Masini faʻapitoa

Maʻi maualuga mo le teuina o laau: foliga ma eseesega, ituaiga

Afai e te filifili e faia togalaau, ona oʻo loa lea i le taimi tonu e mafaufau ai i mea talafeagai e ono manaʻomia i le tausiga o laau ma vao. O se tasi o fesoasoani a le togalaau o se tagata maualuga, e mafai ona vavaeina lala i se mamao tele mai le eleele.

Matou te valaʻauina oe ia e faamasani i le mamanu o nei meafaigaluega ma foliga o ituaiga uma.

Feʻau Faʻaaliga

O le mea moni, maualuga-tipi - o le togalaau lava ia e tasi, ae na o le umi o le lima ma le mafai ona faʻaaogaina se masini avetaavale. O le tele tele lenei o mea e seleseleina ai le togalaau, e ui lava e le mafai ona taua tele ni ituaiga meaola.

O le tulaga masani, e vaevaeina le maualuga o meaʻai e lua: o le toso-rod and high altitude. O le eseesega tele i le va oi latou o le umi o le au, lea i le mataupu mulimuli e mafai ai ona tipi ese le tele o lala e aunoa ma ni taumafaiga taua.

E le gata i lea, o se auʻau lautele e fesoasoani e faʻaitiitia le uta i luga o le meafaigaluega lava ia, o lona uiga e faigofie ona e taulimaina le galuega.

E mafai ona tufatufaina mea e sili ona maualuga i ituaiga e faalagolago i le nofoaga o laulaau: faatasi ai ma mea tutusa e faʻapipiʻi (vaʻavaʻa) ma tulaga faʻasaʻo (upog). I le mea muamua, o loʻo tatou talanoa e uiga i se meafaigaluega e lua ni laumei, o le tasi o ia foliga o se matau ma o loʻo umia le paranesi i le taimi o le oti.

O ona pito i tua e mafai ona matua ese lava: talipili, saʻo, poʻo le faʻafefe ma saʻo. I totonu o le pavilion loppers, e tasi le lauulu e matua malosi, ma le lona lua o se lagolago faifaipea, ae le tipiina.

O nei ituaiga e lua ua tuufaatasia ma le i ai o se fesuiaʻiga fetuunaiga, ma i ata lata mai nei o loo i ai foi se isi toso e mafai ai e oe ona aveese le pito i lalo pe toe suia.

E te iloa? O le tuaa o le talipupuni faʻaonaponei o se failaʻau masani tele, na fausia i Farani i le 1815. I le taimi muamua na faamoemoeina mo na o le tipiina o le vine, aua o le tipi na matuai lelei lava ma o le maʻi na vave ona ola.

O le tulaga o le faatinoga o le meafaigaluega o le a faalagolago i le malosiaga afi.

O vaega autu o le aufaʻasalalau e aofia ai:

  • tusi lesona po o le faʻaaogaina o masini;
  • o le i ai o le tootoo, lea e mafai ai ona fausia le palealii o le laau (o se mea e le mafaamatalaina, mafolafola po o le telescopic);
  • uiga maualuga malosi, faafetai lea e mafai ona e tipiina ai lala tetele;
  • faiga e puipuia ai le viia;
  • mamanu faʻamalositino o le fausaga atoa;
  • le mafai ona filifili pe faʻapefea ona amata se mea faʻapipiʻi: tusi lesona poʻo le aunoa.

O le mea moni, o faʻataʻitaʻiga taʻitasi e mafai ona i ai ona lava faʻatulagaga faʻavae o le a iloagofie ai mai isi. Mafaufau i le tele o filifiliga mo le meafaigaluega e faalagolago i le ituaiga taʻavale.

Eseesega

O le taugofie, ae mamao mai le sili ona faigofie, e mafai ona mafaufauina o mea e gaosia ai masini eletise, o lea e talafeagai ai le mafaufau i le filifiliga o le faʻatauina o se eletise, pauna poʻo le penisini lea e mafai ai e oe ona faʻatinoina le vave galue vave ma faigofie.

