Aseta

Faʻasalalau le koluma mo le taeao

O tagata gaosiga i le fale e faia moonshine e taumafai e faʻamautinoa o latou meainu e mama mai i le faʻamaʻaina o suauu ma leai se manogi le lelei. O le faia o lenei mea, latou te faʻapalai le oloa i ni nai taimi, ma o se taunuuga e faʻamamaina ai. Ae o le auala sili lava e gaosia ai le ava malosi ma inu ava malosi o le faʻaogaina lea o se masini ma se koluma faʻasaina. O le taʻiala o lona faʻatinoga ma le mafai ona gaosia e le tagata lava ia o le a talanoaina i le tusiga.

Faamatalaga ma mataupu faavae o le taotoga

E pei lava o le moli, o le faʻamaufaʻailoga e faia ai le taeao, naʻo le maualuga maualuga, faʻamamaina. Ae aupito i luga, ua fuafuaina mo le gaosia o le ava mama malosi 96%, lea e faʻaaogaina e fai ma faavae i le tapenaga o le tele o meainu malosi. O le ava malosi o se oloa o le faʻasalaga, lea o le vavaeese o le ava malosi (mash, ava malosi) i ni vaega eseese (methyl ma ethyl alcools, suauu tiliva, aldehydes) ma mea eseese e gaosia e mafua mai i le toe faʻafeiloaʻiina muamua o le faʻamaʻi muamua ma le vaʻalele.

Ma le isi, tatou te iloiloina le mataupu faavae o le faʻaogaina o le koluma.

Vavao faʻasili ua faatumulia i vai inu vai inu. I le faagasologa o le paluga vevela ua matua tupu, lea e alu i luga i luga o le koluma. O iina o loʻo faʻatali ai mo se faʻamaʻi pipiʻi, lea e faʻamafanafana ai le uila ma faʻamalosi.

E te iloa? O le tele o koluma distillation e oʻo atu i le 90 mita le maualuga ma e i ai le diamita o le 16 m. E faʻaaogaina i le fale faʻamalosia.
Laʻau o condensate (phlegm) alu ifo i totonu o se koluma ua tumu i le vaʻa. O le faʻaleleia o le reflux e alu i lalo o pulu faapitoa, lea e maua i le vevela vevela. I le va oi latou o loʻo i ai le vevela ma le tele o fefaʻatauaiga, lea e faaluaina i le tele o taimi ma o le ute o le toe teuteu.

O se taunuuga, o le ava malosi mama e aoina i le "ulu" o le koluma. Mo le faʻasalaga mulimuli, e tuʻuina atu i totonu o le pusaaisa, o le mea lea e faʻafefe ai, o lona uiga o le oloa maeʻa.

Vitio: faasologa faʻasologa ma le mataupu faavae o lana galuega

Le mamanu o le fale falemaʻi o le fale

O le masini o le koluma o le faʻasaʻo e aofia ai vaega eseese, o lona telē e tatau ona saʻo le fuafuaina. Mo lenei mamanu e manaʻomia:

  • pusa faʻasolosolo, po o se atigipusa e iai le vai inu vai;
  • tsarga, poʻo paipa, o le a avea ma tino o le koluma;
  • se paluga o le reflux lea e faamalolo ai le suavai ma faamaapeina;
  • togi e te manaʻomia e faʻatumu ai le lole;
  • faʻasologa o mea e faʻaaogaina ai faʻalavelave;
  • vai e leai se vai;
  • vaega laiti mo le faʻafesoʻotaʻi o vaega o le fausaga ma le mataʻituina o ana gaioiga (faʻavevela, masini).

Manatunatu faʻapitoa vaega taʻitasi o le masini.

Vaefaʻaipoʻa

O le faʻavae o le faʻatulagaga atoa o loʻo tumau pea. O se pusa lea mo ava malosi-o loʻo aofia ai mea e masani ai.

E mafai ona faʻaaogāina soʻo se ipu e faia i le kopa, faʻamafaʻatasi poʻo le inisiua. O nisi tagata e faʻaosooso latou te faʻaaogaina se kuka kuka mo lenei mea pe a fai o se tamaʻi ava malosi e faamoemoeina.

Ma e mafai lava e oe lava ona kuka se pusa talafeagai mai pepa o le "silasila mama".

