Laʻau

Phlox faʻamaʻi ma a latou togafitiga: aiseā e lafoaʻi ai le lau

Le igoa o laau vao - phlox ua faaliliuina mai le upu Eleni e pei o le "mumu". Latou te taʻutaʻua i fugalaau fugalaau, e le gata mo lo latou fugalaau matagofie, ae ona o latou faigata, e le lelei. O le faafitauli autu pe a tupu le phlox e mafai ona avea ma manaoga e puipuia ai laau mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Fungal infections - o ituaiga autu ma togafitiga

E le o taimi uma e gauai atu ai togalaau i maʻi o le phlox. O le matagofie o le totoina o laau toto e le mafai ona leiloa a latou mea teuteu, ae i le taimi lava foi e tasi o le afaina o fomaʻi ma meaola oona o le ai ai nei i la latou laulaau.

Phlox

O mafuaʻaga o faʻamaʻi o le phlox e mafai ona:

  • matitiva tausiga o fale;
  • tulaga leaga fesuiaiga;
  • umi le ola i se tasi nofoaga;
  • le usitaia o tulafono faafoe o tekinolosi tau faatoʻaga.

O faʻamaʻi pipisi e masani lava ona aliali i luga o le phlox ma iniseti e inisetiina ai le iniseti e ave ai faʻamaʻi io latou tino. E mafai ona aumaia e le matagi ni meaʻai i fugalaau, lea e faʻalauteleina ai meaola ninii e le gata i va o vaituloto vavalalata, ae e mamao foi mamao.

O Phlox e mafai ona lavea ma oti i soo se laasaga o lona atinaʻe. E matua faigata lava ona togafitia i latou. Ae e le mafai lava e le au fai togalaau ona tau ina ia mafai ona fuga laau ma faamalie o latou tagata.

Verticillus wilting

Aiseā e fai ai lau laʻau ma le afifiina i totonu o se vaʻa

O le faʻamaʻi e mafua mai i le microsclerotia o fualaau o le Verticillium e ola i luga o fualaau aina i le palapala e oo i le 15 tausaga.

O le faamai e oso aʻe i le foci. O faʻamaoniga autu o le faʻamaʻi o le leai o se mea e maua mai ai, o lona uiga, tumu o laulaau ma le susu, o latou samasama, faʻapogisaina ma le faʻamamago, ma le faʻavasegaina o pu. O le anufe e ulu i totonu o laau e ala i le aʻa, ona gaoioi lea i siaki, petioles, lau, o nisi taimi e oʻo atu i fua ma fatu.

Verticillus wilting

E mafai ona e vaʻavaʻai i le mycelium o le fasipolo i luga o vaega o keʻau i le foliga o se mea vaivai vaivai. O le mycelium e faʻafefe ai vaʻalele ma puipuia ai meaʻai ma le susu mai le ulu atu i totonu o le laau vegetative ma gafa o le phlox. O le tele lava o taimi, e amata ona afaina ai laau totino faʻamalosi i le tulaga o le sauniuni mo le faʻatulagaina o faʻalavelave.

E ono mafai ona taofia le tupu mai o le faamai e ala i togafitiga puipuia - aveeseina o laau, otaota o le tautotogo-tautotogo o le eleele, togavao ma meaola o meaola ma fualaau faasaina.

E mafai ona togafitia togalaau i fualaau faasaina:

  • Trichodermin,
  • Glyocladin
  • Fundazole
  • Maxim
  • "Vitaros".

Stalk e osooso

Petunia faʻamaʻi - aisea e lanu samasama ai laulaau?

O nisi taimi o faʻamaʻi o le phlox ma a latou togafitiga e mafua mai i le le mautonu i le va o le tele o le susu e tatau mo le ola i le ola ma le gafatia o le aʻa, lea e le mafai ona aʻafia ma faʻaleleia le tele o le vai manaomia.