Mechanical

O lenei ituaiga o ulutala faapipii e sili atu ona pei o isi vaega o le togalaau, sei vagana ai pupu uumi.

Aoao pe faapefea ona e filifilia se togalaau togalaau, ma pe afai e manaʻomia e se fai togalaau se mea e teu ai le fatu.

Mo le faia o lala teuteu, e tatau ona e faia se taumafaiga faaletino, ae o lenei mea e le fiafia i le le lava o mea tau eletise pe eletise, pei o isi ituaiga.

Ae o vaivaiga, latou te aofia ai le malosi faaletino. O le faʻaaogaina o seleulu e aveese ai lala e oʻo ile 5 cm le lautele.

I nisi o faleoloa e mafai ona e maua ai ni masini masini, faʻaopoopoina e se masini e mafai ona eliina - o se masini kinematic i totonu o le au. O le a mafai ai ona suia le suiga o suiga o suiga i totonu o le rotation tumau, faatasi ai ma le vaeluaga o le itu e sili atu lona taua ma le mamafa.

O ia meafaigaluega e sili atu ona faʻalelei ma e mafai ai ona e aʻapa atu i lālā i nofoaga sili ona le mafai ona taunuʻu, ma faʻaogaina i ni tulaga e gata ai avanoa. I luga o le au o masini eletise e mafai ona i ai ma se mea e tu ai le T, lea o le a le faatagaina ai le meafaigaluega e faʻafefe i le taimi o le taotoga.

E taua! Afai o le a faʻaaogaina se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, e mafai ona e toe faaleleia oe lava, talu ai o le mamanu o se meafaigaluega faapena e faigofie ma faigofie.

Eletise

O le eletise eletise ua tatau ona mafaufau i mea eletise eletise. Ua faʻauʻuina i latou i se afi eletise ma galulue e ala i le uaea mai se fesoʻotaʻiga eletise 220V.

O elemene autu e tutusa uma lava i le faiga o masini: o le lima ma le vaega o le oti. O malosiaga eletise e le maualuga e pei o ituaiga penisini, ae o le tau e itiiti ifo ma e leai se manaʻoga mo le faʻaleleia faifai pea. O le a tatou malamalama lelei i mea lelei uma ma faʻafitauli.

Faʻamatalaga:

  • maualuga tulaga o le mafanafana o le siosiomaga (leai ni faʻamaʻi leaga);
  • le gafatia e sui ai le vaega galue o le falemaʻi 180 °;
  • e laʻititi le mamafa, e mafua ai ona faʻaaoga e le tagata vaivai le faʻaaogaina o le loka;
  • faigofie o le faʻaogaina ma le tausiga (faʻatau faʻatau vaega e le faigata);
  • tulaga maualalo le leo;
  • lelei lelei o le oloa;
  • faigofie ona faʻaaogaina ona o le i ai o se uʻamea (o se faʻailoa e iai le pitonuʻu e faʻapipiʻiina i le pito o le uamea, ma o ia lava e masani ona ufiufi i se mea e puipuia ai se mea e paʻu ai);
  • o le i ai o se masini telescopic e mafai ai ona e tipiina lala i se maualuga e sili atu i le 5.5 mita, ma afai ei ai sau masini meli e tosoina le maea, o le a le afaina ai oe.

Faʻatasi ai ma faʻafitauli o le faʻaaogaina o lenei ituaiga o faʻataʻitaʻiga o mea nei:

  • leai se galue tutoatasi ona o le faʻaaogaina o se uaea eletise;
  • itiiti le mana o le oloa, e mafai ai ona tipi na o paranesi e i ai le lautele o le 2.5 cm;
  • le manaʻoga e faʻaaoga se laina faʻaopoopoga eletise pe afai o le galuega e faia i tulimanu pito mamao o le togalaau.

E ui i le mea moni e le tele naua mea le lelei o le faʻaaogaina o eletise eletise eletise, latou te avea ma mea taua i le tulaga o filifiliga, ae le o le fiafia i le meafaigaluega eletise.