Vitio: auala e fai ai-oe-oe lava Manaoga autū e tatau ona fetaui ma se pusa:

  • Mausali mausali: i le taimi o le kuka, e le tatau i le vaa ona faʻatagaina le vaʻa po o le suavai e ui atu ai, ma o le tapuni e le tatau ona tauina mai le mamafa o le mamafa;
  • o se atigi vaʻaia o le a aliali mai pe afai e te faʻapipiʻi se mea fetaui i totonu o le pulou.

Afai e te faʻatau se mea ua saunia, ua uma ona ausia nei tuʻutuʻuga. E taua tele le tele o le paʻu e fetaui ma le tele o le koluma. Mo se paipa e maualuga lona 1.5 m ma le 50 mm le lautele, e tatau ona e ave se gafatia e 40-80 lita, mo le 40 mm o le tsarg se vaʻa 30-50 lita, mo le 32 mm oe manaʻomia a itiiti ifo i le 20-30 l, ma mo le diamita 28 mm e te manaʻomia se mea sili mea e kuka ai le kuka.

E taua! E tatau ona faatumuina le pusa faʻasaina i se pupuʻu o le sili atu i le 2/3 o lona voluma, a leai, o le koluma o le a "luluina pe a kuka".

Tsarga

O le paipa lea e fai ai le faasaoga e taua o le malo. O le vili lenei ma le mamafa o le puipui o le 1.5 mm ma le lautele o le 30-50 mm. O le aoga o le kosi e faalagolago i lona maualuga: o le maualuga o le paipa, o le faagesegese o vaega ninii e vavae ese ma le mama o le ava ua maua.

O le maualuga maualuga o le tsarga o le 1-1.5 m. Afai e puupuu, ona leai lea o se avanoa mo le tuueseese o suauʻu fusu i totonu, ma o le a latou i ai i totonu o le distillate. Afai e umi le paipa, ona faʻateleina lea o le taimi faasaʻo, ma o le a le afaina ai le malosi. Tausaga o le toe teuteuina o Tsarga ma se paso Mo le faatauina atu o se fale ua saunia mo le masina o le sunonsini mai le 15 cm le umi. E mafai ona e faatauina ni tui se 2-3 ma faafesootai i le tasi. Ma e mafai ona e faia le uumi o le umi e te manaʻo ai. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se paipa paipa.

Vitio: auala e fai ai se sisi mo le faʻasalaga koluma taʻitasi Le pito i luga ma le pito i lalo e tatau ona tipi le filo e faapipii ai le pito i lalo i le pusa, ma faapipii se kesi i le pito i luga.

Mai le pito i lalo, e tatau foi ona e faapipii se faasologa e taofi ai paʻu o le a faatumu ai le falala. O nisi o tagata atamamai ile fale e afifi le paipa ma le faʻamalosi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le pulu faʻamu.

E te iloa? O le paso Panchenkov na faia i le USSR i le 1981 e le mo le gaosia o le ava, ae ia faaleleia atili le faʻamamaina o le suauu mama mo le suavai..

Nofo

O le fufuluina o fusi tsarga o se mea e manaʻomia mo le toe teuteuina. Afai e leʻo le paipa, e na o se faʻasalaga e mafai ona mafai ai, lea o le a mafua ai le moli, ae le o le ava malosi. O le faʻamoemoe o le mea faʻapipiʻi o le faʻalauteleina lea o le mea e tafe ai le reflux.

O le mea lea, o mea mamafa matautia e afaina ma e le mafai ona oʻo i le oloa mulimuli, ma ave se vaʻa mama o le ava malosi. O le faʻatumu e tatau ona faʻatumu atoa le ipu.

O le paso e mafai ona avea ma soʻo se mea faʻapipiʻi mai mea inisiua uamea:

  • tioata po o polo kalaupapa;
  • uʻamea mea e le omea, mea faʻamaʻaʻaina (mai lea taimi i lea taimi latou te manaʻomia le suia, ao faʻasolosolo meafaitino);
  • Panchenkov paso (o le filifiliga pito sili ona lelei), lea e lalagaina faapitoa mai i le kopa poʻo le uamea. O lona lelei: faʻafefea ona faʻaaogaina le pulu ma e le toilalo i le taimi.
Punkhenkov's paso

E taua! O le paso o le paso e tatau ona i ai mai se uamea. E mafai ona e siakiina i se maneta: e toso ai le silasila.