Phlox Stem Cracking

O le iʻuga, o le faʻagogoina o lālā ma le tosoina o le o loʻo pito i lalo o upega. O fusi o manoa e faʻaalia, faʻamalosi. Faatasi ai ma le lava o meaʻai ma le susu i le palapala, e afaina ai le laau ona o le le lava. O le tele lava o taimi, e tupu lenei mea i le vaitau o togavao faʻateleina - faʻalauteleina le tuputupu ae o le lanumeamata lanumeamata e fugalaau.

I le iloa ai pe aisea e malogo ai palalo ma lalo ifo, e na o le tatau lava ona faʻapipiʻi le pito i luga o laʻau e faʻatele ai lo latou malosi. O le faʻaaogaina o le aʻa o le phloxes e fesoasoani e atiaʻe ai le aʻa ma vaifofo o fualaau faasaina lea e faʻaleleia ai aʻafiaga, e pei o Kornevin, Epin, Amber Acid, ma fomaʻi faʻasaina.

Faamatalaga faaopoopo: e sili atu i le 50 ituaiga o meaola o le phlox ua faʻaleleia i le lalolagi ma naʻo le tasi le ituaiga o ituaiga o ituaiga o Phlox Drummond.

Drummond Phlox

Paʻu laupepa

Maʻi o Marigold - Aiseā e Mago ai Lau Laʻau

O faʻamaʻi faʻamaʻi e aafia ai le phlox e le patino i nei lanu.

O le Phlox e mafua ai ona tupu le laulauina o laulaau i siama, ma e ave mai i laau totō e toto i meaola faalafua - Longidorus nematodes. O le faʻamaʻi e aliali mai i le tautotogo ma faʻapogai ai le taofia o le tuputupu aʻe o le vao, faʻaleagaina o lau. Vaega lanu samasama ma mamanu foliga mamanu o loo i luga o papatusi lau.

Faʻafeiloaʻi e Pholox le mea e fai

Taua! E leai se togafitiga o togalaau faʻamaʻi.

I le mauaina o le māfuaaga e faʻafefe ai le laʻau o le phlox, ua aveeseina le vaomatua atoa mai le saite ma susunuina. Mai le eleele lea na tupu ai le phlox, aveese le palapala o le eleele i le loloto o aʻa, o le pu e togafitia ma sauniuniga e aofia ai le chlorine (aiga "White") poo le formalin.

Lapatai mai le leocrotic

Aʻo leʻi togafitia phloxes mo faʻamaʻi na mafua ai ona pipiʻi i luga o laulaau, e tatau ona malamalama pe aisea e aliali mai ai ni lanu enaena i luga o popo.

O le faamaʻi na mafua mai i le kukosa mosaic virus (VOM), ona o le mea e le maua ai e le au faifaatoaga fualaau aina le 100% o le fua o tamato, kukama, pepa.

O le tau faasaga i le PTO i soo se mea, aua ua salalau solo i soo se mea e ola ai fualaʻau. O loʻo iai le siama i luga o le vao o vao vao, ua tuʻuina atu e iniseti i laau totō, ona toe foʻi mai lea i le eleele ma otaota.

VOM ua faʻaumatia faatasi ai ma se faʻamaʻi fatu. Naʻo le faʻamaʻaloina o fualaau faʻamaʻi mai le togalaau o le a puipuia ai le salalau o le faʻamaʻi i fugalaau maloloina. O le eleele ma meafaigaluega i le togalaau e faʻamaʻi.

Faʻapipiʻi leʻi

Totoina ma paʻu pepa

O mea autu e aʻafia ai le setete o phlox o laʻau tele, faʻafefe faʻasusu ma luga o laʻei, ma le maualuga o le eleʻele palapala.

O le vao e paʻu lau o le aʻa e le mafai ona tuʻuina atu mea e manaʻomia mo o latou olaga. A maeʻa ona faʻavaeina se tulaga masani o le eleele ma le malosi o le eleele, faʻaaogaina fugalaau faʻalavelave, faʻafefe o vao, o le tuputupu ae o le lanu meamata e amata.

