Fua o le gaosiga

Matou te ola i vaovao i le togalaau ma i le fale: tausiga ma le ata

O Warty euonymus o se laau matagofie, o lona matagofie e fiafia i le taumafanafana ma fiafia i le tautoulu.

O ai e le manao e alu i luga o lona laupepa o se vao vao, e tele naua le susulu mumu, lilac ma lanu samasama seia oʻo i aso malulu?

Totoga o mea totino

Warty euonymus e faatatau i laau afu. Na maua lona igoa ona o le tele o faʻamaʻi e aofia uma ai paranesi tuai.

O laʻau laiti muamua muamua, lanu meamata. Ona latou suia lea o lanu i le enaena ma maua ai a latou foliga teuteu i foliga o fulufulu.

Oval leaves ma se tipitipi mataga ma laupepaLanu enaena lanumeamata i le taumafanafana ma mumu lanumumu i le autumn. I le tele o le laulaau, e lua ituaiga e iloga - tele-talofa, tuai ma laiti-talo, vave.

I le tautotogo, e teuteuina uma lala i nai fugalaau matagofie lanu piniki, lea e mulimuli ane suia i fua muamua. O le faafetai ia i latou euonymus faigofie ona aʻoaʻoina e oʻo lava i totonu o le vaomatua.

FAAFOEINA! O pupuuli uliuli lanu uliuli o loo i totonu o pusa mumu mumu, e na o le togi lava e tosoina ai.

Warty Euonymus ei ai se '' tofo 'faapitoa' - e manogi pei o fusi o le fanua. O lenei manogi manogi e tuleia ese i latou oe fiailoa, lea e aoga tele - laau vevela o mea oona ma e mafai ona mafua ai le faʻamaua ogaoga..

Meaola

Euonymus e tele ona ituaiga:

  • tulaga ese;
  • e sili ona lelei mo le ola i le fale;
  • matagofie europa;
  • Iapani

Ata

Mo se faʻamatalaga sili atu, o nisi nei o ata o se musika mataga:

Tausiga

Gaioiga pe a uma le faʻatau

I le taimi lava na maua ai Euonymus e manaʻomia e tuʻu i se nofoaga tumau i le togalaau. E vave vave ona faʻamalolo le vao, e lava le vai i le taimi, e le faatagaina ai le faʻamago malosi o le palapala.

E tatau foi ona totō Euonymus i totonu o se ipu talafeagai ma ni meaʻai.

Faʻamasinoga

TAITAI! E sili atu le totoina o se faʻasalaga i le tautotogo ina ia i ai le taimi e le gata ina mauaʻa, ae ia malosi.

E le faia e le vao ni talosaga faapitoa ile tuufaatasiga o le eleele, ae faʻapupulaina le leaga i totonu o se siosiomaga oona. E lelei mo ia le tuufaatasiga o le 3 vaega o eleele eleʻele ma eleele laʻau, oneone lelei ma le humus (1 vaega o vaega taitasi).

E taua tele le faʻaleleia o alavai - vai inu vai e masani ona faapalepale i lena mea i le eleele lafoaia, i le fale.

Suiga

I le 5 tausaga muamua o le olaga i luga o le auala, e mafai ona gaosia le vao i le leai o se fefe e mafua ai le atuatuvale i le laau. O le aʻa o le aʻa e faigofie ona eli.

O faʻataʻitaʻiga matutua e tatau ona faʻalavelaveina na o se mea mulimuli. E tatau ona faʻatinoina le faʻatinoga e ala i le auala o le faʻafefeteina ina ia aua nei faamanualia aʻa.

E fautuaina e suitulaga i ogalaau i totonu o le tautotogo seia oʻo i le 5 tausaga, ona faʻatupulaʻia lea o le vaeluaga i le va o le 2-3 tausaga.

UIGA! O isi mea manogi teuteu atonu e te fiafia i ai: Leptospermum, Skimmy ma Broom. Faʻasoa lelei, e mafai foi ona avea o se mea teuteu i lau togalaau.

Malamalama ma le vevela

Faʻamalo ma faigata le vao o le a ola i le paolo ma i le la susulu. Ae o le mea aupito sili o le paolo i le aoauli ma le malamalama lelei i le taeao ma le afiafi.

Laʻau faʻafeiloaʻi uma le vevela vevela ma soʻo se malulu malulu. O le faʻaitiitia faʻaitiitia o le vevela i lalo o le 9-11 ° mafua ai se suiga o le lanu i laulaʻau - latou te amata ona mumu.

Pe a tuputupu aʻe i le fale, e manaʻomia le tuʻuina atu o moli susulu. Euonymus e mafai ona tuʻuina i le faamalama i saute, pritenyaya i le aoauli.

Faʻasa

I luga o le auala e tatau ai naʻo taimi o vaitau malogo. E pei otaota vevelaEuonymus faʻafeiloaʻia le leai o le susu. I le taimi lava lea, o le tele o vai e mafai ona mafua ai le pala o aʻa ma le oti o le laau.