Filifili le pona

O le vaega filifilia o se tamai paipa i le va o le pito i tua ma le dephlegmator. O lona faamoemoega o le aoina mai o le palale: muaʻi alu "ulu", o lona uiga, o le ava malosi, ona alu ai lea o le "tino", poo le ava malosi e aunoa ma se tofo ma se manogi le lelei. Filifiliga o nofoaga i le fale e faia eseese, ae i luga o le mataupu faavae lava e tasi. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • i le pito i fafo, o lona lautele e fetaui ma le limamatua o le tsarg, mai totonu, faʻafeiloaʻi ai se pipili o le laʻitiiti laʻitiiti ina ia i ai i le va oi latou i tafatafa o le faasologa o se taga se faavae, pe afai o le a aoina se vaega o le pulu;
  • nai lo o se paipa, o se ipu uʻamea e faʻafefeteina i totonu, e fetaui ma le lautele o le paipa, ma se pu i totonu: o se vaega o le reflux o le a aoina i luga o le ipu, ma o nisi o le a pauu i totonu o le pu i tua o le pa.

Vitio: filifiliga-site-oe-oe lava filifilia Lua pu mo le unite e lua o loʻo faia i le paipa i fafo: o se tap ua faʻapipiʻi i le tasi e faʻafefe ai le kesi ma faʻapipiʻi le thermometer i le isi (laʻititi) e fua ai le vevela o le uila.

Dephlegmator

O le pito i luga o le fausaga o se dephlegmator. O iinei e moli ai le uu, gaosia ma ua i ai nei i le tulaga o droplets ua lafoina i lalo. Faʻatasi ai ma oe lava lima, e mafai ona e faia ni filifiliga mo dephlegmators:

  1. Lavalava poʻo se faʻataʻitaʻiga saʻo E faia i ni paipa se lua e ese mai le lautele. O le tafe vai e tafe i le va oi latou, ma i totonu o le tamai paipa o le uu e liliu i le condensate. O le tui pito i fafo e faigofie lava ona suia le mea faʻavevela, o le ua o le a tosoina i le vaega filifilia. I le pito i lalo o le vevela e tatau ona faia se pu mo le TCA, o lona uiga, o le faʻaoga pipili ma le siosiomaga, lea o le a alu atu ai paga le talafeagai.

    Vitio: taʻiala faʻasolosolo faʻasolosolo saʻo o le faʻaaogaina

  2. Dephlegmator Dimrota sili atu le lelei nai lo le ata muamua. O le tino o se paipa tutusa tutusa ma le paipa. O totonu o se paʻu manifinifi, e felanulanuaʻi i se vili, o loʻo faʻafefe ai le vai malulu. Afai o le limitefulu o le kola e 50 mm, ona tatau lea ona feliuliuaʻi le taamilosaga mai se pipili ma le diamita o le 6 mm ma le umi o le 3 m. Ona oʻo lea i le 25-35 cm le umi o le dephlegmator.

    Vitio: faʻapotopotoga o se koluma faʻasolosolo ma le condenser o le Dimroth reflux

  3. Shell-and-Pipe Dephlegmator e aofia ai ni nai paipa: o paipa paipa e faʻapipiʻi i totonu o lapoa lapoa, lea e tupu mai ai le taʻavale vaʻa. O lenei faʻataʻitaʻiga e tele mea lelei: o le vai e faʻaitiitia le suavai ma e vave faʻavave le uila. E le gata i lea, o lenei mamanu e mafai ona faʻapipiʻiina i le koluma i se tulaga, e faʻaitiitia ai lona maualuga.

    Vitio: mataupu faavae o le atigi gutu ma-tube-dephlegmator

O le pusaaisa

E manaʻomia se tamai pusaaisa, poʻo se mea e teu ai, e faʻaitiitia ai le vevela o le ethylene e tafe mai le iunite e faʻaaogaina. E faia i luga o le mataupu faavae o le shirt dephlegmator, ae mai i ogaumu o le toʻalaiti laʻitiiti.

Aoao pe faapefea ona fai le moonshine.

E lua foʻi pasi mo le vai: e ulu atu i le vai malulu maualalo, e sau mai le pito i luga ma tuʻuina atu faʻamaʻi vai i le dephlegmator mo le faʻamoemoe e tasi.