Ina ia mafai e laau ona taofi le oti, e tatau ona taofia lo latou magumagu. O le ae manaomia le suluina o laulaau o le phlox ma se vaifofo o le vai Bordeaux i le fua faatatau o le 1 tsp. sua mamago i le 7 lita o vai. O le faʻaofuofu Basal e faia i se pulu-pulu-paluga (i le 10 lita o le vai, 1 tbsp o fugalaʻau taitasi e faʻafefe). Apalai leaga o loʻo salalau i luga o le palapala i lalo o le vao o laau totō, lea, pe a faʻamalo, ia faasolosolo malie le palapala ma tuʻuina atu le microelements i aʻa i aʻa.

Taua!O le fuga o le phlox e ofoofogia, e le sili atu ma le 5-6 gaʻo o totoe i luga o vao.

Phomosis (Latin Phoma betae)

O foliga vaaia o le tele o fomose mataʻu lanu i le pito i lalo o laʻau ma i luga o le ū o loʻo faʻaalia ai le mafuaʻaga o le lanuina o lau o le phlox. O le mea e fai i le tulaga o le atinaʻe malosi o le phomosis o le phlox o loʻo faʻaalia i le faʻamatalaga o sauniuniga HOM ma Abiga-Peak. O nei fomaʻi faʻafesoʻotaʻi ua mamanuina e fasi ai le faʻaogaina o le Phomaphlogis fungal organisms e mafua ai phomosis.

Phoose Phlox

O le osofaʻi i faʻamaʻi o loʻo faʻaalia e na laau totō e le o maua le phosphorus ma le potassium. O le faʻaaoga tele o le faʻamaʻi faʻamalosi e mafua ai ona faʻavaivaia le puipuiga ma le le saogalemu o fugalaau mai le faʻamaʻi. Faateleina le tetee i le fomosis o le teuteuina muamua o fatu laau ma tipi o le phlox i le fofo "Fitosporina-M".

Faʻaputuina o pennies

O le Phlox e le gata ina aʻafia mai maʻi, ae mai iniseti faʻamaʻi i luga o ona togavao.

Cicadas o lanu eseese, lea e taʻua o pennies pala, e mafua ai le faaleagaina o le pupulo phlox. E faʻamalo e le Pennit se suavai vavalo lea e tupu ai ona aʻa. E ola le pest mai le tino ma le sua o le laau.

Le lava o meaai paleni e tau atu ai i le mea moni o le phlox ua mimilo, mimilo, taofi le tuputupu ae, ua mamago. O se auala lelei e faʻafefe ai manufeʻai o le togafitia o laʻau fugalaau ma Inta-Vir, Aktara, ma Tsvetofos.

Pest slobbering pennies

Laʻau masi (lat.Cronartium ribicola)

E uiga i le faamai, lea e tele ma faifai pea le faateleina o le lanu mumu-lanu enaena o loo i luga o laulaau, latou te faapea mai o le pala. O le faʻamaʻi e matuia tele. O le mea moni, i le taimi nei, afai ei ai le pala i luga o le phlox, pe faapefea ona togafitia e le o iloa. E leai ni vailaʻau vailaʻau poʻo nisi auala e togafitiga ai.

O le mea lea, leaga, faʻamaʻi maʻi e malolo ma faʻaumatia. Faatasi ai ma le salalau o le ele i luga o le vao, e sosolo ma susunuina.

Afai o le tau faasaga i le faamaʻi e amata i le amataina o uluai faailoga, ona faʻaaoga lea o le 1% iron sulfate, o sauniuniga Oksikhom, Skor e mafai ona taofi.

Laʻau malosi (lat.Erysiphaceae)

O le faamaʻi, lea e mafua mai i le malie mai le aiga o Erysiphian, ua taua o le moni o le paʻu paʻu.

O le afaina matautia e faʻaaoga i luga o laau vaivai ua mafatia i le le lava o le susu, ma ua malosi ma le amataina o le vevela ma le vevela.