Faʻasusu fale e manaʻomia masani. E faʻatino le faʻatinoga pe a maeʻa le palapala pe a uma le tasi vae tolu o le voluma. E le tatau ona faigata le vai, e sili ona faʻaaoga le vavaeʻese.

TAITAI! I le taumalulu, e tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o vai ma ia mautinoa e le tu le vai i totonu o le ulo poʻo totonu o le pani.

Fafaga

I le taimi mafanafana, ao faʻateleina le tuputupu ae o le auala euonymus, E fautuaina ina ia faia le fugalaʻau faʻapitoa i le tautotogo ma minerale i le taumafanafana. Lua fafaga mo le vaitau atoa o le a lava.

Maota Euonymus e fautuaina e fafagaina i taimi umaO masina taitasi e faia ai se fesuiaiga eseese. E mafai ona e faʻaaogaina mineral ma humic complexes, compost ma humus.

Tuputupu ae

O le totoina o laau mama i luga o le auala e matuai mamafa lava. I le faaopoopo atu i le fafagaina ma le fafagaina, tausi vaeluaga eleeleia faʻaleleia le tuʻuina atu o le okesene i aʻa.

O le sauniuniga mo le taumalulu e faʻatinoina pe a maeʻa uma laulaau o le masimus. Faataʻitaʻi tagata matutua eleele i luga o le ufiufi i lala paʻu laau, otaota po o mea matutuina ia aua nei galo le aʻa i le taimi o le vevela tele. O fualaau laiti o le tolu tausaga muamua o le soifuaga ua ufitia uma i le ufiufi o mea.

Euonymus na tupu aʻe i totonu o se fagu lautele ina ia maua uma ai aʻa i totonu. Na te manaʻomia foi le vaeluaina o taimi, teuteuina ma le faʻamalosia o le pale.

Teuteu

Laʻau mama ma vaivai e mafai ona tipi i soo se taimi. O le mea lea, ua faʻamamaina le laau mai otaota.

TAITAI! I le popofou o le tautotogo, e manaʻomia le teuteuina lelei e tuʻuina atu ai i le laau le foliga manaʻomia. E mafai ona faia Euonymus o se vaomatua, o se fua laʻau po o se talo.

Tofiga

E mafai i le taimi e tasi i le tele o auala:

  • Fatu. E muamua le faʻamaonia e faʻaumatia le paʻu o le paʻu, faʻamaʻi i totonu o se vaifofo o le paluga faʻasalalau ma totoina i se mea e leai se mea. Maea faamau - e le itiiti ifo ma le 2-3 cm.
  • Laʻau. Faaaoga lala laiti o lanu lanumeamata, lea e tuu i le oneone ma le paʻu mo le faia o aʻa. O koneteina ma tipu e tatau ona i ai i totonu o se tamai faletalama poʻo lalo ifo o fagu.
  • Vavaeeseina o le rhizome ma le vao. Auala faigofie e faʻaaoga pe a suia le totoina o laau. O se meafaigaluega malosi e vavaeese ai se vaega o le rhizome ma tipu ma faʻavae ese.
  • Tuʻu. O se metotia e mafai ona avanoa i soo se tagata fai togalaau e le manaʻomia ai se tau. O se laʻau ola maloloina e punou ifo i le eleele ma faʻapipiʻi ina ia aua le faʻafefe. Vaega o lala o loʻo ufiufi ile eleele ma faʻafeu ina ia maua aʻa. O le laau ua maeʻa ua vavaeeseina mai le matua ma ua faʻapipiʻiina i se isi nofoaga.

Faamanuiaga ma le afaina

I le faʻaopopo atu i mea oona e mafua ai le onā tele i tagata ma meaola, o le monemati e aofia ai le tele o mea aoga.

Faafetai i lenei laau mo se taimi umi ma lautele faʻaaogaina i vailaʻau faʻaleaganuʻu.

Faatasi ai ma le fesoasoani a infusions, decoctions ma infusions o fualaau aina ma paʻu, faafitauli e pei o tiga i le ulu, faʻaogaina o le tino ma le popole i le tino, afaina o le bronchi ma le gaogao.

Ua fesoasoani Wood e faʻaitiitia ai le mamafa ma faʻamalosia ai vaʻa toto.

Maʻi ma faʻamaʻi

Afai lau lanu paʻu ma leiloloa lanu, o lona uiga o le euonymus mafatia i le tele o le malamalama.

I lau samasama e aliali mai, ona latou pa'ū ai lea - sili atu le susu mafua ai le pala o aʻa.

Totoina o fautuaga ma le afifiina o pito e tupu i le taimi umi vaʻa malulu.

TAITAI! E ui lava i le oona, ae fiafia le euonymus i meaola faalafua. E mafai ona osofaʻia e le moa - e vavalo ma le lanu mumu, lanu, poʻo talipupuni pepelo, aphids, mealybugs ma le tele o anufe.

Faaiuga

Warty euonymus o se laau e le lelei ma faigata e mafai ona tupu e aunoa ma ni faafitauli i fafo ma totonu o le fale.