Faatoaga faatoaga

E fia moa e tatau ona i ai mo le tasi moa

O moa nofofale e maua ai ni mea e le mautinoa - e maua ai i le aiga ni fuamoa fou ma meaʻai maualuga. Hens taʻitoʻatasi, e aunoa ma le auai o tane, ia taulimaina lelei nei galuega. Peitaʻi, o loʻo manaʻomia pea le moa i le fale. O le asō o le a matou taʻu atu ia te oe le aoga o le i ai o se tama i totonu o le 'au manulele, o le a le tele o fafine e tatau ona i ai i le moa ma talanoaina ni isi faʻaaliga.

E manaʻomia e se moa se moa

Ae e te leʻi amataina se tane mitamita i totonu o le moa, e tatau ona e filifili i le faʻamoemoe o le tausia o le fale. E leai se faʻamaoniga o le i ai o se tama i totonu o le fagu ei ai sona aafiaga i le fuainumera o fuamoa o loʻo tuʻuina. O le mea lea, afai ei ai ni nai moa mo fuamoa fou, ona leai lea o le moa. Afai e te fiafia i le faʻatupulaia o tamaʻi faʻatau, ona tatau ai lea o le tama tane galue i luga o le faatoʻaga. O le faʻasolosolo i le natura ua tuʻuina atu i ai le malosi e ave ai fuamoa e aunoa ma le aafia o tane. E pei o tamaitai uma, e tupu le fuamoa o le fuamoa e tusa lava pe o iai se tama i totonu o le lafu pe leai. Pau lava le eseesega o le fausiaina o fanau: afai e le faʻapalaina e le tama le fuamoa, ona le faʻamoemoeina lea o moa. A aunoa ma le auai o alii, na o ni fuamoa fuamoa e le talafeagai mo le faʻaaogaina o le a tuʻuina atu. Ma e leai se mea faʻaonaponei mo le faʻateleina o fanau moa e aunoa ma se tane e le galue.

E te iloa? O le moa na avea ma faatusa o Falani, Potukale ma Sri Lanka, o loʻo faʻaalia i lima o setete o Kenya ma Trinidad ma Tobago. Ma i totonu o le Iunaite Setete o Amerika, ua filifilia ai se moa lanumoana lanumoana (Blue Hen Chicken) e avea ma faailoga iloga aloaia o le setete o Delaware.
O mea o loʻo i ai i le moa ua sili atu foi le aoga i tulaga faʻalapotopotoga. O le tama na te aumaia luga o maʻa ma faʻamautinoa le saogalemu ile fale. O le ulu o le aiga e puleaina tagata o le coop i luga i le taimi ua atofaina, 'ai ma aua nei galo e faanatinati. O le tama na te aveina ni upusii mo le savali ma toe faafoi atu mai le savaliga i le taimi. O le tane e puipuia ma foia ai sikuea ma taua, lea e masani ona tupu i le va o le lona lua. Na tu o ia mo teineiti vaivai, puipuia i latou mai le malosi o le ituaiga tribesman. Ma o le faʻatinoga o le polokalame o le puipuiga o lona harem, faʻapitoa i le natura, e popole le taʻitaʻi o le pusa i ana moliaga ma ona tiute uma. I luga o le vao saoloto, o le moa e mautinoa le saogalemu o le lafu. Le lagona e taufaamatau e tagata taufaaleaga, o le tama ua tataina le faailo ina ia mafai ai e moa ona sosola i se nofoaga tuufua. Afai o le tagata taufaaleaga e mafai ona latalata atili atu i tamaitai alofilima, o le ulu o le pusa e le toe solomuli ma tau ai seia oo i le iuga, aua o le puipuia o lana lava vaega e sili atu ona taua ia te ia nai lo le saogalemu o le tagata lava ia.
E te iloa? Roosters ma moa o tainasoa nei. O i latou e tupuga mai i se tasi o tagata sili ona televave i le lalolagi - Tyrannosaurus Rex.
O tagata ua uma ona iloa le tausiga o moa, ia maitauina o le manulele fulufulu lima na te fatuina ni faafitauli nai lo le aoga. O le i ai o tane e iai se aafiaga le lelei ile foliga mai o le hens. E masani lava ona afaina ai le moa ona o le masani ai e le masani ai - o le moa na te tosoina o ia ma tataʻi le fulufulu mamoe.

O le i ai i totonu o le lafu o le solofanua fusi e faʻamaonia le atinaʻeina o aʻoaʻoga a tina i le vave. O se taunuuga o le faʻafesoʻotaʻi ma le tamaloa i totonu o le faletalimalo, o le manaʻoga e taofi fuamoa e fafagu. O le moa e faamuta le tamoe, nai lo le sailia o se nofoaga mo le faamoega ma faalavelave i isi tagata o le coop. Mafaufau i le mea moni lenei, talu ai o le a le gata ina e maua ni fuamoa fuamoa, ae o le a tatau foi ona e tausia le moa, aua e le mafai e le tina ona taulimaina na o ia lava. O pesega le fiafia a le taitai o le a le faatagaina le faamasinoga atoa e momoe i le taeao. O le manulele agaalofa e le gata i tagata ese, ae e oo lava i lē e ona le faatoaga. E masani lava, o le fafagaina o meaʻai fafaga i aso taitasi e avea o se galuega faigata.