O faʻamaʻi o le faʻamaʻi o loʻo ola i le eleele, o lea la o laasaga pito i lalo o le phlox o le muamua lea e pagatia i le paʻu o le paʻu - o fasi lanu paʻepaʻe, e foliga tutusa ma se upega ufiufi, e aliali mai i totonu. O le atinaʻeina o le mycelium e pisia le lanu enaena. Ua tupu le pogisa, mai laulaau e alu i pu ma pulupulu.

Faʻalogo lelei!Laua ma fatuga o phlox ua pisia i le paʻu palapala e tatau ona tipi ma susunuina. Le faʻaleagaina gaioiga faigaluega, totigilima ma lima.

O togafitiga o togalaau e faʻatinoina e ala i le maualuga o le fua faatatau:

  • E le pine
  • Topa,
  • Ridomil Gold
  • "Fale".

E togafitia togafitiga i togalaau e le gata i le taimi o le gasegase, ae faʻapea foi mo le puipuiga.

Nematodes (lat.Pyllotreta cruciferae)

Fuaina o le puleaina o fuamoa i luga o le phlox e aofia ai le aveeseina o vao ua afaina faatasi ai ma se vaega eleele.

Laʻau o nematodes e ola i le eleele ma ulu atu i aʻa o le phlox. I luga o le laupepa o le ulu, o le osofaʻi, o gaioiga ua taʻua, ua faia. E afaina ai anufe matutua e ala i le fafagaina oa latou masini.

Nematodes

O vao e nonofo i tafaoga, muamua le faamutaina a latou atinaʻe, ona tupu ai lea o le lanu, mago ma le oti o fugalaau. E mafua mai i faʻaleagaga o meaola, o ituaiga uma o pathogens e ave i totonu o laau, e ave e le matagi ma vai.

Septoria po o lau laʻau (Latina Septoria phlogis Sac)

A o faagasolo le vaitaimi o le tuputupu ae o le laumei lanumeamata, e ono aliali mai ai ni lanu paʻu i luga o phlox, e faʻaalia ai ua aʻafia le laau i septoria spores.

O le maʻi o lona igoa lona lua - lanu papaʻe. E masani ai le tele o fai togalaau ma fai togalaau, aua o le tele o togalaau aina e mafai ona aafia i le faamai i taimi o le maualuga o le vevela ma le vevela o le ea. I le taimi o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, ua lanu samasama lauulu, o loʻo iai se lanu mumu e siomia ai i latou.

Mo togafitiga, faʻaaoga meafaigaluega e gaosia ai lau ma laʻau. O gaioiga malosi o le sauniuniga e le gata i luga o luga o laau, ae ia ulu atu foi i totonu o laau. Puipuiga foʻi e oʻo atu i pamu fou e aliali mai i togafitiga faʻatasi ma sui e pei o Oxychom, Acidan.

Septoria phlox

Faʻasaina o pennies (lat.Philaenus spumarius Larve)

O pests e nonofo i togalaau i luga o laau totō, i togalaau, i vaomatua, paka.

Afai e le tele le nuʻu, ona mafai lea ona taofiofi lima, vaevae laulaau ma tilotilo ma faailoga o penisies nesting - o le fatuina o se mea totino mai le mea oona o loʻo i totonu o loʻo ola ai iniseti inumaga.

Ae faigata tele le siakiina o iniseti matutua, e mafai ona latou oso mai le vao ma lafi. O le mea lea, e tele inisiua e faʻaumatia e vailaau iniseti. O togafitiga faʻapitoa, e pei o teuteuga o sipuni ma fugalaau o le tansy, wormwood, garlic, e mafai ona faʻafefe ese ai se iniseti matua, ae o le a le mafai ona faʻaumatia ona aʻa.

Phlox: puipuiga o meaola ma faʻamaʻi faʻamaʻi

Puipuiga o faʻamaʻi o le phlox ma o latou puipuiga mai meaola faalafua o le a manuia pe afai, aʻo leʻi totoina fatu phlox i se nofoaga tumau o le galueaina, e faia le galuega e vaʻaia ai laau ma palapala mai maʻi o faʻamaʻi ma iniseti.

