Greenhouse

Faʻapitoa o le faʻapipiʻiina o se kiona "pepe" i luga o le 'upega tafaʻilagi

O taumafanafana uma e nofo aumau e le itiiti ifo ma le tasi le mafaufau e uiga i le faatauina o se kativa poʻo le faia. O le falemalama "pepe" e faia i le polycarbonate e sili ona lauiloa i aso nei. I a tatou tusiga o le a tatou faamatalaina le faʻapipiʻiina o lenei fausaga, mafaufau i ona lelei ma mea le lelei.

Faamatalaga ma masini

O le mamanu o loʻo tatou vaʻavaʻai i ai e pei lava o le pepe, o le mafuaʻaga lea ua maua ai lona igoa. E sui o ia gaioiga gaosi e aofia ai vaega nei:

  • laupapa - 4 vaega;
  • faavaa - 2 fasi vaega;
  • vaapiapi pito i luga - 1 pc.
E masani lava, o le mamanu e faia i le uamea po o le palasitisi. O le Polycarbonate e lelei e pei o se paʻu, e masani ona faʻaaogaina le polyethylene.

E te iloa? I le gaosia o le faʻavaa laupapa, e tatau ona faia le togafitiga o le meafaitino ma se visepisi, ma mo le umi faʻaaoga e fautuaina e valiina i le suauʻu vali.
O le ituaiga lanu meamata e pei o se pepe, lea ua salalau ai ona apaau. O fusi o se mamanu e faʻaauauina pea, ma le vaega. I le gaosia o le mamanu lona lua o mamanu, e mafai ona e fatuina i totonu o vaega ma tulaga fesuiaʻi eseese. Aʻo faʻapipiʻiina i luga o le lauʻeleʻele o loʻo faʻaogaina i luga o le laufanua o le a tutusa.

O fea e tuʻu ai le "butterfly"

O se mea taua pe a faʻaeʻeina le filifiliga o le nofoaga. E fautuaina e filifili se nofoaga e lelei le susulu. E sili le tuʻuina o le fausaga mai le itu i matu i le itu i saute.

E le fautuaina le faʻapipiʻiina o se "butterfly" i eleele maualalo, talu ai o lea nofoaga e masani ona mafua ai le faaputuputuina o le eleele, le timu ma le kiona ua maalili, lea o le a mafua ai le fefinauai ma le pala o laau. O faʻamatalaga e uiga i nisi o loli e taʻu mai ai e mataʻutia le fale mafiafia o le laumei, ma e toetoe lava leai se faʻamoemoe e faʻamoemoeina. E masani ona mafua lenei mea i le mea sese, o lea i lenei taimi e tatau ona e gauai faapitoa.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le fausaga

Afai e manaʻomia, o taumafanafana taʻitasi e mafai ona taumafai e faʻapipiʻi le fausaga ia lava - e leai se mea faigata e uiga i ai. Afai e te filifili e avea oe ma se fale lanu meamata, e taua tele le faamasani oe lava i faatonuga o le fonotaga.

Sauniuniga i le nofoaga

Aʻo le i faʻatulagaina le fausaga, e fautuaina le faʻaleleia ma le faʻaeteete o le nofoaga o le a tu ai.

E te iloa? O le mea muamua, o greenhouses pito sili ona lata mai na faʻaalia i Roma anamua. E pei o se fale faʻaaoga pulou faapitoa e puipuia ai laau mai le matagi ma le malulu.
Ina ia faia lenei mea, e tatau ona latalata i le maualuga o le tafailagi. E taua foi le amanaʻiaina o fautuaga tau tekinolosi ma faʻatulaga pito i luga ina ia mautinoa le maualuga o le lelei i le tufatufaina o le kiona ma le matagi.

