Faatoaga faatoaga

Faʻaalia molting i moa

O le ufiufi o se faiga masani mo manu ma manulele, ma o le moa i totonu o aiga e le o se mea na tupu. A o faagasolo lenei vaitau, e mate le fulufulu moa i totonu o moa, ma faʻasili atu ina ia tupu aʻe fou i lo latou nofoaga. Ae ui i lea, o nisi taimi o le molimauina o se faailoga o faafitauli ile tino. O le a le eseesega - ma e tatau ona tatou mafaufau i ai.

Mafuaʻaga mo le tuʻuina o fulufulu

Lafoaʻi o le fulufulu mamoe i se manulele maloloina lelei e tupu i le taimi tatau i se auala masani, ae o loʻo i ai le tele o mafuaaga e le mafai ona paʻu ai fulufulu i le taimi.

E te iloa? O le peni e tatau mo le moa e le gata ina puipuia mai le malulu ma le vevela, ae ia aʻafia foi le vevela o le ultraviolet leaga mai le la.

O mafuaaga autu mo le faatuai o le:

  • o le leai o se moa meaai a vitamini ma minerale taua;
  • popolega;
  • dermatitis po o vailaau eseese (siaki);
  • foliga o tausaga o suiga.

Vitio: molting i moa

Autu autu o molt

E tele ituaiga o peni e sui ai, o lona faʻaaliga e faʻalagolago i mea masani ma faʻaogaina.

Matou te fautuaina e faamasani lelei i ituaiga o aano o manufasi, fuamoa, aano o manu-fuamoa, faapea foi ma moa teuteu ma taua.

Juvenile (primary)

O le suiga i le Peraimeri o loʻo i ai se igoa saʻo ona o le faʻamalolo muamua lea o manulele manulele. E tupu i le matua o le moa ma o loʻo faʻaalia i le mea moni o le "laʻititi" e paʻu ma ua suia e fulufulu "matutua".

Faʻalagolago i le faʻasoga, pepe i le hens e amata i le tasi le masina o le matua, ma i tagata e faʻafefe - i le 50-60 aso o le ola. O ia ituaiga moa e tumau seia oʻo ina tuʻuina fuamoa muamua (i le ono masina).

Vaitaimi (taimi masani)

Suiga o le tau o se mafuaaga taua mo le suiina o le plumage. O faʻalavelave faʻavaomalo e tupu i le tautoulu (Oketopa-Novema) ma le tautotogo (Mati-Aperila), e vave ona maeʻa. I le tautoulu, o le ufiufi e suia i le vevela tasi, ma i le tautotogo - i se eseesega o le "taumafanafana".

E taua! O le tino o moa e fetaui ma le mea e nofo ai. I atunuu mafanafana, o le molt autumn e le mafai ona tupu pe suia le fulufulu mo le tutusa, aua i lo tatou malamalama e leai se taumalulu ma e leai se manaʻomia mo se "ofu mafanafana" e puipuia mai le malulu.

Mulimuli ane na fanaua uma e le moa, ona e masani ona tutusa i le tulaga o le vevela.

Faʻamalosia

Lafoaʻi malosi - suiga o fulufulu fulufulu, na mafua ai ona faʻaogaina. O se aafiaga malosi i luga o fulufulumanu e faia, pe afai e tatau ai, ina ia faatelevave le suiga o le vaitau i le taimi, faapea foi ma le faateleina o faailoilo lelei o fuamoa ao faagasolo le vaitaimi o le ave.

O le ae fiafia e faamasani i ituaiga aupito i tele o moa, faapea foi ma fua o loo feaveaʻi fuamoa tetele.

E i ai le tele o ituaiga faʻamalosi i luga o fulufulu, lea e mafua ai se suiga o fulufulu:

