Fualaau aina

O le a tatou malamalama i ituaiga! A o totoina kukama zozulya, Aperila, Saina ma isi fualaau

Pulu manogi ma manogi, manogi fou po o vine. O ai e le alofa ia i latou?

A maeʻa se taumalulu umi ou te manaʻo e maua se fua lelei o kukama i le vave e mafai ai.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa nisi o faʻaaliga o le tutupu vave o ituaiga.

Faʻasolosolo ituaiga o fatuga o ituaiga fatu

O le tuputupu ae e ala i laau e vave faʻavaveina ai le gaosia o fualaau aina e tusa ma le lua vaiaso. Mo vave seleselega filifili ituaiga o kukama nei:

  • Aperila;
  • Herman;
  • Zozulya;
  • Faʻanofo;
  • Tamaʻi lima;
  • Saina (faatoaga po o "Saina saina") ma isi.

O ituaiga uma o kukama o loʻo i luga o kukama o loʻo i ai uiga lelei eseese ma fua.

Fualaau sauniuni mo le lulu

Ina ia maua ni laau maualuga, e tatau ona e filifilia mea talafeagai e toto ai. E i ai fatu o le varietal ma hybrids.

Apu (o le afifiina o lo o faailogaina i le faapuupuuga "F1") ia lava-pollinated, tetee i faamai, sili atu ona faamoemoe mo greenhouses.

Fesoasoani! Eseesega e faʻapipiʻi i le lauʻeleʻele, e leai se mea e fiafia ai, ae maua ai le maualalo o gafa pe a faʻatusatusa i hybrids.
  1. A o le lūlūina, filifili ni fatu tetele, fatu atoatoa.
  2. Ona taofi lea oi latou i se vaifofo o le paluga mo le 20 minute.
  3. Ona fufulu lea i le vai.
    • Nai lo o le paluga e masani ona faaaoga se lua-pasene o vaifofo o le hydrogen peroxyide poʻo se vaifofo o le apocoa (half of teaspoon of powder per cup of water).
  4. Ina ia vavaeeseina fatu e le totogo, e totoina seia oʻo ina foliga mai aʻa i le 0.5 cm le umi, tuu i totonu o se siosiomaga susu. Mo lenei faamoemoe, gau susu poo le ie, gaugau i le 2-3 laulau, o le fulufulu mamoe, o le sawdust o loʻo faʻaaogaina foi.

Afai e te fuafua e toto laau ile laufanua, sili ona faʻamalosi fatu. Fufulu fatu, tuu i totonu o se ie susu, lua aso e teuina i totonu o se pusaaisa i le vevela mai le 0 i le 2 tikeri. A maeʻa, faʻalelei.

Faitau atili e uiga i sauniuniga o fatu aʻo lei totoina.

Lauina o fatu ma le totoina o laau

E taua le fuafuaina o le taimi e lulu ai.o le tele o fualaau e sili ona lelei. O le vave totoina o laau toto e tau atu i le maalili o le laau. O le tuai ona totoina e faʻatuai ai le taimi o le fuaina. O le taimi o le luluina o le a faalagolago, muamua lava, mai le nofoaga o le tuputupu aʻe kukama: i luga o le lauʻeleʻele poʻo totonu o le greenhouse. I le avea ai o se tulafono, ua totoina kukama i greenhouses i le amataga o Mati. I totonu o ata tifaga ma lanumumu greenhouses - i le ogatotonu o Me. I le ogatotonu o laina, mo le vevela o greenhouses, o le lūlūina o fatu o loʻo faʻatinoina i le ogatotonu o Aperila, ma mo le eleele i le faaiuga o Aperila.

Lauina e manaʻomia le faia i totonu o ipu tiunu i totonu o le eleele na faʻamaligi muamua i se vaifofo vaifofo o le potassium. E le gata i lea, o ipu laiti, ipu pepa, ma fagu o meaʻai susu e faʻaaogaina e fai ma pusa. O le eleele e filifilia i se maualuga maualuga o le peat.

Fatu na loloto ile 1-2 cmfufuluina i le amataga. O tioata e tuʻuina i totonu o se palanikeke, ufiufi i se ata ma tuu i se nofoaga mafanafana. A maeʻa le totoina o fualaau (pe a mavae 3-4 aso), ona aveeseina lea o le ata, e tuu le laau i luga o se faamalama susulu.

E taua! Aʻo lei tupu le toto o fatu i totonu o le palapala, e tatau ona i ai i le lautele o le 25-28 tikeri. A maeʻa le germination, e faʻaititia le vevela i le 4-6 tikeri.

A maeʻa le germination faalua fagu mataga pe lagging behind seedlings.

Faʻasa faia i totonu o 2-3 aso ma vai vavae ese. Ina ia faatumauina le susu, e fautuaina e tuu ni vai vai i le va o tioata.