O le ae fiafia foi e iloa le taimi e sili atu ai le totoina o laau, pe faapefea ma le taimi e toe teuteu ai le togalaau tuai. Ma le auala e teu ai laʻau, apples, pears, cherries, apricots, peach trees.

Faʻafouina

O le maualuga o le taʻavale e leai se faʻaaogaina o le faʻaaogaina o eletise eletise - faalagolago i luga o le upega tafailagi. E le gata i lea, o sea meafaigaluega e mafai ai e oe ona tufatufa lelei lau mamafa, lea e faigofie ai le galuega.

O le tele o faʻataʻitaʻiga e pei o se eletise eletise ei ai se mea tele ma se vaega umi, ae o loʻo i ai foi nisi oloa faʻapitoa.

Atonu foi e te manao e faamasani i le fuataga.

O le lelei o le faʻatauina o poloka o mea nei:

  • e mafai ona e alu faʻatasi i le teritori ma tipiina lala i nofoaga pito mamao o le togalaau;
  • leai se mea e tatau ona mafaufau e uiga i le lubrication o le filifili (o se mea faʻapitoa);
  • laititi mama e puipuia ai le vave vaivai o le faʻatoʻaga;
  • leo maualalo leo faateleina le mafanafana galuega;
  • o le i ai o se masini telescopic e mafai ai ona e vavaeina lala i se maualuga maualuga;
  • toetoe lava o faʻataʻitaʻiga uma ua faʻapipiʻiina i se fusi faʻapitoa faʻapitoa, faʻasoa tufatufaina le mamafa o le iunite (o nisi taimi ei ai se taga faapitoa i lenei vaega e mafai ona e malolo ai le loka).

Ae o le toesea o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tatou faʻamaonia le manaʻomia ona faʻaalu i luga o le pamu le taimi, lea e le faigofie i le taimi e faia ai se tele o galuega. E le gata i lea, o nisi tagata gaosi oloa e puipuia i luga o le tulaga lelei o vaega, e ui lava e ono mafai i le tulaga o isi ituaiga o tafaoga.

E te iloa? I taimi o le viliina, na maua ai e le au suʻesuʻe o mea anamua e pei o seleulu e lata i le senituri lona 2 TLM. u. E i ai le mafuaaga e talitonu ai na faʻaaogaina i le toetoe lava o vaega uma o galuega a le tagata, ma e pei o foliga vaaia, o ata muamua e tutusa ma naifi uilima nai lo se faiga faʻaonapo nei, maualuga-masini.

Petrol

O le eletise maualuga-cutters ua manatu o ni mea sili ona mamana o sea fuafuaga. Na mafai ona latou mauaina ia maualuga maualuga ona o le malosi o le afi afi i totonu ma se punaoa tele o galuega.

O foliga vaaia o le suauu penisini e pei o se trimmer po o se motokosa i le tele o itu, ae o le vaai i se laina fagota iinei e sui ai le ulu.

Saili po o le a le trimmer e sili ona lelei e filifili ai: gasoline poʻo le eletise.

Taua ma sili atu le maalofia o faamanuiaga o ia meafaigaluega o loʻo faʻaalia i:

  • faailoga o le maualuga o le faatinoga, lea e mafai ona maua mai le faafetai i le afi ua taʻua;
  • punaoa tele galuega;
  • leo maualalo;
  • sili atu le paleni ao faagasolo le galuega;
  • lelei le faʻaaogaina o le suāuu;
  • itiiti le mamafa ma le tele.

O le malosi o le tele o mea e gaosia ai le gaosiga maualuga e lava tele e aveese ai lala lapopoa i se maualuga e sili atu ma le 5 m, o lea la e mafai ona manatu lenei ituaiga o le sili sili ona lelei pe a filifilia.

E taua! Afai e te lei tagofia na mea faigaluega i luma atu, e sili atu le aua le taumafai e faasaʻo mea leaga ua tupu, talu ai, ona o le maualuga o tau o suauu tiso, o loʻo i ai se avanoa e faʻateleina ai le faafitauli ma faʻaalu atili ai tupe mo le toe faaleleia.