Taua! E le mafai ona e tupu le phlox i le nofoaga e tasi mo le sili atu ma le 3-4 tausaga.

O le faʻaleleia o le suāsusu ma le taimi talafeagai o laʻei pito i luga, o le a faateleina ai le tetee atu o laau i faʻamaʻi ma meaola faalafua.

I le autumn, e tatau ona eli luga le eleele i le loloto o le 30-40 cm. Laʻau pau ma fatu laau e tatau ona aveeseina mai le togalaau, puipuia mai mai maʻi mai le taumalulu i totonu. I tafatafa o le phlox, e mafai ona e totoina ni laau ma o latou manogi manogi o le a aloese mai meaola faalafua.

O togalaau e tatau ona togafitia faʻapitoa i vailaʻau faʻasaina mo le puipuia o faʻamaʻi - fungicides "Maxim", "Vitaros", "Topaz", "Skor".

Alternaria Leaf

O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi o fatuga ia mai le ituaiga Alternaria (Alternaria tenuis).

Muamua lava, latou te ola i laulaau o le phlox, e lanu enaena i luga o latou. A mavae sina taimi, ona faateleina lea o numera, latou te fusia i totonu o le mea e tasi, o otaota laulaʻau e mamago, o lau e paʻu'ū, o le phlox tigā ua faʻaalia uma lava. Ina ia puipuia le faʻamaʻi i le tautotogo, e togafitia fugalaau i fomaʻi fomaʻi, aemaise lava, e mafai ona faʻaaoga Fundazole mo lenei faʻamoemoe.

Alternaria Leaf

Vaevaega

O lenei faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia, e tupu ona o le aʻafiaga o le mosaic virus o le rhesus i luga o le fausiaina o lanu coloring i petals.

O le siama e faʻaaogaina faailoga eseese o fugalaau. Eseesega e tuʻuina atu e iniseti ma le suamalie ma le pollen. E salalau foi i fatu phlox. O faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻamoemoeina e ala i le faʻatusatusaina ma fua o laau.

Phlox lofituina

Jaundice

Aʻo le mea moni o le lafoaia o vao o le phlox, faʻamalosolo ma chlorosis o laulaau e aliali mai, faʻamaonia togafitiga o togalaau: microorganisms mai le vasega o siama, mycoplasma, ua malupuipuia ile phlox.

O mea na maua e le phlox e matua lanu samasama, nai lo togafitiga o maʻi, pe aisea e le fuga ai le phlox, e faʻamaonia.

Faʻalogo! E le masani ona togafitia le mycoplasmosis. Ua faʻaumatia laau toto, o le eleele i lalo ifo o loʻo faʻamaʻi.

Ae o loʻo i ai se fofo i le faʻafitauli o le auala e togafitia ai le phlox chlorosis, pe a tulaʻi ona o le le lelei o le tausiga o fugalaau. O le lanu lanu samasama o se lau laulaau i luga o le phlox stem o loʻo faʻaalia ai e leai se uʻamea. Faatasi ai ma le faateleina o le fuainumera o ia laulaau, ua fafagaina ai laau i fugalaau faisuala, aua e faigata ona iloa po o fea mea e manaomia e le minerale e aunoa ma ni suesuega i fale suesue.

Phlox Jaundice

Faʻaipoipolo

O faailoga o suiga ile fausaga o laulaau, o le fesuiaiga oa latou laupepa laupepa i ni filosofi e pei o filosolo e taʻu mai ai o le laau na osofaʻia e le kukama mosaic virus poo le tumutumu o siama.

I le mataupu mulimuli, o le suiga o laʻau e masani lava ona tupu i le ogatotonu ma pito i luga o le au. Laʻau e afaina i le siama e le fuga, e le tupu i le tuputupu ae, ma vave maliu.

Petals

O le faʻamaʻi e faʻaalia i foliga o lanu paʻepaʻe luga o laʻau ma fugalaau fugalaau. E afaina ai le taimi o le fuga ma le foliga o laulaau o le phlox.