Tuʻuina o le faʻavaa

Fausia se fale lanu meamata "pepe" e aofia ai le tele o laasaga, o se tasi o mea autu - faʻatulagaina o ata:

  1. O le uluai faʻapipiʻiina o apaau o le greenhouse i ona pito.
  2. I le laasaga e sosoo ai, ua faʻapipiʻi taʻiala umi. O vaega uma e tatau ona faamau faʻatasi ma le fesoasoani a le tama-tina "ma amata le tasi i le isi.
  3. Ona sosoo ai lea, o loʻo faʻapipiʻiina le faʻapipiʻi o le avanoa tatala o le falemalama.
  4. O fesoʻotaʻiga uma lava e faʻapipiʻiina i luga o taliga.
I lenei faʻapotopotoga o le faʻavaa ua maeʻa.
Afai e manaʻomia ma e manaʻomia, e mafai ona e faia se taʻavale, moa, faʻamalamalamaina o laau, arbor, gafinery vao, toʻagapi, fafie fafaga, faʻatau lapiti, faʻatoʻaga o le lala, mea e maua ai le meli, mea mafanafana, pa puipui ma ou lava lima.

Polycarbonate sheathing

A maeʻa le fausiaina, e tatau ona e faʻatumu. lapisi polycarbonate.

  1. E tatau ona tipi le laupepa e tusa ai ma le tele o loʻo faʻamautuina i faatonuga, poʻo le mea ua e fuafua mo oe lava e fatuina le fausaga. O moli mūmū i luga o le polycarbonate pe a faʻapipiʻi i pito ma apaʻau o le fale lauʻeleʻele e tatau ona tu saʻo.
  2. Ona aveese lea o le ata lafoai o le puipuiga. O le itu o le polycarbonate lea e faapipiiina ai le ata e tatau ona i fafo atu o le kiona.
  3. Matou te faia le faʻapipiʻi o vaega tipi e fuafua mo pito o le fausaga. Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le polycarbonate i fafo atu o le mamanu.
  4. Ona faia lea o le apa apa. E talafeagai le faʻatulagaina o le polycarbonate i se auala e faia ai se visa i luga o pito uma o le lauʻeleʻele. Matou te faʻapipiʻi le meafaitino i luga o taliga. Ina ia taofia le fausia o galu i le luga, o le faʻapipiʻiina o le polycarbonate e sili atu le amata mai i le pito i luga o le pito i luga o le fale lauʻeleʻele.
  5. A maeʻa ona faʻapipiʻi e tatau ona tipi apaʻau. O le itu ma le pito i lalo e faia i luga o le fausaga o le fausaga i se auala e malolo ai apaau o le greenhouse i luga o le mea e maua ai. O le fautuaga fautuaina mai le pito o le paipa faʻamaufaʻailoga i le ogatotonu o le paipa pe a oʻo i le inisiua e 5-6 mm. O pito i luga e tatau ona faia i luga o pito i fafo o le atigi pusa.
E taua! Aʻo leʻi saunia le fausaga mo le vaitau taumalulu, e tatau ona fufuluina le polycarbonate, pe a fai na faʻaaogaina se ata - aveese. E faʻatagaina le faʻapalapalaina o le palapala ile auala faʻapitoa.
Ua maeʻa le pusa kesi.

Pusa faʻanofo

O le faʻasalaga mulimuli o le faʻatulagaina o le mamanu o le faʻapipiʻi o lima. O le faia o lenei mea, i le pito i luga o le polycarbonate e tatau ai ona tipi le vaega tutotonu o le togi e faafaigofie ai le tatalaina o le fale koli. E faʻapipii lima i luga o apaʻau o le fale koli ma faʻaoʻo faʻataʻi. I le faʻatulagaga o le fale koli, ua maeʻa, ma e mafai ona lafoina i totonu o le eleele i le maualuga o le taʻiala pito i lalo.