  1. Hormonal. E manatu lelei o le auala sili ona lelei, aua e maua ai se taunuuga i se vaitau pupuu, ae e i ai foi lona tulaga lamatia. Mo le mafuaʻaga o le molting, faʻaaoga vailaʻau e pei o thyroxine, progesterone ma isi faʻamalomoni. O le metotia ma le metotia o le pulega e faalagolago lea i le ituaiga, o lea la e tatau ai i se fomaʻi faʻatalanoaga e manaʻomia. I le faʻaaoga lelei, o moa e amata ona lele 1.5-2 taimi sili atu, o le maualuga o fuamoa e siitia. O le tulaga lamatia o le itiiti lava lea o le sese e mafai ona oo atu ai i faafitauli uumi mo le tauaveina.
  2. Faʻapitoa. O le luʻitau o le suia o le peni, o le aiga moa ua faʻaofiina i totonu o "faʻafitauli faapitoa". Ina ia faʻamalosia se tulaga ogaoga mo le faʻasaoina o fulufulu, e le maua ni moa mai meaai mo ni nai aso (e maua le vai i taimi uma), ma faʻaaogaina atoa le malamalama mo se aso. I ia tulaga, e leiloa e le manulele fulu tuai i nai aso. A maeʻa lena mea, e amata ona fafaga faʻatasi e le faifaatoʻaga ia hens ma le polotini, e leʻo faʻatasi ai ma le calcium. O lenei taumafataga e fesoasoani i le saoasaoa o le tuputupu ae o le initaneti fou. A maeʻa le 1.5-2 vaiaso, e solomuli sikuea i se tulaga masani, o le maualuga o fuamoa e faateleina.
    E taua! Le faia o se malosiaga malosi i luga o le fulufulu mamoe i tagata e leai ni poto masani matua le manaomia. O lenei faiga e matua ogaoga, ma o se mea sese e mafai ona tau atu i faafitauli: e le gata i fuamoa ma le moa lava ia.
    I le avea ai o se faʻaopoopoga faaopoopo o lenei aafiaga, e mafai ona matau le faateleina o le puipuiga o manufelelei.
  3. Vailaʻau. O pou e tuʻuina atu i meaʻai faapitoa e faʻaitiitia ai le gaioiga o le thyroid gland ma isi totoga e nafa ma le gataifale ma le faʻafouina. O nei faailoilo e matua latalata lava i le natura masani o manulele i le taimi o suiga masani o laumei.O lenei faagasologa e 14-20 aso, sosoo ai ma le isi 2 vaiaso o le toe faʻaleleia. Le fuainumera o fuamoa pe a uma ona faʻalauteleina lea molt.

Paʻu leaga

E tele mea e manaʻomia muamua mo le leiloa o fulufulu:

  • avitaminosis;
  • fiaai;
  • popolega;
  • parasite, faʻamaʻi paʻu;
  • siaki faʻamaʻi.
Saili po o le a le pala i chicken, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o fleas, peroedov, lice, ticks in chickens.

I le tulaga o le faʻamaʻiina o moa ma le paʻu poʻo le fulufulu manu, o manu felelei e faʻafefete, faʻaaoga pea lava pea, teena meaʻai ma amioga. I le tulaga o nei faʻaaliga, e tatau ona vavalalata vave le manulele mai le isi mea ma faʻaalia i le fomai vailaau.

O le sili atu o gaoioiga a le tagata e oso i luga e masani lava ona tupu pe afai e saʻo le fatuina o le moa. Faatasi ai ma le paleni tatau, e seasea ona tupu lenei mea. O le masani o le 1 moa mo 10 laulau.

Tausaga o le molting period

O le suiga masani o le fugalaau e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa, ae ui i lea, i le vaitau lenei, e tatau ona gauai faapitoa le aiga moa ina ia i ai ni faafitauli na mafai ai ona fofo vave.

Saili pe aisea e pala ai moa ma mea e togafitia.

Saunia mo le molimauina

I le avea ai o ni auala e faia ai le molting process i le faigofie e mafai ai, e mafai ona faia taga nei:

  1. Ia faʻapalapalaina le fale moa ma faʻamalamalamaga faaopoopo. Afai e faʻateleina aso o le ao, o le suiga o le a vave.
  2. Faʻateʻaina atoa le faʻafitauli.
  3. Mataitu le mautu o le vevela ma le susu i totonu o le falemoa. I lenei vaitau, o suiga uma e mafai ona afaina tele ai manulele.

E faʻafefea ona fafagaina moa i le taimi o le mimiti

Ina ia fesoasoani i le moa e vave ona suia le fulufulu, e manaʻomia ona suia sina meaʻai:

  • faaopoopo vitamini A, B1, B3, D, ma faʻalautele le aofaʻi o manganese ma iodine (fualaau faisua ua kukaina, greens, berries);
  • faateleina le aofaʻi o protein (soya, iniseti).
E taua! O meaai e tatau ona fou. O vaega taitasi e tatau ona vave tapunia aʻo lei fafagaina.