I le taimi o le totōina ile lauʻeleʻele eleele e tatau ona oʻo ile taʻi 2-3 vaiaso ma fai 3-4 laulaau.

O afea ma pe faʻapefea ona totoina kukama mo "laau"

Aperila - o se kulupu maualuga totō o le kukumba, o le mea lelei mo le faʻamaina. O le ituaiga o le pollinating faaletagata lava ia, e mafai ona ola i luga o se windowsill.

E masani ona saunia fatu laau toto mo le totoina e le gaosi oloa. Ae peitai O le tele o fai togalaau e faʻaopoopoina fatu. I lenei tulaga, o le totoina o mea e totoina, e faʻaaogaina i le fesuiaʻiina, faʻavevelaina, faʻapipiʻi ma se vaifofo o le manganese ma le germination ma isi faʻamalosi.

Fatu laau totoina i le 20-25 aso pe a uma le germination. O le faateleina o le malulu malulu o lenei ituaiga e mafai ai ona totō i le eleele tatala i le ogatotonu o Mei. O le mea lea, mo le vave maua mai o fatu, e tatau ona totoina fatu i le faaiuga o Aperila.

Vaega o le totoina o fuamoa o kukama "Zozulya"

Zozulya - vave fua o le tagata lava ia-pollinated hybrids. O le metotia o fatuga e sili ona lelei mo le mauaina o fua lelei o kukama o lenei ituaiga. E le gata i lea, e pei foi o le soa muamua, o Zozulya toto ma totō i ni meaʻai faapitoa.

E masani lava o fatu e totoina i le masina ae lei totoina i se nofoaga tumau. E pei o le ituaiga muamua, o le taimi sili ona lelei mo le luluina o le faaiuga o Aperila. O le ituaiga e fefefe i le paʻu, o lea e tatau ai ona faʻamamago le eleele i le va o le suāsusu. Suiga o laau na faia i le aso 15 o Me, pe a vevela le palapala. E masani lava ona tuputupu ae Zozulya i greenhouses. Pe a faʻapipiʻi i totonu o le eleele avanoa, e manaʻomia le ufiufi o fualaau aina i le po, ina ia aua nei togi.

Eseesega o le totoina o laau toto "Herman"

Herman - sili atu le maualuga o fualaau oona, e faʻaleleia uma mo le galueaina i moega avanoa, ma i vevela. Faʻataʻitaʻia le malosi o fatu laau, faʻasaina le faʻafeiloaʻi. O le luluina o fatu e tatau ona faia i totonu o pusa lapoa, ma o le a le faigata ona aveese ia laau toto.

Le mautonu le tetee atu i le maualalo o le vevela e mafai ai e oe ona totō laau i luga o le laufanua pe a maeʻa le mafanafana o le ea i le 15-20 tikeri e aunoa ma se faʻafuaseʻi faʻafefe. O fua muamua e aliali mai i le 40 aso pe a uma le germination.

Totoina o "Saina" kukama mo laau

Toto e mafua mai i le le mautonu, fua mai, fua umi o le tele o le lapopoa, sili ona lelei o faailo. Faʻailoa le leaga o le germination i le malae vaʻaia, o le tele o taimi e tupu ai fualaʻau. E le gata i lea, o le metotia o fatuga e maua ai uiga sili atu, e pei o le lapoa ma foliga.

O togafitiga o fatu ma le totōina o fatu laau o loʻo faʻatinoina i se auala masani. Fatu totoina i totonu o fagu ma le lautele o le 25 inisi. E foliga mai e ono tulaʻi mai i le 6-7 aso, ma o nisi taimi pe a mavae le 2 vaiaso. O le vevela lelei mo le germination e 32 tikeri.

I totonu o le laufanua laufanua Saina kukama totoina i le matua o le 25-30 aso pe a oʻo i le 15-20 cm le maualuga. I lalo o le mea e ufiufi ai laau totō o loʻo totō i le ogatotonu o Me, ma i le eleele - i le amataga o Iuni.

Mea aoga

Siaki isi isi mea fesoasoani o le kukumba:

  • E faapefea ona ola i luga o le windowsill, faapaologa ma e oʻo lava i le fogafale lalo?
  • Fautuaga mo le tuputupu ae i ni pusa eseese, aemaise lava i totonu o ipu mama ma pati.
  • Suʻe aso e toto ai le faʻatatau i le itulagi.
  • O mafuaʻaga o faʻamaʻi masani, faʻapea foʻi ma le mafuaʻaga e faʻaloloa ai laau toto ma laʻau mago ma sui samasama?
  • E faapefea ona fuafua le taimi o le lūlūina o fatu, faʻapea foʻi ma le taimi e totō ai laau totō ile lauʻeleʻele?

Filifilia o nei ituaiga ma mulimuli i fautuaga mo le totoina o laau toto, e maua ai le maualuga o fuamoa malolosi, maloloina.