Vaega o le taotoga

Ina ia mafai ona e faʻaaogaina le fale koli ile sili ona lelei, tatou te fautua atu ia e faamasani i nisi o fautuaga:

  • Pe a fuafuaina le totoina o ituaiga o laau i totonu o le kiona, e tatau ona vaevaeina i le fesoasoani o le polyethylene film i ni vaega faapitoa.
E te iloa? O le faletini aupito tele i le lalolagi - o le poloketi "Eden", o loʻo nofo i Peretania. Na tatalaina i le 2001 ma lona vaega e 22,000 mita sikuea. m
  • A e mafanafana i fafo, e mafai ona e tatalaina le fale koli ma tuʻu ai i luga o le faʻavaa na faʻatutuina mo le aso. Ae ui i lea, i le po po o le taimi o se malulu malulu, e tatau ona tapunia.
  • Ina ia faʻamalosia le faʻamaufaʻailoga ma taofia le afaina o le malulu i totonu, e manaʻomia ona e faʻaogaina faʻamau i le ata - ina ia e faia se puipuiga faʻalua. Faafetai ia te ia, e mafai ona e amata totoina le lua vaiaso muamua atu nai lo mea masani, ma o le fua o le fua o le a faateleina i le 1 masina.
  • E mafai ona faʻatauina le fale e pei o se togalaau masani e mafai ona faʻasusu, ma faʻaaogaina le faʻaaogaina o le palapala.
  • E le fautuaina le fua ma le sasa e paʻi i le fola. Faʻapipiʻi foliga o le U i tafatafa ane o itu, faʻapipiʻi luga o latou luga (laasaga 7-8 cm). A oʻo ina sili atu le maualuga o laʻau i le tuputupu aʻe, e tatau ona tuʻu le paʻu i lalo o le laʻau - o le a laveaʻi ai laau mai le faʻaleagaina.
Afai e te faʻaaogaina se fale lauʻeleʻele, mulimuli i fautuaga ma fautuaga, e mafai ona e maua le maualuga o le lelei.

Le lelei ma le le lelei

E pei lava o soʻo se mamanu, o se lanu mumu tioata e faia i le polycarbonate e iai ona lelei ma mea le lelei. O tulaga lelei e aofia ai:

  • Le malosi e faʻaaoga lelei ai le eria. Faʻafetai i le fausiaina o le fale lauʻeleʻele, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi mai itu eseese, o le mauaina o laau e le faatapulaaina.

E taua! Afai o loʻo nofo lou fale mafanafana i totonu o se vanu, e tatau ona e faia se laupapa faʻavae poʻo se sima mo se kiona.

  • E faigofie ona galue ma tipu.
  • Malosiaga e taʻalo ai le vavave o le kiona.
  • Le malosi e faʻapipiʻi ai mea faʻalavelave e mafai ona pulea ai le tatalaina o le faitotoa
  • Malosiaga fausia. O le a tumau le fale koli e tusa ai ma gusts o le savili e oʻo i le 20 m / s, faʻafetaia le 10 cm o le kiona.
  • Faʻatasiga faigofie.
  • Tulaga maualuga o faamauga.
  • Tau taugata (tau o le tagata lava ia e laiti).
  • Umi taimi o le taotoga.
  • Faigofie le faʻamautinoa.
E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le mamanu e tele naua ona lelei, o lea o lona fausiaina i luga o le 'upega tafaʻilagi e talafeagai.

E i ai ni nai mea le lelei i totonu o se kiona, ae o loʻo aofia ai mea nei:

  • Le lelei le gaioiga o pu faʻaofuofu - e mafai ona faʻaumatia e oe lava ma le fesoasoani a se faila.
  • Lē mafai ona faʻalagolago mo laupapa - e mafai ona e faʻatau pea mea fou.
  • Pe a ufitia le fale kesi i le polyethylene, e mafai ona tupu se mea. E foia le faafitauli e faʻaaoga ai le tele o mea eleelea.

E te iloa? Le malosi ma le faʻatuatuaina e maua ai se kiona, e potopoto mai i pupuni tuai. O ia fuafuaga e puipuia ai laau mai le matagi lelei ma fausia ai se maualuga maualuga o le faamauga.

Greenhouse "butterfly" - o se mamanu sili ona faigofie, e mafai ona faʻaaogaina mo le totoina o le tele o mea totō. Faʻafetai i la matou tusiga, na e iloa le ala e mafai ai ona e faʻataina le fausaga oe, ma na talitonu i le faigofie o lenei mea na tupu.