O le faʻamaʻiina o le maʻi e faigata, ia fuafua i faailoga o fafo o le mamanu ma le lanu o petals. I luga o laau mamaʻi, o mamanu e le mafaamatalaina. O le faʻamaʻi na faʻatuina ma faʻaleagaina ai faailoga eseese o fugalaau.

Toto

O faʻamaʻi faʻamaʻi o mama ma afa mama, fasi, semicircular spots e aliali mai i luga o laupepa i le talaaga o se suiga o la latou lanu mai le lanumeamata i le lanu samasama. O le numera o laʻau e faʻatuputeleina, o le tuputupu ae o laau e faʻagata. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le pathogen Tobacco fossil virus.

Slug

Mollusks, lea e aofia ai slugs eleele, e pei o le 'ai o laulaau laiti ma vine, phlox tumutumu. E le gata i lea, o loʻo latou moliooina faʻamaʻi pipisi.

E le mafai ona vaʻaia ni slugs i le ao, latou te natia i le eleele, lalo o maa, isi fale puipui. Afai e te tuʻuina mailei i totonu o le togalaau i foliga o fasipepa, paʻu, e mafai ona e aoina faʻatasi nei mea faʻavevela.

Faʻalogo! Mo le faʻaumatia o slugs, iniseti popo ("Anti-Slime") o loʻo faʻaaogaina, o loʻo tuʻuina i luga o le palapala.

Fola lanu uliuli

Pests o le laʻau laʻau felafoaʻi - faʻataʻapeʻapeʻe laʻau uliuli - ola i luga o le palapala eleele, faʻamamafa i lālā ma laʻau o laau faʻasatauro.

Fola faʻatau

<

Mai le popofou o le tautotogo, latou te aina ai laau lau ma laau phlox, i le taumafanafana ma pulupulu fugalaau e faaopoopo i a latou meaai. Mai le tele o manuʻa, e mafai ona mate le pupuloli phlox.

Ina ia faʻaumatia le meaola, o le palapala ma le vao e faʻamaʻaina i le faʻafefiloi o le pefu tapaa ma le efuefu o fafie, o le palapala vevela.

Caterpillars

Sui o le aiga o Noctuidae - ituaiga eseese o laʻau moa - tuu fuamoa i luga o laau totō.

Aeterfly scoop

<

Caterpillars e afua mai fuamoa e faʻaaogaina ai buds, fugalaau, ma phlox tigā. Mo le faʻaleagaina o meaola faalafua e faʻaaoga ai fualaau faasaina "Karate", "Faigofie," o loʻo faia ai le aoina o tusi o iniseti.

Taofia togafitiga o le totoina o mea

Laʻau, tipu, fatu o le phlox e togafitia i fualaau faasaina e puipuia ai le faia o le pala, faʻamaʻatia ituaiga eseese o mea faʻapitoa.

O nei mea e aʻafia ai le ola o meaola:

  • Tulafonoofit
  • Lepidocide
  • "Fitodoctor",
  • "Fitoverm".

Puipuia faʻamaʻi

O lea la e le afaina laau, e manaʻomia ona latou tausia lelei. O le eleele i vaega o loʻo ola ai fugalaau e masani lava ona veleina, faʻasao mai otaota, mulumulu pe a manaʻomia e tausisia le lava o le suavai i le aʻa o laau totō, faʻamaʻaina, ma fuaina e puipuia mai faʻamaʻi pipisi e faʻasaina siama.

Multi-colored phlox

<

O faʻamaʻi faʻaumatia ma faʻaumatia le palapala. Ina ia puipuia le salalau o pathogens, ia faia asiasiga masani o laau, aveese laulaau ma fatuga i nai faailoga laiti o faamai.

E ui lava e le o faʻamaonia laau toto, ae afai e te le tuʻuina atu le taimi ma tupe e tausia ai, atonu e le mafai ona e ausia na fugalaau e fuga mai i totonu o le togalaau e fiafia i ai tagata uma e aunoa ma se tuusaunoaga.