Faʻafefea ona tausia se manulele

Tiki i lenei vaitau e le manaʻomia se tausiga faapitoa. E ui i lea, e taua le manatua o le lafoai o fulufulumanu ma foliga vaaia o mea fou o se faiga tiga, ma o le mea lea e tatau ai ona tuua na o le manulele, ia faʻamavae atoatoa le faʻafesoʻotaʻi o le tino. E tatau foi ona faaauupegaina i totonu o le falemoa se nofoaga malulu e mafai ona nofo filemu ai ma leai se tasi e faalavelave ia te ia. E tatau ona vave aveese le tapuni pa'ū, talu ai e mafai e vailaʻau ona ola ai.

E te iloa? Alfred Hitchcock, o se taʻutaʻua lauiloa, na mafatia i se tele phobia - ovophobia. O le mea sili lava sa fefe o ia i mea faʻalelei, e pei o fuamoa moa.

E faʻafefea ona vave le faʻagasologa

O le gaioiga masani e mafai ona faatelevave e aunoa ma le faʻaaogaina o auala faʻapitoa e pei o moliaga faamalosia:

  • faʻaopopo mea faʻapitoa ole micronutrients i meaʻai e faʻateleina ai le tuputupu ae o fulu (calcium, magnesium);
  • Faʻateleina le aofaʻi o itula i le 15 itula.

Vitio: auala e fesoasoani ai i le faʻamaligiina o moa

Faʻapitoa molting i le tau malulu

Afai e mimiti se moa i le taumalulu, o le tele o taimi o se faailoga o le maʻi, ae e mafai foi ona avea o se molt postproduct, lea e manatu i le masani i soo se taimi o le tausaga.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i mea lelei ma le lelei o le tausia o moa i totonu o cages, oe manaomia se moa, mo moa e ave fuamoa, aisea e moa ai moa ma le isi, pe faapefea ona iloa le tausaga o le moa, le umi e ola ai le moa, o le a le mea e fai pe afai e le o lelei le moa.

Mo le faasaoina o fulufulumanu i le taumalulu, e manaʻomia e moa ona mautinoa le mafanafana: mafanafana le moa moa, faʻaleleia itula o le ao, ma faatulaga nofoa mafanafana ma isi fola. Savalivali i luga o le auala pe leai foi, pe o le moa e savali i lalo ifo o se pulou ma se taimi puupuu lava. O le mea lea, o le faagasologa o suiga o fulufulumanu e mafai ona avea ma se fausaga masani ma se faailo o nisi o faafitauli o le soifua maloloina. O se vave oso i le tautoulu ma le tautotogo o le masani lea, ae o se suiga o le fulufulu o le tau e mafai ona avea ma faailoga o le atuatuvale po o foliga vaaia o pala. I soʻo se tulaga, i sina masalosaloga o se faʻamaʻi tigaina o fulufulumanu e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Suiga o le fulufulu manu i se manulele o se faagasologa masani lea e suia ai le fulufulu tuai i se mea fou. E masani lava ona paʻu i le taumafanafana ma le autumn. I le taimi o le suiga o moa fulufulu e taofi le tuʻuina o fuamoa. I le auala, i le vave ona faia o le molting, e mafai ona faʻamasino pe o le moa o se moa lelei. Le faʻapipiʻi lelei o molī e tupu vave. I le vaitau o suiga o fulufulumanu, e tatau ona fafagaina moa ma ni meaʻai lelei ma eseese.
Kwi
//www.lynix.biz/forum/linka-u-kur-0#comment-59626

E lua moli e tupu i moa, faʻausaga ma le taimi o le taimi e faafouina ai le laumei i moa. O le tulaga o le soifua maloloina o le manulele lava ia e fuafua i le auala e tupu ai le fesuiaiga o fulufulu mamoe. Afai o le moa i taimi uma e maua ai meaai lelei ma lelei, e fafagaina, tausia i tulaga lelei, amata ona faamatuu atu ia Oketopa-Novema ma o lenei vaitau e tusa ma le masina pe lua. E mafai e ia ona tuʻu faʻatasi ma le faanatinati, ma e le mafai ona taofi. Laʻau moa ua vaivai mai le taumafanafana, Iulai ma faʻaauau mo le tusa o le fa masina. O le mea lea, e taua tele e le gata i le taimi o le molting, ae o taimi uma lava e tausi lelei ai moa, ia fafagaina lelei. Latou te manaʻomia aano o manufasi ma ponaivi, iʻa, meaʻai fuamini, laʻau tipi, legumes, alfalfa, clover, nettle, products lary, supplements mineral. Tausia o le malamalama o le ao ma le vevela.
Yunna
//www.lynix.biz/forum/linka-u-kur-0#comment-59636