O lona togi autu o le tau, lea e sili atu le maualuga nai lo le mea e tasi. I le faʻaopoopoga, o iunite uʻamea e masani ona manaʻomia le tausiga.

Auala e filifili ai

Ae e te leʻi faia se filifiliga i le ituaiga o mea e sili ona maualuga, e fautuaina oe e te mafaufau i ni mea taua:

  • aotelega o galuega i le lumanaʻi: uʻamea taʻavale e fetaui lelei mo tipitipi faʻapolofesa, ma mo le le masani ona faʻaaoga, e lava le eletise eletise;
  • meafaigaluega gaoioi: pe afai e le mafai ona faʻaaogaina le malosiaga mai le fesoʻotaʻiga, e tatau ona tuʻuina atu le mea e sili ona fiafia i meafaigaluega i le afi (aemaise lava pe ai ai sau togalaau tele);
  • mamafa ma le maualuga o le meaʻai: faʻataʻitaʻiga masani - 8 kilokalama, ae afai o le mamafa o le maualuga e oʻo lava ina itiiti ifo, ona sili atu lea ona faigofie ma sili atu ona faigofie ona galulue faatasi (ua vaivai vaivai);
  • ergonomics: i lenei fesili, o le malosi o le tootoo ma le avanoa lelei o le auʻau e taua tele, lea o le a mafai ai ona taofia le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le meafaigaluega (e sili atu le filifilia o faʻataʻitaʻiga ma lima faʻapipiʻi ma se faʻaoga fetuunaiga talafeagai);
  • tootoo uumi: O le maualuga o lenei ata, o le faigofie ona faʻaaogaina le meafaigaluega mo le teuteuina o lala i luga o laau uumi, ae ui i lea, o le umi le mamafa o le mamafa (cuttle used for purposes of domestic purposes e masani ona 170-280 cm le umi, ma o ituaiga tomai eseese e oʻo i le 420-450 cm);
  • auai i le mamanu o le pamu moli: o lona faʻamaonia e faʻamaonia ai le faʻasalaga tutoʻatasi o laʻau vavae, faʻafetai i le mea e mafai ona maua ai le faʻatinoina o le faʻatinoina o le fale;
  • lelei o le tipiina o vaega o le maualuga-cutter: O mea e seleseleina e tatau ona sologa lelei pe a mafai, e aunoa ma ni manuʻa i le isi vaega o le laau (faʻamalosi le upega tafailagi e le tatau ona tuʻuina atu ni faʻafitauli);
  • o le tau e faalagolago ile ituaiga o meafaifaaili: penisini e sili atu taugata, masini faigofie;
  • faatulagaga o masini: e manaʻomia e faʻapea i totonu o le faʻataʻitaʻiga filifilia o loʻo i ai se fusi faapitoa e faafaigofie ai le faatumauina o le falemaʻi i le galuega;
  • maualuga le paolo leo: o mea e sili ona filemu ma le eletise, ae o le sili ona manaia e tatau ona mafaufauina vaega ole penisini (e mafai ona e iloa le maualuga o le pisa na maua mai le pepa o faamatalaga o le masini).

O kamupani sili ona lauiloa o le tekonolosi ua faamatalaina o Stihl, Oleo-Mac, HusqVarna ma le EFCO.

E taua! Afai e te le mautonu i le pisapisao o le maualuga-cutter ua faʻaaogaina, e mafai foi ona e faʻatau faʻatau lauulu faapitoa e puipuia ai taliga. O le a sili atu ona lelei le latou galuega.

Faatasi ai ma le ala saʻo i le tuʻuina atu o le filifiliga, o le ae mauaina se meafaigaluega lelei e mafai ona taulimaina galuega masani o togalaau, ma le ituaiga ituaiga filifiliga e filifili - filifili mo oe lava, ioe, tuuina atu au gaioiga tau tupe ma tulaga mo le faʻaaogaina o se meaʻai.