le ea ma faʻaitiitia ai le malosi o le tau i le faʻavelaina o le afi, talu ai ona o le ea mai fafo o le afi e faʻasaʻo ai lona vevela i le vevela vevela i le ea mai. O nei meafaigaluega e matua taugata tele, o le mea lea e faʻatau ai le faʻatau mo fale laiti laiti.

Ituaiga o tagata fiafia

O faʻataʻitaʻiga o loʻo tuʻuina mai e nisi o ituaiga e eseese i le ituaiga o mamanu. Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga oi latou e maua ai le feʻaveaʻiina o le ea i masini faʻalavelave.

Axial

Axial fan e valaʻau, lea e faʻaalia i le gaoioi o le lele i luga o le itu o le uila, faʻataʻamilo ma le afi. Talu ai o le feʻaveaʻi o le ea lea e suʻeina i totonu ma faʻapipiʻi e fetaui lelei i le itu, ma o le tagata lava ia e faigofie lava ona gaosia, o tagata faʻalauiloa e manatu e sili ona taatele.

O le sili o le lelei o le fan axial e maualalo le tau, o lea e masani ona faatauina mo le ea o le ea i totonu o meaola. O le le lelei o lenei ituaiga e le sili atu ona maualuga, ona o le tele o le tele o le masini, ma o le mea e sili atu le manaia o le tino.

Faitau atili e uiga i le auala e faia ai se mea faʻapipiʻi mo fuamoa ma ou lava lima.

Faʻailoga

O faʻamalosi faʻapitoa e faʻapipiʻiina i rotata rotata, lea e aofia ai ni vili vavae. O le ea, ulu i totonu o le rotors, e amata ona sui, ma, faafetai i malosiaga tetele, faapea foi ma foliga faapitoa o laumei, e foliga mai i totonu o pusa o lapisi.

Folasaga taufaʻailogaina e faʻaalia e ala i le i ai o laʻau faʻasolo i luma poʻo tua. O masini faʻamalosi e faʻaaoga i le pito i tua o le 20% sili atu le malosi, ma e faigofie foi ona latou tauaveina ni avega mamafa ona o le faʻaaogaina o le ea.

O masini vaʻaia e faʻapipiʻi i luma o loʻo faʻaalia e le tele o le uili o le uili, lea e mafai ai ona gaosia ni masini laʻititi laʻititi ma le televave o le saoasaoa o le rotation, ma faʻaititia ai le pisa.

E le pei o fusi faʻailo, tagata faʻaola centrifugal e faʻaalia i le maualuga o le gaosiga, laʻititi laʻititi ma le maualuga o le leo, e ui lava e sili atu le tau.

E te iloa? O le uluai masini masini i le lalolagi o se masini centrifugal. Na faia o ia ma fausia e le inisinia-inventor A. A. Sablukov i le 1832.

Tangential fan

O masini faʻavavevave faʻavavelosi e faʻaalia i le i ai o le squirrel cage rotors, o loʻo i ai se nofoaga e leai se avanoa ma ni pito i luga o le pito i tua. E leai ni pa puipui o le pa, ae o loʻo i ai se uila e aofia ai laʻau felafolafoaʻi. Ua maua le tele o masini eleʻele e ala i le felafoaʻi o laulaau ma faʻavaveina i lalo o le malosi o se faʻasalalauga, o loʻo agai atu i le taʻiala manaʻomia. I lenei masini faʻaleleia, o le ea e alu i le pito i tua o le rotor agai i le auala, lea e talitutusa lava ma le mataupu faavae o le centrifugal fan.

O masini faʻapitoa e mafai ona gaosia ai le gaogao o le ea i luga o le vaega atoa o le tagata lele, o le mea lea, i le faagasologa o le taotoga, e le o le filemu pe a mafai. Afai tatou te faʻatusatusaina le tele o masini faʻapipiʻi ma le faʻamalosi, o le mea muamua e sili atu ona pagatia, ae maua le maualuga o le faatinoga.

E faʻapefea ona faia ni faʻalelei i totonu o se mea e faʻaaogaina fale

Mafaufau i le tele o filifiliga mo le faʻaleleia lelei o masini e faʻaleleia ai le fale.

Filifiliga ma le faʻapipiʻiina o le tagata i le taualuga

Ina ia mafai ona tuʻuina atu se fale faʻapitoa i le faʻaogaina o le faʻaleleia o le ea, e tatau ona faʻapipiʻi le puipui o le itu ma le faʻaloʻoina o le masini ma faʻafefiloi i le palasitika.

Vitio: auala e faia ai le faʻavevela ma le faʻaleleia o le ea i totonu o le incubator O le isi, e manaʻomia ona e faia ni fofo lautele i se mamao e 10 cm mai le pito i lalo o le masini faʻavevela, lea e pasi ai le ea.

Ona tatau lea i le ulutala ona fai se pu e faʻapipiʻi ai le tagata. I totonu o le incubator, e puʻe foi pupu i luga o masini e faʻaleleia ai le vaʻaia ina ia faʻamautinoa ai le vaivai o le ea.

Aoao pe faapefea ona e filifilia se telefoni mo se mea faʻavevela, ma pe mafai foi ona e faia se mea e sili ona lelei i ou lava lima.

Mo le maua o le ea fou i totonu o le fale faʻapipiʻi fale, i itu o le itu e tatau ona tele ni pu laiti. O le isi laasaga o le faʻapipiʻiina lea o le tagata i le taualuga.

E tatau ona faʻamautinoa le mamao o le 3 cm i le va o le taualuga ma le tagata o loʻo ola, mo lenei mea, ua tumu le avanoa i soʻo se faʻalanuga. O le filifiliga sili e faʻafesoʻotaʻi ai le tagata o le faʻaaogaina lea o le eletise faʻalauteleina. I le faagasologa o auala e suia ai le malosiaga voltage, o le ai ai se suiga i le saoasaoa o le liliu.

Filifiliga ma se paipa ma tagata e toʻalua

Muamua, e tatau ona faia ni pu i luga o le tasi puipui o le paipa i le umi atoa. O le paipa lava e tasi e faʻapipiʻi i luga aʻe o le tane vai i le va o puipui o le fale e faia ai le fale ina ia mafai ai ona faʻapipiʻi pu.

O le paipa ma le pusa e tatau ona i ai ia le itiiti ifo ma le 5 cm le vavalalata o le tasi. O se pu talafeagai e faia i luga o lena vaega o le incubator na faia e le fale lea o le a nofo ai le tagata. E fautuaina foi le faia o se tamai pulou o le a mafai ai e oe ona fetuunaʻi le ea.

O le a aoga ia te oe le faamasani oe lava i tulafono mo le tausia o tamaʻi pepe, poults, turkey, moa fowles, salu, goslings ma moa i totonu o se masini.

Второй вентилятор следует установить над ёмкостью с водой, он будет создавать все условия для того, чтобы в кратчайшие сроки повысить влажность в самодельном инкубаторе. O le mea lea, o le tuʻuina atu o le faʻavelaina o le masini e mafai ai e oe ona fatu se microclimate lelei i totonu o le masini, ma faʻapupulaina ai le gaogao ma afaina ai le ola maloloina o moa.

Ina ia aloese mai faafitauli i le ea o le incubator, e tatau ona malamalama i ituaiga ma foliga o le ea, ia o loo faamatalaina auiliili i lenei tusiga.