E taua! Aua neʻi galo i totonu o le moa o loʻo nofo ai le matai o le moa. E te le tau maua lona nofoaga, a leai o le a maua e le moa le osofaʻiga i lana lauga. O le tamaititi o le tamaititi o le a amata ona faanatinati e le gata i le faifaatoaga, ae faapena foi i le le nofosala o upusii. E le gata i lea, afai e le agavaa le moa i le matafaioi a le taitai, ona lafoai lea o le hens e se alii. O le iʻuga, o le faʻatonuina o le aiga moa o le a sau i lalo i le "leai." O le faia o le pule a le taitai i le moa moa o le a fesoasoani i se togafiti faigofie: tamoe Kvochek i le tamaloa, ae le o le isi itu. Ua fai mai faifaatoaga potovao poto e faapea o lenei metotia e aoga.

E fia moa ile tolo e manaʻomia mo fomaʻi lelei

Mo le faaauauina o le fanau, o le filifiliga aupito sili lava o le 10 moa poʻo se numera laʻititi i le tasi o le moa. I lenei tulaga, o fuamoa uma ua faʻamaonia e faʻamalosia.

Mafaufau pe o le a le numera pito i maualuga o moa i le moa mo ituaiga eseese o lenei moa:

  • mo moa o fuamoa fuamoa i le tasi tama, e le tatau ona silia ma le 15 ulu;
  • mo ituaiga masani - e le silia le 12 tamaitai;
  • mo le taua, ituaiga o manu ma manu laiti - e le sili atu ma le 8 ulu.
Afai e sili atu lenei fua, e le mafai ona ausia le fomuina atoatoa o fuamoa.

O le tuufaatasiga tuufaatasi o le lua pe sili atu alii i le lafu

O se vaega taua tele e faia e le matua o le pulu. O alii talavou atonu e le o vave amata ona latou gauai atu i tamaitai. O le mea lea, pe a tuʻufaʻatasia faʻamalosi e lua i totonu o le lafu, e fautuaina e piki tagata taitoatasi i se auala e laʻitiiti le tasi ma lona lua o matua.

E taua! E le sili atu nai lo le lua pusa e mafai ona nonofo faʻatasi i totonu o le aiga lava e tasi, pe a latou faʻapupula faatasi. I lenei tulaga, o le ai ai le tele o avanoa o le a nonofo filemu alii i totonu o se lafu laititi.

O le a le mea e tupu pe afai e laʻititi pe sili atu le malosi o le taʻavale nai lo le masani

E le tatau ona teuina i le pusa le tele o alii nai lo le mea e tatau ai. O le tauvaga faifai pea e tau atu ai i fefinauaiga mataga i le va o manulele, ma e le tatau ona e faatali mo se olaga filemu. E le gata i lea, o ia o le a mafatia mai le i ai o le tele o le taʻavale. Faʻasalaga tamaʻitaʻi faʻamalosia fulufulu fulufulu fafine, ma iloa lelei o latou manaʻoga. O le a masani ona latou solipala i luga o pusi, ma faapipii o latou lima io latou tua. O taliga o le a leiloa lo latou matagofie i fafo, ma avea ai ma mea taufaaleaga. O faʻamau e mafai ona afaina ai. E le gata i lea, ona o manuʻa, o le moa o loʻo lamatia ai le faʻamaonia o se faʻamaʻi. Afai e itiiti ifo le fuainumera o fitafita, o le a tele taimi o le a ave ai e le tele o manulele "fuamoa moa", lea o le a le maua mai ai moa. O le mea lea, afai oe tulimatai i le fausiaina o manu laiti, e tatau ona i ai ni alii se lua i luga o le tasi o tagata manu.

Aʻoaʻo pe faapefea e se moa ona solipala (fafagaina) se moa, pe fia tausaga o nofo ai le moa ma le moa i le fale, oe manaʻomia se moa e ave ai fuamoa ma pe faʻapefea ona e valaʻau i se moa.

E faʻamoemoe, o le a le toe i ai ni faʻafitauli i le fuafuaina o le aofaʻi o Klushs uʻamea mo le tagata taʻavale. O se taitai mitamita fiafia, aemaise lava pe a maeʻaeʻa, o le a avea o se teuteuga matagofie o le manu felelei. E le gata i lea, faatasi ai ma le manulele uumi o le a sili atu ona manaia ma sili atu ona malie.