O le saoasaoa o le vai e faʻatonutonu e le tap.

Vitio: auala e fai ai se pusaaisa fai-it-yourself mo se koluma distillation

Tsarga pasteurization

O le pasteurization board e le o se mea manaʻomia o le koluma. I le tasi itu, e faʻamalosia ai le mamanu autu. Ae i le isi itu, e faʻaleleia ai, e pei ona sili atu ona fufulu mama le ava mai vaega ulu i le taimi atoa o le faasaʻo.

O se fatu laitiiti (30 cm) faʻatasi ai ma se pona filifili filifilia. E tumu i le meaʻai autu. "Ulu", e pei ona masani ai, e sau i fafo o se leoleo, ae le gata i le amataga, ae o taimi uma lava.

O le ava malosi e aoina mai i le pito maualalo o se tamai tsarga. O lenei mea e mautinoa ai le mama atoatoa o le ava malosi.

Automatics

E mafai ona tumau le faagasologa uumi umi mo le tele o itula. I le taimi lava e tasi, e tatau ona mataʻituina pea ina ia aua neʻi faʻafefiloi ma le faʻafuaseʻi "ulu" ma "fagu" le "tino". O le a le matua taua pe afai e te faʻapipiʻi le masini lelei e pulea ai le faasaʻo. Mo lenei faʻamoemoe ua fuafuaina BUR (faʻamautuina le vaega ole pule). O se poloka e mafai ona faia mea nei:

  • liliu le vai e malulu i se tulaga vevela;
  • faaitiitia le mana ao faagasolo le filifiliga o le paluga;
  • taofi le filifiliga i le faaiuga o le faagasologa;
  • tape le vai ma le vevela pe a uma le pito o le siʻu.

E mafai ona e faʻatautaia le faagasologa e ala i le setiina o se "amataga-taofi" ma se valve: pe a oʻo i le vevela, e taofi le sampling, pe a faʻamautuina, toe amataina le samples.

E mafai ona e faia e aunoa ma le masini, ae sili atu ona faigofie i ai.

Vitio: Faʻamomaga mo le faʻasologa o le kolisi

Le lelei ma le le lelei o le auala faasaʻo

Faamanuiaga:

  • o le oloa maeʻa o le sili lea o le ava malosi 96% e aunoa ma ni mea leaga faʻaleagaina;
  • i le faʻasologa o auala, e mafai ona e faia le taeao ma faʻamalonoptics manaʻomia;
  • o le alcohol ethyl mafai ona avea ma faavae o soo se ava malosi;
  • E mafai ona e mamanuina le masini mo oe lava ia.

Faʻafitauli:

  • o le ethylene e leai se mea faʻapitoa punaoa;
  • o le faʻasalaga e umi lava: e leai se sili atu i le 1 lita o le faʻasalaga e mafai ona maua i totonu o le itula;
  • o fuafuaga fuafuaina ua matua taugata lava.

O mea mea e sili ona lelei

O le faʻamautuina ua faʻamoemoeina mo le faamamaina maualuga o le ava mai le tele o mea leaga. O auiliiliga e fai ai le koluma e le tatau ona afaina ai le lelei poo le tofo o le oloa. O le mea lea, o le mea e tatau ona faʻaaogaina, e le tatau ona aʻafia, e le aʻafia ma e le afaina ai le tofo ma le sogisogi o le faʻamaʻi.

Meatauʻai sili ona lelei, o lona uiga, le alumini-nickel le uʻamea. E faʻafefete ma le faʻaituau ma e le afaina ai le tuufaatasiga o le oloa.

O meaʻai o meainu ia e mafua mai i le faʻafefe o le ava malosi, vodka po o le munema i fualaau eseese, fatu, mea manogi, mea manogi ma faʻamalolo. Matou te fautua e aʻoaʻo ni meaʻai mo le faia o ni mea mai le: blackfruit, cherry, cranberry, currant currant, plum, nuts pine, lilacs, apples and bison.

E mafai ona taʻua le koluma faʻasalaga o se tasi o tupulaga fou fou, aua e maua mai ai le lelei o le ava malosi. O le faia o lenei masini ma ou lava lima e faigata. Ae afai e te faia se taumafaiga, o le laulau fiafia e masani ona taʻimua i se fale masani ma lelei ile fale inu.